Jump to content

SCH x86 1803 Tablet/Laptop/Pc (aktualizacje 21 wrzesień)

schonaldo

Recommended Posts

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Modyfikacja w pełni kompatybilna z tabletami(3G/4G/LTE i inne bajery) oraz sklepem windowsa(pełen pakiet usług działa). Najnowsza kompilacja czyli 17134.319 w której poprawiono szereg poprzednich problemów powinna być już w pełni zdatna do spożycia. Można instalować oczywiście na laptopie, pc(powstaną na te sprzęty też bardziej okrojone wersje które jeszcze bardziej pozwolą cieszyć się większą ilością zachowanej pamięci ram). 

(opis w budowie)

Usunięto:(w skrócie)

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

9 godzin temu, jorgusek napisał:

Podzękuj autorowi, kliknij na strzałkę. x64 możesz testować, trzeba poszukać na Forum.

na strzałkę kliknąć, wersja x64 jest, ale nie z aktualnymi poprawkami :P poza tym była wersja z wyciętym magazynem - co prawda nieaktualna, ale nie ma jak ściągnąć, a szkoda, bo niedużo miejsca zajmowała

anna25 likes this

System rewelacyjny, instalacja bez problemu, na moim 8 letnim laptopie działa jak błyskawica.

W dniu 21.09.2018 o 21:15, pp03 napisał:

na strzałkę kliknąć, wersja x64 jest, ale nie z aktualnymi poprawkami :P poza tym była wersja z wyciętym magazynem - co prawda nieaktualna, ale nie ma jak ściągnąć, a szkoda, bo niedużo miejsca zajmowała

Trochę dobrej woli i chęci, przejrzyj  

rewelacyjny System, mam go zainstalowanego na 10 letnim komputerze, aktualizacje robisz sobie sam przez "windows-update" nie widzę żadnych problemów, tylko odrobina dobrej woli.

anna25 likes this

24 minuty temu, jorgusek napisał:

System rewelacyjny, instalacja bez problemu, na moim 8 letnim laptopie działa jak błyskawica.

Trochę dobrej woli i chęci, przejrzyj  

rewelacyjny System, mam go zainstalowanego na 10 letnim komputerze, aktualizacje robisz sobie sam przez "windows-update" nie widzę żadnych problemów, tylko odrobina dobrej woli.

rzeczywiście jest, mea culpa

2 godziny temu, zibi505 napisał:

Witam.mam pytanko do twórcy tej modyfikacji:jak  odblokować więcej niż 3Gb RAM.Wiem.że jest ograniczenie architektury 32-bitowej - podobno są sposoby, aby to obejść .Pytanie brzmi jak?

Jeśli masz 4GB to tak jak @darkowal wspomniał wyżej, jeśli jeszcze większa ilość to skorzystaj z programu VSuite który tworzy ramdisc korzystający z ''zablokowanej" dla systemu zakresu pamięci. Tam zakładasz plik wymiany i w ten sposób wykorzystasz Ram w 100%.

W dniu 21.10.2018 o 12:08, silkerer napisał:

Po instalacji od razu zainstalowalem sterowniki do tableta, a dopiero pozniej otworzylem instrukcje. Kolejnosc postepowania ma duze znaczenie? Stawiac system od nowa?

Nie zauważyłem nowego postu, jak zainstalowałeś sterowniki jako pierwsze to nic sie złego nie stało. Najważniejsze wykonać reszte instrukcji zgodnie z planem.(pewnie dałeś rade bez mojej odpowiedzi, pisze w razie gdybys ktos kiedys jeszcze odpisal. Przepraszam za brak odpowiedzi).

21 minut temu, KMarcusek napisał:

Witam. Widzę, że w tej modyfikacji nie ma usługi RDP, która ma dla mnie kluczowe znaczenie. Czy da się to jakoś "doinstalować"?

w opisie napisałem o tym: 

Usunięto:

wszelkie zdalne usługi

Sam korzystam z TeamViewer-a(jednak sa pewne roznice tutaj ich opis [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] )

Czy da sie jakos doinstalowac nie sprawdzalem, pewnie nie. Jeżeli to kluczowe znaczenie to polecam poszukać modyfikacji która nie ma usuniętych zdalnych usług/zainstalowac czysciocha

W dniu 5.10.2018 o 21:39, zibi505 napisał:

Witam.mam pytanko do twórcy tej modyfikacji:jak  odblokować więcej niż 3Gb RAM.Wiem.że jest ograniczenie architektury 32-bitowej - podobno są sposoby, aby to obejść .Pytanie brzmi jak?

System wykorzystuje max 4 GB (Tak, pełne 4 GB wykorzystuje), ale widać tylko 3,5, ponieważ te 551 MB (przynajmniej u mnie) system rezerwuje dla grafiki (mam zewnętrzną). 

3 godziny temu, KMarcusek napisał:

Czy działają Wam ikonki głośniczka i sieci po kliknięciu lewym przyciskiem myszy? Bo mnie nie :(

Użyłeś skryptu "WylaczShellExperienceHost"? Bo jeśli tak to musisz użyć skryptu StartShellExperienceHost

Ja mam problem akurat z tą: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

:/

Edit: U mnie pomogła instalacja zbiorcza (nie różnicowa) ściagnięta bezpośrednio. Polecam spróbować. Dla Twojego przypadku powinna być tu: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Edited by KMarcusek

Panowie dodałem piliki do  rejestru, by przełączyć się na stara przeglądarkę zdjęć, tylko mam jeden problem. O ile png bez problemu się otwiera to z img jest już problem. Jak dom otwórz za pomocą... to otwiera bezproblemowo, aczkolwiek, dając właściwości (otwieraj za pomocą) i gdy wybieram w/w przeglądarkę, to nie chce mi na nią zmienić i pamięta poprzedni wybór. Ma ktoś na to lekarstwo ?

Witam,

Czy do tej modyfikacji można przywrócić przeglądarkę Edge jeśli tak będę wdzięczny za pomoc.

A jeśli chodzi o modyfikacje system (SCH x86 1803 Tablet) to znakomicie wykonana praca na małym Acer Aspire Switch 10E działa szybko i stabilnie lepiej niż oryginalny 8.1, aktywacja automatycznie przeszła, a z aktualizacją dzięki forum również nie było problemu :thumbsup: