jnm Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2021 W dniu 18.03.2021 o 12:56, srom-otnik napisał: Zatem będzie to wersja tylko tweakowana - wzorem wszystkich ostatnich edycji JG7 oraz JG10. Akurat w iso JG8.1 nie ma takiej nietkniętej wersji - pora tą lukę wypełnić. KIEDY ? - w przybliżeniu ... Cytuj
srom-otnik Opublikowano 29 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2021 Lada dzień wydam testowe wydanie JG10 Extreme H2. Nie wiem, czy to w ogóle nadaje się do normalnego użytku? Sami sprawdzicie. A na 8.1 też się nie mogę doczekać. Teraz mam opóźnienia w pracy na systemami i w pracy zawodowej, bo przez 2 tygodnie mieliśmy z żoną srovida nic to fajnego ... W rodzinie 4 osoby w szpitalu pod tlenem, a Wujek niestety zmarł. Ot niby grypka...? Cytuj
adonx Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2021 @srom-otnik bardzo współczuje ci ja też straciłem dwóch kolegów na covid,jak z rodziny oby nie ale takie mamy czasy,więc pilnuj się chopie. Cytuj
srom-otnik Opublikowano 29 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2021 58 minut temu, adonx napisał: @srom-otnik bardzo współczuje ci ja też straciłem dwóch kolegów na covid,jak z rodziny oby nie ale takie mamy czasy,więc pilnuj się chopie. Dziękuję... Cytuj
jnm Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2021 W dniu 29.03.2021 o 10:08, srom-otnik napisał: Lada dzień wydam testowe wydanie JG10 Extreme H2. Nie wiem, czy to w ogóle nadaje się do normalnego użytku? Sami sprawdzicie. A na 8.1 też się nie mogę doczekać. Daj spokój - z tym "porąbanym" W10, - lepszy jest W8.1 i niestety już nie wspierany W7 Na "Zdychę" - SZKODA CZASU ... W dniu 29.03.2021 o 10:08, srom-otnik napisał: W rodzinie 4 osoby w szpitalu pod tlenem, a Wujek niestety zmarł. WYRAZY WSPÓŁCZUCIA ... Cytuj
Ingnito Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2021 kurde ma ktos inny hoost do pobrania tego iso bo mega to mam wykorzystane i trzeba czekac... a chetnie na drugim kompie se postawie ten system Cytuj
Lucas1981r Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2021 W dniu 10.03.2021 o 13:30, srom-otnik napisał: Jak u mnie nic los nie schrzani, to na pewno będzie! Teraz mój plan wydawniczy jest następujący: Win JG10 Pro Extreme - prace trwają... Win JG10 LTSC - 4 podwersje - prace trwają... Win JG8.1 Pro Full + Lite - obecnie nietknięty; Win JG7 HP oraz Pro Full + Lite - obecnie nietknięty. Wszystko robię w miarę wolnego czasu, a tego jak na lekarstwo... PZDR! JG szacunek za Twoja pracę ze Ci sie chce...respect! 10 EXtreme widze ze juz oddana.....na majowke pewnie LTSC -> w sumie moglbys ja na koniec przerzucic listy ...to wtedy 8,1 PRO byla by na majowke, a 7 wtedy moze na dzien dziecka (1 czerwca) Zdrowka SROMotnik! srom-otnik i perez18 lubią to Cytuj
jnm Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2021 W dniu 5.04.2021 o 21:45, Lucas1981r napisał: 8,1 PRO byla by na majowke, a 7 wtedy moze na dzien dziecka (1 czerwca) Cytuj
andrzejw Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Po roku używania jest problem Nie można uruchomić aplikacji startowej USTAWIENIA ani CZYTNIK U znajomego to samo ma Usiłowałem DISM em przywrócić ale nie umiem albo i nie da się, DISM chce iso ale nie umiem mu podać Dwa przypadki to musi być raczej jakiś błąd wewnętrzny Do usunięcia w następnej wersji ? Polecam Sromotniku Cytuj
adonx Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Ja też używam tej wersji systemu i jest OK,musiałeś coś namieszać przekombinować że masz problem. Cytuj
jkaw Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Czy ktoś potrafi wywalić boczny pasek z systemu?? Cytuj
nudzija Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2021 @jkawposzukaj w ustawieniach i ustawieniach startisback Cytuj
jkaw Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2021 17 minut temu, nudzija napisał: @jkawposzukaj w ustawieniach i ustawieniach startisback A czy ktoś próbował? Cytuj
srom-otnik Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Witajcie! Dziś najprawdopodobniej udostępnię wersję testową Full. Zmiany względem ubiegłorocznej wersji - pozostawiłem pełną funkcjonalność apek ModernUI oraz sklepu. Działanie tego interfejsu można wyłączyć jednym klikiem w optymalizatorze usług. Kolejny ważna zmiana - funkcja Czyszczenie (dzisiejszy pomysł hehe) została rozbudowana o moduł totalnego kasowania telemetrii, która instaluje się ze starymi i nowymi poprawkami. Teraz można instalować WSZYSTKIE łatki z WU, nawet te stare szpiegowskie, które zawsze się odznaczało i ukrywało. Po zastosowaniu Czyszczenia, wszystko co szpieguje - zostanie odinstalowane i wszelkie ślady skasowane - miałem mały przebłysk geniuszu System opracowuję na mojej dość nowej platformie sprzętowej i procku 9 generacji. Działanie Windows Update jest blokowane u mnie ze zrozumiałych względów. W związku z tym dodałem dla wygody do TUNING na pulpicie narzędzie WUFUC. Po jego instalacji, od razu WU działa jak należy. Sklep działa (u mnie) gdy zainstaluje wszystkie stery, inaczej mam komunikat o tym, że coś tam ble ble ble i nie działa. Więc proszę najpierw zaktualizować sterowniki. Dodałem fajną skórkę dla miłośników Win10. Lite i Extreme - jeszcze się nie zabrałem. Jeśli z tym iso będzie wszystko OK - zbuduję na jego bazie kolejne wersje. PZDR! JanKo6 i Franc lubią to Cytuj
kaminskigdynia Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Fajnie dzięki, teraz to będę wszystkim znajomym instalował. Bo to są bardzo dobre zmienione systemy. Cytuj
srom-otnik Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Gotowe, można testować. JanKo6 i marcin23imk lubią to Cytuj
zwierzaczek666 Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2021 ok ale o ktorym systemie mówisz ? Cytuj
pawelek1980 Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Sklep działa ale gdy wpisuje się jakieś gry w wyszukiwarce to są wyniki wyszukiwania ale nie można ich zainstalować gdyż po naciśnięciu w znalezioną grę nic się nie dzieje. Wysłane z mojego M2010J19CG przy użyciu Tapatalka Cytuj
srom-otnik Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2021 2 minuty temu, pawelek1980 napisał: Sklep działa ale gdy wpisuje się jakieś gry w wyszukiwarce to są wyniki wyszukiwania ale nie można ich zainstalować gdyż po naciśnięciu w znalezioną grę nic się nie dzieje. Wysłane z mojego M2010J19CG przy użyciu Tapatalka A jesteś zalogowany na koncie M$? Jeśli nie, to nic nie zainstalujesz, jeśli tak, to sprawdzę. Cytuj
pawelek1980 Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Spokojnie, już wszystko działa, wyłączyłem l ponownie włączyłem komputer i wszystko hula aż miłoWysłane z mojego M2010J19CG przy użyciu Tapatalka Cytuj
Franc Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Wrzuciłem na VB do testowania - działa szybko, z błędów rzucił mi się w oczy tylko komunikat z Autoruns/Logon o braku pliku MSASCuiL.exe od Windows Defender który jednak działa. (kasowanie wpisu nic nie daje, po restarcie wpis pojawia się ponownie). Nowych skórek nie polecam - wersja White bije po oczach jasnością, Blue ma czarne czcionki na ciemnym tle i tekstu nie widać na pulpicie - ale jak ktoś lubi ... Czekam cierpliwie na wersję Lite, ubolewając tylko, że producenci oprogramowania CAD/CAM zablokowali instalację nowych wersji programów na Win 8.1, przez co "zmuszony" jestem czasami do używania Win10. Cytuj
srom-otnik Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Godzinę temu, Franc napisał: Nowych skórek nie polecam - wersja White bije po oczach jasnością, Blue ma czarne czcionki na ciemnym tle i tekstu nie widać na pulpicie - ale jak ktoś lubi ... Ja też nie polecam, ale dla tych co lubią ten durny system Godzinę temu, Franc napisał: Czekam cierpliwie na wersję Lite, Jestem w trakcie wycinania ;-) Cytuj
Gość Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2021 @srom-otnik jak 8.1 to musi być i 7. Kiedy win 7? Cytuj
srom-otnik Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2021 1 godzinę temu, smaug123 napisał: @srom-otnik jak 8.1 to musi być i 7. Kiedy win 7? Jak skończę 8.1 stanq lubi to Cytuj
pawelek1980 Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2021 A można się dowiedzieć czy będą jakieś znaczące różnice między twoim ostatnim modem win 7 a tym który powstanie?Wysłane z mojego M2010J19CG przy użyciu Tapatalka Cytuj
Gość Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2021 @srom-otnik testuję właśnie świeżynkę na 2021, ciekawe co z tego będzie i czy można uznać za gotowy. Cytuj
Gość Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2021 niby ok ale przzy wiszukiwaniu aktulaizacji w DISM++ wyświetla się komunikat "nie można znaleźć określonego pliku". Jak to rozwiązać, a jeżeli tego pliku naprawdę brakuje, to skąd wziąć? *przy wyszukiwaniu *aktualizacji Cytuj
Gość Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2021 @srom-otnikkiedy możemy się doczekać win 7? pewnie na dzień dziecka ? Cytuj
srom-otnik Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2021 5 godzin temu, smaug123 napisał: @srom-otnikkiedy możemy się doczekać win 7? pewnie na dzień dziecka ? 7 - jak skończę 8.1, pisałem już kilkukrotnie Dziś prawdopodobnie będzie dostępny do testów LITE 8.1 MiloszGames i lukasknw lubią to Cytuj
Gość Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Teraz, srom-otnik napisał: 7 - jak skończę 8.1, pisałem już kilkukrotnie Dziś prawdopodobnie będzie dostępny do testów LITE 8.1 a kiedy skończysz 8.1 ??? bo aż się chce testować... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi