eutan Opublikowano 17 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2018 Dzień dobry, poszukuje systemu responsywnego, bez zbędnych śmieci, odchudzonego, zoptymalizowanego. Głownie ma służyć do grania w CSGO/PUBG. Najbardziej do gustu przypadł mi 8.1 od Pana @srom-otnik lecz jest problem z kompatybilnością na moim setupie: i7 8700k @5.0Ghz GTX 1080TI Aorus xtreme 8GB G Skill 3200mhz asrock z370 extreme 4 Od razu mówię, że interesują mnie tylko mody Dziękuje Cytuj
CloudX Opublikowano 17 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2018 Czy próbowałeś instalować tego 8.1 od @srom-otnik ? Bo wydaje mi się, że nie powinno być problemów z kompatybilnością. A i napisz jaki masz dysk Cytuj
eutan Opublikowano 17 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Października 2018 Godzinę temu, CloudX napisał: Czy próbowałeś instalować tego 8.1 od @srom-otnik ? Bo wydaje mi się, że nie powinno być problemów z kompatybilnością. A i napisz jaki masz dysk Tak, zainstalowałem go pomyślnie. Brakowało mu sterowników do niektórych rzeczy. Pobrałem snappy driver i problem znikł. Moje dyski to samsung sm951 256GB i goodram irdm pro 240GB. Z tymi grami to troszkę przsadziłem, gram tez w najnowsze tytuły od czasu do czasu. PS. A co gdybym chciał zainstalować stara poczciwą 7ke? Cytuj
-RKI- Opublikowano 17 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2018 Od lat korzystam z 8.1 od sromotnika, grając przy tym w przeróżne gry od nowszych tytułów pokroju Wiedźmina 3, GTA V czy niedawno wydanych Shadow of the Tomb Raider i Assassin's Creed Odyssey po stare gry retro takie jak GTA 1 i 2, pierwsze Tomb Raidery czy gry na emulatorze pierwszego Playstation. Nigdy większych problemów z tym systemem nie miałem a nawet jak coś się zdarzyło, w łatwy sposób można było to naprawić czy to drobnym tweakem w rejestrze czy to włączając jakąś wygaszoną usługę. System na dłuższą metę bardzo stabilny i diabelnie szybki dlatego też jako jego wieloletni użytkownik szczerze i od serca mogę go polecić. Cytuj
moszter Opublikowano 17 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2018 Według mnie z względu że masz [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], bym brał jeden z: albo bo na procesorach 8-ej generacji będziesz miał problemy z innymi systemami (niż Win10)/modyfikacjami (niż @schonaldo). Cytuj
eutan Opublikowano 17 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Października 2018 @moszter a który na moim miejscu byś wybrał ? @-RKI- dziękuje za wypowiedź Cytuj
moszter Opublikowano 17 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2018 Win7, bo inne mogą nieć problemy z niektórymi starszymi grami np. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] (nie piszę o wersji z [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], bo ma małe problemy z multi-player'em przez [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]), ale reszta też jest warta uwagi. Cytuj
podlos Opublikowano 17 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2018 Jeśli zamierzasz grać w nowości to jakiś mod Win10 ze względu na DX12 Cytuj
eutan Opublikowano 17 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Października 2018 @podlos właśnie też myślałem o w10 ze względu na dx12. Masz jakieś typy? Cytuj
podlos Opublikowano 17 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2018 8 minut temu, eutan napisał: @podlos właśnie też myślałem o w10 ze względu na dx12. Masz jakieś typy? Ogólnie im nowsze gry tym różnice są coraz większe zależnie od sprzętu. I ostatnio pojawił się Shadow of The Tomb Raider w którym różnica jest ogromna. Cytuj
kamiryna Opublikowano 25 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2018 On 10/17/2018 at 5:56 PM, -RKI- said: Od lat korzystam z 8.1 od sromotnika, grając przy tym w przeróżne gry od nowszych tytułów pokroju Wiedźmina 3, GTA V czy niedawno wydanych Shadow of the Tomb Raider i Assassin's Creed Odyssey po stare gry retro takie jak GTA 1 i 2, pierwsze Tomb Raidery czy gry na emulatorze pierwszego Playstation. Nigdy większych problemów z tym systemem nie miałem a nawet jak coś się zdarzyło, w łatwy sposób można było to naprawić czy to drobnym tweakem w rejestrze czy to włączając jakąś wygaszoną usługę. System na dłuższą metę bardzo stabilny i diabelnie szybki dlatego też jako jego wieloletni użytkownik szczerze i od serca mogę go polecić. nie wiem jak zainstalowałeś GTA 5, mi tam ciągle wyskakiwał błąd, że nie ma wusa.exe Cytuj
-RKI- Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2018 W dniu 25.10.2018 o 14:53, kamiryna napisał: nie wiem jak zainstalowałeś GTA 5, mi tam ciągle wyskakiwał błąd, że nie ma wusa.exe Normalnie. Wersja systemu lite (Najmniej wykrojona) Instalacja z oryginalnego launchera ze strony Rockstar Social Club - Zero problemów. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi