TomasGB Posted March 8, 2020 Report Share Posted March 8, 2020 Nie wiem czemu , ale mam problemy z instalacją sterownika karty graficznej . Instaluje poprawny sterownik z strony NVIDIA , po pojawieniu się komunikatu zresetuj komputer , zrobiłem to , aktualizowałem kartę graficzną w menadżer urządzeń i jest najnowsza wersja i nic . Aktualizowałem grafikę gdyż po ponownej instalacji GTA 5 , mam około 0,5 FPS. Próbowałem też wyszukać NVIDIE w menu startu , ale nic mi się nie wyświetla , a w PROGRAMY I FUNKCJE są 4 pliki z NVIDIA . [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.T Posted March 8, 2020 Report Share Posted March 8, 2020 usun stare zainstaluj jako czysta instalacje i tylko sterownik graficzny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Widzior Posted March 8, 2020 Report Share Posted March 8, 2020 Masz Windows 10? Ściągnąłeś pewnie drivery z frazą DCH w nazwie? Jeśli tak, to już masz odpowiedź. I usuń dokładnie stare drivery programem DDU najlepiej w trybie awaryjnym. Podczas nowej instalacji zaptaszkuj tylko sterownik graficzny i PhysX, ewentualnie HDMI audio, jak używasz. No i zaptaszkuj "Czysta instalacja". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomasGB Posted March 8, 2020 Author Report Share Posted March 8, 2020 24 minuty temu, Mr.T napisał: usun stare zainstaluj jako czysta instalacje i tylko sterownik graficzny rozumiem że mam usunąć te pliki z PROGRAMY I FUNKCJE , ale gdy to robię pojawia mi się . Widzior spróbuje najpierw porady Mr.T, jeśli nie zadziała to twojej . [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Widzior Posted March 8, 2020 Report Share Posted March 8, 2020 Moja rada to to samo co rada Mr.T, tylko dokładniej opisana. Zasada jest taka sama. A sterowników standardowych WHQL (nie DCH) nie idzie już ściągnąć normalnie do Win10 stąd - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Chamski zabieg Microsoftu i NVidii. Idzie to zrobić tylko z podstrony "Zaawansowane szukanie sterowników" - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] P.S. Odinstaluj stare drivery programem DDU, to świetne narzędzie do bardzo dokładnego wyczyszczenia systemu ze starych driverów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vegeta80 Posted March 10, 2020 Report Share Posted March 10, 2020 I kto ma lubić MS i nvidia jak to kawał nie powiem co bo mnie zbanujesz szef Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiktorynek Posted March 10, 2020 Report Share Posted March 10, 2020 To Wasz kochany Win 10 jest winny: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vegeta80 Posted March 10, 2020 Report Share Posted March 10, 2020 12 minut temu, wiktorynek napisał: To Wasz kochany Win 10 jest winny: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] do kart AMD też się to tyczy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
verte Posted March 11, 2020 Report Share Posted March 11, 2020 Tu jest najnowszy sterownik: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ściągnij wypakuj winRAR(ZIP) do jakiegoś folderu i z Menadżera --> Karta Grafiki --> Update --> wskaż ten folder ze sterownikiem i uaktualnij (bez instalacji) musi wtedy działać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
felcio11a Posted April 22, 2020 Report Share Posted April 22, 2020 Hej chłopaki. Takie pytanie jak najlepiej zainstalować sterowniki do nvidia. Mam geforce gtx 970 i wiem, że można instalować na 2 sposoby: Normalna instalacja to znaczy pobieram sterownik i instaluję a druga to nvclean install ale ten drugi program jakoś mi nie podchodzi i czy można pobrać sterownik i instalować normalnie znaczy można też wypakować sterownik i usunąć niektóre foldery co są związane ze sterownikiem np: nvidia telemetry, nvidia shadow, nvidia container chociaż nie wiem jak z tym container bo to jest chyba do obsługi panelu nvidia jak i też czy można usunąć nvidia wireless coś tam ale także procesy telemetryczne nvidia można usunąć na różne sposoby i które te procesy telemetryczne usunać nvidia i jak najlepiej to usunąć. Pomocy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Widzior Posted April 22, 2020 Report Share Posted April 22, 2020 NVCleanstall i NVSlimmer to super sprawa. Nie wiem co ci się nie podoba. Każda opcja w programie jest dokładnie opisana, a ten Container do odznaczenia to co innego niż container od panelu sterowania NV, bo ja to odznaczam, a panel mam ( i proces NVDisplay Container). Zresztą ja zaptaszkowuję tylko główny sterownik, PhysX i HDMI Audio. Nie podoba się, to instaluj normalnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
felcio11a Posted April 28, 2020 Report Share Posted April 28, 2020 Znaczy lepszy jest ten program NVSlimmer od nvcleaninstall, zresztą nie wiem który jest lepszy chyba nvslimmer i tam się wybiera co chcę zainstalować tylko nie zaznaczać nvidia telemetry?, geforce experience i shadowplay? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Widzior Posted April 28, 2020 Report Share Posted April 28, 2020 Już ci wyżej napisałem, co ja zaznaczam, i większość osób tak robi. Oba programy działają bardzo podobnie, bez różnicy, który użyjesz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
crypt Posted December 19, 2020 Report Share Posted December 19, 2020 part padla sprawdz temperatury. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts