Ataman Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2019 Dzięki za systemik Zainstalowałem go na boxie z Intel Cherry Trail Z8350 działa sprawnie ale brak mi ustawien grafiki po prostu sterownik jest zainstalowany ale brak obsługi exe do ustawien nie uruchamia się, framework 4 framework 3 i nawet framework 2 takimi błedami jest opatrzona próba uruchomienia aplikacji, Ale przeglądarka i Kodi działa a taki był założony cel. Cytuj
bat Opublikowano 11 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2019 Godzinę temu, Ataman napisał: Dzięki za systemik Zainstalowałem go na boxie z Intel Cherry Trail Z8350 działa sprawnie ale brak mi ustawien grafiki po prostu sterownik jest zainstalowany ale brak obsługi exe do ustawien nie uruchamia się, framework 4 framework 3 i nawet framework 2 takimi błedami jest opatrzona próba uruchomienia aplikacji, Ale przeglądarka i Kodi działa a taki był założony cel. jesli chodzi o grafike intela to mi wystarczy zmiana rozdzielczosci i odswiezania ekranu (sterowniki instaluja sie bez problemu) Cytuj
Ataman Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2019 i tak tez się stało ale zamiast na tv kolorami sie bawic chciałem jakość i kolory zrobic w menager grafiki,ale juz zrobiłem profil z ustawieniami dla pc na tv No niestety bez frameworka nie odpale [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] a musze go miec do odpalania androida fajny mały niewymagający systemik ale bez tego ....................nic nie zrobie zyguh lubi to Cytuj
eterek105 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Czy ten system da się aktywować, na moim kompie,mam zainstalowanego legalnego Windows Home x64 z darmowej aktualizacji z Windows 7 ? Poprawiam pytanie miało być :Czy ten system da się aktywować, na moim kompie,mam zainstalowanego legalnego Windows 10 Home x64 z darmowej aktualizacji z Windows 7 ? Cytuj
boniek Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2019 A jak przerobić ten obraz żeby można było przetestować system na virtualboxie? Cytuj
bat Opublikowano 22 Maja 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2019 9 godzin temu, boniek napisał: A jak przerobić ten obraz żeby można było przetestować system na virtualboxie? a po co przerabiac ? Cytuj
zibi505 Opublikowano 22 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2019 Testował ktoś ten mod na vmware?ja mam kłopot z instalką.pomoże ktoś?[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
strony1984 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2019 witam nie działa podczas bootowania błąd : no bootable medium found. postawiłem system na asus eetop intel atom i 2gb ram i zarąbiście hula wielkie dzięki dobra robota a testowałem juz i linuxy i xp i windows mx a tu popatrz bangla na 10 Cytuj
Black4Killer Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2019 czy jest jakakolwiek możliwość aby wejść w ustawienia firewalla i go wyłączyć bo ani nie ma takiego ustawienia w modzie ani nawet przez cmd się nie da z odpowiedzią cannot be loaded: DOT3CFG.DLL Cytuj
bat Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2019 4 godziny temu, Black4Killer napisał: czy jest jakakolwiek możliwość aby wejść w ustawienia firewalla i go wyłączyć bo ani nie ma takiego ustawienia w modzie ani nawet przez cmd się nie da z odpowiedzią cannot be loaded: DOT3CFG.DLL usługa "Windows Firewall Service" wyłączona (usunięta) Cytuj
Gość Opublikowano 8 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2019 Witam, wiem że odkopuję, ale jak zainstalować sterowniki. Bo próbowałem chyba na wszystkie sposoby, a wifi nadal nie działa. Karta Broadcom 802.11n Network Adapter A poza tym system działa. Cytuj
tombycz Opublikowano 8 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2019 System mimo woli działa, goły i wesoły ale mod jest niewesoły i tyle.....::Wysłane z czarnej skrzynki Matrix::.. Cytuj
dzierzbi20 Opublikowano 8 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2019 8 godzin temu, NORXND napisał: Witam, wiem że odkopuję, ale jak zainstalować sterowniki. Bo próbowałem chyba na wszystkie sposoby, a wifi nadal nie działa. Karta Broadcom 802.11n Network Adapter A poza tym system działa. Bez problemu działają sterowniki dedykowane win7 x86. Natomiast ten mod jest tak pocięty, że nie warto. Zainstalowałem go na tragicznym lapku(atom n570, 1gb ram) i o dziwo śmigał nieźle, dopóki nie instalowałem czegokolwiek lub czegoś nie próbowałem uruchomić. A to problem z instalatorem, a to czegoś brakuje, a to kody błędów. Ściągnąłem 1803 od SCH tablet. Pobiera ciut wiecej zasobów, za to jest bezproblemowy w działaniu. Jeśli pracujesz na plikach, głównie offline to mod nie jest taki tragiczny, jednak do netu, "rozrywki" i innych aplikacji, omijać szerokim łukiem Cytuj
bat Opublikowano 9 Września 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Września 2019 18 godzin temu, dzierzbi20 napisał: Bez problemu działają sterowniki dedykowane win7 x86. Natomiast ten mod jest tak pocięty, że nie warto. Zainstalowałem go na tragicznym lapku(atom n570, 1gb ram) i o dziwo śmigał nieźle, dopóki nie instalowałem czegokolwiek lub czegoś nie próbowałem uruchomić. A to problem z instalatorem, a to czegoś brakuje, a to kody błędów. Ściągnąłem 1803 od SCH tablet. Pobiera ciut wiecej zasobów, za to jest bezproblemowy w działaniu. Jeśli pracujesz na plikach, głównie offline to mod nie jest taki tragiczny, jednak do netu, "rozrywki" i innych aplikacji, omijać szerokim łukiem własnie do Netu i filmów jest przeznaczony Cytuj
Gość Opublikowano 9 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2019 To jak zainstalować te sterowniki? Próbowałem: - Kopie zapasowe i przywracanie - Programy instalujące - Pliki cab Cytuj
piosylant Opublikowano 9 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2019 W Menedżerze urządzeń karta jest zainstalowana i widoczna? Cytuj
bat Opublikowano 9 Września 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Września 2019 Godzinę temu, NORXND napisał: Nie menadzer urzadzen: karty sieciowe (prawy klawisz myszy: aktualizuj oprogramowanie sterownika (podaj lokalizacje rozpakowanych plikow (powinny byc trzy z rozszerzeniem .cat .inf .sys) Cytuj
bat Opublikowano 10 Września 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Września 2019 4 godziny temu, NORXND napisał: nie ma kart sieciowych to instaluj z pliku .exe ale wersje pod taki system jaki zainstalowałes, bo napewno wifi działa (sprawdzane na wifi intela i realteka) Cytuj
dzierzbi20 Opublikowano 15 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2019 Sterowniki bez problemu działają, wystarczy probrać dla windowsa 7 jeśli nie ma do 10. Jeśli nie wiesz do czego dokładnie szukać do wchodzisz w menedżer urządzen, klikasz prawym /nieznane urzadzenie i sprawdzasz identyfikatory sprzetu, to wpisujesz w google i tak dowiadujesz sie do czego sciagnac sterowniki. Potem szukasz stery do sprzetu dla win7/10 32bit(x86) i po problemie. Jesli nie umiesz takich rzeczy to tego typu modyfikacje nie sa dla ciebie. Ja korzystam obecnie z wersji SCH, ale jeśli komp to kosmiczny ziemniak to ta wersja jest jeszcze mocniej odchodzona. Wgrywasz sterowniki, przeglądarkę i tyle. Za wiele na tej modyfikacji nie zainstalujesz bo #braki lub #błędy. W dniu 9.09.2019 o 15:34, bat napisał: własnie do Netu i filmów jest przeznaczony Tylko zależy co masz na myśli filmów, bo z silverlight były mega problemy aby zainstalować. Brakuje też niestety podstawowych steroników do kart sieciowych nawet intela, czy realteka. Jak ktoś umie wyszukiwać stery to spoko, ale w innych przypadkach nie warto. Cytuj
Crazy36 Opublikowano 15 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2019 50 minut temu, dzierzbi20 napisał: Sterowniki bez problemu działają, wystarczy probrać dla windowsa 7 jeśli nie ma do 10. Jeśli nie wiesz do czego dokładnie szukać do wchodzisz w menedżer urządzen, klikasz prawym /nieznane urzadzenie i sprawdzasz identyfikatory sprzetu, to wpisujesz w google i tak dowiadujesz sie do czego sciagnac sterowniki. Potem szukasz stery do sprzetu dla win7/10 32bit(x86) i po problemie. Jesli nie umiesz takich rzeczy to tego typu modyfikacje nie sa dla ciebie. Ja korzystam obecnie z wersji SCH, ale jeśli komp to kosmiczny ziemniak to ta wersja jest jeszcze mocniej odchodzona. Wgrywasz sterowniki, przeglądarkę i tyle. Za wiele na tej modyfikacji nie zainstalujesz bo #braki lub #błędy. Tylko zależy co masz na myśli filmów, bo z silverlight były mega problemy aby zainstalować. Brakuje też niestety podstawowych steroników do kart sieciowych nawet intela, czy realteka. Jak ktoś umie wyszukiwać stery to spoko, ale w innych przypadkach nie warto. Jak ktoś nie umnie znaleść sterownika to morzy użyć programu który za niego to zrobi np snappy driver installer origin Cytuj
bat Opublikowano 15 Września 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Września 2019 8 godzin temu, dzierzbi20 napisał: Sterowniki bez problemu działają, wystarczy probrać dla windowsa 7 jeśli nie ma do 10. Jeśli nie wiesz do czego dokładnie szukać do wchodzisz w menedżer urządzen, klikasz prawym /nieznane urzadzenie i sprawdzasz identyfikatory sprzetu, to wpisujesz w google i tak dowiadujesz sie do czego sciagnac sterowniki. Potem szukasz stery do sprzetu dla win7/10 32bit(x86) i po problemie. Jesli nie umiesz takich rzeczy to tego typu modyfikacje nie sa dla ciebie. Ja korzystam obecnie z wersji SCH, ale jeśli komp to kosmiczny ziemniak to ta wersja jest jeszcze mocniej odchodzona. Wgrywasz sterowniki, przeglądarkę i tyle. Za wiele na tej modyfikacji nie zainstalujesz bo #braki lub #błędy. Tylko zależy co masz na myśli filmów, bo z silverlight były mega problemy aby zainstalować. Brakuje też niestety podstawowych steroników do kart sieciowych nawet intela, czy realteka. Jak ktoś umie wyszukiwać stery to spoko, ale w innych przypadkach nie warto. mam na myśli MPC-HC player i SPLASH player (konwersja do 60fps "w locie") co do sciagniecia sterownikow z neta to "bez komentarza" Cytuj
moszko10 Opublikowano 15 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2019 U mnie nie działa lan i audio nawet po instalacji z zewnętrznych źródeł, Najlepiej jak byś przywrócił sterowniki w następnej wersji :/ Cytuj
dzierzbi20 Opublikowano 16 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2019 21 godzin temu, bat napisał: co do sciagniecia sterownikow z neta to "bez komentarza" Widzisz, a może zamiast tego pomógłbyś innym którzy mają z tym problemy. Bo często ludzie instalują takie modyfikacje na ziemniakach, do których nie znajdziesz od ręki supportu w necie z gotowymi paczkami. O detaliczną specyfikację zwłaszcza w przypadku starych laptoów i użytych kompenentów również nie jest łatwo. Ja osobiście bez identyfikatorów sprzętu nie odnalazłbym sterowników do Broadcom 802.11n Network Adapter, bo nawet nie widziałem że akurat taka karta tam siedzi. W dniu 15.09.2019 o 12:27, Crazy36 napisał: Jak ktoś nie umnie znaleść sterownika to morzy użyć programu który za niego to zrobi np snappy driver installer origin Ten program potrzebuje te steroniki pobrać, jak je pobierze bez dostępu do internetu bo nie ma sterów do jakichkolwiek kart sieciowych? Cytuj
bat Opublikowano 17 Września 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Września 2019 13 godzin temu, dzierzbi20 napisał: Widzisz, a może zamiast tego pomógłbyś innym którzy mają z tym problemy. Bo często ludzie instalują takie modyfikacje na ziemniakach, do których nie znajdziesz od ręki supportu w necie z gotowymi paczkami. O detaliczną specyfikację zwłaszcza w przypadku starych laptoów i użytych kompenentów również nie jest łatwo. Ja osobiście bez identyfikatorów sprzętu nie odnalazłbym sterowników do Broadcom 802.11n Network Adapter, bo nawet nie widziałem że akurat taka karta tam siedzi. Ten program potrzebuje te steroniki pobrać, jak je pobierze bez dostępu do internetu bo nie ma sterów do jakichkolwiek kart sieciowych? w takiej sytuacji proponuje zainstalowac "pełny" system poinstalować wszystkie sterowniki, potem "wyciągnąć" je np. programem "Driver Magician" i poprzez menadzera urzadzen dodać (winstalować) do moda. Cytuj
jaxkub Opublikowano 18 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2019 Cześć. Da się dodać opcję hibernacji i uśpienia? Komputer Pentium 4 HP 7100 sff. Cytuj
bat Opublikowano 18 Września 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Września 2019 5 godzin temu, jaxkub napisał: Cześć. Da się dodać opcję hibernacji i uśpienia? Komputer Pentium 4 HP 7100 sff. uśpienie działa, co do hibernacji to trzeba wł. usługe w "services" jaxkub lubi to Cytuj
mucha6630 Opublikowano 21 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2019 szkoda że jest ten problem z tym net framework nie mogę zainstalować wielu programów chodzi o wersje x86 home Cytuj
marcelgg Opublikowano 21 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2019 14 minut temu, mucha6630 napisał: szkoda że jest ten problem z tym net framework nie mogę zainstalować wielu programów piosylant lubi to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi