Skocz do zawartości

monitor - aterfakty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oderwala mi nózka od monitora po tym jak machnałem ręką w monitor. Nie widac uszkodzeń, bo upadlo na biurko. Głośniki tez są całe, ale mam aterfakty. W ogóle nie widac obrazu w górno lewej częsci rogu ekranu. Da się to naprawić czy reklamacja? Zakładam, że nóżka nie miała prawa się sama odkręcić. Gdyby ni eto to z monitorem nic by sie nie stało.

Opublikowano
20 minut temu, MiłoszPL napisał:

Oderwala mi nózka od monitora po tym jak machnałem ręką w monitor. Nie widac uszkodzeń, bo upadlo na biurko. Głośniki tez są całe, ale mam aterfakty. W ogóle nie widac obrazu w górno lewej częsci rogu ekranu. Da się to naprawić czy reklamacja? Zakładam, że nóżka nie miała prawa się sama odkręcić. Gdyby ni eto to z monitorem nic by sie nie stało.

Reklamacja. O ile nie stwierdza według ich uszkodzenia mechanicznego. Ale tylko oddanie na gwarancje to jakaś opcja.

Opublikowano
Każdy ma prawo przesuwac monitor nawet większą siłą.  Wiecie jakie są te nóżki od monitorów.
Każdy ma prawo zdrowo pi****lnąć monitor, wiecie jakie teraz monitory robią...
:L

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Zapewne od uderzenia monitora w biurko pojawiły się artefakty. Wątpię żeby Ci uznali gwarancję/reklamację, bo zapewne podepną to pod uszkodzenie mechaniczne z winy użytkownika.
Dobrze, że kupiłem monitor z okrągłą podstawką a nie z nóżkami :E

Opublikowano
6 minut temu, MiłoszPL napisał:

To nie mam jak udowodnić, że to nie było  z mojej winy? Nie miałem jak sie przed tym obronić. Szkoda, moge naprawić na swój koszt, ale jednak to wada techniczna była.

Machnąłeś ręką w monitor. Wystarczy. Zapewne jakbyś go nie tykał, to byłoby wszystko git. Smartfon też spadnie i nie raz szkło na wyświetlaczu jest całe, a jak masz pecha i telefon źle upadnie na powierzchnie to szkło pęknie i niestety po zawodach.

Opublikowano

To moge im powiedzieć, że podczas przesuwania lub ustawiania wysokosci. O tym czy trzyma się nóżka monitora decyduje producent. Mam prawo przesuwąc monitor jak chce. Trudno będę walczyc jakoś. Produkują takie male nogi. Dziękuje za opinie. A tak prywatnie. ile kosztuje taka naprawa  z własnej kieszeni?

Opublikowano
Teraz, MiłoszPL napisał:

To moge im powiedzieć, że podczas przesuwania lub ustawiania wysokosci. O tym czy trzyma się nóżka monitora decyduje producent. Mam prawo przesuwąc monitor jak chce.

A oni mogą odpowiedzieć, że trzeba było uważać i miałeś pecha, a nóżka trzymała się prawidłowo tylko użytkownik coś spieydolił. Ty masz prawo przesuwać monitor jak Ci się chce, a oni mają prawo wystawić swoją opinię jaką chcą. Czarno to widzę niestety.

Co do naprawy. To wgl jaki to monitor dokładnie. Może taniej kupić nowy :L

Opublikowano

W czasie pierwszego montazu wszystko sie trzymało. Monitor byl niesiony w powietrzu. Własnie wiesz, ciezko będzie mi udowodnić, że to zly był mechanizm podstawy monitora. wiesz tam jest tak ,że to dziala na zacisk. Trzecia minuta filmu z montazu.

Opublikowano

Noga ci się wysunęła z podstawy. Puściły łapki czy się połamały? Monitor wiem jak się składa. Chodzi o konkrety i zdjęcia efektów.

Pakuj w pudło i zanoś do sklepu że skończyłeś pracować, przychodzisz rano a tu takie coś widzisz po uruchomieniu kompa.

Opublikowano

To się zdecyduj, bo piszesz: wyłamana, oderwana, uszkodzona itp. Sprawa jest prosta - jak nie ma widocznych uszkodzeń mechanicznych, to na gwarancję z nim i tyle. I nic o uderzeniu nie wspominaj nawet.

R95K lubi to
Opublikowano

No to jak się urwała to bym cisnął o wadę materiałową bo do uja wafla nie powinno się to urwać.

Nie wiem czy bym też nie napisał bezpośrednio do Eizo.

Pierwszy raz się spotykam by się połamały zatrzaski od nogi w monitorze.

Opublikowano
5 minut temu, BartAcid napisał:

No to jak się urwała to bym cisnął o wadę materiałową bo do uja wafla nie powinno się to urwać.

Oderwala mi nózka od monitora po tym jak machnałem ręką w monitor

Jakby nie machnął to by się nie urwała

Opublikowano

No jak tak napisze to na pewno nie ma co liczyć i nawet nie ma co zgłaszać. nam się przyznał.

Nie zmienia to faktu że i tak stać się to nie powinno. Nie takie rzeczy się monitorom robi i nigdy takie coś się nie zdarzyło.

Opublikowano
2 minuty temu, MiłoszPL napisał:

Ale ja moge ukryć to, że machnąlem ręką. Powiem ,ze podczas przesuwania albo tuż po przesunieciu.

Gdzie kupiony?

Gwarancja producenta czy sprzedawcy?

Pytanie? Czy to klasyczne wylanie, czy wygląda to trochę inaczej?

Chyba nie masz ochoty publikować zdjęcia. To by dużo wyjaśniło.

Po incydencie zostało Ci więcej części niż pierwotnie ich było?

To znaczy coś się złamało?