irvin12 Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2020 Witam potrzebuje pomocy czy ktoś posiada ten model albo ma porady do niej chodzi o temperatury czy robić undervolting , zmienić pastę , zainwestować w lepsza obudowę Karta ma 3 miechy nowa z X-kom Cytuj
MadDragory Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2020 1. Zapodaj zrzut ekranu, napisz jakie są temperatury podczas grania, przeglądania stron www lub pulpit na GPU. 2.Jaką masz obudowę, ile wentylatorów masz (o ile są jakieś i nie wliczając z chłodzenia CPU). Cytuj
BartAcid Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2020 Wypierdziel na śmietnik i kup geforca. Znaczy oddaj gdzie kupiłeś lub pogódź się z tym. Ja tak zrobiłem z RX590 . Nie idzie opanować temperatur, limitu temperatury nie zwiększysz bez modowania biosu, a i tak zegary skaczą jak powalone. Miałem FatBoy od XFX. uV cos też nie chciało mi zaskoczyć. Cytuj
podlos Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2020 Miałem rx480 armor 8gb i bez problemu idzie opanować temperatury po uv i lekkim obniżeniu taktowań. Zobacz na yt poradnik jak obniżyć w aplikacji amd wattman i zobacz rezultaty. Cytuj
BartAcid Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2020 Jasne, nie ma jak kupić grafę i ją musieć spowalniać bo ma problemy by działać na deklarowanych zegarach dłużej niż minutę. Cytuj
mmaciek12 Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2020 Wszelakie RX-y głównie z serii 4xx i 5xx do tej pory potrafią ujarzmić tylko Sapphire, i seria Strix od Gigabyte. reszta producentów się nie popisała, głównie tym że stwierdzili że chłodzenie zaadaptowane z kart od zielonych będzie śmigać jak należy. Tutaj niespodzianka i userzy muszą robić uV żeby jakoś ujarzmić to czego producent nie umiał. Cytuj
bison616 Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2020 Mam od Sapphire wersje Nitro +4GB. Domyślnie ma boost gpu do 1411mhz. Ustwiłem na sztywno, żeby pracował tylko na domyślnych 1257mhz temp spadły pobór prądu też. Napięć nie ruszałem. Polecam Ci tez tak zrobić w programowaniu sterownika. mmaciek12 lubi to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi