seba007 Opublikowano 10 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2022 "Usługi systemowe są ustawione na domyślne w Optymalizatorze usług" ? Czytajcie w końcu - DOKŁADNIE - pierwszy post autora modyfikacji - dotyczy wszystkich tematów modyfikacji! W pierwszym poście - w większości jest wszystko wyjaśnione. Włącz bufor wydruku. Cytuj
xhost Opublikowano 13 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2022 Prosze o jakis sprawdzony link aktywatora do tej wersji LTSC. Cytuj
wbak1102 Opublikowano 13 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2022 Nawet ci się nie chce przeszukać forum LENIU. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Uruchom cmd i wpisz komendy: slmgr /skms kms8.msguides.com slmgr /ato teka83 i gregorlodz lubią to Cytuj
SeeJay91 Opublikowano 15 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2022 Czy dla wieczorowego gracza (głównie sieć) dobra będzie wersja "EXTREME"? Mam i3-12100F + RTX 3050 i pamiątki Korsarza 3200, czyli nie jest to bestia, ale jednak nie tak zły sprzęt. Obecnie mam Windows 11 po aktualizacji z 10tki, który rozrasta się na SSD na kobyłę pomimo tego, że śmieci nie instaluję, a i procesów w tle prawie 300. Do tego mam dwa HDDki na gry i pierdołki typu zdjęcia, grafiki. Komputer prócz gier wykorzystuję do pracy w LibreOffice (Calc + Writer) oraz pracy przy PDFach + słuchania muzyki (na Xonarze SE). Sieć leci po sieciówce na USB, bluetooth na "dongla". Pakować się w ten mod? Nie będzie dziwnych problemów? Bo polecano mi również Revi. Cytuj
Darien Opublikowano 15 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2022 Stawiaj czystego Windowsa, nie baw się w mody przy takim sprzęcie. MirekC lubi to Cytuj
mar_tar Opublikowano 16 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2022 19 godzin temu, SeeJay91 napisał(a): Czy dla wieczorowego gracza (głównie sieć) dobra będzie wersja "EXTREME"? Mam i3-12100F + RTX 3050 i pamiątki Korsarza 3200, czyli nie jest to bestia, ale jednak nie tak zły sprzęt. Obecnie mam Windows 11 po aktualizacji z 10tki, który rozrasta się na SSD na kobyłę pomimo tego, że śmieci nie instaluję, a i procesów w tle prawie 300. Do tego mam dwa HDDki na gry i pierdołki typu zdjęcia, grafiki. Komputer prócz gier wykorzystuję do pracy w LibreOffice (Calc + Writer) oraz pracy przy PDFach + słuchania muzyki (na Xonarze SE). Sieć leci po sieciówce na USB, bluetooth na "dongla". Pakować się w ten mod? Nie będzie dziwnych problemów? Bo polecano mi również Revi. Revios jest OK. Czysty Windows tylko z usuniętymi śmieciami, bo jak sam widzisz rozrasta się jak kobyła. SeeJay91 lubi to Cytuj
forresty Opublikowano 16 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2022 Ta suma kontrolna z początku wątku nadal jest aktualna? eeb26c8c0c1ec975178be193dc9de6f49879ffc3 Sciągnąłem przez Mega Downoadera z podanego linka i sha-1 wyszło inne i nie wiem czy ww suma jest nieaktualna czy też znów muszę ściągać Cytuj
tadziu123 Opublikowano 16 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2022 4 godziny temu, forresty napisał(a): wyszło inne i nie wiem czy ww suma jest nieaktualna czy też znów muszę ściągać Lepiej pobierz jeszcze raz , kiedyś pobrałem i wszystko pasuje. Cytuj
forresty Opublikowano 16 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2022 Będzie chyba problem bo coś czuję że to problem z MegaDownloaderem. Często mi wywalał error i musiałem resetować pobieranie i chyba wtedy mógły się zrobić jakieś błędy. Lepiej mi się pobiera przez torrenta albo z tego serwisu host. który a-team korzysta. nie wiem czemu, ale z Mega mam problemy Cytuj
mirekpassat1 Opublikowano 20 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2022 Witam, mam pytanie. Ogólnie jestem w posiadaniu twojego systemu Win JG10 LTSC x64 i sprawa wygląda następująco komputer mi się zawieszał bo milion opcji było powłączanych włączyłem optymalizator usług pomogło i to bardzo lecz przestał działać schowek (win + v), win+shift+s czyli wycinek i szkic oraz microsoft store. Pytanie brzmi jak włączyć wymienione opcje żeby reszta była powyłączana a te włączone. Cytuj
wbak1102 Opublikowano 20 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2022 @forresty cały czas pobieram przez MegaDownloader i nigdy nie miałem problemów. Cytuj
lis2018 Opublikowano 28 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2022 Jak wyłączyć logowanie po uśpieniu? Tak aby ładowała w mi się od razu aplikacja z której nastąpiło uśpienie. Np kodi.. Cytuj
tadziu123 Opublikowano 28 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2022 50 minut temu, lis2018 napisał(a): Jak wyłączyć logowanie po uśpieniu Cytuj
lis2018 Opublikowano 28 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2022 24 minuty temu, tadziu123 napisał(a): Trafiłem na to, nie działa. Druga sprawa, przeszukałem już internet i ten windows z tego wątku nie ma niektórych opcji. M.in w zarządzaniu uzytkownikami nie ma opcji wybrania zachowania po wybudzeniu a niektóre poradniki to właśnie pokazują. Generalnie tylko w rejestrze chyba nie grzebałem. Cytuj
lis2018 Opublikowano 29 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2022 Zadziałał drugi sposób z linku. Opcja pojawiła się dopiero gdy dodałem hasło do logowania Cytuj
michalzienia Opublikowano 10 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2023 System elegancki, będę chwalił po wszystkich odpustach. Cytuj
sansei Opublikowano 10 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2023 Cześć, dobre słowa o modyfikacjach SROM-otnika można znaleźć w wielu zakątkach internetów - gratulacje dla autora Mam Win 10 LTSC na thinPC HP T640, który działa jako bieda-NAS i serwer PLEX (3 dyski po 5 TB podłączone po USB), ale także jak prosty desktop do internetu. Windows mam na buildzie LTSC 1809 więc i tak chciałbym zrobić aktualizację, ale zastanawiam się czy wymieniając domyślny LTSC który i tak przecież jest bardzo odchudzony na wersję SROM-otnika coś zyskam albo stracę? Programów które widzę że zostały usunięte nie używam, a szybszy dostęp do plików na SSD by się bardzo przydał (PLEX zakłada dziesiątki tysięcy plików metadanych dla filmów). Czy ten ISO wspiera in-place upgrade? Czy trzeba system stawiać od zera? Pytam także w kontekście przyszłych aktualizacji do kolejnych wersji od SROM-otnika. Czy aktualizacje są zablokowane tak jak na LTSC przystało? Cytuj
Longin001 Opublikowano 10 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2023 17 minut temu, sansei napisał(a): Cześć, dobre słowa o modyfikacjach SROM-otnika można znaleźć w wielu zakątkach internetów - gratulacje dla autora Mam Win 10 LTSC na thinPC HP T640, który działa jako bieda-NAS i serwer PLEX (3 dyski po 5 TB podłączone po USB), ale także jak prosty desktop do internetu. Windows mam na buildzie LTSC 1809 więc i tak chciałbym zrobić aktualizację, ale zastanawiam się czy wymieniając domyślny LTSC który i tak przecież jest bardzo odchudzony na wersję SROM-otnika coś zyskam albo stracę? Programów które widzę że zostały usunięte nie używam, a szybszy dostęp do plików na SSD by się bardzo przydał (PLEX zakłada dziesiątki tysięcy plików metadanych dla filmów). Czy ten ISO wspiera in-place upgrade? Czy trzeba system stawiać od zera? Pytam także w kontekście przyszłych aktualizacji do kolejnych wersji od SROM-otnika. Czy aktualizacje są zablokowane tak jak na LTSC przystało? Ten autor od dawna już nieaktualizuje...niestety ;( A to czy wróci to już znak zapytania. Podobno jest teraz mocno zajęty czymś innym...tyle z tego co wyczytałem od innych. Cytuj
Longin001 Opublikowano 13 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2023 3 godziny temu, nowy00 napisał(a): Ja mam takie pytanko. Cóż to takiego i czy można to wyłączyć? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Prościej będzie jak wygooglujesz. Ale mi to wygląda na element zabezpieczeń przeglądarki IE o ile jej używasz lub jakaś inna aplikacja będzie z niego skorzystała. Cytuj
wbak1102 Opublikowano 14 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2023 W dniu 10.01.2023 o 21:57, Longin001 napisał(a): Ten autor od dawna już nieaktualizuje...niestety ;( A to czy wróci to już znak zapytania. Podobno jest teraz mocno zajęty czymś innym...tyle z tego co wyczytałem od innych. Prawdo podobnie się wypalił i dziwnie się tłumaczy i jak wielu tutaj co robili mody na potęgę a teraz odpuścili,przyjdzie nam instalować oryginalne systemy. Cytuj
srom-otnik Opublikowano 14 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2023 Godzinę temu, wbak1102 napisał(a): Prawdo podobnie się wypalił i dziwnie się tłumaczy i jak wielu tutaj co robili mody na potęgę a teraz odpuścili,przyjdzie nam instalować oryginalne systemy. Franz Maurer, starcraft2fan, potrzebuje i 2 innych lubią to Cytuj
kaminskigdynia Opublikowano 14 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2023 Godzinę temu, wbak1102 napisał(a): Prawdo podobnie się wypalił i dziwnie się tłumaczy i jak wielu tutaj co robili mody na potęgę a teraz odpuścili,przyjdzie nam instalować oryginalne systemy. Urodzilo mu sie dziecko i nie ma tyle czasu co wczesniej, zainstaluj windows ghost spectre home lub profesjonal, barxzo stabilna i szybka wersja. Mam linki jak by co Cytuj
jabirex Opublikowano 14 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2023 12 minut temu, srom-otnik napisał(a): 11 minut temu, kaminskigdynia napisał(a): Urodzilo mu sie dziecko i nie ma tyle czasu co wczesniej, zainstaluj windows ghost spectre home lub profesjonal, barxzo stabilna i szybka wersja. Mam linki jak by co Nie sądzę żeby się wypalił to jedna z jego pasji jak sądzę ,prędzej to będzie to że czeka na pełną Win11 i dopiero wtedy się za nią weźmie i to będzie moim zdaniem PETARDA ! Miłego... Franz Maurer i srom-otnik lubią to Cytuj
mirosa Opublikowano 14 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2023 Używam Sromotnik JG 10 Pro Lite od chyba 3 lat. Chodzi jak lala. Niektórzy szukają dziury w całym. Pozdrowienia dla Sromotnika. srom-otnik i Franz Maurer lubią to Cytuj
wbak1102 Opublikowano 14 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2023 Godzinę temu, srom-otnik napisał(a): 2 godziny temu, wbak1102 napisał(a): Prawdo podobnie się wypalił i dziwnie się tłumaczy i jak wielu tutaj co robili mody na potęgę a teraz odpuścili,przyjdzie nam instalować oryginalne systemy. No jasne jak można krytykować króla ? Sam mam zainstalowane twoje mody na dwóch kompach. srom-otnik lubi to Cytuj
acerec Opublikowano 14 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2023 9 godzin temu, wbak1102 napisał(a): Prawdo podobnie się wypalił i dziwnie się tłumaczy i jak wielu tutaj co robili mody na potęgę a teraz odpuścili,przyjdzie nam instalować oryginalne systemy. Do wszystkich leniwych jak kolega wyżej, wystarczy przeglądnąć temat tylko dwie strony w stecz gdzie autor wszystko wyjaśnił!!! @srom-otnik Wszystkiego najlepszego w nowym roku!!! Zgodnie z tym co ostatnio pisałeś dalej spokojnie czekamy, ja osobiście na W11 choc LTSC z którego chcesz zrezygnować moim zdaniem też by się przydał z tego względu, że już z miejsca jest dużo lżejszy i szybszy niż standardowa wersja. Pozdrawiam serdecznie srom-otnik lubi to Cytuj
adix20 Opublikowano 18 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2023 Witam, Sprawdzał ktoś może czy na wersji Extreme można normalnie odpalić VM VirtualBox, czy są jakieś problemy? Cytuj
Bartek1608 Opublikowano 23 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2023 Cześć używacie jakiegoś antywirusa czy polecacie na tym który jest wbudowany w pełnej wersji Windowsa? Cytuj
Ziemor Opublikowano 8 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2023 Majsterki czy ten maksymalnie okrojony będzie chodził na IBM T61 ??? Cytuj
Ryzenek Opublikowano 8 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2023 W dniu 23.01.2023 o 16:18, Bartek1608 napisał(a): Cześć używacie jakiegoś antywirusa czy polecacie na tym który jest wbudowany w pełnej wersji Windowsa? Lepiej mieć antywirusa jako security jak nie chcesz wykupować licencji to pozostaje ci defender Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi