jou300 Opublikowano 25 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2019 Problem może się zdarzyć jeśli jakaś aktualizacja nie może się zainstalować. Co gorsza nie może uruchomić się pulpit i nonstop aktualizuje na niebieskim ekranie. Najlepiej przy sprawnym systemie utworzyć dysk naprawczy. Aby przy takim błędzie jakim jest aktualizacja wybrnąć bezstresowo. Tworzymy dysk naprawczy. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 1. Klikamy na lupe i wpisujemy panel sterowania, klikamy na niego. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 2a. W polu wpisujemy kopia. 2b. Wybieramy kopia zapasowa i przywracanie (Windows [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 3. Wybieramy Utwórz dysk naprawy systemu. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 4. Wybieramy utwórz dysk. Ja mam system 32bit i nie ma opcji zapisu na pendrive ale wersji 64bit powinna być. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Musimy zabotować utworzonego pendrive lub CD/DVD. 5. Klikamy na rozwiąż problemy. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 6. Wybieramy Opcje zaawansowane. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 7. Klikamy na odinstaluj aktualizacje. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 8. Nie wiemy jaka aktualizacja zawiodła, więc musimy skorzystać z dwóch opcji. Najpierw tą dotyczącą jakości. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 10. Wybieramy konto z uprawnieniami administracyjnymi. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 11. Podajemy hasło jeśli to konieczne. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 12. Klikamy na Odinstaluj aktualizacje dotyczące jakości. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 13. Procedura się rozpoczęła. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 14.Klikamy na zakończ. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 15. Klikamy na Wyłącz komputer. Po włączaniu ponownie komputera, system powinien normalnie się uruchomić. Aktualizacja nie udana powinna się rozpocząć jeszcze raz, ale powinna przejść bez problemu. Cytuj
VACek Opublikowano 25 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2019 Nie prościej wyłączyć na chwile WU i opróżnić folder C:\Windows\SoftwareDistribution, a następnie restart PC Cytuj
MadDragory Opublikowano 25 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2019 Nie udanych aktualizacji yyy a o co ci chodzi? Te których nie chce łykać czy te które sypią się niepowodzeniem i trzeba jak pisał @M4T robić? Cytuj
Nieobecny Opublikowano 25 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2019 nieudanych proszę autora albo moderację o poprawienie tytułu tematu Cytuj
jou300 Opublikowano 26 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2019 23 godziny temu, wiktorynek napisał: nieudanych proszę autora albo moderację o poprawienie tytułu tematu Poprawione. Cytuj
Gość Opublikowano 7 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2019 zacznijmy od tego które to udane aktualizacje Cytuj
rum69 Opublikowano 10 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2019 W dniu 25.06.2019 o 15:14, M4T napisał: Nie prościej wyłączyć na chwile WU i opróżnić folder C:\Windows\SoftwareDistribution, a następnie restart PC Ja tak zrobiłem i wyskoczył mi blue SS i w10 musiał się sam naprawić Cytuj
VACek Opublikowano 10 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2019 1 minutę temu, rum69 napisał: Ja tak zrobiłem i wyskoczył mi blue SS i w10 musiał się sam naprawić Do RS2 to działało a że masz zbugowany system jakim jest win 10 to co ja poradze Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi