Jump to content

Win 8.1 Pro x64 by xpos1

Recommended Posts

Posted

Windows 8.1 Pro x64 by xpos1

windows-81-es-la-versi-243n-actual-del-sistema-operativo-de-90039.png.f4e0c381508eb771035d36908db47db3.png

Baza: Win 8.1 Pro x64

Dodano:
7zip
Unlocker 
Prawa admina
StartIsBack
TakeOwnershipEx
HashCheck
VBCRedistAIO
Directx
Skróty PPM
Zmieniono wygląd explorrera na ten z Windows 7
Odblokowano obce style  ( dodano ten z w7 + aero glass )
Uaktywniono pakiety DotNet.  Framework  w tym 3,5
Włączono DirectPlay

Usunięto:
TELEMETRIE
Windows Update
SmartScren
Windows Defender
OneDrive
Centrum akcji
Kopie i przywracanie 
Sterowniki Xbox
Kafelki

Coś dla oka:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]3.png.4a261a8fd2550de93e38a97239eb8755.png

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]2.png.78d28767d2cb6be57ae78b5a38b76d1d.png

UWAGA: System na instalatorze Windows 10 jeśli używasz VirtualBox ustaw Windows 10 x64 

Download:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted
2 minuty temu, rapczenzo2 napisał:

jak pobieram  w  przegladarce  to mam ciagle 0 % a mb sie laduje  to normalne?

Tak , bo to dysk google

Posted
5 minut temu, rapczenzo2 napisał:

w czym odtworzyc tego windowsa lol?

nie rozumiem twojego pytania :D

Posted

Co zrobić aby po kliknięciu ikony eksploratora otwierało się okno komputer zamiast biblioteki?W win7 trzeba było odpowiednio zmodyfikować właściwości skrótu do eksploratora aby otwierał dane okno np komputer

%windir%\explorer.exe /n,::{20D04FE0-3AEA-1069-A2D8-08002B30309D} komputer.Teraz mam z tym problem

Posted

na pulpicie utworz skrot i wklej %windir%\explorer.exe /n,::{20D04FE0-3AEA-1069-A2D8-08002B30309D}  i to wszystko 

na koncu podmien sobie na pasku 

Posted

xpox1 wymiatasz chłopie! :)

Poniżej załączam screena z ilości procesów po instalacji systemu oraz po zainstalowaniu kompletu aplikacji i sterowników. Co mam powiedzieć jak przy win 10 1903 nie mogłem zejść do tych 40 procesów z 70 w kilku próbach, to tutaj za pierwszym razem jest sukces. Jedno co zostało, co mi nie odpowiada, ale co jestem w stanie sam doprowadzić do ustawień domyślnych to host firewalla. Testowanie zatem zaczynam. Jeśli się coś pojawi niepokojącego, to będę raportować. Pozdrawiam!

image.png.3614cd89a019a42f6ef4d16c2e787332.pngimage.png.45a42aebe8694abdaf2f2c9dbe4ec897.png

Dokładam jeszcze zużycie pamięci po instalacji:

image.png.0a40204b85f95c122c95d14fb11c59ba.png

Posted

Modyfikacje   @schonaldo  i  xpos1, są jednymi z najlepszych modyfikacji jakie testowałem i obecnie używam.  @schonaldo na komputerze stacjonarnym ,  xpos1 na laptopie.

Posted
W dniu 25.05.2019 o 12:57, jorgusek napisał:

Modyfikacje   @schonaldo  i  xpos1, są jednymi z najlepszych modyfikacji jakie testowałem i obecnie używam.  @schonaldo na komputerze stacjonarnym ,  xpos1 na laptopie.

Testowałeś win 8.1 od sromo-tnika

Posted
W dniu 25.05.2019 o 11:19, SivajGaming napisał:

Widzę że szalejesz z modami :) Wycinasz tylko syf a OS mało zasobożerny. Gratuluję ;) 

W dniu 25.05.2019 o 12:51, my_g0t napisał:

xpox1 wymiatasz chłopie! :)

Poniżej załączam screena z ilości procesów po instalacji systemu oraz po zainstalowaniu kompletu aplikacji i sterowników. Co mam powiedzieć jak przy win 10 1903 nie mogłem zejść do tych 40 procesów z 70 w kilku próbach, to tutaj za pierwszym razem jest sukces. Jedno co zostało, co mi nie odpowiada, ale co jestem w stanie sam doprowadzić do ustawień domyślnych to host firewalla. Testowanie zatem zaczynam. Jeśli się coś pojawi niepokojącego, to będę raportować. Pozdrawiam!

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Dokładam jeszcze zużycie pamięci po instalacji:

4 godziny temu, SivajGaming napisał:

Donejty dla tego pana

dzięki :) 

32 minuty temu, mbielak012 napisał:

Testowałeś win 8.1 od sromo-tnika

ja tego nie traktuje jako konkurencje :)

zrobiłem bo używam wiec dodałem wam :) 

Posted
11 minut temu, sebio napisał:

po 1 dniu wróciłem do sromotnika, niestety windows zaczął szaleć , brakujące dll i wolniejszy od moda sromotnika

ok :)

Posted
13 godzin temu, sebio napisał:

co nie zmienia faktu, że na innym sprzecie nie bedzie z nim ok :)

Wiadomo, o to chodzi żeby mieć wybór i fajnie że są ludzie którzy pracują nad nowymi modami :p

Posted

Witam.Chcialem powiedzieć ze mod jest KOZACKI,jednak jest jedna rzecz która mnie trapi.

Chodzi o Microsoft Visual C++ 2015 runtime(wymagany przez niektore programy),gdyż podczas instalacji występuje błąd.

Czy da sie to jakos naprawic?

Posted
13 minut temu, piotrmos11 napisał:

Witam.Chcialem powiedzieć ze mod jest KOZACKI,jednak jest jedna rzecz która mnie trapi.

Chodzi o Microsoft Visual C++ 2015 runtime(wymagany przez niektore programy),gdyż podczas instalacji występuje błąd.

Czy da sie to jakos naprawic?

dodalem biblioteki i to przez to po prostu odinstaluj starsza wersje i wtedy ta powinna pójść :) 

Posted

Witam usunąłem poprzednie wersje i podczas instalacji znowu ten sam problem wystąpił.

Jednak zauważylem ze jest  na liście programów.Dodaje też log.

Pozdrawiam:)

Posted
36 minut temu, piotrmos11 napisał:

Witam usunąłem poprzednie wersje i podczas instalacji znowu ten sam problem wystąpił.

Jednak zauważylem ze jest  na liście programów.Dodaje też log.

Pozdrawiam:)

wgraj to 

po twoim skrinie widac ze ta biblioteka ktora nie chciala wejsc jest juz zainstalowana u ciebie :D

Posted

Witam.Wgrałem to co mi wysłałes,lecz nadal jest ten sam problem.I zauważyłem ze tylko C++ 2015 sie nie zainstalowały :<

Nadal nie dziala program co wymaga c++ 2015 runtime.

Posted
2 minuty temu, piotrmos11 napisał:

Witam.Wgrałem to co mi wysłałes,lecz nadal jest ten sam problem.I zauważyłem ze tylko C++ 2015 sie nie zainstalowały :<

Nadal nie dziala program co wymaga c++ 2015 runtime.

jaki to program ?