Skocz do zawartości

Windows 10 Home Pro RS6 v.1909 {x64} by KoNuSS (esd) PL] 2020] - 09.07.2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, konuss napisał:

9 min 11 sek. Leci...

Windows 10  Pro x64 1903 18362.175 - najnowszy moj mod

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

no nie zaraz nie wytrzymam wczoraj , dziś zas? :) co wnosi?

Opublikowano

Co wnosi ogólnie tak jest której używam ja obcieta z niepotrzebnych komponentów i paczek systemowych. Idealnie dopasowana do hardcoru jaki nieraz robie u siebie w systemie. zaaktualizowana do najnowszej wersji. 

eidur lubi to
Opublikowano
7 minut temu, konuss napisał:

Co wnosi ogólnie tak jest której używam ja obcieta z niepotrzebnych komponentów i paczek systemowych. Idealnie dopasowana do hardcoru jaki nieraz robie u siebie w systemie. zaaktualizowana do najnowszej wersji. 

ok a, ale czy sie różni od wczorajszej? 

Opublikowano

długo było by opisywać zacznijmy wiec od servicing/Packages - wyczyszczone ze zbednych pakietów - ustawienia wydajności - pamięć wirtualna - ustawiona idealnie dla dysków ssd choć na hdd też smiga swietnie....net framework 3.5 - wyczyszczone backup winsxs - wyczyszczony setup install - wyczyszczony install - optymalizacja rejestru i czyszcenie.dodatkwe ustawienia i tweaki rejestru zwiazane z prefecht .no ogolnie to jest bardziej pod wydajnosc wersja zrobiona. choc nadaje sie do uzytku domowego bo wszystko działa. po instalacji u mnie system zajmuje około  8 gb.

eidur lubi to
Opublikowano

w weekend sie za nia wezme na razie tak jak pisalem mam Twojego moda z 11.06 i przeszedlem na niego z wersji "Windows 10 Pro X64 RS5 incl Office 2019 pl-PL JAN 2019 {Gen2}" ktora mialem z torrentow ale mi bardzo zmulila. Twoj smiga super to fakt ale jest tez swiezy ale zauwazylem ze w porownaniu do tej poprzedniej wersji znacznie dluzej sie windows laduje - tak z tym Twoim juz jest?

Opublikowano
5 godzin temu, konuss napisał:

9 min 11 sek. Leci...

poprzednie dwa mody jakoś za dobrze u mnie nie smigały ale ten to się zapowiada mega 

właśnie takie coś szukałem, szacun :thumbsup:

Opublikowano
11 godzin temu, konuss napisał:

9 min 11 sek. Leci...

Będziesz wypuszczał do tej wersji aktualizacje?. Czy do tej wcześniejszej?.

Opublikowano
14 godzin temu, konuss napisał:

Witaj konuss! Czy jest możliwe, abyś taką właśnie wersję, mocno zoptymalizowaną pod kątem szybkości działania - czyli czas uruchamiania systemu, szybkie reagowanie na polecenia, wyłączone usługi niepotrzebnie działające w tle, itp. - zrobił w wersji Home, a nie Pro? Wydaje mi się, że wielkość instalki, jak również ile zajmuje miejsca po instalacji nie jest już kwestią kluczową. Jeśli zechcesz "powalczyć" w tej kwestii, to mam dodatkową prośbę: pozostaw możliwość wyboru dodatkowych klawiatur. Mi akurat zależy na niemieckiej, węgierskiej, francuskiej, rosyjskiej.

Być może do takiej wersji warto by było założyć nowy wątek?

Pozdrawiam! Sukcesów życzę!

Opublikowano

A ja mam pytanie, czym ta hardcorowa się różni od zwykłej? Znaczy jakie ma ,,upośledzenia'' względem oryginału? Bo jak wszystko na niej rusza, to może zrobić tylko tą wersje, albo wstawić 2 wersje (z home i pro) do głównego wątku. Pozdrawiam :)

Opublikowano
4 godziny temu, RetroN napisał:

A ja mam pytanie, czym ta hardcorowa się różni od zwykłej? Znaczy jakie ma ,,upośledzenia'' względem oryginału? Bo jak wszystko na niej rusza, to może zrobić tylko tą wersje, albo wstawić 2 wersje (z home i pro) do głównego wątku. Pozdrawiam :)

Ogólnie opisałem mniej wiecej wyzej a tak naprawde jest testowa wersja nastepnej wersji mod-a

4 godziny temu, darekka napisał:

Również przyłączam się do powyższej prośby o harcorową wersję HOME(taką jak ostatnio wydana PRO).

Nie ma problemu może być na jutro o ile ktoś będzie chętny wspomóc kodem play-a za minimum 5 aby mogł odpalic pakiet net-a ;/

eidur lubi to
Opublikowano
6 godzin temu, Marecki napisał:

Witaj konuss! Czy jest możliwe, abyś taką właśnie wersję, mocno zoptymalizowaną pod kątem szybkości działania - czyli czas uruchamiania systemu, szybkie reagowanie na polecenia, wyłączone usługi niepotrzebnie działające w tle, itp. - zrobił w wersji Home, a nie Pro? Wydaje mi się, że wielkość instalki, jak również ile zajmuje miejsca po instalacji nie jest już kwestią kluczową. Jeśli zechcesz "powalczyć" w tej kwestii, to mam dodatkową prośbę: pozostaw możliwość wyboru dodatkowych klawiatur. Mi akurat zależy na niemieckiej, węgierskiej, francuskiej, rosyjskiej.

Być może do takiej wersji warto by było założyć nowy wątek?

Pozdrawiam! Sukcesów życzę!

Nie ma problemu jeśli chodzi o wybory klawiatur bo nie wiem czy probowałes łaczonego moda gdzie sa dwie wersje home i pro tam instalator nic sie nie zmienia od orginalu jedynie co to na starcie winpe jest sciety do wyoru wersji i miejsce gdzie zainstalowac. co tego nie problemu narazie jedynie co standard net. chyba ze jak pisalem powyzej ktos chetnie wspomoze kolege doładowaniem abym mogl odpalic pakiet neta...

11 godzin temu, lugasek napisał:

Będziesz wypuszczał do tej wersji aktualizacje?. Czy do tej wcześniejszej?.

ogólnie już wczesniej była dyskusja o tym będe wypuszczał jedynie moda Home - Pro bo róznie ludzie szukają. Wersję pojedyncza robie wyłącznie dla siebie do testów...

eidur lubi to
Opublikowano

Koledzy/koleżanki słowem odbiorcy modów kolegi konuss zasypmy Go na PW gradem doładowań do sieci Play(na allegro doładowanie Play 5zł. kosztuje 4,40zł.) aby mógł dostarczać nam swoje dopieszczone mody bez zamartwiania się czy starczy pakietu internetu jaki posiada aby nam zuploadować nowego moda czy też nie. Dla nas wydatek tych 4,40zł/osobe to nic ale dla autora to znaczna pomoc(ledwo na pakiet neta starczy) i motywacja do jeszcze wydajniejszej pracy za, którą "płaciliśmy" dotąd metodą "bóg zapłać" lub "dziękuję" ale jak wiemy za Dziękuję pakietu neta się nie kupi niestety...

Liczę, że odzew po Waszej stronie będzie odpowiedni do pracy kolegi konuss.

RetroN i grzesiekho lubią to
Opublikowano

@konuss Jak wyłączyć WU w tym najnowszym modzie? Bo chce coś ciągle pobierać a wstrzymać 7 dni to będzie potem pobierać :/

A i gdzie się podział przycisk centrum akcji? Czy nie ma go w ogóle teraz w windowsach? Bo ostatni raz w10 używałem w 2k17 ;D

sylar lubi to
Opublikowano
5 godzin temu, RetroN napisał:

@konuss Jak wyłączyć WU w tym najnowszym modzie? Bo chce coś ciągle pobierać a wstrzymać 7 dni to będzie potem pobierać :/

A i gdzie się podział przycisk centrum akcji? Czy nie ma go w ogóle teraz w windowsach? Bo ostatni raz w10 używałem w 2k17 ;D

JA tak zrobiłem, no prawie tak i mam wyłączony uptade :)

Opublikowano
Godzinę temu, sebio napisał:

JA tak zrobiłem, no prawie tak i mam wyłączony uptade :)

Ogólnie powiem tak u mnie Update p czystej instalacji. Ściąga mi sterowniki oraz aktualizacje. Net Framework. Adobe i jeśli są nowe systemowe. Wszystko ładnie działa więc po co to wyłączać. Ogolnie ja osobiście lubię mieć wszystko aktualne 

eidur lubi to
Opublikowano

Próbowałem zainstalować Twój system i wszystko niby ok, ale już na *.145 i teraz na *.175 miałem problem z zainstalowaniem sterownika urządzenia o kodzie: root/vid/0000

Trochę pogrzebałem i stawiam, że to jest "Hyper-V". Próbowałem uruchamiać usługi, ale ostała się ino jedna i niestety podczas próby jej uruchomienia wyskakuje błąd. Jakbyś w przyszłych kompilacjach przyjrzał się temu byłbym wdzięczny.

Jakby to było pomocne: płyta ASUS H87M-PRO.