Jump to content

Recommended Posts

Posted
4 minuty temu, Traxter napisał:

Czy tą modyfikację mogę zainstalować na komputerze, który będę używał w firmie? Oczywiście po podaniu legalnego klucza podczas instalowania Win7 PRO.

Osobisty czy firmowy sprzęt?

Osobisty bez żadnych przeszkód, firmowy za pozwoleniem informatyków, ale też bez problemu, przejdzie aktywację.

Najlepiej instaluj wersje pełną.

Posted
51 minut temu, moszter napisał:

Osobisty czy firmowy sprzęt?

Osobisty bez żadnych przeszkód, firmowy za pozwoleniem informatyków, ale też bez problemu, przejdzie aktywację.

Najlepiej instaluj wersje pełną.

To laptop, który będę wykorzystywał na potrzeby swojej działalności gospodarczej, będę pracował stacjonarnie i w terenie. 

Pytam bo widzę że ma zintegrowany Bypass, który nie jest oficjalnym narzędziem. 

W innych modyfikacjach Win 8.1 czy Win10 widzę zintegrowany  StartIsBack, który jest komercyjnym programem. Chodzi mi aby nie mieć ewentualnych problemów z licencjami.

Posted
2 godziny temu, Traxter napisał:

To laptop, który będę wykorzystywał na potrzeby swojej działalności gospodarczej, będę pracował stacjonarnie i w terenie. 

Pytam bo widzę że ma zintegrowany Bypass, który nie jest oficjalnym narzędziem. 

W innych modyfikacjach Win 8.1 czy Win10 widzę zintegrowany  StartIsBack, który jest komercyjnym programem. Chodzi mi aby nie mieć ewentualnych problemów z licencjami.

Narzędzi nieoficjalne, ale wydłużone wsparcie dla Windows 7 oficjalne dla firm ogłoszone przez Micro$oft, chyba nie jest to nielegalne, według mnie spokojnie możesz instalować i nie będziesz mieć z tego powodu problemów.

Posted

Chciałem zapytać bo możliwe że ja jakiś błąd robię podczas instalacji z pendrive tworząc rufusem tzn instalka Windowsa 10 jest ok żadnych problemów

podczas instalacji tego moda po zainstalowaniu i pierwszym restarcie pojawił się niebieski ekran  i restart i tak w kółko ? czy to coś jest z tym modem czy jego inaczej się nagrywa na pendrive ?  chyba że win 7 na nowym kompie z ssd  nie da się zainstalować tak samo visty i 8.1 ?

Posted
Godzinę temu, Pawel300 napisał:

Chciałem zapytać bo możliwe że ja jakiś błąd robię podczas instalacji z pendrive tworząc rufusem tzn instalka Windowsa 10 jest ok żadnych problemów

podczas instalacji tego moda po zainstalowaniu i pierwszym restarcie pojawił się niebieski ekran  i restart i tak w kółko ? czy to coś jest z tym modem czy jego inaczej się nagrywa na pendrive ?  chyba że win 7 na nowym kompie z ssd  nie da się zainstalować tak samo visty i 8.1 ?

Jaki sprzęt i jak to robisz?

Posted

Tak nie mam jak zrobić obecnie skreenu tzn.:

Płyta asus Maximus Viii Impact

Intel i3 9100 4x 3,60ghz

ram 32gb ddr4 2666mhz

grafika GTX 1060 gaming x+ msi 6gb

ssd 256 gb samsung evo 950 pro

normalnie robię rufusem jak np. win 10 każdy mod tak samo i  dobrze się  instaluje tu w tej 7 jak pisałem wczesniej po instalacji i 1 restarcie robi sie szybki restart z niebieskim ekranem i tak cały czas obecnie zainst znowu win 10

W dniu 2.04.2020 o 13:27, Franc napisał:

Link do wersji pełnej - do wyczerpania transferu

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Pytanko tak dla informacji czym to wydanie różni się tym od Srom-Otnika z1 str ?

JanKo6 likes this
Posted
45 minut temu, Pawel300 napisał:

Pytanko tak dla informacji czym to wydanie różni się tym od Srom-Otnika z1 str ?

To ten sam plik na udostępniony innym serwerze

Co do tego błędu przy instalacji - masz chyba zbyt nowy sprzęt do tego moda, musisz dodać drivery do obsługi USB 3.0 oraz swojego dysku - poszukaj na forum, z tego co pamiętam kolega @wiktorynek napisał poradnik jak to wykonać

Pawel300 likes this
Posted
6 minut temu, Franc napisał:

To ten sam plik na udostępniony innym serwerze

Co do tego błędu przy instalacji - masz chyba zbyt nowy sprzęt do tego moda, musisz dodać drivery do obsługi USB 3.0 oraz swojego dysku - poszukaj na forum, z tego co pamiętam kolega @wiktorynek napisał poradnik jak to wykonać

Rozumiem bardzo dziękuję czyli zostaje mi tylko używać win 10 tak ?

sprawdzę ten poradnik jeszcze raz dziękuję

Posted
W dniu 8.04.2020 o 14:15, srom-otnik napisał:
W dniu 7.04.2020 o 23:07, k3vin napisał:

3. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] (kontynuacja przez inne osoby, na bieżąco rozwijana aplikacja, więcej przydatnych funkcji)

Dzięki za wskazówkę, w nowych wersjach przypilnuję tego.

Jak już coś, to lepiej Notepad 3 (ostatnia, najnowsza i stabilna wersja  to;  5.20.414.1)  :rolleyes:

Posted

Tak w kwestii instalacji... próbowałem instalacji różnych systemów/modów win 7 i co się okazało że na wszystkich były tzw. niebieskie ekrany po zainstalowaniu,  a na jednym wydaniu na początku krzyczało że mam brak sterowników !! cd/dvd czy coś w tym rodzaju. lecz zainstalować nie mogłem.

No cóż widać z tego że mody 7 od Srom-otnika są jak najbardziej ok kwestia po prostu mojego nowego sprzętu  znajomy który ma troszkę starszą konfigurację na próbę wgrał ten mod i jest ok  na moim komputerze idzie jedynie win 10

Posted

Brak Ci sterowników. Ściągnij sobie programik [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

on Ci automatycznie integruje niezbędne poprawki dla Windows 7, dzięki czemu bez większych problemów można zainstalować Windows 7 na najnowszych chipsetach AMD oraz Intela (arch. Skylake).

Pawel300 likes this
Posted
2 minuty temu, stens napisał:

Brak Ci sterowników. Ściągnij sobie programik [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

on Ci automatycznie integruje niezbędne poprawki dla Windows 7, dzięki czemu bez większych problemów można zainstalować Windows 7 na najnowszych chipsetach AMD oraz Intela (arch. Skylake).

Ale uwaga! Ta możliwość dotyczy raczej tylko wersji Full, gdyż Lite mają opróżniony WinSxS - i tu nie spodziewam się pozytywnego rezultatu. Choć, może? - moszna spróbować, a nuż się uda...

Pawel300 likes this
Posted
18 minut temu, stens napisał:

Ok  sprawdzę

14 minut temu, srom-otnik napisał:

Ale uwaga! Ta możliwość dotyczy raczej tylko wersji Full, gdyż Lite mają opróżniony WinSxS - i tu nie spodziewam się pozytywnego rezultatu. Choć, może? - moszna spróbować, a nuż się uda...

Tak rozumiem spróbuje zobaczę co i jak

JanKo6 likes this
Posted

Miał ktoś problem z torrentem, a dokładnie qBittorrent? Problem polega na tym, że jak chce coś pobrać to max prędkość to 1MB/s, wysyłanie czasami potrafi być większe. Nie mam włączonego żadnego ograniczenia. Ze sterownikami też wszystko w porządku. Przez chrome pobieram po 15MB/s. Ten sam torrent, pobierany na drugim laptopie, z tymi samymi ustawieniami dla aplikacji qBittorrent, z tą samą wersją aplikacji, pobiera się z max prędkością łacza, do 20MB/s. Aplikacja ma zezwolenia zaporze.

Posted

Witam.Nie mogę zainstalować na nośnikach NVME,przydałaby się integracja sterowników NVME

W dniu 22.04.2020 o 08:43, Pawel300 napisał:

Tak w kwestii instalacji... próbowałem instalacji różnych systemów/modów win 7 i co się okazało że na wszystkich były tzw. niebieskie ekrany po zainstalowaniu,  a na jednym wydaniu na początku krzyczało że mam brak sterowników !! cd/dvd czy coś w tym rodzaju. lecz zainstalować nie mogłem.

No cóż widać z tego że mody 7 od Srom-otnika są jak najbardziej ok kwestia po prostu mojego nowego sprzętu  znajomy który ma troszkę starszą konfigurację na próbę wgrał ten mod i jest ok  na moim komputerze idzie jedynie win 10

Windows 10 ma zintegrowane sterowniki NVME a siódemka nie,dlatego problem z instalacją.Ja poprosiłem o integracje sterowników NVME,niech każdy prosi to może Sromotnik zintegruje.

Posted

Ja się tym nie zajmuję. Win7 + zintegrowane stery NVME, USB3 -> to się mści. U jednego zadziała, a u innego nie. 

Jak najbardziej polecam integrować, ale tylko własne sterowniki, a nie całe paczki.  Nie będę wydawał ISO z megapakiem zintegrowanych sterów!

Wyszukaj stery, przeczytaj poradniki, zintegruj i będzie Ci hulać. Na dodatek nauczysz się nowych sztuczek. Satysfakcja murowana.

Powodzenia!

Posted
23 minuty temu, joltom napisał:

Witam.Nie mogę zainstalować na nośnikach NVME,przydałaby się integracja sterowników NVME

Windows 10 ma zintegrowane sterowniki NVME a siódemka nie,dlatego problem z instalacją.Ja poprosiłem o integracje sterowników NVME,niech każdy prosi to może Sromotnik zintegruje.

tak użyłem MSI Smart Tool zęby zintegrować te sterowniki niestety po instalacji i restarcie błąd wiec szkoda czasu zostaje przy 10

6 minut temu, srom-otnik napisał:

Ja się tym nie zajmuję i nikt rozsądny tego nie będzie robił. Win7 + zintegrowane stery NVME, USB3 -> to się mści. U jednego zadziała, a u innego nie. 

Jak najbardziej polecam integrować, ale tylko własne sterowniki, a nie całe paczki!

Wyszukaj stery, przeczytaj poradniki, zintegruj i będzie Ci hulać. Na dodatek nauczysz się nowych sztuczek. Satysfakcja murowana.

Powodzenia!

Srom-otnik ma racje ja ta próbę integracji sterowników zaliczyłem jako kolejny etap nauki :D

Posted
2 minuty temu, Pawel300 napisał:

tak użyłem MSI Smart Tool zęby zintegrować te sterowniki niestety po instalacji i restarcie błąd wiec szkoda czasu zostaje przy 10

Srom-otnik ma racje ja ta próbę integracji sterowników zaliczyłem jako kolejny etap nauki :D

Programem Windows 7 Image Updater udało się dodać sterowniki

Pawel300 likes this
Posted
Teraz, joltom napisał:

Programem Windows 7 Image Updater udało się dodać sterowniki

o tego nie używałem czy sprawdzałeś czy system sie norm. instaluje

Posted
Teraz, joltom napisał:

Wg.mnie warto aby zostać przy Win7

rozumiem i sprawdzę ten program choć 7 nie wspiera dx 12 tylko max dx11 ale w grach podobno w7 jest trochę szybszy podobno !!

jak sie uda to super będzie

Posted
Teraz, Pawel300 napisał:

rozumiem i sprawdzę ten program choć 7 nie wspiera dx 12 tylko max dx11 ale w grach podobno w7 jest trochę szybszy podobno !!

Mod od Sromotnika Windowsa 10 jest spoko więc zostań przy 10 jeżeli wolisz.Mnie osobiście wkurza 10 a też dużo gram i siedzę na Win7

Posted
8 godzin temu, joltom napisał:

Mod od Sromotnika Windowsa 10 jest spoko więc zostań przy 10 jeżeli wolisz.Mnie osobiście wkurza 10 a też dużo gram i siedzę na Win7

Tak wiem że mod 10 od Srom-otnika jest bardzo dobry jak każdy jego system dziś sprawdzę jeszcze Windows 7 Image Updater

Posted

Cześć, mam problem na wersji Lite. Otóż podczas oglądania, np. netflixa na obrazie pojawiają się poziome paski, jak gdyby były problemy z synchronizacją obrazu. Paski pojawiają się najczęściej przy dynamiczniejszych scenach, ale występują również przy statycznych ujęciach. Próbowałem różne przeglądarki, instalowałem kodeki ffdshow, nic nie pomogło. Na niemodyfikowanej wersji 7 nie było problemów. Sterowniki aktualne.

Posted

Antywirusa nie mam, ale zauważyłem że w shedule tasks jest realtekupdate i realtek zaznaczone, odznaczyłem oba i na razie błąd się nie pokazuje i wszyzstko działa jak wcześniej.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]