Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 13.12.2020 o 18:30, NoOb9496 napisał:

Jak przywrócić normalne ikony? Pilne.

hmmmm umiem to zrobic ale dla cb mozliwe ze byloby to zbyt skomplikowane

ale ok

Musisz posiadać oryginalne niemodyfikowane pliki imageres.dll,imagesp.dll,imagehlp.dll,shell32.dll,shellstyle.dll

Są one w folderach system32 i syswow64 

Musisz skopiować je z tych folderów

Potem  u siebie zamieniasz pliki z system32 na te oryginalne z system32 i tak samo z plikami z syswow64

i GOTOWE :)

Opublikowano
20 minut temu, Franc napisał:

@michal7840 - masz je wpięte w porty USB 3.0? Przepnij do starszych

Podpiąłem i system zainstalował sterowniki, udało się. Zainstalowałem też stery do USB 3.0 i śmiga na wszystkich portach, dzięki:)

Ps. Zauważyłem też że nie mogę zainstalować niektórych sterowników, np do karty sieciowej, mimo że na poprzednim systemie elegancko wszystko się zainstalowało.

Otwieram instalator i proces się po prostu zamyka.

Opublikowano

Po użyciu narzędzia DISM++ przestał działać skrypt z prawokliku "Pokaż ukryte pliki" - pokazuje błąd jak na obrazku.
Czy jest jakiś sposób aby ten skrócik ponownie działał?

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

U mnie to samo ale w JG8... róznica jedynie w wierszu i znaku:

Alternatywnym rozwiązaniem jest włączenie/wyłączenie ukrytych plików z nagłówka eksploratora plików, ale tej opcji chyba nie ma w win7...

jest na pewno głębiej we opcjach/właściwościach folderów ogólne i również ustawienia zaawansowane.

Typowe bezmyślne/celowe/niedopilnowane zwielokrotnienie opcji  w różnych zakamarkach windows podobnie jak i android.

Opublikowano

Bracie Sromotniku.. Ujmuje i wprowadza mnie w zadume i podziw dokładności i perfekcja działania twoich zmodyfikowanych systemów.. Wielkie podziękowanie i oraz szacunek dla ciebie za wkładany trud, pracę, poświęcony czas, no i   profesjonalizm w twoich pracach.. Od kilku lat jestem twoim zwolennikiem i cichym kibicem... Mam wielką prośbę gdyż przez przypadek usunąłem jeden za systemów który miałem od ciebie Win JG7 HP&Pro x64 v2019 - archiwum który już nie jest dostępny... Czy możesz podać link gdzie można jeszcze ściągnąć. Lub może ktoś ma dostępny ten system,,..   Mam wersje 2018 i finał 2020 ale nie mam tej wyżej wymienionej wersji.. Pozdrawiam serdecznie w ten trudny i nieciekawy a zarazem niepokojący czas, gdzie tyle zagrożeń na nasze życie... Życzę Bożego Błogosławieństwa... Pozdro

Opublikowano
25 minut temu, mc71 napisał:

Bracie Sromotniku.. Ujmuje i wprowadza mnie w zadume i podziw dokładności i perfekcja działania twoich zmodyfikowanych systemów.. Wielkie podziękowanie i oraz szacunek dla ciebie za wkładany trud, pracę, poświęcony czas, no i   profesjonalizm w twoich pracach.. Od kilku lat jestem twoim zwolennikiem i cichym kibicem... Mam wielką prośbę gdyż przez przypadek usunąłem jeden za systemów który miałem od ciebie Win JG7 HP&Pro x64 v2019 - archiwum który już nie jest dostępny... Czy możesz podać link gdzie można jeszcze ściągnąć. Lub może ktoś ma dostępny ten system,,..   Mam wersje 2018 i finał 2020 ale nie mam tej wyżej wymienionej wersji.. Pozdrawiam serdecznie w ten trudny i nieciekawy a zarazem niepokojący czas, gdzie tyle zagrożeń na nasze życie... Życzę Bożego Błogosławieństwa... Pozdro

Łap: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
12 minut temu, pieklo napisał:

Tak przy okazji, czy jest planowany jakiś odświeżony release tego moda na rok 2021, czy projekt jest już ostatecznie zamknięty? 

TAK! Ale obecnie nie przewiduje w ciągu najbliższych kilku tygodni jakiejkolwiek działalności w tym kierunku. Pracuję równolegle na dwa różne etaty i w obecnej rzeczywistości jest to cholernie uciążliwe.

Jak los pozwoli - to na pewno odświeżę JG7, 8.1, 10 LTSC oraz wydam nowy mod H2. Bardzo tęsknię za tą dłubanką, ale siła wyższa...

PZDR!

Opublikowano
1 godzinę temu, srom-otnik napisał:

TAK! Ale obecnie nie przewiduje w ciągu najbliższych kilku tygodni jakiejkolwiek działalności w tym kierunku. Pracuję równolegle na dwa różne etaty i w obecnej rzeczywistości jest to cholernie uciążliwe.

Jak los pozwoli - to na pewno odświeżę JG7, 8.1, 10 LTSC oraz wydam nowy mod H2. Bardzo tęsknię za tą dłubanką, ale siła wyższa...

PZDR!

Czekam ; ) 

Może znajdę jakiegoś lapka,do postawienia któregoś moda z twojej ręki :D

Opublikowano
W dniu 4.01.2021 o 10:35, srom-otnik napisał:

PZDR!

Powiedz mi co Ty chcesz drogi Sromotniku jeszcze ulepszać i zmieniać w tych systemach jak są dopracowane przynajmniej moim zdaniem jak ta lala ? :D

srom-otnik lubi to
Opublikowano

Zgaduję:

7 ;  8.1 - zaktualizowane obrazy + kosmetyka tego co było - pewnie najmniej roboty

20H2 - najwięcej "dłubania w bebechach" i testów

LTSC - coś pośrodku między powyższymi

Poczekamy cierpliwie na nowe wydania, na razie ostatnie jeszcze dobrze się sprawują (póki sprzętu nie zmienię używam Win7, chociaż MS i firmy z branży CAD/CAM coraz bardziej "wymuszają" przesiadkę, nowe wydania progsów działają tylko pod Win10 :( )

Opublikowano
26 minut temu, CloudX napisał:

Siemanko, czy miał ktoś może problem z aktywacją tego systemu? Nie idzie ani oryginalnym kluczem ani aktywatorem.

Loader DAZ lub backup oryginalnej aktywacji na laptopie zawsze dawały radę.

System postawiłeś na schemacie partycji MBR czy GPT?

Opublikowano
W dniu 6.01.2021 o 15:11, Franc napisał:

Loader DAZ lub backup oryginalnej aktywacji na laptopie zawsze dawały radę.

System postawiłeś na schemacie partycji MBR czy GPT?

postawione na MBR daz nie daje rady a nie ma jak przywrócić oryginalnej aktywacji bo klucz mam osobno do win 7 (oryginalnie vista była)

Opublikowano

cześć

mam mały problem, bo antywirus kaspersky free uważa za wirus program do optymalizacji (daemon tools tak samo) i w związku z tym czy mógłby mi ktoś podesłać ten programik? i jego dokładną lokalizacje

z góry dziekuje

Opublikowano

Może źle się wyraziłem

po instalacji windowsa, sterowników, chciałem zainstalować daemontools - ale kaspersky antywirus uznał go za wirusa

to samo stało się, jak chciałem zoptymalizować windowsa      ppm narzędzia, optymalizator usług i wtedy tak samo włączył sie kaspersky antywirus że plik jest wirusem i go usunął       usunął plik z ścieżki c/windows/coś tam, coś tam/opt

i czy mógłby ktoś mi ten jeden pliczek tutaj wrzucić? 

i mam jeszcze jeden mały problem

po podłączeniu pendrive brak jest jakiejkolwiek akcji, dopiero wejście w menadżera urządzeń i przeskanowaniu urządzeń znajduje pendrive i mogę z niego normalnie skorzystać, za każdym razem tak mam

Opublikowano

Witam

Pilnie  potrzebuję  pomocy !!

Ponieważ  musiałem  wymienić  dysk - skusiłem się  na  instalację  W7  z tego  tematu. I tu  pojawił  się  problem

obraz  na  penie  zrobiłem  Rufusem 

jak  dam  bootowanie   z  pena długo  wyświetla  tylko  obraz  w10 na  czarnym  tle, poczym zaczyna  się instalacja

wybieram   wersję  x64 pro i instaluje...

po czym  pojawia się  komunikat, że instalacja  została  anulowana, ponieważ  system nie  może  znaleźć wymaganych  plików które  potrzebne  są  do  instalacji.

kod błędu 0x80070015

procesor AMD athlon x2 6400

plyta GA-m61pm-s2

dysk SSD goodram 256GB gen.2

porty  usb 2.0

pendrive Toschiba

rufus ustawiony  na mbr i ntfs

w biosie  legacy - 

Opublikowano

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]Chwilę  to  trwało,  bo  musiałem  iść  od domu - a ten  komputer  mam  na  warsztacie

suma  kontrolna  się  zgadza