jacobobbo Opublikowano 31 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2020 2 minuty temu, zbychg napisał: @ jacobobbo Zmień motyw na Windows i ustaw kolor na Ciemny. Dzięki. Smiga teraz. Cytuj
as1as Opublikowano 1 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2020 Ściągnąłem ostatnią wersję z 30.01.2020, podczas instalacji przy wyborze wersji Home lub Pro pokazuje datę 09.01.2020 czy tak ma być, czy jakaś pomyłka?Chciałbym dzisiaj zainstalować nową wersję. Edycja: wszystko w porządku, system bez zastrzeżeń, dzięki [emoji2] Nie wysłano przy użyciu Tapatalka Cytuj
szuwarek102 Opublikowano 2 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2020 Jak zrobić żeby explorer miał wygląd 7. Cytuj
Eleonor Opublikowano 2 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2020 W dniu 18.01.2020 o 12:32, katmai napisał: Potwierdzam. Wczoraj instalowałem. Świetna robota. Zjada niecale 8GB na dysku, około 1GB Ramu. Mega responsywny. Przełączyłem go w tryb ciemny. Wygląda o wiele lepiej. Mam pytanie. Jakie programy są podlinkowane pod Czyszczenie/Dokładne czyszczenie dysku? One czyszczą tez śmieci po przeglądarkach, usuniętych programach itp.? W dniu 18.01.2020 o 16:51, konuss napisał: Zadne programy nie są podlinkowane są to skypty któe według mnie najbardziej oczyszczają dysk nie wnosząc nic dodatkowego ze soba jak robią to pogramy dość dobrze znane. POowiem tak ja osobiście uzywam tylko i wyłącznie tych dwóhc opcji czyszczenia po to one tam są. Konuss - czy mógłbyś zdradzić co to za skrypty ? Może coś można zmienić ? Pewniej któryś z nich psuje to: Cytuj
razor1995 Opublikowano 2 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2020 Godzinę temu, szuwarek102 napisał: Jak zrobić żeby explorer miał wygląd 7. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
konuss Opublikowano 2 Lutego 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2020 6 godzin temu, Eleonor napisał: Konuss - czy mógłbyś zdradzić co to za skrypty ? Może coś można zmienić ? Pewniej któryś z nich psuje to: Niestety nie mogę podać linka do skryptu takowy nie istnieje cześć rozwiązania jest moje autorskie a część zaporzyczona od przyjaciela.. Możliwe w następnej wersji przyjrzę się temu problemowi. Lecz musicie chwilę wytrzymać. Dopuki nie ogarnę dysku. Prace wstrzymuje całkowicie. Cytuj
master2007 Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2020 Mam drobny problem na ostatnim modzie. Nie działa wifi zaraz po włączeniu laptopa, problem rozwiązuję restart systemu i wtedy wifi już działa. Sterowniki zainstalowane do karty najnowsze jakie znalazłem. Karta wifi Dell DW1703. Sprawdzałem kilka innych kart i ten sam problem. Po pierwszym włączeniu laptopa po kliknięciu na ikonkę połączeń sieciowych przy Wi-Fi jest napis wyłączone. Po próbie kliknięcia na Sieć Wi-Fi żeby ją włączyć nic się nie dzieje. Pomaga za każdym razem restart laptopa i wifi od razu jest już połączone. Co może być nie tak? Cytuj
manitoba Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2020 Mam pytanie odnośnie tej modyfikacji, działa w nim szukanie w menu start. Zainstalowałem modyfikację innego użytkownika i szukanie w menu start nie znajduje niczego, a ta opcja jest całkiem przydatna, no chyba że to część telemetrii i została usunięta razem z nią. Cytuj
kris2013 Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2020 Zainstaluj StartIsBack++ 2.9. Wyszukiwanie działa OK Cytuj
manitoba Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2020 Działa ale tylko na wersji win7, chociaż aż tak mi to w sumie nie przeszkadza, tyle że wersja z win10 potrafiła szukać w plikach systemowych i nie trzeba było run używać. To może mi jeszcze napiszesz jak zrobić by szło zmienić kompozycję, dodałem je do resources/themes i nie wykrywa ich. Cytuj
kris2013 Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2020 A masz zainstalowany UltraUXThemePatcher ? adyson lubi to Cytuj
manitoba Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2020 Tak, mam zainstalowany, theme wrzucone tam gdzie trzeba, obok aero i w kompozycjach widzę tylko więcej kompozycji w sklepie Microsoftu. To prawdopodobnie jest bug kompilacji od BGT dlatego też się pytam tutaj, bo jestem skłonny zainstalować tę, byle wszystko działało. Zależy mi głównie by telemetrii było jak najmniej i Windows Update było usunięte, albo dało się wyłączyć, tak by nie truło mi żadnymi aktualizacjami, bo jak będę aktualizował to przez format c. Cytuj
kris2013 Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2020 Poczytaj na tej stronie to powinno ci pomóc [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
sebio Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2020 a ja wgrałem mod sromotnika juz 3 tydzien hulam bez najmniejszego problemu, polecam , bardzo szybki Cytuj
manitoba Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2020 Problem rozwiązany, wszystko co się działo to była wina wersji Fast Speed BGT, zainstalowałem zwykłą i wyłączyłem syf DWS i wszystko śmiga. Cytuj
konuss Opublikowano 5 Lutego 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2020 Nowa wersja w drodze... aser, rafko81, as1as i 1 inny lubią to Cytuj
jacobobbo Opublikowano 6 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2020 Można nową wersję dograć do ostatniej jakoś ? Instalacja czystej od nowa wiadomo to też tona instalacji i ustawień. Cytuj
Geno Opublikowano 6 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2020 tez sie nad tym szczerze zastanawialem i sie da... tylko jak.... Cytuj
konuss Opublikowano 6 Lutego 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2020 3 godziny temu, jacobobbo napisał: Można nową wersję dograć do ostatniej jakoś ? Instalacja czystej od nowa wiadomo to też tona instalacji i ustawień. Mozna ale szczerze nigdy tego nie polecam ponieważ to są modyfikacje i je lepiej instalowac na czysto. Cytuj
Piterosky Opublikowano 6 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2020 Jeżeli komuś nie bangla wyszukiwarka w Eksploratorze i chcecie przywrócić tą starą wyszukiwarkę to można wziąść plik ExplorerFrame.dll z 1903 i podmienić w system32. Cytuj
szuwarek102 Opublikowano 11 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2020 Witam ustawiłem tym programem explorera 7 OldNewExplorer_ i co włączę kompa to jest dalej z 10 czemu tak się dzieje. Cytuj
SilverShai Opublikowano 11 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2020 4 godziny temu, szuwarek102 napisał: Witam ustawiłem tym programem explorera 7 OldNewExplorer_ i co włączę kompa to jest dalej z 10 czemu tak się dzieje. Podejrzewam, że UltraUXThemePatcher wymusza wygląd okien dlatego dalej wyglądają jak te z 10. Sprawdź czy w ogóle ten program ma kompatybilność 1909 - wydaje się, że Windows to Windows, ale nieliczne starsze wersje aplikacji mają problemy z nowszą wersją systemu. Cytuj
Geno Opublikowano 12 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2020 Padly pytania jak zaktualizowac bez formatu... no wlasnie... jak? Cytuj
dziadzio Opublikowano 12 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2020 Witam niemoge zainstalowac Movavi video suite (pokaze sie okno instalacji i gasnie ) na poprzednim moodzie szło. Cytuj
kamiloxf Opublikowano 12 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2020 6 minut temu, dziadzio napisał: Witam niemoge zainstalowac Movavi video suite (pokaze sie okno instalacji i gasnie ) na poprzednim moodzie szło. U mnie działa normalnie Cytuj
konuss Opublikowano 13 Lutego 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2020 w poprzedniej wersji - kompilacji było masę błędów firmy Microsoft zobaczymy jak bedzie na nowej... Dodam własnie sie kroi. Cytuj
katmai Opublikowano 14 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2020 18 godzin temu, konuss napisał: w poprzedniej wersji - kompilacji było masę błędów firmy Microsoft zobaczymy jak bedzie na nowej... Dodam własnie sie kroi. Generalnie zaleca się NIE instalować ostatniej aktualizacji zbiorczej 18363.657 (KB4532693). [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Chociaz przyznaje, że na moim laptopie zrobilem update i jak narazie dziala bez problemow. Cytuj
Gość Opublikowano 14 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2020 @szuwarek102 - ja mam stąd - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] I działa nawet na najnowszych wersjach windowsa. Cytuj
kris2013 Opublikowano 14 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2020 Jeżeli chodzi o ostatnią aktualizację zbiorczą, nie mam żadnych problemów.Więc o co chodzi ? Cytuj
katmai Opublikowano 14 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2020 Cytat KB4532693 to właściwie paczka aktualizacji, [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] w miniony wtorek, w ramach Patch Tuesday, dla Windowsa 10 w wersji 1909 oraz 1903. Miała agregować najnowsze poprawki bezpieczeństwa, a tymczasem, jak grzmi internet, doprowadza do utraty wszystkich ustawień i plików osobistych. Nie wiedzieć czemu, po felernej aktualizacji w niektórych przypadkach dochodzi do uznania folderu użytkownika w ścieżce C:\Users za kopię zapasową. W nazwie pojawia się sufiks .bak lub .ooo, a co za tym idzie zawartość traktowana jest jako nieistniejąca. Użytkownicy logują się na swoje konto i widzą czystą instancję systemu, bez ustawień osobistych i plików. Tak, jakby ów profil dopiero utworzyli. Ponoć pomaga ręczne przywrócenie oryginalnych nazw poprzez panel Zarządzanie komputerem, ale jako że opinie na ten temat są sprzeczne, w tej chwili lepiej po prostu nie instalować KB4532693. Warto ją także usunąć, jeśli już została zainstalowana, bo rzekomo problem z danymi nie zawsze ujawnia się w chwili pierwszego rozruchu po aktualizacji. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi