tomciotbg1987 Posted April 14, 2020 Report Posted April 14, 2020 Witam Panowie i Panie, Taka prośba ode mnie. Jest ktoś mi w stanie pomóc. Próbuje od kilku dni zainstalować ten system , lecz za każdym razem jak zainstaluje wszystko wygląda niczym w systemie co klasycznym, wszystko jesteś szaro bure, zainstalowałem Sterowniki wszystkie od grafiki również przy wyborze instalacji wrzucilem plik ei.cfg do folderu z pendrivem. Pomału tracę cierpliwość gdzie tkwi problem. Ostatnią wersję jak miałem. 153 jest wszystko ładnie pięknie tylko tutaj coś nie halo. Proszę o pomoc. Z góry dziękuję. Pozdrawiam serdecznie Quote
adonx Posted April 14, 2020 Report Posted April 14, 2020 Jak ci ma ktoś pomóc jak opis problemu jest żałosny,szaro buro to cały twój opis,żadnego zdjęcia nie przedstawiłeś. Podałem ci stronkę z Win 10 od @srom-otnik-a i na niego zawsze można liczyć,jak ma czas to zawsze pomoże >>[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Nieobecny Posted April 14, 2020 Report Posted April 14, 2020 26 minut temu, adonx napisał: Podałem ci stronkę z Win 10 od @srom-otnik-a i na niego zawsze można liczyć System od @KoNuSS a porada od @srom-otnik - brawo! Niech pisze w temacie autora moda. Ehhh... niech żyje rozgarnięcie. Quote
adonx Posted April 14, 2020 Report Posted April 14, 2020 @wiktorynek i widać kto tu jest rozgarnięty,czytaj ze zrozumieniem. @tomciotbg1987 wie o co chodzi już wcześniej z nim pisałem na modzie od @srom-otnik -a >>[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i jak nie wiesz o co chodzi to się nie wcinaj. Quote
tomciotbg1987 Posted April 14, 2020 Author Report Posted April 14, 2020 Tak wygląda system po zainstalowaniu, proszę o pomoc. Robiłem obraz za pomocą Rufusa system plików raz fat ,później ntfsno i oczywiście gpt, nic nie pomogło. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
tomciotbg1987 Posted April 14, 2020 Author Report Posted April 14, 2020 12 minut temu, WinXFan napisał: Nie trzeba żadnej pomocy. To gdzie tkwi problem ??…,że wygląda to jak wygląda Quote
Nieobecny Posted April 14, 2020 Report Posted April 14, 2020 Przecież tak wygląda system. Jak się nie podoba, to sobie zmień motyw. nudzija likes this Quote
ripek Posted April 14, 2020 Report Posted April 14, 2020 jak chcesz kolorowe to zainstaluj sobie win7 Quote
razor1995 Posted April 14, 2020 Report Posted April 14, 2020 Godzinę temu, tomciotbg1987 napisał: Tak wygląda system po zainstalowaniu, proszę o pomoc. Tak wygląda Windows 10. Czegoś ty się spodziewał? Kawę ma parzyć? Chcesz zmienić skin - prawym na pulpit -> Personalizuj i heja. Quote
Nieobecny Posted April 14, 2020 Report Posted April 14, 2020 1 godzinę temu, adonx napisał: widać kto tu jest rozgarnięty,czytaj ze zrozumieniem. Widać nie jesteś, skoro system jest prawidłowy, a polecasz inny bez sprecyzowania od autora o co chodzi. Quote
Guest Posted April 14, 2020 Report Posted April 14, 2020 On pisze ze instaluje system od konussa - i zainstalował się ale czysty bez modyfikacji autora. Nie czytacie dokładnie ? I tam powinna być dyskusja na ten temat. Według mnie to problem z plikiem ei.cfg Tam już w którymś temacie było to poruszane. Quote
Nieobecny Posted April 14, 2020 Report Posted April 14, 2020 2 minuty temu, zbigniew59 napisał: Według mnie to problem z plikiem ei.cfg Naprawdę ma to wpływ na szaro-bure kolory? Quote
Guest Posted April 14, 2020 Report Posted April 14, 2020 Na siłę próbujesz się wyśmiewać? Po prostu nie wie że tak wygląda ta wersja systemu w wersji jasnej w orginale. A brak tego pliku u niektórych powoduje że instaluje się bez modyfikacji autora. Quote
Nieobecny Posted April 14, 2020 Report Posted April 14, 2020 43 minuty temu, zbigniew59 napisał: A brak tego pliku u niektórych powoduje że instaluje się bez modyfikacji autora. To jest plik umożliwiający wybór wersji między Home a Pro i autor moda na pewno go tam wrzucił skoro oznaczył Home/Pro. 5 godzin temu, tomciotbg1987 napisał: wrzucilem plik ei.cfg do folderu z pendrivem. Takie umiejscowienie raczej nic nie dało w żadnej kwestii. Dalsza dyskusja bezsensowna. Sprawa wyjaśniona w 5 poście. Quote
Guest Posted April 14, 2020 Report Posted April 14, 2020 Nie jest dodany więc prawdopodobnie instaluje mu sie home a wtedy jak wielu zauważyło nie instalują mu się dodatki. Poza tym jak napisałeś. I dalsza dyskusja powinna być w odpowiednim temacie A plik ei.cfg powinien być w katalogu sources - to do autora TEGO tematu. Quote
razor1995 Posted April 14, 2020 Report Posted April 14, 2020 @zbigniew59 może mieć rację - w przypadku gdy system instaluje się z wykorzystaniem klucza OEM (np. z BIOSu) - setupcomplete.cmd i oobe.cmd są wyłączane. Jesli "dodatki" były tak zintegrowane, to mamy winowajcę. Pomoże wtedy zdefiniowane edycji "na sztywno" w ei.cfg. Quote
Nieobecny Posted April 14, 2020 Report Posted April 14, 2020 Pobrałem, żeby sprawdzić - faktycznie nie ma w tym obrazie pliku ei.cfg - to już do ewentualnego wnioskowania w temacie autora. Teraz po wielkich mękach prawdopodobnie ustaliliśmy o co chodziło autorowi tematu - że system po zainstalowaniu nie wygląda tak jak na zdjęciach - tak na marginesie niewielka różnica. No cóż jak napisał, takie odpowiedzi dostał. P.S. Przy okazji dla malkontentów co do Mega - taki download tylko z Mega: Ledwo udało mi się zrobić screena. HDD by tego nie nadążył zapisywać. Quote
razor1995 Posted April 14, 2020 Report Posted April 14, 2020 3 minuty temu, wiktorynek napisał: P.S. Przy okazji dla malkontentów co do Mega - taki download tylko z Mega: Kopiowanie z blob'a HTML5 - z pliku na dysku, do pliku na dysku Quote
Nieobecny Posted April 14, 2020 Report Posted April 14, 2020 47 minut temu, razor1995 napisał: Kopiowanie z blob'a HTML5 - z pliku na dysku, do pliku na dysku Faktycznie - ten dziwny mechanizm Mega może wprowadzić w błąd przy tak krótkim czasie pobierania - zależy na co się zerknie. Transfer z Mega tego pliku przy 3 próbach wynosi od 32 do 43MB/s co jest wynikiem oczywiście bardzo dobrym. Przy transferze z oxycloud nie ma już mowy o pomyłce: albo ze swojego konta na Mega: Quote
WinXFan Posted April 14, 2020 Report Posted April 14, 2020 Jak chcesz to zainstaluj sobie 19041 czystą bez modyfikacji. Quote
Recommended Posts