bysiiuu Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2018 Siemka, nie mogę sformatować usb. W zarządzaniu dyskami jego format jest jaki RAW? nie jeako ntfs czy fat32. Nie mogę dokończyć formatowania. Jak go odratować? Cytuj
stens Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2018 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] bysiiuu lubi to Cytuj
bysiiuu Opublikowano 3 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2018 nie da rady, pendrive jest write protected Cytuj
stens Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2018 Spróbuj tym [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
piosylant Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2018 Programy do sprawdzenia: 1. RMPrepUSB 2. Rufus 3. SD Formatter 4.0 Cytuj
moszter Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2018 Spróbuj: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Wersja portable -> [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Gość Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2018 Widzę że nie jesteś za bardzo biegły w temacie więc proponuje Ci MiniTool Partition Wizard " Najczęstszym powodem zamiany partycji NTFS/FAT na RAW jest przypadkowe pozbawienie dysku prądu, jedynym sposobem na jego naprawę jest najprościej mówiąc naprawa systemu plików/biblioteki MBR. " A tu masz filmik co i jak : Możesz też zrobić to diskpart Cytuj
Nieobecny Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2018 Low Level Format Tool i masz wyzerowany pendrive, ale nie można wykluczyć, że uszkodził się. Niektóre modele (raczej głównie te tańsze, gorsze) w zależności od kontrolera da się odratować. Są w necie poradniki. Cytuj
renatan Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2018 u mnie pen pojawia się i znika Cytuj
Jakub Opublikowano 5 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2018 Sprawdź pendrive jak kolega wiki mówił HDD low lewel format. Dodatkowo sprawdził bym inne porty USB. Bo może ci się gniazdo wylutowało w lapku lub stacjonarne i też tak czasami się dzieje. Idź np do fotografa i sprawdź czy u niego też będzie znikał. Cytuj
RemixPL1994 Opublikowano 5 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2018 Ja stawiam na to, że pendrive uszkodzony. Łatwo to sprawdzić, jeśli w tym samym porcie itd inny pendrive działa i formatuje się to wiadoma sprawa, ale jeśli z innym też coś się dzieje no to problemik z sterownikami, portem / portami USB. Cytuj
adamkon Opublikowano 5 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2018 A próbowaliście Bootice ? U mnie jako " ostatnią deskę ratunku " zawsze się udawało ( parę penów się tym naprawiło ) . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi