bat Posted February 11, 2019 Report Posted February 11, 2019 wersja 64bit (692mb) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] wersja 32bit (472mb) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] OPIS (dla "kumatych") win10x64eduHomePro1607.iso build 10.0.14393.0 (rs1_release) 3,04 GB (bajtów: 3 273 588 736) win10x86eduHomePro1607.iso build 10.0.14393.0 (rs1_release) 2,36 GB (bajtów: 2 539 782 144) winReducer64(2.1.0.0) usuniete: (FEATURES) all (ACCESSORIES) bez Notepad Open DataBase Connectivity (do device manager) Open With Time and Date (CONTROL PANELS) bez (32 Date and Time Device Center+Files Device Manager+Files Display+Files Folder Options Internet Option+Files Keyboard Mouse Network and Sharing Center+Files Personalization+Files Power Option+Files Set User Defoults Sound+Files Storage Spaces+Files System+Files Taskbar and Start Menu+Files User Accounts+Files View Available Networks+Files Wireless Devices (DRIVERS) bez Support - Bluetooth Support - Boot - EFI and UEFI Support - HD-Audio Support - NVM Express (musi byc do (dysku SSD,GPT) Support - Secure Digital Card Support - Wireless Local Area Network (WLAN) (do wifi) USB Hub (EHCI, UHCI, OHCI) (usb2.0) USB Hub (Type-C) USB Hub (xHCI) (usb3.0) (FONTS) bez (do symboli) Segoe MDL2 Assets (KEYBOARDS) all (LANGUAGES) bez United States (musi byc do (np. formatu) (MODERN UI APPS) bez Immersive Control Panel (musi byc do (np. ustawien) (MULTIMEDIA) all (NETWORK) bez Cellular (Air Plane Mode) (do trybu samolotowego) IEEE 802.1X Network Access Authentification (do wifi) (THEMES) all (TWEAKS) Explorer - Remove (all) System - Disable (all) (SERVICES) bez Bluetooth Audio Gateway Bluetooth AVCTP Bluetooth Support (disable) Extensible Authentication Protocol (Eaphost) Printer Support (do ustawien Radio Management Windows Connect Now (do niektorych wifi np. UPC Windows Connection Manager WLAN AutoConfig OPTIMIZATION all (idzie windows10activatorScript.bat (online) ISO - Compression Mode Recovery EXPERT - WinSXS Folder Compression LZX strony1984, 11111, JanKo6 and 6 others like this Quote
bat Posted February 11, 2019 Author Report Posted February 11, 2019 5 minut temu, M4T napisał: Jest to oczywiście Twój mod ? tak (testowane obie wersje) Quote
Hendrix Posted February 11, 2019 Report Posted February 11, 2019 Jak to zainstalowac?Z UEFI nie dziala!!!Prosze o szybka odpowiedz. Quote
Hendrix Posted February 11, 2019 Report Posted February 11, 2019 Juz Zainstalowalem! Nie z plytki tylko z pendrive"a.Na razie wszystko dziala oprocz jednego.Wywalone jest AUTO PLAY!!!Bez tego jak dla mnie system nie istnieje.Jezeli istnieje mozliwosc przywrocenia Auto Play to prosze o instrukcje jak to zrobic.Z gory b.dziekuje!!! Quote
bat Posted February 11, 2019 Author Report Posted February 11, 2019 6 minut temu, Hendrix napisał: Juz Zainstalowalem! Nie z plytki tylko z pendrive"a.Na razie wszystko dziala oprocz jednego.Wywalone jest AUTO PLAY!!!Bez tego jak dla mnie system nie istnieje.Jezeli istnieje mozliwosc przywrocenia Auto Play to prosze o instrukcje jak to zrobic.Z gory b.dziekuje!!! to jest chyba gdzies w ustawieniach (taki suwak wł. auto play) Godzinę temu, Hendrix napisał: Jak to zainstalowac?Z UEFI nie dziala!!!Prosze o szybka odpowiedz. UEFI dziala x64 (to kwestia biosu) x86 z reguly nie dziala UEFI jarojaro1973 likes this Quote
bat Posted February 11, 2019 Author Report Posted February 11, 2019 Instalujcie z pendriva, jak chcecie instalowac z plyty to przekonwertujcie ISO na bootowalne. Quote
sebio Posted February 11, 2019 Report Posted February 11, 2019 51 minut temu, Hendrix napisał: Juz Zainstalowalem! Nie z plytki tylko z pendrive"a.Na razie wszystko dziala oprocz jednego.Wywalone jest AUTO PLAY!!!Bez tego jak dla mnie system nie istnieje.Jezeli istnieje mozliwosc przywrocenia Auto Play to prosze o instrukcje jak to zrobic.Z gory b.dziekuje!!! napisz prosze jak z instalacja programow , gier itp Quote
bat Posted February 11, 2019 Author Report Posted February 11, 2019 2 minuty temu, sebio napisał: napisz prosze jak z instalacja programow , gier itp ja uzywam glownie do multimediow i neta zamiast smart tv z gier to odpalalem tylko fm 2019 i wszystko ok, programow mam sporo ale preferuje glownie wersje portable jest tego troche i wszystko dziala. Quote
jacekoz52 Posted February 11, 2019 Report Posted February 11, 2019 Przypomina mi to tworzenie bajek . Quote
xkx Posted February 11, 2019 Report Posted February 11, 2019 Wygląda to na coś ekstremalnie okrojonego. Owszem być może faktycznie do przeglądania internetu to się może i nada ale czy do czegoś więcej? Co z zainstalowaniem czegokolwiek poważniejszego? Da się? np Office - a drukarki działają? A jesli tak to czy wszystkie czy niektóre? Jako twórca chyba powinieneś sprawdzić i napisać co przynajmniej z podstawowych programów działa a co nie. I na czym działa a na czym nie :-) Wiesz chodzi o to aby ktoś się nie zdziwił iż zainstaluje to coś np. na słabszym lapku a tu wywali się podczas instalacji abo podczas uruchamiania z niebieskim ekranem bo czegoś nie ma. Z twojego opisu wynika iż w zasadzie sytem jest nie testowany. Quote
bat Posted February 12, 2019 Author Report Posted February 12, 2019 8 godzin temu, xkx napisał: Wygląda to na coś ekstremalnie okrojonego. Owszem być może faktycznie do przeglądania internetu to się może i nada ale czy do czegoś więcej? Co z zainstalowaniem czegokolwiek poważniejszego? Da się? np Office - a drukarki działają? A jesli tak to czy wszystkie czy niektóre? Jako twórca chyba powinieneś sprawdzić i napisać co przynajmniej z podstawowych programów działa a co nie. I na czym działa a na czym nie :-) Wiesz chodzi o to aby ktoś się nie zdziwił iż zainstaluje to coś np. na słabszym lapku a tu wywali się podczas instalacji abo podczas uruchamiania z niebieskim ekranem bo czegoś nie ma. Z twojego opisu wynika iż w zasadzie sytem jest nie testowany. podczas instalacji nic sie nie wywali, oczywiscie sterowniki musicie miec swoje nie bede go testowac pod kazdym wzgledem do tego co mi potrzebne wystarcza (zreszta w opisie jest napisane co usuniete jest tez plik .txt w obrazie .iso) uzywam wersji x64 od 2018 roku. Quote
sebio Posted February 13, 2019 Report Posted February 13, 2019 W dniu 12.02.2019 o 06:19, bat napisał: podczas instalacji nic sie nie wywali, oczywiscie sterowniki musicie miec swoje nie bede go testowac pod kazdym wzgledem do tego co mi potrzebne wystarcza (zreszta w opisie jest napisane co usuniete jest tez plik .txt w obrazie .iso) uzywam wersji x64 od 2018 roku. ok ale np gry, programy roznego rodzaju typu uttorent, gg, skype? itp itd, prosze o opinie, pozdrawiam Quote
bat Posted February 13, 2019 Author Report Posted February 13, 2019 3 godziny temu, sebio napisał: ok ale np gry, programy roznego rodzaju typu uttorent, gg, skype? itp itd, prosze o opinie, pozdrawiam utorrent smiga jak szalony, gg ???!!!??? co do reszty pisalem wyzej Quote
ziloth Posted February 13, 2019 Report Posted February 13, 2019 Zainstalowałem. Po instalacji zajmuje 2.42 GB, do szczęścia brakuje mi zainstalować stery do grafiki. NVIDIA Geforce - za chiny nie mogę zainstalować, próbowałem 417 i 418 . Jakiś myk? Ogólnie dużo programów rzuca się o .NET 4.0. Quote
bat Posted February 14, 2019 Author Report Posted February 14, 2019 7 godzin temu, ziloth napisał: Zainstalowałem. Po instalacji zajmuje 2.42 GB, do szczęścia brakuje mi zainstalować stery do grafiki. NVIDIA Geforce - za chiny nie mogę zainstalować, próbowałem 417 i 418 . Jakiś myk? Ogólnie dużo programów rzuca się o .NET 4.0. fakt "NET Framework" wywalilem, sterowniki do intela instaluja sie bez problemu. Quote
ziloth Posted February 14, 2019 Report Posted February 14, 2019 No to fajnie. Szkoda, że NVIDIA nie. Więc to nie dla mnie mod. Niby zainstalowałem .NET 4.7.2 - ale apki nie rozpoznają tego. Tak, poza tym, systemik chodzi dobrze, tylko trzeba sobie wszystko poinstalować, co kto potrzebuje. Quote
moszter Posted February 14, 2019 Report Posted February 14, 2019 7 godzin temu, ziloth napisał: No to fajnie. Szkoda, że NVIDIA nie. Więc to nie dla mnie mod. Niby zainstalowałem .NET 4.7.2 - ale apki nie rozpoznają tego. Tak, poza tym, systemik chodzi dobrze, tylko trzeba sobie wszystko poinstalować, co kto potrzebuje. 1. Ale jak sterowniki nie potrzebują [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], tylko [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], który nie jest za bardzo potrzebny i w niewielkim stopniu obciąża komputer, np. 2. Co @bat ma robić modyfikację pod każdą konfigurację sprzętową. Quote
moszter Posted February 14, 2019 Report Posted February 14, 2019 8 minut temu, P4VL0 napisał: czemu taka stara baza? Czy nowsze tym ciężej je okrajać. P1O likes this Quote
bat Posted February 14, 2019 Author Report Posted February 14, 2019 2 godziny temu, P4VL0 napisał: czemu taka stara baza? "anniversary update" czyli pierwsza istotna zmiana w interface Quote
ziloth Posted February 15, 2019 Report Posted February 15, 2019 21 godzin temu, moszter napisał: 1. Ale jak sterowniki nie potrzebują [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], tylko [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], który nie jest za bardzo potrzebny i w niewielkim stopniu obciąża komputer, np. 2. Co @bat ma robić modyfikację pod każdą konfigurację sprzętową. Odp.2 Nie musi. Ten mod nie jest dla mnie, ale dla innych może być. Quote
ValNar Posted March 7, 2019 Report Posted March 7, 2019 Przetestuję na wiekowym laptopie pomocniczym, który w teorii ma służyć do przeglądania stron internetowych, sprawdzania poczty i multimediów (obrazy, muzyka i filmy). W większości staram się korzystać z programów przenośnych (również modyfikacji do wersji przenośnej oryginalnych programów instalacyjnych). Niektóre potrzebują .NET Framework, ale mam nadzieję, że akurat nie te, które chciałbym uruchomić na tym laptopie. Przydałyby się sumy kontrolne... Quote
berthold61 Posted March 7, 2019 Report Posted March 7, 2019 Mnie ultraiso pokazuje że nie botowalna , źle ściągnięte ? pobrałem wersję 32 bit Quote
berthold61 Posted March 7, 2019 Report Posted March 7, 2019 Pobrałem drugi raz i to samo ultraiso pokazuje że system niebotowalny , czy tylko ja tak mam ? Quote
bat Posted March 7, 2019 Author Report Posted March 7, 2019 2 godziny temu, berthold61 napisał: Pobrałem drugi raz i to samo ultraiso pokazuje że system niebotowalny , czy tylko ja tak mam ? Instalujcie z pendriva, jak chcecie instalowac z plyty to przekonwertujcie ISO na bootowalne. Obie wersje sprawdzone. Quote
berthold61 Posted March 7, 2019 Report Posted March 7, 2019 No ja muszę robić z pendriva bo nie mam napędu cd ale zanim to robię to sprawdzam w ultraiso czy jest to botowalne i pokazuje że nie , ale zrobiłem pena rufusem i bios go pomija i startuje stary system . edit . odszczekuję wszystko , winny był a raczej były pendrivy , wszystko działa idealnie i szybko nawet na tak małym sprzęcie acer one z 1,6GZ ioraz 2 GB ramu , ale z powodu braku sterów do karty sieciowej wifi muszę odpuścić bo po podaniu hasła do wifi komp się wyłącza ale poza tym super . Quote
bat Posted March 7, 2019 Author Report Posted March 7, 2019 2 godziny temu, berthold61 napisał: No ja muszę robić z pendriva bo nie mam napędu cd ale zanim to robię to sprawdzam w ultraiso czy jest to botowalne i pokazuje że nie , ale zrobiłem pena rufusem i bios go pomija i startuje stary system . edit . odszczekuję wszystko , winny był a raczej były pendrivy , wszystko działa idealnie i szybko nawet na tak małym sprzęcie acer one z 1,6GZ ioraz 2 GB ramu , ale z powodu braku sterów do karty sieciowej wifi muszę odpuścić bo po podaniu hasła do wifi komp się wyłącza ale poza tym super . wifi działa tylko musisz sciagnac sterowniki do karty sieciowej pod swojego laptopa jak nie bedzie pod windowsa 10 to sprobuj pod 8.1 Quote
berthold61 Posted March 10, 2019 Report Posted March 10, 2019 Pod win 8 też nie ma , są tylko pod win 7 oraz win XP bo to laptop gdzieś z 2010 roku a do zeszłego roku nie był nawet używany . Quote
bat Posted March 10, 2019 Author Report Posted March 10, 2019 40 minut temu, berthold61 napisał: Pod win 8 też nie ma , są tylko pod win 7 oraz win XP bo to laptop gdzieś z 2010 roku a do zeszłego roku nie był nawet używany . zainstaluj najnowszą pełną wersje windowsa 10 powinno wykryc wifi i inne urządzenia, potem "wyciągnij" sterowniki np. programem "driver magician" i będziesz miał drivery do innych modów stevewonder likes this Quote
Recommended Posts