Guest Posted May 13, 2020 Report Share Posted May 13, 2020 Linux Zorin OS Core - poznaj nowoczesny system operacyjny " Zorin OS to Irlandzka dystrybucja systemu Linux oparta na Ubuntu, co pozwala korzystać z ogromnej ilości pakietów i wsparcia dla wielu dodatkowych urządzeń, w tym kart graficznych i drukarek. Jest to dość dojrzały system, który niedawno obchodził 10. urodziny. Z roku na rok zyskuje coraz większą bazę użytkowników. Zachęca wyglądem i ciekawymi funkcjami. Jego wygląd można upodobnić do Windows lub macOS. Jest to szczególnie przydatne dla początkujących w świecie Linuxa użytkowników, którzy dzięki temu o wiele łatwiej mogą migrować z płatnego systemu Windows. " [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VACek Posted May 13, 2020 Report Share Posted May 13, 2020 Wersja Ultimate jest płatna. 39$ Reszta wersji darmowa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 13, 2020 Report Share Posted May 13, 2020 A może nie , testowałem i Chińczyki ( deepin ) są lepsi , żona też woli deepin. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G77 Posted May 13, 2020 Report Share Posted May 13, 2020 ja tam polecam smigam na mint xfce , MX linux , linux lite a na slabsze sprzety sparky linux , antix Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FILAGOL Posted September 21, 2021 Report Share Posted September 21, 2021 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Zorin OS 16 Pro do pobrania wersja językowa Angielska system wypakował się bez podawania hasła (123) po wypakowaniu obrazu zamontowałem go bez problemu systemu jeszcze nie instalowałem i nie testowałem więc:: - nie wiem czy jest wybór innego języka po za domyślnym językiem (Angielski) - nie wiem czy w/w system faktycznie jest w wersji Pro czy nie Proszę przetestujcie i dajcie znać co i jak Pozdrawiam :-) andre likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinGX Posted September 21, 2021 Report Share Posted September 21, 2021 GPT + UEFI i Secure Boot działa prawidłowo, system po instalacji Zorin zabezpiecza i zadaje z zapytaniem o hasło 1 raz do secure boot z potwierdzeniem zabezpieczenia, wszystko jest po polsku i chodzi bardzo stabilnie i dynamicznie. Polecam Widocznie jest to wersja Pro. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FILAGOL Posted September 22, 2021 Report Share Posted September 22, 2021 @MarcinGX dziękuję za informację :-) czyli system pytając o zabezpieczenie mam podać hasło (123) i je potwierdzić czy wymyślić swoje hasło ? MarcinGX likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinGX Posted September 22, 2021 Report Share Posted September 22, 2021 17 minut temu, FILAGOL napisał: @MarcinGX dziękuję za informację :-) czyli system pytając o zabezpieczenie mam podać hasło (123) i je potwierdzić czy wymyślić swoje hasło ? Wymyślić swoje hasło Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FILAGOL Posted September 22, 2021 Report Share Posted September 22, 2021 @MarcinGX Dziękuję za informację mam nadzieję, ze system komuś się przyda, trafiłem na t stronę przypadkiem szukając czegoś innego :-) MarcinGX likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinGX Posted September 22, 2021 Report Share Posted September 22, 2021 Dzięki tobie mam postawiony system Zorin obok Windowsa 11. @FILAGOL Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FILAGOL Posted September 22, 2021 Report Share Posted September 22, 2021 @MarcinGX ciesze się, że mogłem wstawić coś ciekawego i przydatnego sam korzystam z wersji Zorin-OS-15.3-Ultimate-64-bit jako drugi system, ale widać, że czas się przesiąść na wyższą wersję ciekawe czy będę mógł zaktualizować 15.3 do 16 czy będę musiał ponownie wykupić nowe wydanie hmmm.... MarcinGX likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FILAGOL Posted September 26, 2021 Report Share Posted September 26, 2021 Dzień Dobry mam dość nietypowy problem a mianowicie gdy bootuje Zorina dowolną jego edycję (z USB bądź płyty DVD) pokazuje mi się pierwsze menu a gdy wybiorę którakolwiek z opcji (przetestowanie bądź instalacja) to po kilu sekundach po wybraniu jednej z opcji robi mi się czarny ekran a po chwili pokazuje mi się monit na ekranie (brak sygnału tak jakbym miał niepodłączony ekran do PC) a słyszę ze system się uruchamia np z DVD ekran o którym piszę to: TV LG 55NANO867NA proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu Dziękuję za pomoc :-) MarcinGX likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinGX Posted March 11, 2022 Report Share Posted March 11, 2022 Dodatkowo wprowadzono ulepszenia zwiększające bezpieczeństwo, zgodność i wydajność. Zorin OS 16.1 otrzymał nowe łatki bezpieczeństwa i obsługę nowych komponentów (takich jak RTX 3050 czy Apple Magic Mouse 2). Sam system będzie wspierany przez aktualizacje oprogramowania i poprawki bezpieczeństwa do kwietnia 2025 roku. Software Updater. Zorin OS w wersji Lite lub Core można pobrać za darmo z [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], za to system w wersji Pro kosztuje 39 euro. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinGX Posted May 16, 2022 Report Share Posted May 16, 2022 Zorin OS 16 to najlepsza darmowa alternatywa dla Windows 10 i 11 - Zorin OS 16.1 (All Editions)(X64) Compare Zorin OS Editions SHA256 Validation Torrent: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] seba007 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FILAGOL Posted May 17, 2022 Report Share Posted May 17, 2022 @MarcinGX dziękuję za nowego Zorina Jesteś wielki :-) ta wersja/dystrybucja Linuxa najlepiej mi odpowiada jeszcze raz dziękuję :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seba007 Posted May 17, 2022 Report Share Posted May 17, 2022 Chciałbym tylko dodać że ten torrent ma ponad 25gb - jeśli kogoś to interesuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FILAGOL Posted May 17, 2022 Report Share Posted May 17, 2022 @seba007 mozna wybrać przed pobraniem jaka wersję Zorina chce się pobrać konkretną którą preferujemy czy wszystkie @MarcinGX był tak miły zebyśmy nie szukali to dodał do wyboru wszystkie wersje Zorina i chwała mu za to seba007 and MarcinGX like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seba007 Posted May 17, 2022 Report Share Posted May 17, 2022 To było do tych co klikają-dalej,dalej,dalej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FILAGOL Posted May 17, 2022 Report Share Posted May 17, 2022 @seba007 OK rozumiem Masz racje bywają osoby które robią tak jak Napisałeś moze komuś ułatwimy zycie zeby potem nie miał zdziwienia ze chciał jednego Zorina a ma ich kilka zwłaszca gdy ma się limitowany internet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinGX Posted May 17, 2022 Report Share Posted May 17, 2022 Ja teraz pierwszy raz próbuję zainstalować Zorin Pro na najnowszym sprzęcie Intel 11gen z Nvidią i obok Windowsa, jestem bardzo ciekawy jak mi pójdzie teraz instalacja Zorina Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zdzisiek24 Posted May 17, 2022 Report Share Posted May 17, 2022 Tańcowały dwa michały ... wazelina i przemądrzały. Ośmieszacie się nawzajem i myślicie, że tego ludzie nie będą pamiętali przy wyborach ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FILAGOL Posted May 17, 2022 Report Share Posted May 17, 2022 @zdzisiek24 nie odróżnia podziękowania i docenienia czyjeś pracy od wazeliniarstwa ale nie szkodzi nie kazdy grzeszy inteligencją Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinGX Posted May 17, 2022 Report Share Posted May 17, 2022 W końcu zainstalowany :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FILAGOL Posted May 17, 2022 Report Share Posted May 17, 2022 zapowiada się bardzo ciekawie @MarcinGX Daj znać jak się spisuje nowe wydanie :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 17, 2022 Report Share Posted May 17, 2022 Linux Mint Cinnamon górą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinGX Posted May 17, 2022 Report Share Posted May 17, 2022 Kernel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wieniowaty Posted May 18, 2022 Report Share Posted May 18, 2022 7 godzin temu, MarcinGX napisał: Kernel Jak to u debianowatych, stabilna staroć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucas1981r Posted August 2, 2022 Report Share Posted August 2, 2022 W dniu 17.05.2022 o 15:51, MarcinGX napisał: W końcu zainstalowany :-) I jak po testach? masz wersje Pro? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
7Lelek Posted December 6, 2022 Report Share Posted December 6, 2022 Ma ktoś linka do wersji Zorin 16.2 pro? bo chciałem po testować przed ewentualnym zakupem. P.S. Torrent na 16.1 nie działa u mnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheStraight Posted December 7, 2022 Report Share Posted December 7, 2022 8 hours ago, 7Lelek said: Ma ktoś linka do wersji Zorin 16.2 pro? bo chciałem po testować przed ewentualnym zakupem. P.S. Torrent na 16.1 nie działa u mnie. To sprawdź darmową wersje i wtedy zdecyduj czy kupisz czy nie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts