Jump to content

Recommended Posts

Posted

Zainstalowałem WIN10 10074 X64 EN :P

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Niestety nie działa panel Nvidii w żaden sposób :blink:

Zawsze jakieś niedoróbki :wacko:

Tak. Już Masz w iso?

No znalazłem ISO :)

Posted

Link do ESD build 10074 w wersji x86 PL (dla tych, co wolniej przetwarzają: plik esd trzeba dekryptorem przerobić na obraz ISO, wersja polska, architektura x86)

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

A tutaj już gotowy obraz ISO pl_windows_10_pro_10074_x86_dvd

Posted

Instalacja  " czysta "  z  ISO   W_TP _ 10061  wszystko  OK   ( laptop Samsung RF 711 )  po  ich  aktualizacjach  tj:

"

• Cumulative Security Update for Internet Explorer for Windows Technical Preview April Update for x64-based systems (KB3038314).

• Security Update for Windows Technical Preview April Update for x64-based systems (KB3060435).

Security Update for Windows Technical Preview April Update for x64-based systems (KB3060429)

Security Update for Internet Explorer Flash Player for Windows Technical Preview April Update for x64-based systems (KB3049508)
"
Wali się  wszystko  -  start się  zacina  - tylko  ordynarny  restart  , lisa nie idzie  uruchomić  itd...  - dwie próby  i to samo  wyp......d  to   bo nie mam  nerwa i czasu  na  to  -  jestem  ciekaw czy  komus  z was  też  tak się  dzialo  ?

Do dzis dnia bardzo dobrze pracował 10061.

Pobierz 10074 PL i zainstaluj.

Posted

Na stronie Nvidi pokazały się wydane dzisiaj (Kwiecień 29-2015)
nowe sterowniki - 352.63 BETA do Windows 10. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

This driver, version 352.63, is the latest recommended driver for all pre-release Windows 10 testing.

Uruchomienie systemu Windows 10 pod koniec lipca będzie miało znaczący wpływ na sprzedaż w okresie przygotowania do szkoły", powiedziała Lisa Su. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted

Do dzis dnia bardzo dobrze pracował 10061.

Pobierz 10074 PL i zainstaluj.

Zainstalowałem  ( raczej syn ale pod moim okiem  bo ja mam robotę  pilna do skończenia )  i  po aktualizacji , wyczyszczeniu  zainstalowaniu  ster  grafiki  to samo  coś  tam namieszali !?  jak znajdę  chwilę  sprawdzę  co to robi  ( może to że  usówam  ich bzdety ? )  do  wydania konkretu to takie macanie  " curki stolarza ! "  -  nie pali się  to tylko  laptop testowy.

Posted

Nie ma już przeglądarki Spartan. Jest nowa nazwa która ma zadebiutować wraz z systemem Windows 10.
Microsoft Edge.
Nowe logo wzorowane jest na tym z Internet Explorera:

6422543Przechwytywanie.PNG

Posted

@ dziara76
Aż dziwne. Działa wszystko bardzo dobrze.
Na tą chwilę jak bym chciał skrytykować to nie mam co.

2447066Bez_tytu__322_u.png

Jedyne co mi nie dziala to Emsisoft Internet Security, ale to nie wina windy.
Nie wiem czy jego instalacja zmieniła mi sieć na publiczną..
I miałem problem żeby zmienić na prywatną, nigdzie nie widać opcji.
Pomogło kliknięcie że chcę grupę domową - nie założyłem, ale był komunikat że trzeba być w sieci prywatnej i czy zmienić na nią.
@Leoncio
WU działa.

4369237Przechwytywanie.PNG

Posted

Do któregoś buildu było tak, że używając wielu pulpitów, ikonki na pasku zadań wyświetlały wszystkie zadania z wszystkich pulpitów, teraz gdzieś mi ta opcja zniknęła, na danym pulpicie widoczne są tylko ikony zadań z bieżącego pulpitu,  wie ktoś jak to przywrócić?

Posted

Z PW od Gabe:

Witaj, niejawny testerze systemu Windows —

To ja, Gabe, z grupy zajmującej się systemami operacyjnymi (OSG) — mam dla Ciebie nowe informacje dotyczące niejawnego programu testów systemu Windows.
Od czasu, kiedy pisałem do Ciebie ostatnio, wydaliśmy aplikacje Podgląd muzyki i Podgląd wideo, które można pobrać tutaj:

Kolejna ważna informacja dotyczy przeglądarki Microsoft Edge (Project Spartan), dostępnej w najnowszych kompilacjach.
Aby uzyskać więcej informacji, przejdź tutaj: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
Wypróbuj nowe wspaniałe funkcje, takie jak Cortana, tworzenie notatek, Do przeczytania i Widok do czytania. Powiedz nam, co o nich sądzisz. Czekamy! 

Opinie uzyskiwane od niejawnych testerów okazały się tak cenne dla naszego procesu projektowania, że zdecydowaliśmy się
zmienić nazwę systemu z „Windows 10 Technical Preview” na „Windows 10 Insider Preview”. To nadal ten sam system operacyjny.

Zainstalowałem te Apki.

4573723Bez_tytu__322_u.png

5200386Bez_tytu__322_u.png

Dało to życie temu sklepowi beta

1793974Zrzut_ekranu__8_.png

Kafek zmienił wreszcie nazwę na Pogoda:

1615766Zrzut_ekranu__5_.png

Posted

Uaktualniłem do 10074 no i pogoda przestała działać. Utworzyłem nowe konto to się raz pokazała, a jak miała uaktualnić pogodę to zgineła, i przestała działać. Przeinstalowałem z Iso i to samo. Ma ktoś pomysł na naprawę.

Posted

Dosłownie 5 min temu  wchodzę na  ONET  i co  czytam !!!

"  Windows 10 - wielki powrót Pasjansa

Pasjans, czyli nieśmiertelny pogromca wydajności pracy, powraca. Microsoft doszedł do wniosku, że usunięcie sympatycznej karcianki ze swojego systemu było złą decyzją. Windows 10, oprócz nowej szaty graficznej i poprawionej funkcjonalności, będzie wyposażony w nową wersję Pasjansa. "

NO  TO  JEST  super  wiadomość  - zaraz lecę  kielicha sobie wlać  bo  trzeba  świętować  !!!  no i takimi  pierdołami  się  cepy  amerykańskie  zajmują ! a nie poprawą kompatybilności  ze sprzętem na  jakim  by chcieli  żeby ludzie go instalowali.

Jak  widzę  te app - ki   nasrane w ten system  to mnie krew zalewa  na  H.......   to komu  potrzebne  np:  lektury  - jak bdę chciał poczytać  to sięgnę  książkę z  półki i sobie  przeczytam albo pójdę do sklepu  i kupie  bo wolę  papier  w rękach trzymać  a nie " ślipiać "  w monitor ! ale nie te  cepy  na chama  to muszą wciskać.

Posted

Ej ale to chyba nie temat do rozwiązywania problemów prawda ? Załóż temat z problemem.

Windows Edge (spartan) podczas podpisywania RTM (koniec lipca) nie będzie finalną wersją. Natomiast pełna wersja wyjdzie dopiero w październiku.

Windows 10.1 ma być wypuszczony dokładnie za rok po wydaniu czyli w październiku 2016r. Ma pojawić się również 10.2 i wiele dokumentów wspomina również o 10.5. Natomiast do 2020 roku z racji tego że Windows zaczyna być usługą stanie się darmowy.

Posted

Jakie nowości w buildzie 10114 ? Nie ma żadnych. 

uMq9R4S.png

IZndY6E.png

IBwGnzr.png

A tutaj dokumentacja do buildu 10108

Guest fortunately102
Posted

podobno lepiej wyglada na wysokiej rozdzielczosci typu 4k, gdzies tak przeczytalem :)

źródło [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]