Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam. Poszukuję dobrego smartfona w cenie do 1500 - 1600 zł. Zależy mi szczególnie na dużej pojemności pamięci wewnętrznej, dobrej baterii i ogólnie dobrych osiągach smartfonu. Mam kilka upatrzonych prpozycji i chciałbym abyście doradzili mi co wybrać. Może macie też jakieś inne pomysły to chętnie je poznam.

Moje propozycje to :
1. Honor X8

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

2. Samsung Galaxy A50 SM - A505

3. Huawei P30 Lite

Z góry dziękuję za pomoc.

Posted

Polecam iPhone 8 :)

naprawdę warto :)

Posted

lub

lub

Posted
30 minut temu, xpos1 napisał:

Może i warto ale... I właśnie oto ale chodzi ( cena, uważać by nie zgubić albo by nie ukradli )

Posted
4 minuty temu, Marcel1 napisał:

Może i warto ale... I właśnie oto ale chodzi ( cena, uważać by nie zgubić albo by nie ukradli )

jak za ta cene warto ;) mam ten telefon apple to inny swiat ten telefon sie nie zatnie mozesz mi wierzyc :)  mam go 6 mies. aplikacji ze sklepu ponad z 27 i chodzi jak po wyjęciu z pudelka ;)

jak by ktos ci go ukradl mozesz go zablokowac i zlodziej to co bedzie mogl z nim zrobic to zrobic podstawke pod piwo :)

wiec o dane mozesz byc bezpieczny taki plusik 

a co do ceny to nie ma znaczenia czy iphona czy inny telefon jak trafi sie duren to i tak ukradnie nie ma znaczenia jaki to tel . :)

Posted
Godzinę temu, Marcel1 napisał:

Dzięki za propozycje. Wszystko byłoby ok gdyby nie brak czytnika kart pamięci a to dla mnie ważne.

za cenę 1600zł masz wersję 128GB więc powinno wystarczyć 

Posted
27 minut temu, xpos1 napisał:

jak za ta cene warto ;) mam ten telefon apple to inny swiat ten telefon sie nie zatnie mozesz mi wierzyc :)  mam go 6 mies. aplikacji ze sklepu ponad z 27 i chodzi jak po wyjęciu z pudelka ;)

jak by ktos ci go ukradl mozesz go zablokowac i zlodziej to co bedzie mogl z nim zrobic to zrobic podstawke pod piwo :)

a co do ceny to nie ma znaczenia czy iphona czy inny telefon jak trafi sie duren to i tak ukradnie nie ma znaczenia jaki to tel . :)

Wierzę Ci co do zalet tego telefonu ale cena prawie 2500 za telefon to trochę za dużo. Mimo wszystko dzięki za propozycje.

18 minut temu, kamiloxf napisał:

za cenę 1600zł masz wersję 128GB więc powinno wystarczyć 

Oj uwierz, że nie wystarczy.  :)

Posted

Ja bym szukał czegoś w gamie Xiaomi albo Huawei. Inne marki dla mnie nie istnieją. Wymienione 2 marki mają najlepszy współczynnik jakości do ceny. Nie bawiłbym się w żadne iphony (nic nie zainstalujesz, większość sklepu jest płatna, problem jest praktycznie nie ze wszystkim), nie bawiłbym się tak samo w Samsungi które też nie oferują niczego nadzyczajnego poza popularnością.

Oprócz tego nie przychodzi mi nic innego do głowy co byłoby warte uwagi, chyba, że one plusy które są całkiem fajnymi telefonami.

///

Edit: "mam ten telefon apple to inny swiat ten telefon sie nie zatnie mozesz mi wierzyc "

@xpos1 Google ma blokowanie telefonu, xiaomi ma blokowanie telefonu (kradzież), to nie jest jakaś niespotykana opcja.

Jeśli chodzi o zacinanie androidów to jest mit wybudowany przez ludzi którzy kupowali, czy raczej brali z abonamentów telefony z niskiego pułapu średniej półki zazwyczaj z firmy Szajsung, gdzie nakładka była tragiczna.

Ludzie oceniają androida przez pryzmat kilku najpopularniejszych firm które rżną ludzi na $ tandetą ;) Porównując szybkość androida powinieneś porównać czystego androida z iosem. Oczywiście w tych czasach większość producentów skumała, że nakładka w telefonie nie potrzebuje pierdyliarda niepotrzebnych rzeczy. Siedziałem w temacie telefonów od mniej więcej 2011 (teraz trochę odpuściłem temat) i co nieco mogę się jeszcze wypowiedzieć ;P

Posted

@eidur , ja mam iphona 1 w życiu tez bylem na androidzie xd jednak postanowiłem sie pożegnać nie lubie duzych telefonow dlatego kupilem iP8

podalem zalety tego telefonu ;) nie namawiam do zakupu tylko polecam ;)

Posted
1 godzinę temu, xpos1 napisał:

Godzinę temu, xpos1 napisał:

Nie trolluj @Marcel1 , napis mu minusy iOS'a.

19 minut temu, xpos1 napisał:

@eidur , ja mam iphona 1 w życiu tez bylem na androidzie xd jednak postanowiłem sie pożegnać nie lubie duzych telefonow dlatego kupilem iP8

Ten iphone nie jest jest taki mały, straszne ma autostrady oraz iphone są straszne nie poręczne.

Posted
2 minuty temu, moszter napisał:

Nie trolluj @Marcel1 , napis mu minusy iOS'a.

Ten iphone nie jest jest taki mały, straszne ma autostrady oraz iphone są straszne nie poręczne.

ja minusów nie widzę ;)

napisałem co miałem do powiedzenia nie ma sensu ciągnąc tego zrobi co będzie chciał :)

Posted

Może pocophone f1? Bateria 4k jest czyli dobra, osiągi najlepsze możliwe w tej cenie, czytnik kart też jest. Cena też jest niższa od tych co podałeś. 

Godzinę temu, xpos1 napisał:

Mam o ponad cal większego galaxy s9 i w praktyce jakby porównać wielkością jest 10mm większy ale też ma wyświetlacz 18,5:9. Więc ten iphone 8 wcale nie jest mały bo ma bardzo słaby screen-to-body jak na 2019 rok ratio - 65.4%.

Godzinę temu, eidur napisał:

Jeśli chodzi o zacinanie androidów to jest mit wybudowany przez ludzi którzy kupowali, czy raczej brali z abonamentów telefony z niskiego pułapu średniej półki zazwyczaj z firmy Szajsung, gdzie nakładka była tragiczna.

Co do samsunga zgadzam się jak jeszcze był lagwiz to była tragedia dopiero gdy wydali nakładkę experience zaczęło to działać tak jak powinno. Teraz w s9 mam ostatnią wersję tej nakładki i działanie jest błyskawicznie ani razu się nie zaciął a mam go rok.

eidur likes this
Posted
3 minuty temu, xpos1 napisał:

ja minusów nie widzę ;)

napisałem co miałem do powiedzenia nie ma sensu ciągnąc tego zrobi co będzie chciał :)

Każdy będzie zachwalał swój wybór, do iOS'a m.in trzeba zmienić komputer / laptop, a przynajmniej chociaż system na MacOS, zacząć korzystać z programu [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], pożegnać się z swobodą czyli zsynchronizować smartphone z jednym komputerem, by móc z niego przerzucić dane (pamiętać że jak będzie chciał przerzucić dane z innego, będzie musiał się pożegna z danym z tego pierwszego), iPhone nie ma wejścia na karty MicroSD itd.

eidur likes this
Posted

Zaczynam skłaniać się do tego Honor 8X całkiem niezły smartfon a do tego ma dużą pamięci wewnętrzną, czytniki kart pamięci do 256 GB, USB Otg i parę innych fajnych opcji a przy tym kosztuje 1200 zł. Szkoda tylko, że nie ma tego modelu z 6 GB RAM. Napiszcie co sądzicie o tym modelu.

Posted

Posted
2 godziny temu, Marcel1 napisał:

Zaczynam skłaniać się do tego Honor 8X całkiem niezły smartfon a do tego ma dużą pamięci wewnętrzną, czytniki kart pamięci do 256 GB, USB Otg i parę innych fajnych opcji a przy tym kosztuje 1200 zł. Szkoda tylko, że nie ma tego modelu z 6 GB RAM. Napiszcie co sądzicie o tym modelu.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] lub [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] będą lepsze, bo mają procesor w technologi 10 nm czyli bardziej energooszczędne i USB Type-C, a [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] tak jak każdy średniak od [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] tylko 12 nm i microUSB 2.0.

Posted

Ostatecznie zdecydowałem się na zakup smartfona Honor 8X, jest ok a poza tym udało mi się go kupić o 200 zł taniej

Dzięki wszystkim za pomoc

Temat można zamknąć.