Mr.T Posted April 28, 2015 Report Posted April 28, 2015 Windows 10: Aero Glass ucieszy, a animowane kostki wystraszą [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
leven Posted April 28, 2015 Report Posted April 28, 2015 Zainstalowałem WIN10 10074 X64 EN [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Niestety nie działa panel Nvidii w żaden sposób Zawsze jakieś niedoróbki Tak. Już Masz w iso? No znalazłem ISO Quote
dzaggiel Posted April 29, 2015 Report Posted April 29, 2015 Build 10110 jest pierwszym buildem pre-RTM. RTM wyjdzie pod koniec lipca a partnerzy MS otrzymają go w środku sierpnia. Quote
dzaggiel Posted April 29, 2015 Report Posted April 29, 2015 Windows 10 Build 10102 winmain-PRS zh-CN ta wersja wyciekła ;] Jest na chińskich serwerach. Quote
yarecco Posted April 29, 2015 Report Posted April 29, 2015 Link do ESD build 10074 w wersji x86 PL (dla tych, co wolniej przetwarzają: plik esd trzeba dekryptorem przerobić na obraz ISO, wersja polska, architektura x86) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] A tutaj już gotowy obraz ISO pl_windows_10_pro_10074_x86_dvd [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
leven Posted April 29, 2015 Report Posted April 29, 2015 Instalacja " czysta " z ISO W_TP _ 10061 wszystko OK ( laptop Samsung RF 711 ) po ich aktualizacjach tj: " • Cumulative Security Update for Internet Explorer for Windows Technical Preview April Update for x64-based systems (KB3038314). • Security Update for Windows Technical Preview April Update for x64-based systems (KB3060435). Security Update for Windows Technical Preview April Update for x64-based systems (KB3060429) Security Update for Internet Explorer Flash Player for Windows Technical Preview April Update for x64-based systems (KB3049508) " Wali się wszystko - start się zacina - tylko ordynarny restart , lisa nie idzie uruchomić itd... - dwie próby i to samo wyp......d to bo nie mam nerwa i czasu na to - jestem ciekaw czy komus z was też tak się dzialo ? Do dzis dnia bardzo dobrze pracował 10061. Pobierz 10074 PL i zainstaluj. Quote
yarecco Posted April 29, 2015 Report Posted April 29, 2015 Tempo jak w Need4Speed Oto kolejny build: tym razem 10102 x64 en-US [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
slawektor Posted April 29, 2015 Report Posted April 29, 2015 Na stronie Nvidi pokazały się wydane dzisiaj (Kwiecień 29-2015)nowe sterowniki - 352.63 BETA do Windows 10. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] This driver, version 352.63, is the latest recommended driver for all pre-release Windows 10 testing. Uruchomienie systemu Windows 10 pod koniec lipca będzie miało znaczący wpływ na sprzedaż w okresie przygotowania do szkoły", powiedziała Lisa Su. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Guest Posted April 29, 2015 Report Posted April 29, 2015 Do dzis dnia bardzo dobrze pracował 10061. Pobierz 10074 PL i zainstaluj. Zainstalowałem ( raczej syn ale pod moim okiem bo ja mam robotę pilna do skończenia ) i po aktualizacji , wyczyszczeniu zainstalowaniu ster grafiki to samo coś tam namieszali !? jak znajdę chwilę sprawdzę co to robi ( może to że usówam ich bzdety ? ) do wydania konkretu to takie macanie " curki stolarza ! " - nie pali się to tylko laptop testowy. Quote
dzaggiel Posted April 29, 2015 Report Posted April 29, 2015 (edited) Build 74 oficjalnie w slow i fast ringu. Edited October 8, 2015 by M4TEUSZ Quote
slawektor Posted April 30, 2015 Report Posted April 30, 2015 Nie ma już przeglądarki Spartan. Jest nowa nazwa która ma zadebiutować wraz z systemem Windows 10.Microsoft Edge.Nowe logo wzorowane jest na tym z Internet Explorera: Quote
slawektor Posted May 1, 2015 Report Posted May 1, 2015 @ dziara76Aż dziwne. Działa wszystko bardzo dobrze.Na tą chwilę jak bym chciał skrytykować to nie mam co. Jedyne co mi nie dziala to Emsisoft Internet Security, ale to nie wina windy.Nie wiem czy jego instalacja zmieniła mi sieć na publiczną..I miałem problem żeby zmienić na prywatną, nigdzie nie widać opcji.Pomogło kliknięcie że chcę grupę domową - nie założyłem, ale był komunikat że trzeba być w sieci prywatnej i czy zmienić na nią.@LeoncioWU działa. Quote
yarecco Posted May 1, 2015 Report Posted May 1, 2015 Do któregoś buildu było tak, że używając wielu pulpitów, ikonki na pasku zadań wyświetlały wszystkie zadania z wszystkich pulpitów, teraz gdzieś mi ta opcja zniknęła, na danym pulpicie widoczne są tylko ikony zadań z bieżącego pulpitu, wie ktoś jak to przywrócić? Quote
slawektor Posted May 2, 2015 Report Posted May 2, 2015 Z PW od Gabe: Witaj, niejawny testerze systemu Windows —To ja, Gabe, z grupy zajmującej się systemami operacyjnymi (OSG) — mam dla Ciebie nowe informacje dotyczące niejawnego programu testów systemu Windows.Od czasu, kiedy pisałem do Ciebie ostatnio, wydaliśmy aplikacje Podgląd muzyki i Podgląd wideo, które można pobrać tutaj:[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]Kolejna ważna informacja dotyczy przeglądarki Microsoft Edge (Project Spartan), dostępnej w najnowszych kompilacjach.Aby uzyskać więcej informacji, przejdź tutaj: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]Wypróbuj nowe wspaniałe funkcje, takie jak Cortana, tworzenie notatek, Do przeczytania i Widok do czytania. Powiedz nam, co o nich sądzisz. Czekamy! Opinie uzyskiwane od niejawnych testerów okazały się tak cenne dla naszego procesu projektowania, że zdecydowaliśmy sięzmienić nazwę systemu z „Windows 10 Technical Preview” na „Windows 10 Insider Preview”. To nadal ten sam system operacyjny. Zainstalowałem te Apki. Dało to życie temu sklepowi betaKafek zmienił wreszcie nazwę na Pogoda: Quote
PrzemekWolw Posted May 4, 2015 Report Posted May 4, 2015 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
dzaggiel Posted May 4, 2015 Report Posted May 4, 2015 W buildzie 10107 jest pomniejszona i ulepszona cortana a w buildzie 10109 MS Hello które pozwala na odblokowywanie twarzą systemu. Quote
PrzemekWolw Posted May 5, 2015 Report Posted May 5, 2015 Windows 10 10108, trochę ulepszeń interfejsu i przycisków aktywowania w ustawieniach i nie tylko - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
PrzemekWolw Posted May 5, 2015 Report Posted May 5, 2015 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Może będzie jakiś wyciek ( ͡º ͜ʖ͡º) Quote
stens Posted May 5, 2015 Report Posted May 5, 2015 Uaktualniłem do 10074 no i pogoda przestała działać. Utworzyłem nowe konto to się raz pokazała, a jak miała uaktualnić pogodę to zgineła, i przestała działać. Przeinstalowałem z Iso i to samo. Ma ktoś pomysł na naprawę. Quote
Guest Posted May 5, 2015 Report Posted May 5, 2015 Dosłownie 5 min temu wchodzę na ONET i co czytam !!! " Windows 10 - wielki powrót Pasjansa Pasjans, czyli nieśmiertelny pogromca wydajności pracy, powraca. Microsoft doszedł do wniosku, że usunięcie sympatycznej karcianki ze swojego systemu było złą decyzją. Windows 10, oprócz nowej szaty graficznej i poprawionej funkcjonalności, będzie wyposażony w nową wersję Pasjansa. " NO TO JEST super wiadomość - zaraz lecę kielicha sobie wlać bo trzeba świętować !!! no i takimi pierdołami się cepy amerykańskie zajmują ! a nie poprawą kompatybilności ze sprzętem na jakim by chcieli żeby ludzie go instalowali. Jak widzę te app - ki nasrane w ten system to mnie krew zalewa na H....... to komu potrzebne np: lektury - jak bdę chciał poczytać to sięgnę książkę z półki i sobie przeczytam albo pójdę do sklepu i kupie bo wolę papier w rękach trzymać a nie " ślipiać " w monitor ! ale nie te cepy na chama to muszą wciskać. Quote
leven Posted May 7, 2015 Report Posted May 7, 2015 Ten sterownik nie wspiera CUDA i szarpie obraz w GTA5 Lepszy wydaje się być sterownik 350.12 pod WIN8.1. Quote
davenam Posted May 8, 2015 Report Posted May 8, 2015 Windows 10 będzie ostatnią wersją systemu Windows [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
dzaggiel Posted May 8, 2015 Report Posted May 8, 2015 Ej ale to chyba nie temat do rozwiązywania problemów prawda ? Załóż temat z problemem. Windows Edge (spartan) podczas podpisywania RTM (koniec lipca) nie będzie finalną wersją. Natomiast pełna wersja wyjdzie dopiero w październiku. Windows 10.1 ma być wypuszczony dokładnie za rok po wydaniu czyli w październiku 2016r. Ma pojawić się również 10.2 i wiele dokumentów wspomina również o 10.5. Natomiast do 2020 roku z racji tego że Windows zaczyna być usługą stanie się darmowy. Quote
dzaggiel Posted May 9, 2015 Report Posted May 9, 2015 Wideo z buildu 10114 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
dzaggiel Posted May 11, 2015 Report Posted May 11, 2015 Jakie nowości w buildzie 10114 ? Nie ma żadnych. A tutaj dokumentacja do buildu 10108 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Guest fortunately102 Posted May 11, 2015 Report Posted May 11, 2015 podobno lepiej wyglada na wysokiej rozdzielczosci typu 4k, gdzies tak przeczytalem źródło [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Recommended Posts