Skocz do zawartości

Problem z zainstalowanie karty graficznej.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupilem karte graficzna taka jak na zdjeciu i chce zainstalowac do PC jak ja podepne to gdy wlacze kompa jest czarny ekran.

Prosze o pomoc.

Karta graficzna to gigabyte gv-nx86t256h

Plyta głowna gigabyte ga-81945gme

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Na zintegrowanej dziala ale po odłaczenie ten kupionej

Chyba ze kabel zly kupilem bo jest vga do dvi

Opublikowano

Nie ma nic takiego tam zeby zmienic.

To stary komputer przedwojenny

Opublikowano

To pokazalem wszystkie mozliwe opcje i nie ma a gosciu od którego kupiłem mowil ze sprawna100 procent bo jeszcze ram kupowalem od niego i ram dziala

W advence tez nie ma takiej opcji 

Opublikowano

Może ta płyta ma problem z akurat tą serią GPU. Zainstaluj najnowszy bios. Jeżeli masz najnowszy, to daj na ustawienia domyślne (najlepiej wyjmij baterie na minute) potem wsadz karte i zobacz efekt

Btw miałem taką karte i strasznie sie grzała, musiałem dać wiatrak

Opublikowano
48 minut temu, brygada69 napisał:

Wymagania karty

Zasilacz o mocy 350W/400W lub większy

z co najmniej 22A/24A na szynie 12V

Też się dałeś wkręcić... ?

Przecież ona nie żywa jest.

Opublikowano
8 godzin temu, Airfresh napisał:

Ten koles co od niego kupiłem ta karte twierdzi ze mam słaby zasilacz ze musi byc mocniejszy czy to prawda obecnie mam 350W

Spytaj się kolesia/sprzedawcy od którego kupiłeś  czy możesz u niego sprawdzić kartę graficzną .   

Najdroższy ziemniak świata :E.   Moim zdaniem GPU  nie jest sprawne i koniec tematu.

Opublikowano

Najlepiej sprawdź w innym pc. Osobiście sprzedałem hd6770 i gtx460 obie sprawne a u ludzi co kupili nie działały ( w jednym przypadku dopiero po okolo 1min od wlaczenia bios wykrywał gpu) Problemem były ich płyty główne. Obie wróciły do mnie,  i służą do teraz w pc do testów. btw dobrze że to odbiór osobisty był

Opublikowano
2 godziny temu, Radzior2010 napisał:

Tak w ogóle to jaki masz model płyty głównej?

Zobacz sobie na wspierane procki, tylko najgorszy badziew marki Celeron D/Pentium 4/D, żadnego dwurdzeniowca nie trybi, ani Pentium Dual Core, ani C2D. Ta płyta to dno dna, i już taka była w dniu premiery. Nie zdziwiłbym się, gdyby ta grafika była na niej niewspierana - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Człowieku, wyrzuć to przez okno, bez przesady, całą budę z i3 2/3 gen kupisz za 200-300zł. Nie katuj dzieciaków tym czymś, co jest słabsze od kalkulatora  :E

Opublikowano
9 minut temu, Widzior napisał:

Zobacz sobie na wspierane procki, tylko najgorszy badziew marki Celeron D/Pentium 4/D, żadnego dwurdzeniowca nie trybi, ani Pentium Dual Core, ani C2D. Ta płyta to dno dna, i już taka była w dniu premiery. Nie zdziwiłbym się, gdyby ta grafika była na niej niewspierana - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Człowieku, wyrzuć to przez okno, bez przesady, całą budę z i3 2/3 gen kupisz za 200-300zł. Nie katuj dzieciaków tym czymś, co jest słabsze od kalkulatora  :E

Faktycznie, szkoda się z tym paprać :P Za 300zł to ma rakietę w porównaniu do tego co próbuje teraz "uratować".