NoOb9496 Opublikowano 13 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2020 Jak przywrócić normalne ikony? Pilne. Cytuj
John Marston Opublikowano 16 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2020 W dniu 13.12.2020 o 18:30, NoOb9496 napisał: Jak przywrócić normalne ikony? Pilne. hmmmm umiem to zrobic ale dla cb mozliwe ze byloby to zbyt skomplikowane ale ok Musisz posiadać oryginalne niemodyfikowane pliki imageres.dll,imagesp.dll,imagehlp.dll,shell32.dll,shellstyle.dll Są one w folderach system32 i syswow64 Musisz skopiować je z tych folderów Potem u siebie zamieniasz pliki z system32 na te oryginalne z system32 i tak samo z plikami z syswow64 i GOTOWE :) Cytuj
michal7840 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2020 Pierwszy raz spróbowałem zainstalować system w wersji Lite, system zainstalowałem pomyślnie ale nie mogę instalować żadnych sterowników, myszka i klawiatura nie działa itp. Czegoś nie wiem? ;P Cytuj
Franc Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2020 @michal7840 - masz je wpięte w porty USB 3.0? Przepnij do starszych Cytuj
michal7840 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2020 20 minut temu, Franc napisał: @michal7840 - masz je wpięte w porty USB 3.0? Przepnij do starszych Podpiąłem i system zainstalował sterowniki, udało się. Zainstalowałem też stery do USB 3.0 i śmiga na wszystkich portach, dzięki:) Ps. Zauważyłem też że nie mogę zainstalować niektórych sterowników, np do karty sieciowej, mimo że na poprzednim systemie elegancko wszystko się zainstalowało. Otwieram instalator i proces się po prostu zamyka. Cytuj
Reevolxxx Opublikowano 31 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2020 zainstalowane wszystko smiga i chodzi jak opetany szybko ! :D pozdrawiam autora >) Cytuj
OfS Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2021 Po użyciu narzędzia DISM++ przestał działać skrypt z prawokliku "Pokaż ukryte pliki" - pokazuje błąd jak na obrazku. Czy jest jakiś sposób aby ten skrócik ponownie działał? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
franekfranek Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2021 U mnie to samo ale w JG8... róznica jedynie w wierszu i znaku: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Alternatywnym rozwiązaniem jest włączenie/wyłączenie ukrytych plików z nagłówka eksploratora plików, ale tej opcji chyba nie ma w win7... jest na pewno głębiej we opcjach/właściwościach folderów ogólne i również ustawienia zaawansowane. Typowe bezmyślne/celowe/niedopilnowane zwielokrotnienie opcji w różnych zakamarkach windows podobnie jak i android. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
adonx Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2021 To najwyższa pora zrobić własnego moda jak ten nie pasuje. Cytuj
mc71 Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2021 Bracie Sromotniku.. Ujmuje i wprowadza mnie w zadume i podziw dokładności i perfekcja działania twoich zmodyfikowanych systemów.. Wielkie podziękowanie i oraz szacunek dla ciebie za wkładany trud, pracę, poświęcony czas, no i profesjonalizm w twoich pracach.. Od kilku lat jestem twoim zwolennikiem i cichym kibicem... Mam wielką prośbę gdyż przez przypadek usunąłem jeden za systemów który miałem od ciebie Win JG7 HP&Pro x64 v2019 - archiwum który już nie jest dostępny... Czy możesz podać link gdzie można jeszcze ściągnąć. Lub może ktoś ma dostępny ten system,,.. Mam wersje 2018 i finał 2020 ale nie mam tej wyżej wymienionej wersji.. Pozdrawiam serdecznie w ten trudny i nieciekawy a zarazem niepokojący czas, gdzie tyle zagrożeń na nasze życie... Życzę Bożego Błogosławieństwa... Pozdro Cytuj
Kosiara Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2021 25 minut temu, mc71 napisał: Bracie Sromotniku.. Ujmuje i wprowadza mnie w zadume i podziw dokładności i perfekcja działania twoich zmodyfikowanych systemów.. Wielkie podziękowanie i oraz szacunek dla ciebie za wkładany trud, pracę, poświęcony czas, no i profesjonalizm w twoich pracach.. Od kilku lat jestem twoim zwolennikiem i cichym kibicem... Mam wielką prośbę gdyż przez przypadek usunąłem jeden za systemów który miałem od ciebie Win JG7 HP&Pro x64 v2019 - archiwum który już nie jest dostępny... Czy możesz podać link gdzie można jeszcze ściągnąć. Lub może ktoś ma dostępny ten system,,.. Mam wersje 2018 i finał 2020 ale nie mam tej wyżej wymienionej wersji.. Pozdrawiam serdecznie w ten trudny i nieciekawy a zarazem niepokojący czas, gdzie tyle zagrożeń na nasze życie... Życzę Bożego Błogosławieństwa... Pozdro Łap: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
pieklo Opublikowano 4 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2021 Tak przy okazji, czy jest planowany jakiś odświeżony release tego moda na rok 2021, czy projekt jest już ostatecznie zamknięty? Cytuj
srom-otnik Opublikowano 4 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2021 12 minut temu, pieklo napisał: Tak przy okazji, czy jest planowany jakiś odświeżony release tego moda na rok 2021, czy projekt jest już ostatecznie zamknięty? TAK! Ale obecnie nie przewiduje w ciągu najbliższych kilku tygodni jakiejkolwiek działalności w tym kierunku. Pracuję równolegle na dwa różne etaty i w obecnej rzeczywistości jest to cholernie uciążliwe. Jak los pozwoli - to na pewno odświeżę JG7, 8.1, 10 LTSC oraz wydam nowy mod H2. Bardzo tęsknię za tą dłubanką, ale siła wyższa... PZDR! pieklo, Franz Maurer i matiwczasss lubią to Cytuj
ziomek1993 Opublikowano 4 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2021 1 godzinę temu, srom-otnik napisał: TAK! Ale obecnie nie przewiduje w ciągu najbliższych kilku tygodni jakiejkolwiek działalności w tym kierunku. Pracuję równolegle na dwa różne etaty i w obecnej rzeczywistości jest to cholernie uciążliwe. Jak los pozwoli - to na pewno odświeżę JG7, 8.1, 10 LTSC oraz wydam nowy mod H2. Bardzo tęsknię za tą dłubanką, ale siła wyższa... PZDR! Czekam ; ) Może znajdę jakiegoś lapka,do postawienia któregoś moda z twojej ręki Cytuj
Franz Maurer Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2021 W dniu 4.01.2021 o 10:35, srom-otnik napisał: TAK! Ale obecnie nie przewiduje w ciągu najbliższych kilku tygodni jakiejkolwiek działalności w tym kierunku. Pracuję równolegle na dwa różne etaty i w obecnej rzeczywistości jest to cholernie uciążliwe. Jak los pozwoli - to na pewno odświeżę JG7, 8.1, 10 LTSC oraz wydam nowy mod H2. Bardzo tęsknię za tą dłubanką, ale siła wyższa... PZDR! Powiedz mi co Ty chcesz drogi Sromotniku jeszcze ulepszać i zmieniać w tych systemach jak są dopracowane przynajmniej moim zdaniem jak ta lala ? srom-otnik lubi to Cytuj
Franc Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zgaduję: 7 ; 8.1 - zaktualizowane obrazy + kosmetyka tego co było - pewnie najmniej roboty 20H2 - najwięcej "dłubania w bebechach" i testów LTSC - coś pośrodku między powyższymi Poczekamy cierpliwie na nowe wydania, na razie ostatnie jeszcze dobrze się sprawują (póki sprzętu nie zmienię używam Win7, chociaż MS i firmy z branży CAD/CAM coraz bardziej "wymuszają" przesiadkę, nowe wydania progsów działają tylko pod Win10 ) Franz Maurer i srom-otnik lubią to Cytuj
Franz Maurer Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2021 @Franc A może będą działać na windows 8.1 JG ? Cytuj
Franc Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2021 Nie, Win 8.1 jeszcze wcześniej został "porzucony" - tak samo jak w przypadku nowych wersji sterowników kart graficznych AMD (nie wiem jak nvidia - czy jeszcze wydaje nowe drivery dla 8.1) Franz Maurer lubi to Cytuj
CloudX Opublikowano 6 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2021 Siemanko, czy miał ktoś może problem z aktywacją tego systemu? Nie idzie ani oryginalnym kluczem ani aktywatorem. Cytuj
Franc Opublikowano 6 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2021 26 minut temu, CloudX napisał: Siemanko, czy miał ktoś może problem z aktywacją tego systemu? Nie idzie ani oryginalnym kluczem ani aktywatorem. Loader DAZ lub backup oryginalnej aktywacji na laptopie zawsze dawały radę. System postawiłeś na schemacie partycji MBR czy GPT? Cytuj
CloudX Opublikowano 8 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2021 W dniu 6.01.2021 o 15:11, Franc napisał: Loader DAZ lub backup oryginalnej aktywacji na laptopie zawsze dawały radę. System postawiłeś na schemacie partycji MBR czy GPT? postawione na MBR daz nie daje rady a nie ma jak przywrócić oryginalnej aktywacji bo klucz mam osobno do win 7 (oryginalnie vista była) Cytuj
zdzisiek24 Opublikowano 8 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2021 @CloudX Prawdopodobnie problem z bypassem ... kombinuj CloudX lubi to Cytuj
CloudX Opublikowano 8 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2021 24 minuty temu, zdzisiek24 napisał: @CloudX Prawdopodobnie problem z bypassem ... kombinuj Dobra dzięki będę wieczorem kombinował Cytuj
Mateuszasdf Opublikowano 8 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2021 cześć mam mały problem, bo antywirus kaspersky free uważa za wirus program do optymalizacji (daemon tools tak samo) i w związku z tym czy mógłby mi ktoś podesłać ten programik? i jego dokładną lokalizacje z góry dziekuje Cytuj
nudzija Opublikowano 9 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2021 @Mateuszasdfoficjalna strona daemon tools [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Mateuszasdf Opublikowano 9 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2021 Może źle się wyraziłem po instalacji windowsa, sterowników, chciałem zainstalować daemontools - ale kaspersky antywirus uznał go za wirusa to samo stało się, jak chciałem zoptymalizować windowsa ppm narzędzia, optymalizator usług i wtedy tak samo włączył sie kaspersky antywirus że plik jest wirusem i go usunął usunął plik z ścieżki c/windows/coś tam, coś tam/opt i czy mógłby ktoś mi ten jeden pliczek tutaj wrzucić? i mam jeszcze jeden mały problem po podłączeniu pendrive brak jest jakiejkolwiek akcji, dopiero wejście w menadżera urządzeń i przeskanowaniu urządzeń znajduje pendrive i mogę z niego normalnie skorzystać, za każdym razem tak mam Cytuj
Hanti Opublikowano 9 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2021 Witam Pilnie potrzebuję pomocy !! Ponieważ musiałem wymienić dysk - skusiłem się na instalację W7 z tego tematu. I tu pojawił się problem obraz na penie zrobiłem Rufusem jak dam bootowanie z pena długo wyświetla tylko obraz w10 na czarnym tle, poczym zaczyna się instalacja wybieram wersję x64 pro i instaluje... po czym pojawia się komunikat, że instalacja została anulowana, ponieważ system nie może znaleźć wymaganych plików które potrzebne są do instalacji. kod błędu 0x80070015 procesor AMD athlon x2 6400 plyta GA-m61pm-s2 dysk SSD goodram 256GB gen.2 porty usb 2.0 pendrive Toschiba rufus ustawiony na mbr i ntfs w biosie legacy - Cytuj
Franc Opublikowano 9 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2021 Sumy kontrolne pobranego obrazu się zgadzają? Cytuj
Hanti Opublikowano 9 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2021 Fakt - nie sprawdziłem pobrałem z dysku googla z linku w tym temacie Cytuj
Hanti Opublikowano 9 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2021 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]Chwilę to trwało, bo musiałem iść od domu - a ten komputer mam na warsztacie suma kontrolna się zgadza [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi