Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem czemu , ale mam problemy z instalacją sterownika karty graficznej . Instaluje poprawny sterownik z strony NVIDIA , po pojawieniu się komunikatu zresetuj komputer , zrobiłem to , aktualizowałem kartę graficzną w menadżer urządzeń i jest najnowsza wersja i nic . Aktualizowałem grafikę gdyż po ponownej instalacji GTA 5 , mam około 0,5 FPS. Próbowałem też wyszukać  NVIDIE w menu startu , ale nic mi się nie wyświetla , a w PROGRAMY I FUNKCJE są 4 pliki z NVIDIA . 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Masz Windows 10? Ściągnąłeś pewnie drivery z frazą DCH w nazwie? Jeśli tak, to już masz odpowiedź. I usuń dokładnie stare drivery programem DDU najlepiej w trybie awaryjnym. Podczas nowej instalacji zaptaszkuj tylko sterownik graficzny i PhysX, ewentualnie HDMI audio, jak używasz. No i zaptaszkuj "Czysta instalacja".

Opublikowano
24 minuty temu, Mr.T napisał:

usun stare

zainstaluj jako czysta instalacje i tylko sterownik graficzny

rozumiem że mam usunąć te pliki z PROGRAMY I FUNKCJE , ale gdy to robię pojawia mi się . 

Widzior spróbuje najpierw porady Mr.T, jeśli nie zadziała to twojej .

Opublikowano

Moja rada to to samo co rada Mr.T, tylko dokładniej opisana. Zasada jest taka sama. A sterowników standardowych WHQL (nie DCH) nie idzie już ściągnąć normalnie do Win10 stąd - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Chamski zabieg Microsoftu i NVidii. Idzie to zrobić tylko z podstrony "Zaawansowane szukanie sterowników" - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

P.S. Odinstaluj stare drivery programem DDU, to świetne narzędzie do bardzo dokładnego wyczyszczenia systemu ze starych driverów.

Opublikowano

Tu jest najnowszy sterownik:

ściągnij wypakuj winRAR(ZIP) do jakiegoś folderu i z Menadżera --> Karta Grafiki --> Update --> wskaż ten folder ze sterownikiem i uaktualnij (bez instalacji) musi wtedy działać.

Opublikowano

Hej chłopaki. Takie pytanie jak najlepiej zainstalować sterowniki do nvidia. Mam geforce gtx 970 i wiem, że można instalować na 2 sposoby: Normalna instalacja to znaczy pobieram sterownik i instaluję a druga to nvclean install ale ten drugi program jakoś mi nie podchodzi i czy można pobrać sterownik i instalować normalnie znaczy można też wypakować sterownik i usunąć niektóre foldery co są związane ze sterownikiem np: nvidia telemetry, nvidia shadow, nvidia container chociaż nie wiem jak z tym container bo to jest chyba do obsługi panelu nvidia jak i też czy można usunąć nvidia wireless coś tam ale także procesy telemetryczne nvidia można usunąć na różne sposoby i które te procesy telemetryczne usunać nvidia i jak najlepiej to usunąć. Pomocy.

Opublikowano

NVCleanstall i NVSlimmer to super sprawa. Nie wiem co ci się nie podoba. Każda opcja w programie jest dokładnie opisana, a ten Container do odznaczenia to co innego niż container od panelu sterowania NV, bo ja to odznaczam, a panel mam ( i proces NVDisplay Container). Zresztą ja zaptaszkowuję tylko główny sterownik, PhysX i HDMI Audio. Nie podoba się, to instaluj normalnie.

Opublikowano

Znaczy lepszy jest ten program NVSlimmer od nvcleaninstall, zresztą nie wiem który jest lepszy chyba nvslimmer i tam się wybiera co chcę zainstalować tylko nie zaznaczać nvidia telemetry?, geforce experience i shadowplay?