Jump to content

Co nowego w 10 wersji okienek

m4s

Recommended Posts

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Klucz rejestru na google.com jako domyślną wyszukiwarkę w Project Spartan.  

________________________________________________________________________________

Pelna dokumentacja do buildu 10051:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] do iso 10049 EN

32 bits 
 64 bits

• Install Keys:- 
Professional:
NKJFK-GPHP7-G8C3J-P6JXR-HQRJR

Enterprise:
PBHCJ-Q2NYD-2PX34-T2TD6-233PKY

Nie wrzucalem screenow bo sa po rosyjsku a po drugie nic sie wizualnie nie zmieniło [emoji14]

Build 49 do 51 można uaktualnić przez zwykły instalator w ISO. Nie trzeba żadnego formatu robić. Nie wiadomo czy udostępni WZor obraz. Na dzień dzisiejszy najnowszy build impressive to 54.

Tak wygląda pewien koncept podobno 98% rzeczywistości

A dziś wyciek buildu 10051 ;]

Podobno niedługo oficjalnie do szybkich kręgów trafi build 54. Wydał się pijany pracownik który świętował 40lecie MS haha.

Filmik co tam nowego w buildzie 51

Podobno wersja RC Win 10 ma być skompilowana pod koniec kwietnia.

Będzie dzisiaj ten 10054? Macie jakieś informacje na ten temat?

Prawdopodobnie nie bo wyszedł już build 55 więc hmm jak nie jutro to wątpię że w tym tygodniu coś będzie.

Funkcja skalowania Menu Start co prawda była już dostępna w jednej z pierwszych wersji testowych Windows 10, jednak Microsoft wyłączył ją w kolejnych buildach. Dlatego też część użytkowników zastanawiała się, czy możliwość zmiany rozmiaru Menu Start pojawi się w finalnej wersji Dziesiątki.

Zapytanie tego typu wystosował jeden z użytkowników serwisu Twitter. W odpowiedzi otrzymał potwierdzenie bezpośrednio od Gabe'a Aula, czyli jednego z pracowników Microsoftu, który dość mocno udziela się w temacie Windows 10.

Przypomnijmy, iż Menu Start w Windows 10 jest swego rodzaju połączeniem klasycznej formy znanej z Windows 7 z ekranem startowym, który po raz pierwszy pojawił się w Windows 8. Dzięki temu użytkownik otrzyma dostęp do listy wszystkich programów, a wraz z nią wyświetlone zostaną kafelkowe aplikacje - a przynajmniej część z nich.

Obecnie nie wiemy, jak finalnie wspomniana funkcja skalowania będzie działać. Być może użytkownik będzie mógł całkowicie wyłączyć kafelkowe aplikacje. Dowiemy się tego w najbliższych miesiącach.

Redstone  ma pojawić się jako 2 updaty pierwszy w czerwcu drugi w październiku. Wszyscy którzy są Insiderami będą mogli oczywiście przetestować te 2 updaty wcześniej. Będzie to coś pokroju Win 10.1 niż Win 11. Konkretniejsze rzeczy mają pojawiać się po premierze 10.

Czy jako Insider muszę mieć system z kontem MS (mam konto MS i zapisany jestem do programu Insider), czy mogę jak teraz korzystać z konta lokalnego ?

Strasznie mnie wkkurza logowanie do konta MS za każdym uruchamianiem systemu, a system uruchamiam czasem kilkanaście razy dziennie.

Siedzę w grafikach Nvidii i "bawię" się sterownikami, biosami, itp.

Stąd częste restarty :)

Tak robię  ale 10051, gdy kończy konfiguracje i szuka internetu, restartuje się w kółko, gdy internet jest odłączony.

Dopiero po podłączeniu internetu idzie dalej.

W starszych kompilacjach mogłem bez problemów zakończyć całą konfigurację bez dostępu do sieci.

Ale to nie powoduje problemów, bo aktualnie jestem na koncie lokalnym pomimo tego, że zakończenie konfiguracji było przeprowadzone z podłączoną siecią internet.

Jestem zadowolony z 10051 :)

dzięki dzaggiel a kiedy oficjalny jakiś build przez wu  planowany ??

Hmm myślę że nie prędko. Ostatni z linii impressive był własnie 56 i myślałem że to ten właśnie będzie upubliczniony no niestety. Od tamtego czasu nie powstał żaden inny więc myślę że dopiero na początku maja wraz z konferencją Build.