Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 26.09.2020 o 17:20, k3vin napisał:

Sumy się zgadzają, tylko Ty porównujesz złe sumy, bo na liście nie masz MD5 [w opcjach możesz dodać dodatkowe sumy kontrolne, m.in. MD5].

Faktycznie! dzięki kolego nie zwróciłem uwagi.

Miałem równocześnie 3 obrazy różnych systemów od autora i tam były SHA-1 a tutaj jest MD5 

Opublikowano

Zainstalowałem ten system na notebooku no i teraz jestem w czarnej kropce. Ma ktoś pomysł jak zainstalować sterowniki? USB nie działa, internet na kablu też nie, brak napędu. A co najgorsze to brak drugiego lapka do zamiany dysku. 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
15 godzin temu, hurt2k19tiw napisał:

Zainstalowałem ten system na notebooku no i teraz jestem w czarnej kropce. Ma ktoś pomysł jak zainstalować sterowniki? USB nie działa, internet na kablu też nie, brak napędu. A co najgorsze to brak drugiego lapka do zamiany dysku. 

Najlepiej przed instalacją odwiedzić stronę producenta i pobrać sterowniki.Teraz potrzebujesz drugiego urządzenia z dostępem do internetu i pobrać z strony producenta lub wyszukać w Google po identyfikator sprzętu.

Opublikowano

Hej. Po zainstalowaniu windowsa na dysku ssd nie mogę zainstalować sterowników które mam na dysku hdd. Są w innym rozszerzeniu .copa

Czy coś zle zrobiłem przy instalowaniu windowsa?? 

Opublikowano

Hmm mozliwe ze coś może być w tym bo Windows mi się wysypał i nie dało się włączyć laptopa i zainstalowałem nowego ale nie mogę sterowników zainstalować. Jak temu zaradzić? Wie ktoś coś?? 

Opublikowano
W dniu 10.10.2020 o 21:30, Mariuszol napisał:

Siema wszystkim, zainstalowałem JG7 wszystko git, ale coś mnie pokusiło i stuningowałem wygląd na czarne ikony JG7. Da się to jakoś cofnąć? Te jaśniejsze bardziej mi jednak leżą :P

musiałbyś albo zainstalować SkinPack 7 lub podmienić pliki imageres.dll, imagesp1.dll, imagehlp,dll, shell32.dll  oraz shellstyle.dll na oryginalne (pliki te znajdują sie w folderach system32 i syswow64 trzeba podmienic w obydwu folderach) natomiast skinpack 7 to jest to paczka ktora zmienia wyglad win8.1/10 na 7 jednak na win7 mozna tego uzyc do przywrocenia oryginalnych ikon zaznaczajac jedynie opcje ,,Icons''

BTW. Mam pytanko czy da się przywrócić foldery takie jak Obrazy czy Muzyka do menu start? Przyzwyczailem sie ze zawsze tam byly i po prostu bylo mi wygodniej

Opublikowano

Nie wiem dlaczego po instalacji systemu nie działa mi myszka (razzer death adder elite)
Klawiatura też razzera działa bez problemu a mysz odpala dopiero jak ją odłączę i podłącze z powrotem
próbowałem już usuwać sterniki i na nowo je instalować aktualizować itd ale problem ciągle wraca....

Jeszcze jedna rzecz nie wiem dlaczego nie zapisuje mi zainstalowanych sterowników usb 
Jeśli podłącze słuchawki pada pendrive czy cokolwiek innego to po każdym restarcie instaluje te sterowniki na nowo :(

Opublikowano

Siema testowałem system na virtualboxie i aplikacja boot screen działała normalnie,po instalacji wyskakuje mi ten błąd "winload.exe ścieżka w odnośnikach BCD EFI pliku,nie jest obecnie obsługiwany" ktoś wie jak to naprawić?

Opublikowano

Mam takie pytanko... bo korzystam z programu VPN, i po nie chce się przez program za cholerę połączyć. Jest tutaj jakaś uługa windows wyłączona od VPN? Co muszę zrobić by się połączyć? 

Opublikowano

Ja też mam problem. Zrobiłem update według instrukcji i wszystko ok, potem doszła ta aktualka jednak nie idzie i taki jest opis. Ktoś ma jakiś pomysł o co chodzi?

Opublikowano
3 godziny temu, franekfranek napisał:

Sromotnik, uwzględnisz poprawkę polegającą na tym, że po instalacji systemu i kolejnych samoczynnych restartach system będzie uruchamiał się za każdym razem z dysku wewnętrznego, a nie w pętli z pendriv-a ?

Hahahahahahahahahahahahahahaha

Opublikowano

Optymalizator usług nie ma tu nic do rzeczy, ja to robiłem tak jak autor moda zalecił. Jeśli Ci poszło na v7 to chyba jakiegoś farta miałeś bo to zablokowali, nie wiem jak z v8 ale na v9 przechodzi bez problemu. Mi poszło dopiero po wgraniu kilku łatek ręcznie, które są na tamtej stronie i wgraniu bypassa v9

Opublikowano

Witam,

ja mam nietypowe(?) pytanie:

Czy tę wersję można uaktualnić do Win 10?

Korzystałbym z narzędzia MS.

Podałem prawidłowy kod rejestracyjny produktu przy instalowaniu.

Pozdrawiam

Opublikowano
W dniu 14.03.2020 o 21:38, WariatPRG napisał:

Ogólnie system reinstalowałem trzy razy, dotykając wyłaczenie usług i też nie - W systemie po jakimś czasie kompletnie przestaje działać Catalyst od sterowników grafiki ATi. Występuje błąd ''aplikacja nie została właściwie uruchomiona 0xc00007b '' Trzeba reinstalować sterowniki, ale to nic nie da. bo i tak się to wysypie przy którymś uruchomieniu systemu. Identycznie mam to z grą ''Call of duty 4'' który wymaga dx9, którego sam musiałem instalować, ponieważ w systemie jest zainstalowany 11.

Ogólnie to chyba jest coś spowodowane przez Visual Visual C++ Redistributable

Także ciągle od nowa musze reinstalować sterowniki od grafiki i gre.  Discord, chrome i metin działa bez problemu. Pięć rzeczy które używam jedynie.

Nie wiem, liczę na pomoc. Pozdrawiam.

@edit zauważyłem że poprawka do call of duty 4 też korzysta z mvcp100.dll i msvcr100.dll identycznie jak sterowniki do grafiki.  To jest główna przyczyna że aplikacje przestają działać.

problem zaczyna się i kończy jak po zainstalowaniu systemu nie masz antywirusa,nawet darmowego ostatnio i nie tylko w sterach masz pochowanie badziewie co rozwala system od wewnątrz,bez antywirusa nie instaluj sterowników,nie polecam też żadnych programów,to główna przyczyna reinstalacji,normalnie systemy pracują prawie wiecznie,3/5 lat

Opublikowano
W dniu 11.02.2020 o 16:24, srom-otnik napisał:

Gdy ukaże się PULPIT należy krótką chwilkę poczekać i nic nie klikać aż pojawi się okno instalatora z pytaniem:
"Czy system został zainstalowany na dysku SSD?"

A gdy się przez przypadek wybrało złą opcję to czy można jakoś do tego wrócić?

Opublikowano

U mnie po instalacji system wygląda klasycznie nawet jak nawet jak klikam w te pliki areo 1 areo 2 to są jakieś zmiany, ale nie takie jak u Ciebie na scrinie. Co zrobić, aby wyglądało to tak jak u Ciebie?

Opublikowano
10 godzin temu, piotrmix napisał:

U mnie po instalacji system wygląda klasycznie nawet jak nawet jak klikam w te pliki areo 1 areo 2 to są jakieś zmiany, ale nie takie jak u Ciebie na scrinie. Co zrobić, aby wyglądało to tak jak u Ciebie?

Zainstaluj sterowniki do karty graficznej, uruchom komputer ponownie, zmień motyw ;)

piotrmix lubi to
Opublikowano

Czy po świeżej instalacji JG7 pełnej, dajecie aktualizacje z WU? Na ile wchodzą bez bypassa? Jest sens bez bypassa w ogóle obecnie walić coś z WU? Czy tylko sterowniki poinstalować i dać sobie spokój z tym WU i go wyłączyć i nie zawracać sobie du..? Jakieś doświadczenia z placu boju? Jak to wygląda na dzień dzisiejszy? :P

Opublikowano
Godzinę temu, gasparus napisał:

Czy po świeżej instalacji JG7 pełnej, dajecie aktualizacje z WU? Na ile wchodzą bez bypassa? Jest sens bez bypassa w ogóle obecnie walić coś z WU? Czy tylko sterowniki poinstalować i dać sobie spokój z tym WU i go wyłączyć i nie zawracać sobie du..? Jakieś doświadczenia z placu boju? Jak to wygląda na dzień dzisiejszy? :P

Daj sobie spokój. Szkoda psuć efekty pracy autora. Wgraj jakiś dobry antyvir z firewall i śmigaj z głową. 

gasparus lubi to
Opublikowano
12 godzin temu, Widzior napisał:

Chyba tylko gruchę :22

Do takiego dobrego moda? - Si :D Ale to już chyba jakiś dziwny fetysz bez nazwy haha :22

12 godzin temu, Kosiara napisał:

Daj sobie spokój. Szkoda psuć efekty pracy autora. Wgraj jakiś dobry antyvir z firewall i śmigaj z głową. 

Tak właśnie myślę... chyba masz Pan rację. Wrzucę tylko sterowniki i przymknę tego update, żeby się nie plątał :P