vendetta1910 Opublikowano 27 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2019 W dniu 25.10.2019 o 15:06, konuss napisał: A ja cały czas proszę o screen folderów na pendrive. Jak mam pomoc skoro nie reagujesz na moje pytania i odpowiedźi. Jak ma działać biometria skoro jest usunięta fizycznie. screeny o ktore prosiles [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Zeds Opublikowano 27 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2019 Kiedy można spodziewać się kolejnej wersji? Pytam ponieważ widzę, że aktualna jest z 24.10, a po nadrobieniu tematu widzę, że kolejna jest już przygotowywana i zastanawiam się czy czekać na kolejną wersję. Cytuj
bazyliano Opublikowano 27 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2019 Godzinę temu, Zeds napisał: Kiedy można spodziewać się kolejnej wersji? Pytam ponieważ widzę, że aktualna jest z 24.10, a po nadrobieniu tematu widzę, że kolejna jest już przygotowywana i zastanawiam się czy czekać na kolejną wersję. trochę wyżej jest to pytanie i odpowiedź Cytuj
konuss Opublikowano 27 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2019 9 godzin temu, vendetta1910 napisał: screeny o ktore prosiles [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] W katalogu $OEM$ WEJDŹ do końca $$ - Setup - Scripts - zrób screena plików jeśli istnieje to zrób podgląd pliku setupcomplete.cmd i reboot.cmd 9 godzin temu, vendetta1910 napisał: screeny o ktore prosiles [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Odrazu również dodam na starcie. WIDZĘ ODRAZU ŻE ŹLE UTWORZONY JEST PENDRIVE. Czemu - widać w jakiś sposób ingerujesz w oryginalne ISO - nazwa. Jak to robisz po co? Nie wiem. Podeślij te screeny co prosiłem wyżej. Godzinę temu, Zeds napisał: Kiedy można spodziewać się kolejnej wersji? Pytam ponieważ widzę, że aktualna jest z 24.10, a po nadrobieniu tematu widzę, że kolejna jest już przygotowywana i zastanawiam się czy czekać na kolejną wersję. Spokojnie możesz instalować wersje dostępną. Mi trochę jeszcze zejdzie z nową wersją. Chyba poczekam na oryginalny RTM. Bo doszły mnie słuchy że to kwestia 2-5dni. Zeds lubi to Cytuj
vendetta1910 Opublikowano 27 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2019 1 godzinę temu, konuss napisał: W katalogu $OEM$ WEJDŹ do końca $$ - Setup - Scripts - zrób screena plików jeśli istnieje to zrób podgląd pliku setupcomplete.cmd i reboot.cmd Odrazu również dodam na starcie. WIDZĘ ODRAZU ŻE ŹLE UTWORZONY JEST PENDRIVE. Czemu - widać w jakiś sposób ingerujesz w oryginalne ISO - nazwa. Jak to robisz po co? Nie wiem. Podeślij te screeny co prosiłem wyżej. Spokojnie możesz instalować wersje dostępną. Mi trochę jeszcze zejdzie z nową wersją. Chyba poczekam na oryginalny RTM. Bo doszły mnie słuchy że to kwestia 2-5dni. w nic nie ingeruje przepuszczam zwyczajnie twoj obraz rufusem 3.8, nie zmieniajac zadnych ustawien , wiec zarzut chybiony całe zycie obrazy od Ciebie przepuszczalem rufusem nie zmieniajac nic wczesniej ZARZUT CHYBIONY !!!!! , bede pozniej przy kompie gdzie mam pendrive to podrzuce Ci screeny Cytuj
konuss Opublikowano 27 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2019 29 minut temu, vendetta1910 napisał: w nic nie ingeruje przepuszczam zwyczajnie twoj obraz rufusem 3.8, nie zmieniajac zadnych ustawien , wiec zarzut chybiony całe zycie obrazy od Ciebie przepuszczalem rufusem nie zmieniajac nic wczesniej ZARZUT CHYBIONY !!!!! , bede pozniej przy kompie gdzie mam pendrive to podrzuce Ci screeny To czemu nazwa twojego pendrive jest zmieniona? Skoro nic nie robisz. Twoja nazwa to WIN_10_HOME a oryginalna nazwa obrazu to Win_10_Home_Pro_1909_x64_18363.449_24.10.2019 jak to wytlumaczysz?? Ja wiem jak bo to jest właśnie takie podejście. Mogę Ci dać prosta odpowiedź Rufus. Ty nic nie zmieniasz ale nie wiem czy w ogóle zwracasz na to uwagę. Wczytajac ISO do programu w starej wersji Rufusa zczytywal on ustawienia z wybranego obrazu. W nowej wersji tego programu. Zczytuje je z własnej bazy. I one są nie poprawne dlatego są takie błędy. Nie chcę mi się robić screenów i ci tego udowadniać wprost. Bo właśnie to sprawdzałem pomiędzy wersja programu 2.18 której używam osobiście na codzień a tej najnowszej 3.80. To jest jedno z dwóch wyjaśnień. Drogie to sam midyfikujesz obraz a pretensje masz do innych a właściwie do mnie za to że mówię ci prawdę w oczy. TY POPELNIASZ BŁĄD. PYTAJ KOGO CHCESZ A I TAK PRAWDA JEST JEDNA. Cytuj
vendetta1910 Opublikowano 27 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2019 29 minut temu, konuss napisał: To czemu nazwa twojego pendrive jest zmieniona? Skoro nic nie robisz. Twoja nazwa to WIN_10_HOME a oryginalna nazwa obrazu to Win_10_Home_Pro_1909_x64_18363.449_24.10.2019 jak to wytlumaczysz?? Ja wiem jak bo to jest właśnie takie podejście. Mogę Ci dać prosta odpowiedź Rufus. Ty nic nie zmieniasz ale nie wiem czy w ogóle zwracasz na to uwagę. Wczytajac ISO do programu w starej wersji Rufusa zczytywal on ustawienia z wybranego obrazu. W nowej wersji tego programu. Zczytuje je z własnej bazy. I one są nie poprawne dlatego są takie błędy. Nie chcę mi się robić screenów i ci tego udowadniać wprost. Bo właśnie to sprawdzałem pomiędzy wersja programu 2.18 której używam osobiście na codzień a tej najnowszej 3.80. To jest jedno z dwóch wyjaśnień. Drogie to sam midyfikujesz obraz a pretensje masz do innych a właściwie do mnie za to że mówię ci prawdę w oczy. TY POPELNIASZ BŁĄD. PYTAJ KOGO CHCESZ A I TAK PRAWDA JEST JEDNA. Szanowny kolego , gdzie ja Ci kiedykolwiek zarzuciłem cos albo mialem do Ciebie pretensje, jeżeli jest tak jak mówisz to sprawdze to i potwierdze to co opisałes tutaj. Zastanawia mnie to dlaczego jak pakuje oryginalny iso od MS to poprawnie przydziela nazwe calego iso. Słuchaj specjalnie ściagnąłem rufusa 3.8 na inny drugi komputer gdzie nigdy wczesniej nie bylo twoich modow, i tam tak samo zapisał nazwe twojego obrazu. chyba ze program rufus dziwnie sciaga nazwe tego iso z pendrive nie nadpisujac jej . dziwne to wszystko. Nie obrazaj sie na to co pisze, bo rozwiazujac moj problem rozwiazemy moze potencjalny problem u innych. Twoje wstawki sa mega dobra , ale jezeli jest problem to nie obrazaj sie bo nikt cie nie atakuje a szuka pomocy....co masz na mysli ze modyfikuje sam obraz i mam pretensje , co ja zyje zeby ci problemow robic- dziwne to podejscie tworcy oprogramowania. To tak jakby firma Huawei miala pretesje do swoich użytkownikow ze ich oprogramowanie nie kazdemu działa Cytuj
adnage Opublikowano 27 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2019 No to myślę, że warto by dodać do pierwszego postu informacje o tym, że najlepiej używać starej wersji Rufusa. Nikt tu nie jest jasnowidzem i nie wie, że nowa wersja Rufusa może powodować problemy na domyślnych ustawieniach. Cytuj
konuss Opublikowano 27 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2019 17 minut temu, adnage napisał: No to myślę, że warto by dodać do pierwszego postu informacje o tym, że najlepiej używać starej wersji Rufusa. Nikt tu nie jest jasnowidzem i nie wie, że nowa wersja Rufusa może powodować problemy na domyślnych ustawieniach. Automatycznie zamiast zajmować się tworzeniem moda musiałbym tworzyć bazę programów z ich opisami jak ich używać. To jest chore czemu. Ponieważ ten temat ustawień jest walkowany co miesiąc prawie. Wystarczy poczytać wcześniejsze posty. Cały czas mówię o tym i nie tylko ja. Nie pamiętam teraz kto ale miałem zarzucone że moją odpowiedźia jest ciągle wina źle tworzonego pendrive wina użytkownika. Czemu bo jeśli o brak tweakow oraz programów po instalacji to jest jedna i wyłącznie jedyna odpowiedź. Modyfikacja oryginalnego mojego ISO - czyli źle przygotowany pendrive lub ingerencja użytkownika. Nie ma innej opcji na ten błąd!!! 25 minut temu, vendetta1910 napisał: Szanowny kolego , gdzie ja Ci kiedykolwiek zarzuciłem cos albo mialem do Ciebie pretensje, jeżeli jest tak jak mówisz to sprawdze to i potwierdze to co opisałes tutaj. Zastanawia mnie to dlaczego jak pakuje oryginalny iso od MS to poprawnie przydziela nazwe calego iso. Słuchaj specjalnie ściagnąłem rufusa 3.8 na inny drugi komputer gdzie nigdy wczesniej nie bylo twoich modow, i tam tak samo zapisał nazwe twojego obrazu. chyba ze program rufus dziwnie sciaga nazwe tego iso z pendrive nie nadpisujac jej . dziwne to wszystko. Nie obrazaj sie na to co pisze, bo rozwiazujac moj problem rozwiazemy moze potencjalny problem u innych. Twoje wstawki sa mega dobra , ale jezeli jest problem to nie obrazaj sie bo nikt cie nie atakuje a szuka pomocy....co masz na mysli ze modyfikuje sam obraz i mam pretensje , co ja zyje zeby ci problemow robic- dziwne to podejscie tworcy oprogramowania. To tak jakby firma Huawei miala pretesje do swoich użytkownikow ze ich oprogramowanie nie kazdemu działa Znowu proszę ostatni raz przyczytaj uważniej mój ostatni post. Oryginalne ISO Microsoftu ma swoje kody udostępnione publicznie. Rufus zawiera je w swoich ustawieniach fabrycznych stąd masz nazwę taka samą. Ja osobiście w moim modzie nie zmieniam nic w oryginalnym ISO oprucz dodania skryptów instalacyjnych oraz modyfikacja pliku install.wim Oraz później jego kompresja do..esd Cytuj
vendetta1910 Opublikowano 27 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2019 35 minut temu, konuss napisał: Automatycznie zamiast zajmować się tworzeniem moda musiałbym tworzyć bazę programów z ich opisami jak ich używać. To jest chore czemu. Ponieważ ten temat ustawień jest walkowany co miesiąc prawie. Wystarczy poczytać wcześniejsze posty. Cały czas mówię o tym i nie tylko ja. Nie pamiętam teraz kto ale miałem zarzucone że moją odpowiedźia jest ciągle wina źle tworzonego pendrive wina użytkownika. Czemu bo jeśli o brak tweakow oraz programów po instalacji to jest jedna i wyłącznie jedyna odpowiedź. Modyfikacja oryginalnego mojego ISO - czyli źle przygotowany pendrive lub ingerencja użytkownika. Nie ma innej opcji na ten błąd!!! zrobiłem mały test na rufusie 3.8 jak i na 2.18 pendrive tak samo sie nazywa po wybraniu twoje obrazu, takze nie jest tak do konca jak mowisz ze to wina rufusa. Powtarzam po raz kolejny ze nic nie modyfikuje. jak wrzucam twoje obrazy ostatnie dwa jakie zrobiles to nazwe pendrive mam WIN_10_HOME ( pomimo że nazwe pendrive przed zabiegiem zmieniłem na "KONUSS") . jak wrzuce oryginalnego windowsa z MS to zmienia mi na ich nazwe kodową. Takze rufus jest okej , nie wiem gdzie jest błąd ale nie zamierzam sie tutaj udzielać skoro autor modyfikacji obraża się, poucza, nie wykazuje się wysoką kulturą ani profesjonalizmem - irytując się na userów którzy w jego mniemaniu specjalnie go denerwują. Zapewne userzy na zagranicznych forach rosyjskich i angielskich są bardziej ogarnięci niż my Polacy jak to sam niedawno wygarnąłeś . Pozdrawiam i dziekuje mimo wszystko za mody. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
BGT Opublikowano 28 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2019 8 godzin temu, vendetta1910 napisał: zrobiłem mały test na rufusie 3.8 jak i na 2.18 pendrive tak samo sie nazywa po wybraniu twoje obrazu, takze nie jest tak do konca jak mowisz ze to wina rufusa. Powtarzam po raz kolejny ze nic nie modyfikuje. jak wrzucam twoje obrazy ostatnie dwa jakie zrobiles to nazwe pendrive mam WIN_10_HOME ( pomimo że nazwe pendrive przed zabiegiem zmieniłem na "KONUSS") . jak wrzuce oryginalnego windowsa z MS to zmienia mi na ich nazwe kodową. Takze rufus jest okej , nie wiem gdzie jest błąd ale nie zamierzam sie tutaj udzielać skoro autor modyfikacji obraża się, poucza, nie wykazuje się wysoką kulturą ani profesjonalizmem - irytując się na userów którzy w jego mniemaniu specjalnie go denerwują. Zapewne userzy na zagranicznych forach rosyjskich i angielskich są bardziej ogarnięci niż my Polacy jak to sam niedawno wygarnąłeś . Pozdrawiam i dziekuje mimo wszystko za mody. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Zmien format plikow i dodaj iso np na ntfs. Cytuj
vendetta1910 Opublikowano 28 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2019 Godzinę temu, kredacz napisał: Zmien format plikow i dodaj iso np na ntfs. Dzieki kolego sprawdze to ale pewnie nie zbootuje mi obrazu pod uefi plyty glownej, dam znac na priva Cytuj
Gość Opublikowano 28 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2019 Jeśli chodzi o nazwę to faktycznie rufus zmienia nazwę - nawet starszy - przed chwilą testowałem na 1.4.7. - formatując w fat 32. Ale po zbotowaniu mam normalny wybór między home i pro i po instalacji pro mam wszystkie dodatki. Więc te nazwy np. dla mnie nie mają znaczenia. Zapisując w formacie ntfs - nie zmienia nazwy ale tworzy drugą partycję - uefi i ostrzega aby wyłączyć secure boot. A nazwę jak komuś zależy zawsze można zmienić ręcznie. I NAZWĘ PENA ZMIENIA SIĘ PO A NIE PRZED. Cytuj
Crazy36 Opublikowano 28 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2019 2 godziny temu, vendetta1910 napisał: Dzieki kolego sprawdze to ale pewnie nie zbootuje mi obrazu pod uefi plyty glownej, dam znac na priva A próbowałeś wgrać obraz przez ultraiso? Cytuj
zbychg Opublikowano 28 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2019 18 godzin temu, konuss napisał: W katalogu $OEM$ WEJDŹ do końca $$ - Setup - Scripts - zrób screena plików jeśli istnieje to zrób podgląd pliku setupcomplete.cmd i reboot.cmd W ostatnim obrazie pliku reboot.com nie ma pomimo iż setupcomplete.cmd odwołuje się do niego: "reg add HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnce /v PostTask /t REG_SZ /d "CMD /C START /MIN %WINDIR%\Setup\Scripts\Reboot.cmd" /f" - czy tak ma być? Dyskusja na temat nazwy nośnika dla mnie jest bezprzedmiotowa nie ma ona żadnego znaczenia. Nazwa nośnika Fat 32 nie może być dłuższa niż 11 znaków - Rufus (a właściwie system plików) po prostu ją obcina. Dla komputerów na których instalujemy system z dyskami o partycji GPT ważne jest aby nośnik instalacyjny miał aktywną partycję UEFI Cytuj
Gość Opublikowano 28 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2019 Faktycznie rufus zmienia nazwy - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - jak napisał kolega powyżej. I na tym proponuję zakończyć dyskusję na temat nazwy nośnika -i dysku - po instalacji - to nie jest wina konussa. MOŻNA TO ZMIENIĆ NA TO CO SIĘ CHCE - I TO NIE GRA ŻADNEJ ROLI. Bardziej interesuje mnie ta druga sprawa - na czerwono - w poprzednim poście. W poprzednim obrazie też go nie ma - Reboot.cmd Jeśli go nie ma to scrypt - jeśli chodzi o ten wpis - nie zadziała. Pytanie - JEST POTRZEBNY? Cytuj
konuss Opublikowano 28 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Października 2019 8 godzin temu, zbychg napisał: W ostatnim obrazie pliku reboot.com nie ma pomimo iż setupcomplete.cmd odwołuje się do niego: "reg add HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnce /v PostTask /t REG_SZ /d "CMD /C START /MIN %WINDIR%\Setup\Scripts\Reboot.cmd" /f" - czy tak ma być? Dyskusja na temat nazwy nośnika dla mnie jest bezprzedmiotowa nie ma ona żadnego znaczenia. Nazwa nośnika Fat 32 nie może być dłuższa niż 11 znaków - Rufus (a właściwie system plików) po prostu ją obcina. Dla komputerów na których instalujemy system z dyskami o partycji GPT ważne jest aby nośnik instalacyjny miał aktywną partycję UEFI Jeśli nie ma tego pliku to system nie może wczytac ustawień do systemu automatycznie brak tweakow. Rozumiem przycinanie nazwy ale nie jej zmiane. BO JAK PROGRAM SAM Z SIEBIE MIAŁBY JA TWORZYĆ? A u kolegi na screenach jest zmiana sama z siebie stworzona to nie jest przyciecie. 7 godzin temu, zbigniew59 napisał: Faktycznie rufus zmienia nazwy - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - jak napisał kolega powyżej. I na tym proponuję zakończyć dyskusję na temat nazwy nośnika -i dysku - po instalacji - to nie jest wina konussa. MOŻNA TO ZMIENIĆ NA TO CO SIĘ CHCE - I TO NIE GRA ŻADNEJ ROLI. Bardziej interesuje mnie ta druga sprawa - na czerwono - w poprzednim poście. W poprzednim obrazie też go nie ma - Reboot.cmd Jeśli go nie ma to scrypt - jeśli chodzi o ten wpis - nie zadziała. Pytanie - JEST POTRZEBNY? Plik Reboot.cmd znajduje się w katalogu Windows/Setup/Scripts. Lecz po instalacji systemu ten folder ginie. 13 godzin temu, zbigniew59 napisał: Jeśli chodzi o nazwę to faktycznie rufus zmienia nazwę - nawet starszy - przed chwilą testowałem na 1.4.7. - formatując w fat 32. Ale po zbotowaniu mam normalny wybór między home i pro i po instalacji pro mam wszystkie dodatki. Więc te nazwy np. dla mnie nie mają znaczenia. Zapisując w formacie ntfs - nie zmienia nazwy ale tworzy drugą partycję - uefi i ostrzega aby wyłączyć secure boot. A nazwę jak komuś zależy zawsze można zmienić ręcznie. I NAZWĘ PENA ZMIENIA SIĘ PO A NIE PRZED. Tak zgodzę się w pełni lecz użytkownik zapiera się że nic takiego nie robi. Dlatego też to jest dla mnie jedyna odpowiedź CZEMU NAZWA OBRAZU SIĘ ZMIENIŁA I CZEMU SYSTEM NIE INSTALUJE TWEAKOW 7 godzin temu, zbigniew59 napisał: Faktycznie rufus zmienia nazwy - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - jak napisał kolega powyżej. I na tym proponuję zakończyć dyskusję na temat nazwy nośnika -i dysku - po instalacji - to nie jest wina konussa. MOŻNA TO ZMIENIĆ NA TO CO SIĘ CHCE - I TO NIE GRA ŻADNEJ ROLI. Bardziej interesuje mnie ta druga sprawa - na czerwono - w poprzednim poście. W poprzednim obrazie też go nie ma - Reboot.cmd Jeśli go nie ma to scrypt - jeśli chodzi o ten wpis - nie zadziała. Pytanie - JEST POTRZEBNY? Jeszcze jedno ale do tej odpowiedzi. Skoro u ciebie nie ma problemów z tweakami i instalacja automatyczna programów Chrome itp. To znaczy że wszystko przebiegło Oki. Cytuj
konuss Opublikowano 28 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Października 2019 23 godziny temu, vendetta1910 napisał: zrobiłem mały test na rufusie 3.8 jak i na 2.18 pendrive tak samo sie nazywa po wybraniu twoje obrazu, takze nie jest tak do konca jak mowisz ze to wina rufusa. Powtarzam po raz kolejny ze nic nie modyfikuje. jak wrzucam twoje obrazy ostatnie dwa jakie zrobiles to nazwe pendrive mam WIN_10_HOME ( pomimo że nazwe pendrive przed zabiegiem zmieniłem na "KONUSS") . jak wrzuce oryginalnego windowsa z MS to zmienia mi na ich nazwe kodową. Takze rufus jest okej , nie wiem gdzie jest błąd ale nie zamierzam sie tutaj udzielać skoro autor modyfikacji obraża się, poucza, nie wykazuje się wysoką kulturą ani profesjonalizmem - irytując się na userów którzy w jego mniemaniu specjalnie go denerwują. Zapewne userzy na zagranicznych forach rosyjskich i angielskich są bardziej ogarnięci niż my Polacy jak to sam niedawno wygarnąłeś . Pozdrawiam i dziekuje mimo wszystko za mody. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Nikomu nic nie zarzucam i nie wytykam po prostu. Czemu ta rozmowa tak się nie zaczęła tylko do mnie poszedł zarzut że mam tylko jedną odpowiedź. Każdy obraz który dostajecie Wy tutaj na forum nie tylko jest u mnie jest podstawą na moim sprzęcie ale działa na ponad 50 maszynach. Które obsługuje zawodowo. Różne typy sprzęty sterowniki ustawienia. Gdybym miał jaki kolwiek problem z instalacja systemu odrazu bym monitowal wydawał poprawkę nowa wersje. Sami nieraz widzieliście że potrafiłem otwarcie napisać że był błąd itd i dlatego aktualizacja itd. Gdy wszystko jest ok na sprzetach o których pisałem wcześniej aktualizacja pojawia się wyłącznie z wydaniem zbiorczej aktualizacji od Microsoftu. Cytuj
Gość Opublikowano 29 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2019 W katalogu $OEM$ WEJDŹ do końca $$ - Setup - Scripts - zrób screena plików jeśli istnieje to zrób podgląd pliku setupcomplete.cmd i reboot.cmd - tak napisałeś. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Na screnie jest rozpakowany obraz twojego systemu i jak widać nie ma tam pliku reboot.cmd - tylko jego brakuje. Mimo to po zainstalowaniu mam wszystkie dodatkowe programy i dodatki w prawokliku. Więc jeszcze raz - czy ten plik jest potrzebny? Czy jest to tylko plik automatycznego rebootu po instalacji systemu? Cytuj
Krzyslaw Opublikowano 29 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2019 Podobno w grudniu ma być RTM 20H1? Może @Konuss zrobisz jakiegoś testowego moda na bazie ostaniej wersji 20h1? Cytuj
konuss Opublikowano 30 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Października 2019 W dniu 29.10.2019 o 09:09, zbigniew59 napisał: W katalogu $OEM$ WEJDŹ do końca $$ - Setup - Scripts - zrób screena plików jeśli istnieje to zrób podgląd pliku setupcomplete.cmd i reboot.cmd - tak napisałeś. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Na screnie jest rozpakowany obraz twojego systemu i jak widać nie ma tam pliku reboot.cmd - tylko jego brakuje. Mimo to po zainstalowaniu mam wszystkie dodatkowe programy i dodatki w prawokliku. Więc jeszcze raz - czy ten plik jest potrzebny? Czy jest to tylko plik automatycznego rebootu po instalacji systemu? Plik Reboot.cmd znajduje się w katalogu Windows / Setup / Scripts. Więc on jest i tak nie widoczny. Bo po instalacji odrazu znika. Jeśli masz wszystko tzn ze jest ok i tyle. 22 godziny temu, Krzyslaw napisał: Podobno w grudniu ma być RTM 20H1? Może @Konuss zrobisz jakiegoś testowego moda na bazie ostaniej wersji 20h1? Nie sądzę ponieważ już się słyszy o przełożeniu daty wydania 1909. Więc a wersja 20H1 to dopiero przyszło roczna aktualizacja. Cytuj
szymibtw Opublikowano 30 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2019 @konuss a jakie to tweaki żeby to zweryfikować? Ja też mam tak jak inni na rufusie i zmienia mi nazwę i po instalacji system się sam nie rebotuje... Cytuj
konuss Opublikowano 30 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Października 2019 7 minut temu, szymibtw napisał: @konuss a jakie to tweaki żeby to zweryfikować? Ja też mam tak jak inni na rufusie i zmienia mi nazwę i po instalacji system się sam nie rebotuje... Po dodaniu nowej wersji wszystko będzie opisane. Musicie z tym poczekać. Nie mam neta na to aby móc to zrobić Cytuj
szymibtw Opublikowano 30 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2019 @konuss ok dzieki za info mistrzu to czekamy! Cytuj
konuss Opublikowano 30 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Października 2019 Aktualizacja w pierwszym poście. Stopniowo będę poprawiał opisy itd. Nie wszystko na raz. Jedno ale od dziś nie interesuje mnie calkowicie temat związany z faktem tworzenia Pendriva itp. Cytuj
adnage Opublikowano 30 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2019 To czym w końcu najlepiej utworzyć obraz? Cytuj
Crazy36 Opublikowano 30 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2019 7 minut temu, adnage napisał: To czym w końcu najlepiej utworzyć obraz? Ultraiso albo rufus Cytuj
renatan Opublikowano 30 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2019 od lat robię prostym Windows 7 USB/DVD Download Tool [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
onsenos Opublikowano 30 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2019 Witam, po włożeniu pendrive i rozpoczęciu instalacji przechodzę do "wybierz system operacyjny, który chcesz zainstalować" a tam tylko Home co może być przyczyną? Cytuj
nudzija Opublikowano 30 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2019 7 minut temu, onsenos napisał: Witam, po włożeniu pendrive i rozpoczęciu instalacji przechodzę do "wybierz system operacyjny, który chcesz zainstalować" a tam tylko Home co może być przyczyną? Pewnie to że masz klucz do home w biosie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi