Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam Panowie i Panie, 

Taka prośba ode mnie. 

Jest ktoś mi w stanie pomóc.

Próbuje od kilku dni zainstalować ten system 

, lecz za każdym razem jak zainstaluje wszystko wygląda niczym w systemie co klasycznym, wszystko jesteś szaro bure, zainstalowałem Sterowniki wszystkie od grafiki również przy wyborze instalacji wrzucilem plik ei.cfg do folderu z pendrivem. 

Pomału tracę cierpliwość gdzie tkwi problem. Ostatnią wersję jak miałem. 153 jest wszystko ładnie pięknie tylko tutaj coś nie halo. 

Proszę o pomoc. 

Z góry dziękuję. 

Pozdrawiam serdecznie

Posted

Jak ci ma ktoś pomóc jak opis problemu jest żałosny,szaro buro to cały twój opis,żadnego zdjęcia nie przedstawiłeś.:lol:

Podałem ci stronkę z Win 10 od @srom-otnik-a i na niego zawsze można liczyć,jak ma czas to zawsze pomoże >>[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted

Tak wygląda system po zainstalowaniu, proszę o pomoc.

Robiłem obraz za pomocą Rufusa system plików raz fat ,później ntfsno i oczywiście gpt, nic nie pomogło.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted
Godzinę temu, tomciotbg1987 napisał:

Tak wygląda system po zainstalowaniu, proszę o pomoc.

Tak wygląda Windows 10.

Czegoś ty się spodziewał? :L 

Kawę ma parzyć? 

Chcesz zmienić skin - prawym na pulpit -> Personalizuj i heja. 

Posted
1 godzinę temu, adonx napisał:

widać kto tu jest rozgarnięty,czytaj ze zrozumieniem.

Widać nie jesteś, skoro system jest prawidłowy, a polecasz inny bez sprecyzowania od autora o co chodzi. ;)

Posted

On pisze ze instaluje system od konussa - i zainstalował się ale czysty bez modyfikacji autora. Nie czytacie dokładnie ?

I tam powinna być dyskusja na ten temat. Według mnie to problem z plikiem ei.cfg

Tam już w którymś temacie było to poruszane.

Posted

Na siłę próbujesz się wyśmiewać?  Po prostu nie wie że tak wygląda ta wersja systemu w wersji jasnej w orginale. A brak tego pliku u niektórych powoduje że instaluje się bez modyfikacji autora.

Posted
43 minuty temu, zbigniew59 napisał:

A brak tego pliku u niektórych powoduje że instaluje się bez modyfikacji autora.

To jest plik umożliwiający wybór wersji między Home a Pro i autor moda na pewno go tam wrzucił skoro oznaczył Home/Pro.

5 godzin temu, tomciotbg1987 napisał:

wrzucilem plik ei.cfg do folderu z pendrivem. 

Takie umiejscowienie raczej nic nie dało w żadnej kwestii.

Dalsza dyskusja bezsensowna. Sprawa wyjaśniona w 5 poście.

Posted

Nie jest dodany więc prawdopodobnie instaluje mu sie home a wtedy jak wielu zauważyło nie instalują mu się dodatki.

Poza tym jak napisałeś.

I dalsza dyskusja powinna być w odpowiednim temacie 

A plik ei.cfg powinien być w katalogu sources - to do autora TEGO tematu.

Posted

@zbigniew59 może mieć rację - w przypadku gdy system instaluje się z wykorzystaniem klucza OEM (np. z BIOSu) - setupcomplete.cmd i oobe.cmd są wyłączane. Jesli "dodatki" były tak zintegrowane, to mamy winowajcę. 

Pomoże wtedy zdefiniowane edycji "na sztywno" w ei.cfg. 

Posted

Pobrałem, żeby sprawdzić - faktycznie nie ma w tym obrazie pliku ei.cfg - to już do ewentualnego wnioskowania w temacie autora.

Teraz po wielkich mękach prawdopodobnie ustaliliśmy o co chodziło autorowi tematu - że system po zainstalowaniu nie wygląda tak jak na zdjęciach - tak na marginesie niewielka różnica. :lol: No cóż jak napisał, takie odpowiedzi dostał.

P.S. Przy okazji dla malkontentów co do Mega - taki download tylko z Mega:

Przechwytywanie.jpg

Ledwo udało mi się zrobić screena. :D HDD by tego nie nadążył zapisywać.

Posted
47 minut temu, razor1995 napisał:

Kopiowanie z blob'a HTML5 - z pliku na dysku, do pliku na dysku

Faktycznie - ten dziwny mechanizm Mega może wprowadzić w błąd przy tak krótkim czasie pobierania - zależy na co się zerknie. Transfer z Mega tego pliku przy 3 próbach wynosi od 32 do 43MB/s co jest wynikiem oczywiście bardzo dobrym.

Przechwytywanie2.jpg

Przy transferze z oxycloud nie ma już mowy o pomyłce:

Przechwytywanie.jpg

albo ze swojego konta na Mega:

Przechwytywanie1.jpg