Jump to content

Linux Zorin OS Core prosty dla początkujących I nie tylko

Recommended Posts

Posted

Linux Zorin OS Core - poznaj nowoczesny system operacyjny

" Zorin OS to Irlandzka dystrybucja systemu Linux oparta na Ubuntu, co pozwala korzystać z ogromnej ilości pakietów i wsparcia dla wielu dodatkowych urządzeń, w tym kart graficznych i drukarek. Jest to dość dojrzały system, który niedawno obchodził 10. urodziny. Z roku na rok zyskuje coraz większą bazę użytkowników. Zachęca wyglądem i ciekawymi funkcjami. Jego wygląd można upodobnić do Windows lub macOS. Jest to szczególnie przydatne dla początkujących w świecie Linuxa użytkowników, którzy dzięki temu o wiele łatwiej mogą migrować z płatnego systemu Windows. "

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted

A może  nie :tooth:  , testowałem  i Chińczyki  ( deepin )  są lepsi  , żona też woli  deepin.

Posted

Zorin OS 16 Pro do pobrania wersja językowa Angielska

system wypakował się bez podawania hasła (123)

po wypakowaniu obrazu zamontowałem go bez problemu

systemu jeszcze nie instalowałem i nie testowałem więc::

- nie wiem czy jest wybór innego języka po za domyślnym językiem (Angielski)

- nie wiem czy w/w system faktycznie jest w wersji Pro czy nie

Proszę przetestujcie i dajcie znać co i jak

Pozdrawiam :-)

andre likes this
Posted

4PE0QwV.jpg

GPT + UEFI i Secure Boot działa prawidłowo, system po instalacji Zorin zabezpiecza i zadaje z zapytaniem o hasło 1 raz do secure boot z potwierdzeniem zabezpieczenia, wszystko jest po polsku i chodzi bardzo stabilnie i dynamicznie. Polecam

Widocznie jest to wersja Pro.

Posted

@MarcinGX ciesze się, że mogłem wstawić coś ciekawego i przydatnego;)

sam korzystam z wersji Zorin-OS-15.3-Ultimate-64-bit jako drugi system, ale widać, że czas się przesiąść na wyższą wersję

ciekawe czy będę mógł zaktualizować 15.3 do 16 czy będę musiał ponownie wykupić nowe wydanie hmmm....

MarcinGX likes this
Posted

Dzień Dobry

mam dość nietypowy problem a mianowicie

gdy bootuje Zorina dowolną jego edycję (z USB bądź płyty DVD) pokazuje mi się pierwsze menu a gdy wybiorę którakolwiek z opcji (przetestowanie bądź instalacja)  to po kilu sekundach po wybraniu jednej z opcji robi mi się czarny ekran a po chwili pokazuje mi się monit na ekranie (brak sygnału tak jakbym miał niepodłączony ekran do PC)  a słyszę ze system się uruchamia np z DVD

ekran o którym piszę to:  TV LG 55NANO867NA proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu

Dziękuję za pomoc :-)

MarcinGX likes this
Posted

Dodatkowo wprowadzono ulepszenia zwiększające bezpieczeństwo, zgodność i wydajność. Zorin OS 16.1 otrzymał nowe łatki bezpieczeństwa i obsługę nowych komponentów (takich jak RTX 3050 czy Apple Magic Mouse 2). Sam system będzie wspierany przez aktualizacje oprogramowania i poprawki bezpieczeństwa do kwietnia 2025 roku.

Software Updater. Zorin OS w wersji Lite lub Core można pobrać za darmo z [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], za to system w wersji Pro kosztuje 39 euro.

Posted

Zorin OS 16 to najlepsza darmowa alternatywa dla Windows 10 i 11 - Zorin OS 16.1 (All Editions)(X64)

Compare Zorin OS Editions

A18gGfL.png

SHA256 Validation

tEUN95O.png

Torrent:

seba007 likes this
Posted

@seba007 OK rozumiem Masz racje bywają osoby które robią tak jak Napisałeś moze komuś ułatwimy zycie zeby potem nie miał zdziwienia ze chciał jednego Zorina a ma ich kilka zwłaszca gdy ma się limitowany internet

Posted

Ja teraz pierwszy raz próbuję zainstalować Zorin Pro na najnowszym sprzęcie Intel 11gen z Nvidią i obok Windowsa, jestem bardzo ciekawy jak mi pójdzie teraz instalacja Zorina 

Posted

Ma ktoś linka do wersji Zorin 16.2 pro? bo chciałem po testować przed ewentualnym zakupem.

P.S. Torrent na 16.1 nie działa u mnie.

Posted
8 hours ago, 7Lelek said:

Ma ktoś linka do wersji Zorin 16.2 pro? bo chciałem po testować przed ewentualnym zakupem.

P.S. Torrent na 16.1 nie działa u mnie.

To sprawdź darmową wersje i wtedy zdecyduj czy kupisz czy nie.