Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 18.03.2021 o 12:56, srom-otnik napisał:

Zatem będzie to wersja tylko tweakowana - wzorem wszystkich ostatnich edycji JG7 oraz JG10. Akurat w iso JG8.1 nie ma takiej nietkniętej wersji - pora tą lukę wypełnić.

:asd: KIEDY ? - w przybliżeniu ... 

Opublikowano

Lada dzień wydam testowe wydanie JG10 Extreme H2. Nie wiem, czy to w ogóle nadaje się do normalnego użytku? Sami sprawdzicie. A na 8.1 też się nie mogę doczekać. 

Teraz mam opóźnienia w pracy na systemami i w pracy zawodowej, bo przez 2 tygodnie mieliśmy z żoną srovida :wacko: nic to fajnego ... W rodzinie 4 osoby w szpitalu pod tlenem, a Wujek niestety zmarł. Ot niby grypka...? 

Opublikowano
W dniu 29.03.2021 o 10:08, srom-otnik napisał:

Lada dzień wydam testowe wydanie JG10 Extreme H2. Nie wiem, czy to w ogóle nadaje się do normalnego użytku? Sami sprawdzicie. A na 8.1 też się nie mogę doczekać. 

Daj spokój - z tym "porąbanym" W10,  - lepszy jest W8.1 
                                i niestety już nie wspierany W7  :good3: 
Na "Zdychę" - SZKODA CZASU ... :thumbdown:

W dniu 29.03.2021 o 10:08, srom-otnik napisał:

W rodzinie 4 osoby w szpitalu pod tlenem, a Wujek niestety zmarł.

WYRAZY WSPÓŁCZUCIA ...:wacko:

Opublikowano
W dniu 10.03.2021 o 13:30, srom-otnik napisał:

Jak u mnie nic los nie schrzani, to na pewno będzie! Teraz mój plan wydawniczy jest następujący:

Win JG10 Pro Extreme - prace trwają...

Win JG10 LTSC - 4 podwersje - prace trwają...

Win JG8.1 Pro Full + Lite - obecnie nietknięty;

Win JG7 HP oraz Pro Full + Lite - obecnie nietknięty.

Wszystko robię w miarę wolnego czasu, a tego jak na lekarstwo...

PZDR!

JG szacunek za Twoja pracę :) ze Ci sie chce...respect!

10 EXtreme widze ze juz oddana.....na majowke pewnie LTSC -> w sumie moglbys ja na koniec przerzucic listy :P ...to wtedy 8,1 PRO  byla by na majowke,
a  7 wtedy moze na dzien dziecka (1 czerwca):rolleyes::D
Zdrowka SROMotnik!:lUvxz:

srom-otnik i perez18 lubią to
Opublikowano

Po roku używania jest problem 

Nie można uruchomić aplikacji  startowej USTAWIENIA  ani CZYTNIK

U znajomego to samo ma 

Usiłowałem DISM em przywrócić  ale nie umiem albo i nie da się, DISM chce iso ale nie umiem mu podać 

Dwa przypadki to musi być raczej jakiś błąd wewnętrzny 

Do usunięcia w następnej wersji  ? Polecam Sromotniku

Opublikowano

Witajcie!

Dziś najprawdopodobniej udostępnię wersję testową Full.

Zmiany względem ubiegłorocznej wersji - pozostawiłem pełną funkcjonalność apek ModernUI oraz sklepu. Działanie tego interfejsu można wyłączyć jednym klikiem w optymalizatorze usług.
Kolejny ważna zmiana - funkcja Czyszczenie (dzisiejszy pomysł hehe) została rozbudowana o moduł totalnego kasowania telemetrii, która instaluje się ze starymi i nowymi poprawkami.

Teraz można instalować WSZYSTKIE łatki z WU, nawet te stare szpiegowskie, które zawsze się odznaczało i ukrywało. Po zastosowaniu Czyszczenia, wszystko co szpieguje - zostanie odinstalowane i wszelkie ślady skasowane - miałem mały przebłysk geniuszu :E

System opracowuję na mojej dość nowej platformie sprzętowej i procku 9 generacji. Działanie Windows Update jest blokowane u mnie ze zrozumiałych względów. W związku z tym dodałem dla wygody do TUNING na pulpicie narzędzie WUFUC. Po jego instalacji, od razu WU działa jak należy.
Sklep działa (u mnie) gdy zainstaluje wszystkie stery, inaczej mam komunikat o tym, że coś tam ble ble ble i nie działa. Więc proszę najpierw zaktualizować sterowniki.

Dodałem fajną skórkę dla miłośników Win10.

Lite i Extreme - jeszcze się nie zabrałem. Jeśli z tym iso będzie wszystko OK - zbuduję na jego bazie kolejne wersje.

PZDR!

JanKo6 i Franc lubią to
Opublikowano

Sklep działa ale gdy wpisuje się jakieś gry w wyszukiwarce to są wyniki wyszukiwania ale nie można ich zainstalować gdyż po naciśnięciu w znalezioną grę nic się nie dzieje.

Wysłane z mojego M2010J19CG przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
2 minuty temu, pawelek1980 napisał:

Sklep działa ale gdy wpisuje się jakieś gry w wyszukiwarce to są wyniki wyszukiwania ale nie można ich zainstalować gdyż po naciśnięciu w znalezioną grę nic się nie dzieje.

Wysłane z mojego M2010J19CG przy użyciu Tapatalka

A jesteś zalogowany na koncie M$? Jeśli nie, to nic nie zainstalujesz, jeśli tak, to sprawdzę.

Opublikowano

Wrzuciłem na VB do testowania - działa szybko, z błędów rzucił mi się w oczy tylko komunikat z Autoruns/Logon o braku pliku MSASCuiL.exe od Windows Defender który jednak działa. (kasowanie wpisu nic nie daje, po restarcie wpis pojawia się ponownie). 

Nowych skórek nie polecam - wersja White bije po oczach jasnością, Blue ma czarne czcionki na ciemnym tle i tekstu nie widać na pulpicie - ale jak ktoś lubi ...

Czekam cierpliwie na wersję Lite, ubolewając tylko, że producenci oprogramowania CAD/CAM zablokowali instalację nowych wersji programów na Win 8.1, przez co "zmuszony" jestem czasami do używania Win10.

Opublikowano
Godzinę temu, Franc napisał:

Nowych skórek nie polecam - wersja White bije po oczach jasnością, Blue ma czarne czcionki na ciemnym tle i tekstu nie widać na pulpicie - ale jak ktoś lubi ...

Ja też nie polecam, ale dla tych co lubią ten durny system

Godzinę temu, Franc napisał:

Czekam cierpliwie na wersję Lite, 

Jestem w trakcie wycinania ;-)

Opublikowano

niby ok ale przzy wiszukiwaniu aktulaizacji w DISM++ wyświetla się komunikat "nie można znaleźć określonego pliku". Jak to rozwiązać, a jeżeli tego pliku naprawdę brakuje, to skąd wziąć?

*przy wyszukiwaniu

*aktualizacji

Opublikowano
Teraz, srom-otnik napisał:

7 - jak skończę 8.1, pisałem już kilkukrotnie

Dziś prawdopodobnie będzie dostępny do testów LITE 8.1

a kiedy skończysz 8.1 ??? :asd:bo aż się chce testować...