Jump to content

(WINDOWS 10 MINI) x64(692mb) x86(472mb)

Recommended Posts

Posted
W dniu 21.09.2019 o 18:30, mucha6630 napisał:

mi chodzi tylko i wyłącznie o wersje 32bitową z net framework   sprzęt na którym  chce zainstalować ma max 2gb ram ok ale sprubuje ten x64 dzięki  

on zajmuje około 400mb ramu

Posted
W dniu 22.09.2019 o 22:23, bat napisał:

on zajmuje około 400mb ramu

Niestety sprzęt na którym chce to zainstalować najprawdopodobniej nie wspiera x64 :(   próbowałem Rufusem , Yumi, z płyty bez rezultatów wersja x86  normalnie startuje   /  kiano slimstick ver1

Posted
11 godzin temu, mucha6630 napisał:

Niestety sprzęt na którym chce to zainstalować najprawdopodobniej nie wspiera x64 :(   próbowałem Rufusem , Yumi, z płyty bez rezultatów wersja x86  normalnie startuje   /  kiano slimstick ver1

ja olalem Framework-a, czasem mozna znalezc jakas alternatywe dla programu ktory go wymaga

Posted

Witam

Naprawdę kawał dobrej roboty . System działa stabilnie w porównaniu do zwykłej "dychy" . Właśnie takie coś chciałem sam stworzyć ale iso od @bat spełnia wszystkie moje wymagania.

Zauważyłem pewne pretensje w odpowiedziach że iso nie ma wszystkich funkcji lub konkretnych które akurat ktoś potrzebuje ale panowie i panie proszę zauważyć że autor specjalnie wykroił wiele funkcji aby system działał stabilnie praktycznie na wszystkim . Jak w windowsach pe tak i w tym można wszystkie opcje potrzebne dodać tylko trzeba chcieć , wtedy zyskujemy system spersonalizowany bez dodatkowych udziwnień z których nie korzystamy :) Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów 

Posted

Na samym wstępie powiem że system świetny instaluje się dosłownie w minutę lub dwie a zajmuje ok 300mb ram. Mam jednak dosyć irytujący problem. W przeglądarce Vivaldi  z której na co dzień korzystam na wielu stronach nie da się odtwarzać filmów z powodu błędu 1000# lub 4000#. Próbowałem reinstlacji i czyszczenia ciasteczek ale problem dalej występuje. O dziwo na  innej przeglądarce opartej na chromium (Epic Privacy Browser) problem nie występuje.

Posted
W dniu 2.12.2019 o 21:27, 1234qusz napisał:

Na samym wstępie powiem że system świetny instaluje się dosłownie w minutę lub dwie a zajmuje ok 300mb ram. Mam jednak dosyć irytujący problem. W przeglądarce Vivaldi  z której na co dzień korzystam na wielu stronach nie da się odtwarzać filmów z powodu błędu 1000# lub 4000#. Próbowałem reinstlacji i czyszczenia ciasteczek ale problem dalej występuje. O dziwo na  innej przeglądarce opartej na chromium (Epic Privacy Browser) problem nie występuje.

otestuj Slimjet jest na chromium

Posted
W dniu 4.01.2020 o 00:34, 1234qusz napisał:

Korzystałem,nie podpada mi jego archaiczny wygląd i brak możliwości customizacji.

CENT BROWSER (na silniku chroma) "mistrz customizacji" (kilkadziesiat opcji pod gesty myszy, wycinanie strony z notatka do .jpg, zapisanie calej strony do png,pdf,mht, pamieta hasla po zmianie systemu, odpala video bez wtyczek, itd...)

Posted
1 hour ago, bat said:

CENT BROWSER (na silniku chroma) "mistrz customizacji" (kilkadziesiat opcji pod gesty myszy, wycinanie strony z notatka do .jpg, zapisanie calej strony do png,pdf,mht, pamieta hasla po zmianie systemu, odpala video bez wtyczek, itd...)

Wszystko co wymieniłeś to jego funkcje, miałem na myśli modyfikowanie interfejsu pod siebie.

Posted
8 godzin temu, 1234qusz napisał:

Wszystko co wymieniłeś to jego funkcje, miałem na myśli modyfikowanie interfejsu pod siebie.

interfejs faktycznie prosty w stylu chroma ale praktycznie wszystkie funkcje mozna przypisac pod gesty myszy

Posted
41 minut temu, zabujczyyyy napisał:

Yyy nie działa wi fi w ogóle.  Nawet po zainstalowaniu sterowników nie chce mi szukać sieci. Popraw to bo masz napisane że działa a nie działa.

Przeczytałeś całego posta. :)

Posted
Godzinę temu, zabujczyyyy napisał:

Albo nie zrozumiałem :D Myślałem, że tam drivery oprócz tych napisanych, bo na górze jest All i no.. Haha. Nie ważne. Nie mniej nie chce mi właśnie ich zainstalować. Bo jak instaluje to i tak nic sie nie dzieje.

wifi działa (oczywiście po zainstalowaniu własnych sterowników)

Posted
12 minut temu, M4T  napisał:

??

NIE-mogę wrzucić, bo przekracza 8.9 MB :unsure: wstawiam link'a >

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted
Godzinę temu, zabujczyyyy napisał:

Kurcze no właśnie miałem kłopot i zrezygnowałem. WLAN normalnie chodził mi, ale Wi-Fi no niestety, a to jest mi najbardziej potrzebne.

Spróbuje jeszcze kiedyś jeszcze raz na pewno, bo potrzebuje ultra pociętego windowsa, który ma praktycznie zerowe zużycie zasobów.

WLAN=WIFI

Support - Wireless Local Area Network (WLAN) jest zachowane. Sterowniki instaluj z menadzera urządzen jak nie idzie z exe-ka (znajdz sterowniki pod odpowiedni system x64 lub x86 w archiwum, wypakuj i przez menadzera urządzen dodaj).

Posted
1 godzinę temu, jnm napisał:

NIE-mogę wrzucić, bo przekracza 8.9 MB :unsure: wstawiam link'a >

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

to mi wyglada na przerobke HP-ka pod jego tablety

Posted
49 minut temu, bat napisał:

to mi wyglada na przerobke HP-ka pod jego tablety

NIESTETY TO OGRANICZENIE > 8,9 MB na 1-n post - nadał sam   'winclub.pl '   natomiast filmik z 'YouTube',

to tylko żarcik ...  :biggrin5:

Posted
18 godzin temu, zabujczyyyy napisał:

Jak powróce do testów to dam znać jak mi poszło, narazie porzucam i zostaje przy JG8.1, ale na bank będę zawzięcie musiał to naprawić bo najwydajniej sie zapowiada ten system.

wifi działa na 100% obie wersje x64x86, wiem bo to moje modyfikacje

Posted

@bat  Wiesz może czego brakuje firefoxowi i większości przeglądarek do odtwarzania niektorych wideo w przeglądarce ? Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc bo to jedyne co przeszkadza mi w twoim modzie.

Posted
9 godzin temu, 1234qusz napisał:

@bat  Wiesz może czego brakuje firefoxowi i większości przeglądarek do odtwarzania niektorych wideo w przeglądarce ? Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc bo to jedyne co przeszkadza mi w twoim modzie.

przegladarki oparte na silniku chroma odtwarzaja tresci video na tych modach, osobiscie polecam "cent browser" (przeczytaj moj komentarz kilka postow wczesniej)

Posted

Poległem, próbowałem wgrać na dysk m2?

brak w instalatorze:

Support - NVM Express (musi byc do (dysku SSD,GPT)

Lecz nie mogę namierzy odpowiedniego sterownika, aby instalacja znalazła mój dysk... MP510.. Ktoś podpowie?

Posted
1 godzinę temu, dj1 napisał:

Poległem, próbowałem wgrać na dysk m2?

brak w instalatorze:

Support - NVM Express (musi byc do (dysku SSD,GPT)

Lecz nie mogę namierzy odpowiedniego sterownika, aby instalacja znalazła mój dysk... MP510.. Ktoś podpowie?

Pokombinuj z biosem wersja x64 testowana na laptopie z dyskiem m2 na partycji z GPT jak i LEGACY (MBR)

Posted

No próbowałem. To 1 kompilacja. Która od razu wywala błąd. Inne widza m2 i przechodza etap przygotowania. Tutaj od razu prosi o sterownik. Dziwnie. Instalacja online i z odłączonym ethernet tak samo. Krzyczy o stery.

Posted
W dniu 18.02.2020 o 19:00, lukib4 napisał:

Witam, czy w tej kompilacji działa bluetooth??

Tak, ale trzeba mieć własne sterowniki i trzeba włączyć usługę "Usługa obsługi Bluetooth"