Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

"Usługi systemowe są ustawione na domyślne w Optymalizatorze usług" ? 

Czytajcie w końcu - DOKŁADNIE - pierwszy post autora modyfikacji - dotyczy wszystkich tematów modyfikacji! 

W pierwszym poście  - w większości jest wszystko wyjaśnione.

Włącz bufor wydruku.

Opublikowano

Czy dla wieczorowego gracza (głównie sieć) dobra będzie wersja "EXTREME"?

Mam i3-12100F + RTX 3050 i pamiątki Korsarza 3200, czyli nie jest to bestia, ale jednak nie tak zły sprzęt.
Obecnie mam Windows 11 po aktualizacji z 10tki, który rozrasta się na SSD na kobyłę pomimo tego, że śmieci nie instaluję, a i procesów w tle prawie 300.
Do tego mam dwa HDDki na gry i pierdołki typu zdjęcia, grafiki.

Komputer prócz gier wykorzystuję do pracy w LibreOffice (Calc + Writer) oraz pracy przy PDFach + słuchania muzyki (na Xonarze SE).
Sieć leci po sieciówce na USB, bluetooth na "dongla".

Pakować się w ten mod? Nie będzie dziwnych problemów?
Bo polecano mi również Revi.

Opublikowano
19 godzin temu, SeeJay91 napisał(a):

Czy dla wieczorowego gracza (głównie sieć) dobra będzie wersja "EXTREME"?

Mam i3-12100F + RTX 3050 i pamiątki Korsarza 3200, czyli nie jest to bestia, ale jednak nie tak zły sprzęt.
Obecnie mam Windows 11 po aktualizacji z 10tki, który rozrasta się na SSD na kobyłę pomimo tego, że śmieci nie instaluję, a i procesów w tle prawie 300.
Do tego mam dwa HDDki na gry i pierdołki typu zdjęcia, grafiki.

Komputer prócz gier wykorzystuję do pracy w LibreOffice (Calc + Writer) oraz pracy przy PDFach + słuchania muzyki (na Xonarze SE).
Sieć leci po sieciówce na USB, bluetooth na "dongla".

Pakować się w ten mod? Nie będzie dziwnych problemów?
Bo polecano mi również Revi.

Revios jest OK. Czysty Windows tylko z usuniętymi śmieciami, bo jak sam widzisz rozrasta się jak kobyła.

SeeJay91 lubi to
Opublikowano

Ta suma kontrolna z początku wątku nadal jest aktualna?  eeb26c8c0c1ec975178be193dc9de6f49879ffc3

Sciągnąłem przez Mega Downoadera z podanego linka i sha-1 wyszło inne i nie wiem czy ww suma jest nieaktualna czy też znów muszę ściągać

Opublikowano

Będzie chyba problem bo coś czuję że to problem z MegaDownloaderem. Często mi wywalał error i musiałem resetować  pobieranie i chyba wtedy mógły się zrobić jakieś błędy. Lepiej mi się pobiera przez torrenta albo z tego serwisu host. który a-team  korzysta. nie wiem czemu, ale z Mega mam problemy

Opublikowano

Witam, mam pytanie. Ogólnie jestem w posiadaniu twojego systemu Win JG10 LTSC x64 i sprawa wygląda następująco komputer mi się zawieszał bo milion opcji było powłączanych włączyłem optymalizator usług pomogło i to bardzo lecz przestał działać schowek (win + v), win+shift+s czyli wycinek i szkic oraz microsoft store. Pytanie brzmi jak włączyć wymienione opcje żeby reszta była powyłączana a te włączone.

Opublikowano
24 minuty temu, tadziu123 napisał(a):

Trafiłem na to, nie działa.

Druga sprawa, przeszukałem już internet i ten windows z tego wątku nie ma niektórych opcji. M.in w zarządzaniu uzytkownikami nie ma opcji wybrania zachowania po wybudzeniu a niektóre poradniki to właśnie pokazują. Generalnie tylko w rejestrze chyba nie grzebałem. 

Opublikowano

Cześć, dobre słowa o modyfikacjach SROM-otnika można znaleźć w wielu zakątkach internetów - gratulacje dla autora :)

Mam Win 10 LTSC na thinPC HP T640, który działa jako bieda-NAS i serwer PLEX (3 dyski po 5 TB podłączone po USB), ale także jak prosty desktop do internetu.
Windows mam na buildzie LTSC 1809 więc i tak chciałbym zrobić aktualizację, ale zastanawiam się czy wymieniając domyślny LTSC który i tak przecież jest bardzo odchudzony na wersję SROM-otnika coś zyskam albo stracę? Programów które widzę że zostały usunięte nie używam, a szybszy dostęp do plików na SSD by się bardzo przydał (PLEX zakłada dziesiątki tysięcy plików metadanych dla filmów).

Czy ten ISO wspiera in-place upgrade? Czy trzeba system stawiać od zera? Pytam także w kontekście przyszłych aktualizacji do kolejnych wersji od SROM-otnika.
Czy aktualizacje są zablokowane tak jak na LTSC przystało?

Opublikowano
17 minut temu, sansei napisał(a):

Cześć, dobre słowa o modyfikacjach SROM-otnika można znaleźć w wielu zakątkach internetów - gratulacje dla autora :)

Mam Win 10 LTSC na thinPC HP T640, który działa jako bieda-NAS i serwer PLEX (3 dyski po 5 TB podłączone po USB), ale także jak prosty desktop do internetu.
Windows mam na buildzie LTSC 1809 więc i tak chciałbym zrobić aktualizację, ale zastanawiam się czy wymieniając domyślny LTSC który i tak przecież jest bardzo odchudzony na wersję SROM-otnika coś zyskam albo stracę? Programów które widzę że zostały usunięte nie używam, a szybszy dostęp do plików na SSD by się bardzo przydał (PLEX zakłada dziesiątki tysięcy plików metadanych dla filmów).

Czy ten ISO wspiera in-place upgrade? Czy trzeba system stawiać od zera? Pytam także w kontekście przyszłych aktualizacji do kolejnych wersji od SROM-otnika.
Czy aktualizacje są zablokowane tak jak na LTSC przystało?

Ten autor od dawna już nieaktualizuje...niestety ;(

A to czy wróci to już znak zapytania. Podobno jest teraz mocno zajęty czymś innym...tyle z tego co wyczytałem od innych.

Opublikowano
3 godziny temu, nowy00 napisał(a):

Ja mam takie pytanko. Cóż to takiego i czy można to wyłączyć?

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Prościej będzie jak wygooglujesz. Ale mi to wygląda na element zabezpieczeń przeglądarki IE o ile jej używasz lub jakaś inna aplikacja będzie z niego skorzystała.

Opublikowano
W dniu 10.01.2023 o 21:57, Longin001 napisał(a):

Ten autor od dawna już nieaktualizuje...niestety ;(

A to czy wróci to już znak zapytania. Podobno jest teraz mocno zajęty czymś innym...tyle z tego co wyczytałem od innych.

Prawdo podobnie się wypalił i dziwnie się tłumaczy i  jak wielu tutaj co robili mody na potęgę a teraz odpuścili,przyjdzie nam instalować oryginalne systemy.^_^

Opublikowano
Godzinę temu, wbak1102 napisał(a):

Prawdo podobnie się wypalił i dziwnie się tłumaczy i  jak wielu tutaj co robili mody na potęgę a teraz odpuścili,przyjdzie nam instalować oryginalne systemy.^_^

Urodzilo mu sie dziecko i nie ma tyle czasu co wczesniej, zainstaluj windows ghost spectre home lub profesjonal, barxzo stabilna i szybka wersja. Mam linki jak by co 

Opublikowano
12 minut temu, srom-otnik napisał(a):

:gt500s:

11 minut temu, kaminskigdynia napisał(a):

Urodzilo mu sie dziecko i nie ma tyle czasu co wczesniej, zainstaluj windows ghost spectre home lub profesjonal, barxzo stabilna i szybka wersja. Mam linki jak by co 

Nie sądzę żeby się wypalił to jedna z jego pasji jak sądzę ,prędzej to będzie to że czeka na pełną Win11 i dopiero wtedy się za nią weźmie i to będzie moim zdaniem PETARDA !

Miłego...

Opublikowano
Godzinę temu, srom-otnik napisał(a):
2 godziny temu, wbak1102 napisał(a):

:gt500s:

No jasne jak można krytykować króla ? Sam mam zainstalowane twoje mody na dwóch kompach.:D

srom-otnik lubi to
Opublikowano
9 godzin temu, wbak1102 napisał(a):

Do wszystkich leniwych jak kolega wyżej, wystarczy przeglądnąć temat tylko dwie strony w stecz gdzie autor wszystko wyjaśnił!!! 

@srom-otnik Wszystkiego najlepszego w nowym roku!!!

Zgodnie z tym co ostatnio pisałeś dalej spokojnie czekamy, ja osobiście na W11 choc LTSC z którego chcesz zrezygnować moim zdaniem też by się przydał z tego względu, że już z miejsca jest dużo lżejszy i szybszy niż standardowa wersja. 

Pozdrawiam serdecznie 👍

srom-otnik lubi to
Opublikowano
W dniu 23.01.2023 o 16:18, Bartek1608 napisał(a):

Cześć używacie jakiegoś antywirusa czy polecacie na tym który jest wbudowany w pełnej wersji Windowsa?

Lepiej mieć antywirusa jako security jak nie chcesz wykupować licencji to pozostaje ci defender