Skocz do zawartości

Windows 10 SlimBuild v.20H2 {x64} by KoNuSS (esd) PL] 2020] - 15.09,2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

mam problem tworze dysk za pomocą RUFUS i przy instalacji wyskakuje mi okienko z komunikatem nie ma obrazu iso do instalacji..próbowalem już z 5 razy i GPT i MBR  ...sciągnąłem obraz 2 razy i nic itp...i nic zawsze to samo ..co robie zle hmmm….????

Opublikowano

Dzieki  ..niestety link do pobrania ei.zip nie działa ..wiec plik ten mam stworzyć sam czy można go pobrc z innego miejsca  bo przeszukalem wszystkie watkilinki do pobranie nie sa juz aktywne...dzieki

Opublikowano

Mam KIS - po włączeniu z prawokliku pełnego czyszczenia mam takie coś. 

Co to za plik i do czego służy ?

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
6 godzin temu, zbigniew59 napisał:

Mam KIS - po włączeniu z prawokliku pełnego czyszczenia mam takie coś. 

Co to za plik i do czego służy ?

Główny skrypt oczyszczania - na pewno nie zainfekowany po prostu skrypt nie znany danemu antywirusowi

Opublikowano

Witam po Instalacji systemu nie posiadam takich rzeczy podanych niżej a także skrótów na prawokliku

- Dodano:

• Google Chrome
  • Old Calculator - Styl Windows 7
  • Easy Context Menu
  • Visual C++
  • DirectX9c
  • .NET Framework 3.5
  • StartIsBack
Opublikowano

U mnie jest tylko jedna wersja pro

Inaczej u mnie podczas instalacji nie było żadnego optymalizowania systemu. 
A na screen shotach które zrobił [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] widać że są.

Opublikowano
39 minut temu, Ghost_tizzi napisał:

U mnie jest tylko jedna wersja pro

Inaczej u mnie podczas instalacji nie było żadnego optymalizowania systemu. 
A na screen shotach które zrobił [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] widać że są.

musisz dodać plik ei.cfg do nagranego obrazu systemu do folderu sources

Opublikowano

Tego pliku musisz poszukać - w niektórych tematach modów masz linki - jeśli nie - szukaj w google  - jak go zrobić. To proste.

Następnie otwierasz w eksplorerze zapisany na usb - dysk- i dodajesz ten plik do folderu sources.

Jestem bardzo cierpliwy dla tych co nie potrafią szukać na forum. Ale powoli mam dosyć.

Opublikowano

Bardzo dobrze jak wiesz - BRAWO TY ! - niektórzy nie wiedzą.

Więc może podasz linka do strony która mówi jak to zrobic?

Dla tych którzy nie sa tacy wykształceni ja ty.

To forum ma pomagać a nie popisywać się wiedzą.

Albo sam napisz poradnik!

Jest taka możliwość.

ć?

Opublikowano
52 minuty temu, zbigniew59 napisał:

Tego pliku musisz poszukać - w niektórych tematach modów masz linki - jeśli nie - szukaj w google  - jak go zrobić. To proste.

Następnie otwierasz w eksplorerze zapisany na usb - dysk- i dodajesz ten plik do folderu sources.

Jestem bardzo cierpliwy dla tych co nie potrafią szukać na forum. Ale powoli mam dosyć.

I TERAZ SAM WIDZISZ. Mogę Ci teraz powiedzieć a nie mówiłem że idzie nieraz dostać pierd... Nie mówię o tym przypadku akurat. Ale ludzie po prostu nie czytają co się pisze. Trzeba dawać czcionkę 36 może zauważą. 

Opublikowano

Nie działa wyszukiwanie w eksploratorze plików. Błąd czy po prostu wycięta funkcja? Uruchomienie usługi Windows Search nic nie daje, tak samo jak i reboot i użycie narzędzia do rozwiązywania problemów które wykrywa że wyszukiwanie nie działa ale nie potrafi tego naprawić.

Opublikowano

Brak wykonania optymalizacji może być związane z używaniem dla systemu klucza OEM (np. tego zaszytego w BIOS). Wtedy instalator nie przetwarza pliku Setupcomplete.cmd.
Szczegóły tutaj: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Proponowanym rozwiązaniem jest dodanie klucza OEM do pliku autounattend.xml (plik znajduje się w głównym katalogu instalatora systemu - można go wyedytować po "nagraniu" na pendrive) w tym miejscu:

<ProductKey>
<Key>KLUCZ OEM</Key>
</ProductKey>

Tyle mi się udało gdzieś wygrzebać. Mam nadzieję, że dobrze to zrozumiałem ;)

U siebie takie problemy z brakiem wykonywania optymalizacji miałem na laptopie Fujitsu E754. Niestety nie udało mi się jeszcze sprawdzić tego proponowanego rozwiązania... Jakby ktoś to zrobił to dajcie znać :)

Opublikowano
5 godzin temu, zbigniew59 napisał:

Bardzo dobrze jak wiesz - BRAWO TY ! - niektórzy nie wiedzą.

Więc może podasz linka do strony która mówi jak to zrobic?

Dla tych którzy nie sa tacy wykształceni ja ty.

To forum ma pomagać a nie popisywać się wiedzą.

Albo sam napisz poradnik!

Jest taka możliwość.

ć?

Co ty gadasz za bzdury, przecież wszystko jest dokładnie opisane w komentarzu, który zalinkowałem. Wyluzuj człowieku

Bardzo proszę, cytuję komentarz:

Cytat

Po zrobieniu bootowalnego usb, stwórz plik w notatniku i wpisz:

[Channel]

Retail

[VL]

0

zapisz plik kombinacja ctrl+s > Nazwa pliku: ei.cfg > Zapisz jako typ: Wszystkie pliki > skopiuj plik na wgrany już system na pendrive do katalogu sources

Dzięki temu plikowi wszystkie optymalizacje i programy zostaną zainstalowane

Opublikowano
3 godziny temu, Fexor napisał:

Nie działa wyszukiwanie w eksploratorze plików. Błąd czy po prostu wycięta funkcja? Uruchomienie usługi Windows Search nic nie daje, tak samo jak i reboot i użycie narzędzia do rozwiązywania problemów które wykrywa że wyszukiwanie nie działa ale nie potrafi tego naprawić.

Wyłączone indeksowane w usługach ;/

52 minuty temu, adnage napisał:

Co ty gadasz za bzdury, przecież wszystko jest dokładnie opisane w komentarzu, który zalinkowałem. Wyluzuj człowieku

Bardzo proszę, cytuję komentarz:

Dzięki temu plikowi wszystkie optymalizacje i programy zostaną zainstalowane

Spokojnie - po prostu nie zauwazyl tego - ogolnie ja osobiscie np w Tapatalk w twoim poscie nie mam tego linku na telefonie dopiero na kompie zauwazylem . Domyslam sie ze kolega mial to samo ;D

Opublikowano
16 minut temu, konuss napisał:

Wyłączone indeksowane w usługach ;/

Spokojnie - po prostu nie zauwazyl tego - ogolnie ja osobiscie np w Tapatalk w twoim poscie nie mam tego linku na telefonie dopiero na kompie zauwazylem . Domyslam sie ze kolega mial to samo ;D

A, to to by wyjaśniało wiele. Generalnie na Twoim miejscu dodałbym notkę do tematu o tym ei.cfg, bo wiele osób z laptopem musi użyć tego pliku, żeby wszystko śmigało odpowiednio

Opublikowano

W pewnym stopniu wyszukiwanie w tym systemie zaczęło działać. Odpaliłem usługę Windows Search i zindeksowałem dyski. Nadal nie można wyszukiwać paskiem w eksploratorze plików, po kliknięciu na niego nic się nie dzieje i nie można w nim pisać, ale za to działa taki "myk": wpisuje co chce wyszukać w menu start i klikam więcej wyników. Odpala się eksplorator i są wyniki. Nawet na pasku który nie działa, jest wpisana fraza której szukam. Niestety wtedy też pasek nie działa. Jest jakiś sposób na naprawę tego? Usługi przejrzałem i jest z nimi wszystko już raczej okej. Zależy mi bardzo na tym wyszukiwaniu(potrzebne do codziennej pracy), system jest poza tym świetny dlatego chciałbym z niego dalej korzystać jeżeli uda się naprawić ten malutki błąd.

Opublikowano

Dużo lepsze od systemowego - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

I działa niezależnie od wyszukiwania systemowego.

I nie musi to dla niektórych dyskwalifikować systemu - bo nie działa wyszukiwanie. Za to są inne plusy. Win search to telemetria.

To jest mod - jak autor zacznie dodawać coraz więcej  to zrobi z niego stockowy system. Nauczcie się stosować zamienniki tego co potrzebujecie.

Niektóre są lepsze niż systemowe.

Opublikowano

Nowy Slim czy Home Pro 1909 Poproszę o podpowiedź. Co teraz zrobić bo sam już nie wiem :-P

Wysłane z mojego Wave 2 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
10 godzin temu, konuss napisał:

Nowy Slim czy Home Pro 1909 Poproszę o podpowiedź. Co teraz zrobić bo sam już nie wiem :-P

Wysłane z mojego Wave 2 przy użyciu Tapatalka

No to ma gość problem.A my będziemy testować Slim.:pp

Opublikowano

Wyszukiwania w pasku chyba się nie da - ale jest everything - dużo lepszy - sam go niedawno zainstalowałem - jestem pod wrażeniem.

A zamiast narzędzia wycinanie - Ligthshot - dużo lepszy - sam prezes go używa i chyba wie co robi.

Zamiast próbować przywrócić to co dał microsoft i co przewaźnie jest troche ograniczone w funkcjach - lepiej spróbowac zamienników - często są dużo lepsze i nie trzeba przez takie głupoty rezygnować z systemu, który nam się podoba pod innymi względami.

Radzę potestować te zamienniki - według nie tylko mnie - są dużo lepsze i szybciej można osiągnąć żądany efekt.

Np w Lightshocie w jednym oknie możesz  zrobić zrzut - zedytować i wysłać do internetu jednocześnie kopiując link do strony, a następnie wkleić link w jakimś forum bez otwierania tej strony w przeglądarce. Jest także dodatek do przeglądarki.

Według mnie super skraca czas na takie rzeczy.

A ponieważ okazało się że te systemowe rzeczy często są powiązane z innymi więc ich przywrócenie wiąze się z tym że trzeba przywrócić inne funkcje których nie chcemy.

Było o tym w jakimś temacie konuss - nie chce mi się już wertować tych wszystkich stron - ale okazało się że aby przywrócić to wycinanie trzeba było przywrócic jakieś usługi lub części xboxa - więć lepiej szukać zamieników.

Opublikowano

Panowie używa ktoś może potplayera obojętne w jakiej wersji? Mam taki problem że w trakcie odtwarzania filmu gdy zmaksymalizuje okno to po jakims czasie "zamraża" mi pasek zadań.Nie można go wogóle użyć.Gdy zminimalizuję okno potplayera to się odblokowuje.
Poza tym problemem na razie system ładnie chodzi;)

Opublikowano
47 minut temu, egonlxn napisał:

47 minut temu, egonlxn napisał:

Panowie używa ktoś może potplayera obojętne w jakiej wersji? Mam taki problem że w trakcie odtwarzania filmu gdy zmaksymalizuje okno to po jakims czasie "zamraża" mi pasek zadań.Nie można go wogóle użyć.Gdy zminimalizuję okno potplayera to się odblokowuje.
Poza tym problemem na razie system ładnie chodzi;)

PotPlayer -200204 (17.21126) x64 Portable.W większości używam programów portable.

Opublikowano

nowa wersja własnie sie wgrywa - komentarz moj osobisty - SZOK - nowa baza tweaków z Home-Pro 2004 po prostu wystrzeliła ten system w kosmos... jutro od rana powinna być dostępna...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie