Jump to content

Linux Zorin OS Core prosty dla początkujących I nie tylko

Guest

Recommended Posts

Linux Zorin OS Core - poznaj nowoczesny system operacyjny

" Zorin OS to Irlandzka dystrybucja systemu Linux oparta na Ubuntu, co pozwala korzystać z ogromnej ilości pakietów i wsparcia dla wielu dodatkowych urządzeń, w tym kart graficznych i drukarek. Jest to dość dojrzały system, który niedawno obchodził 10. urodziny. Z roku na rok zyskuje coraz większą bazę użytkowników. Zachęca wyglądem i ciekawymi funkcjami. Jego wygląd można upodobnić do Windows lub macOS. Jest to szczególnie przydatne dla początkujących w świecie Linuxa użytkowników, którzy dzięki temu o wiele łatwiej mogą migrować z płatnego systemu Windows. "

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Zorin OS 16 Pro do pobrania wersja językowa Angielska

system wypakował się bez podawania hasła (123)

po wypakowaniu obrazu zamontowałem go bez problemu

systemu jeszcze nie instalowałem i nie testowałem więc::

- nie wiem czy jest wybór innego języka po za domyślnym językiem (Angielski)

- nie wiem czy w/w system faktycznie jest w wersji Pro czy nie

Proszę przetestujcie i dajcie znać co i jak

Pozdrawiam :-)

andre likes this

@MarcinGX ciesze się, że mogłem wstawić coś ciekawego i przydatnego;)

sam korzystam z wersji Zorin-OS-15.3-Ultimate-64-bit jako drugi system, ale widać, że czas się przesiąść na wyższą wersję

ciekawe czy będę mógł zaktualizować 15.3 do 16 czy będę musiał ponownie wykupić nowe wydanie hmmm....

MarcinGX likes this

Dzień Dobry

mam dość nietypowy problem a mianowicie

gdy bootuje Zorina dowolną jego edycję (z USB bądź płyty DVD) pokazuje mi się pierwsze menu a gdy wybiorę którakolwiek z opcji (przetestowanie bądź instalacja)  to po kilu sekundach po wybraniu jednej z opcji robi mi się czarny ekran a po chwili pokazuje mi się monit na ekranie (brak sygnału tak jakbym miał niepodłączony ekran do PC)  a słyszę ze system się uruchamia np z DVD

ekran o którym piszę to:  TV LG 55NANO867NA proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu

Dziękuję za pomoc :-)

MarcinGX likes this

Dodatkowo wprowadzono ulepszenia zwiększające bezpieczeństwo, zgodność i wydajność. Zorin OS 16.1 otrzymał nowe łatki bezpieczeństwa i obsługę nowych komponentów (takich jak RTX 3050 czy Apple Magic Mouse 2). Sam system będzie wspierany przez aktualizacje oprogramowania i poprawki bezpieczeństwa do kwietnia 2025 roku.

Software Updater. Zorin OS w wersji Lite lub Core można pobrać za darmo z [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], za to system w wersji Pro kosztuje 39 euro.