kamiloxf Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2019 14 minut temu, dzidzi1987 napisał: Witam. Czy w każdej wersji tego moda pozostał Sklep? Według opisu z pierwszego postu wynika że tak. Jednak przeglądając na wyrywki niektóre strony tego tematu ktoś napisał że Sklep jest tylko w wersji Lite, a w wersji Ultra Lite i Core nie ma. Pytanie drugie czy aktywuje ten system oryginalnym kluczem? Wersji Core nie aktywujesz legalnym kluczem Ultra Lite powinno dać rady dzidzi1987 lubi to Cytuj
dzidzi1987 Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2019 7 minut temu, kamiloxf napisał: Wersji Core nie aktywujesz legalnym kluczem Ultra Lite powinno dać rady Tylko czy w wersji Ultra Lite jest Sklep? Cytuj
eidur Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2019 Ktoś jeszcze z niecierpliwością sprawdza forum po 4 razy dziennie w poszukiwaniu nowego wydania? Nasz mistrz trzyma nas w niepewności Może trochę offtop, trochę prywatnie, ale nie raz zastanawiałem się dlaczego zniknąłeś. Kwestie osobiste czy też w jakiś sposób prawne. Wiele widziałem spekulacji na ten temat, później nawet paranoicznie zastanawiałem się, czy to na prawdę Ty Ostatecznie patrząc na te dobre jak za starych czasów mody można myślę wyzbyć się wątpliwości i po prostu cieszyć się z tych majstersztyków Cytuj
srom-otnik Opublikowano 5 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2019 2 godziny temu, eidur napisał: Ktoś jeszcze z niecierpliwością sprawdza forum po 4 razy dziennie w poszukiwaniu nowego wydania? Może trochę offtop, trochę prywatnie, ale nie raz zastanawiałem się dlaczego zniknąłeś. Kwestie osobiste czy też w jakiś sposób prawne. Wiele widziałem spekulacji na ten temat, później nawet paranoicznie zastanawiałem się, czy to na prawdę Ty Hejka! Musiałem zwolnić nieco z tempem wydawania, bo spiętrzyło mi się w pracy za dużo papierów i spoooora górka ich przede mną. W sobotę miałem wysłać Wam 8.1 w wersji Full i Lite, obraz gotowy do kompresji esd, wypomadowany, śliczniutki, szybciutki itp. Zauważyłem, że jest wycięty kalkulator (nie wiem jakim cudem???), a co gorsza wsadzenie calc.exe do system32 nie pozwalało go uruchomić = robię wszystko od zera Niestety, jestem coraz bardziej drobiazgowy i musi działać wszystko co wyłapię. P.S. Tak, ja to ja. Ostro wyhamowałem przez ostatnie 2 lata, bo tak chciałem. Moje hobby zbytnio uprzykrzało mi i domownikom normalne życie - mam odpowiedzialną pracę, jestem ojcem i mężem, nie mogę nawalać na tych odcinkach, więc uznałem że pora na urlop. Obecna seria wydań również mnie za bardzo wyłącza z rzeczywistości, więc wrzucam na luz, to ma być przyjemność, a nie maniakalne zajęcie. PZDR! eidur, Silly, Darien i 6 innych lubią to Cytuj
pepek112 Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2019 Ok Dziekujemy za informacje. To czekamy na marzec Cytuj
eidur Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2019 Dokładnie Na dodatek najlepsze twory powstają z pasji, a nie z przymusu czy rutyny Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam Cytuj
gwozdziu Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2019 W dniu 4.02.2019 o 22:47, gwozdziu napisał: Wersja core, ma ktoś taki problem, że przewijanie na płytce dotykowej działa tylko w panelu ustawienia (w tym gdzie są ustawienia zachowania płytki dotykowej) a np w przegladarce internetowej juz nie dziala i trzeba przewijać suwakiem z przegladarki? @[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] może ty coś poradzisz na to ;x Cytuj
Haxol Opublikowano 9 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2019 Mam problem związany z modułem bluetooth, a minowicie po recznej instalacji sterowników pokazało bluetooth w menadzerze urządzeń ale niestety kiedy wchodzę w "Dodaj urządzenie bluetooth lub inne" nic sie nie pokazuje i nic nie wyszukuje Dodam że ustawiłem "optymalizator usług " na domyślny ... Jest jakaś inna metoda którą mogę przywrócić dodawanie blutooth? To dla mnie bardzo istotna sprawa (moje słuchawki łączą się z komputerem przez bluetooth) DZieki [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
pepek112 Opublikowano 9 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2019 W optymalizatorze usług masz coś takiego :3 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Haxol Opublikowano 9 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2019 14 minut temu, pepek112 napisał: W optymalizatorze usług masz coś takiego :3 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Tak oczywiście, zaznaczam że tak, lub robię ogólnie ustawienia domyślne. Tak czy tak, dalej nie wyszukuje mi nowego urządzenia Bluetooth. Mało tego bluetooth działa bo moge przesyłać pliki z komputera na inne urządzenia. Nawet kiedy chce przesłać jakiś plik i dochodzi do wyszukiwania urządzenia to znajduje moje słuchawki. Nie działa tylko przycisk do dodania urządzeń bluetooth tak jak napisałem w temacie. Jakieś inne propozycje, jeżeli można Cytuj
pepek112 Opublikowano 9 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2019 Oh to przerpaszam zatem, może coś źle zrozumiałem. Troche dziwny błąd gdyż używam bluetooth adaptera i do niego podpinam pada od xbox one(z jakiegoś powodu xbox adapter nie chciał działać) i normalnie znalazl i zapisal pada Cytuj
Haxol Opublikowano 9 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2019 3 minuty temu, pepek112 napisał: Oh to przerpaszam zatem, może coś źle zrozumiałem. Troche dziwny błąd gdyż używam bluetooth adaptera i do niego podpinam pada od xbox one(z jakiegoś powodu xbox adapter nie chciał działać) i normalnie znalazl i zapisal pada Czyli po tym zabiegu: bluetooth zaczął znajdować urządzenie. Kiedy naciskasz na "Dodaj urządzenie bluetooth lub inne" normalnie widows wyszukuje urządzenia? Cytuj
Haxol Opublikowano 9 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2019 Jak klikam na to: "Dodaj urządzenie bluetooth lub inne" to niestety nic nie reaguje. Za wyjątkiem tego że przycisk sie wciska Ktoś coś jakieś dobre pomysły ma na ten problem? PS. Teraz widze jeszcze wiekszy problem. Nie wyszykuje mi telefonu. Wyglada na to że opcja dodawania nowych urzadzen jest kpmpletnie dezaktywowana. @[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - Masz moze jaka rade albo skrypt? To juz zaczyna byc meczące, bo windows chodzi na twojej kompolacji jak nalezy za wyjatkiem problemow z dodawaniem nowego sprzetu Odkryłem jeszcze jedną rzecz, a mianowicie @[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] twój windows nie pozwala zainstalowac sterowników od chipsetu: Z góry dzieki za pomoc! Cytuj
Warson Opublikowano 14 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2019 Może ktoś zrobić reup na jakiś inny host, gdyż nie mam Pro Mega... Cytuj
eidur Opublikowano 14 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2019 A nie pójdzie przypadkiem normalnie poprzez ich aplikację? Chyba, że wykorzystałeś jakiś transfer. Za mało korzystam, może wprowadzam Cię w błąd, ale większe pliki to wszystkie pobierałem przez ich appkę. Sam bym Ci reupnął, ale 80kb/s up adls nie daje szans Cytuj
Warson Opublikowano 14 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2019 niestety ale wykorzystałem... Cytuj
eidur Opublikowano 14 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2019 To najszybszej chyba zrobić nowe konto, a one są free Cytuj
alubie Opublikowano 14 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2019 @[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Witaj, użytkuje twoją modyfikacje niecałe 2 lata i jest kilka mega drobnych problemów, które zauważyłem, jeśli uda ci się to zrobić w nowej wersji będzie ekstra. Pierwsza sprawa jaką zauważyłem to nie mogę dodać tła logowania do windowsa, tło jest po prostu niebieskie, chyba że da się zmienić to inaczej, niż standardowo, bo w ustawieniach zostało to wycięte, ale jeśli tak jest lepiej, bo jest tego powód to niech tak zostanie. Następnie problem jest z USB... kiedy zostawiam laptop włączony i po jakimś czasie chce się zalogować, to wszystko co jest pod USB, nie działa i dopiero naciśnięcie power pomaga odświeżyć połączenie i wtedy klawiatura i myszka działa. Ostatnim problemem jest troche wolne włączanie się eksploratora plików, które mam w pasku zadań, według mnie włącza się dość wolno jak na nowy laptop. Wszystkie te problemy występowały od razu po formacie. Srom-otnik - wiesz już coś więcej kiedy wyjdzie modyfikacja 10 pro ? Cytuj
pepek112 Opublikowano 14 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2019 On 2/9/2019 at 11:27 PM, Haxol said: Jak klikam na to: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] "Dodaj urządzenie bluetooth lub inne" to niestety nic nie reaguje. Za wyjątkiem tego że przycisk sie wciska Ktoś coś jakieś dobre pomysły ma na ten problem? PS. Teraz widze jeszcze wiekszy problem. Nie wyszykuje mi telefonu. Wyglada na to że opcja dodawania nowych urzadzen jest kpmpletnie dezaktywowana. @[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - Masz moze jaka rade albo skrypt? To juz zaczyna byc meczące, bo windows chodzi na twojej kompolacji jak nalezy za wyjatkiem problemow z dodawaniem nowego sprzetu Odkryłem jeszcze jedną rzecz, a mianowicie @[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] twój windows nie pozwala zainstalowac sterowników od chipsetu: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Z góry dzieki za pomoc! Ja bym zaczał od szukania owego sterownika JUZ zainstalowanego na Twoim PC. Tak przynajmniej mówi instalator Odinstaluj go i na nowo zainstaluj. 1 hour ago, alubie said: @[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Witaj, użytkuje twoją modyfikacje niecałe 2 lata i jest kilka mega drobnych problemów, które zauważyłem, jeśli uda ci się to zrobić w nowej wersji będzie ekstra. Pierwsza sprawa jaką zauważyłem to nie mogę dodać tła logowania do windowsa, tło jest po prostu niebieskie, chyba że da się zmienić to inaczej, niż standardowo, bo w ustawieniach zostało to wycięte, ale jeśli tak jest lepiej, bo jest tego powód to niech tak zostanie. Następnie problem jest z USB... kiedy zostawiam laptop włączony i po jakimś czasie chce się zalogować, to wszystko co jest pod USB, nie działa i dopiero naciśnięcie power pomaga odświeżyć połączenie i wtedy klawiatura i myszka działa. Ostatnim problemem jest troche wolne włączanie się eksploratora plików, które mam w pasku zadań, według mnie włącza się dość wolno jak na nowy laptop. Wszystkie te problemy występowały od razu po formacie. Srom-otnik - wiesz już coś więcej kiedy wyjdzie modyfikacja 10 pro ? Pierwsza sprawa : W ustawieniach da rade zmienić tło [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Druga sprawa : Jezeli laptop przechodzi w tryb StandBy to spróbuj ustawić w Biosie ciagłe ładowanie owych urzadzeń. U mnie na stacjonarce nie wystepuje ten problem jak PC przejdzie w stan uśpienia. Trzecia sprawa : O.o WTF?! Ty na 100% dobrze zainstalowałeś wszyskie sterowniki oraz sam system? Explorer działa bezproblemowo O.O Cytuj
moszter Opublikowano 14 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2019 W dniu 9.02.2019 o 23:27, Haxol napisał: Jak klikam na to: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] "Dodaj urządzenie bluetooth lub inne" to niestety nic nie reaguje. Za wyjątkiem tego że przycisk sie wciska Ktoś coś jakieś dobre pomysły ma na ten problem? PS. Teraz widze jeszcze wiekszy problem. Nie wyszykuje mi telefonu. Wyglada na to że opcja dodawania nowych urzadzen jest kpmpletnie dezaktywowana. @[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - Masz moze jaka rade albo skrypt? To juz zaczyna byc meczące, bo windows chodzi na twojej kompolacji jak nalezy za wyjatkiem problemow z dodawaniem nowego sprzetu Odkryłem jeszcze jedną rzecz, a mianowicie @[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] twój windows nie pozwala zainstalowac sterowników od chipsetu: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Z góry dzieki za pomoc! 1. Tak jak kolega @pepek112 wyżej napisał musisz odinstalować starszą wersję sterowników, nie kiedy nie daje się nad instalować nowych sterowników na stare, zresztą jak instalujesz nową wersję np. to zawsze przed instalacją, odinstalowuje stare sterowniki. 2. Co do tych wykrzykników możesz użyć [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]'a. Cytuj
Warson Opublikowano 14 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2019 6 godzin temu, eidur napisał: To najszybszej chyba zrobić nowe konto, a one są free nie zadziała bo jest po IP Cytuj
blazenxd1 Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2019 też mam taki sam problem z bluetooth na Lenovo Y580. wysyłać pliki mogę, ale dodać urządzenie takie jak głośnik przenośny żeby grał przez bluetooth to nie ma bata. sterowników wgrywałem multum, nie przyniosły efektu. na Win 7 nie było tego problemu od srom-otnika w każdym razie czekam na Win JG10 v2019 z niecierpliwością może on wniesie coś nowego, bo jeśli nie to bedzie come back to win 7 Cytuj
Ataman Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2019 Reup [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] moszter i seven lubią to Cytuj
eidur Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2019 @WarsonJesteśmy na forum o modyfikacjach windy, a dla Ciebie problemem jest zmiana ip? Cytuj
Haxol Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2019 1 godzinę temu, eidur napisał: @WarsonJesteśmy na forum o modyfikacjach windy, a dla Ciebie problemem jest zmiana ip? Haha racja ↑:) "Watson" Ziom free plugin do przeglądarki i IP zmienie Job Done! Cytuj
ViperUS Opublikowano 16 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2019 Mam komunikat "Brak dostępnych obrazów" i nie mogę zainstalować systemu. Obecnie zainstalowany jest 8.1 i wszystko działa a 10 coś się nie lubi z tym laptopem. Cytuj
pepek112 Opublikowano 16 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2019 14 minutes ago, ViperUS said: Mam komunikat "Brak dostępnych obrazów" i nie mogę zainstalować systemu. Obecnie zainstalowany jest 8.1 i wszystko działa a 10 coś się nie lubi z tym laptopem. On 8/3/2018 at 11:12 AM, KacipL said: Pobierz plik z załacznika rozpakuj i plik ei.cfg wrzuc do folderu SOURCES na penie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] eidur i ViperUS lubią to Cytuj
Gość Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2019 W dniu 9.02.2019 o 23:27, Haxol napisał: Jak klikam na to: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] "Dodaj urządzenie bluetooth lub inne" to niestety nic nie reaguje. Za wyjątkiem tego że przycisk sie wciska Ktoś coś jakieś dobre pomysły ma na ten problem? PS. Teraz widze jeszcze wiekszy problem. Nie wyszykuje mi telefonu. Wyglada na to że opcja dodawania nowych urzadzen jest kpmpletnie dezaktywowana. @[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - Masz moze jaka rade albo skrypt? To juz zaczyna byc meczące, bo windows chodzi na twojej kompolacji jak nalezy za wyjatkiem problemow z dodawaniem nowego sprzetu Odkryłem jeszcze jedną rzecz, a mianowicie @[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] twój windows nie pozwala zainstalowac sterowników od chipsetu: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Z góry dzieki za pomoc! Ziomek podaj mi model płyty głównej, bo coś mi się zdaje, że Intel Management Engine nie jest obowiązkowy raczej. Cytuj
Eddieboi Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2019 Czy istnieje możliwość przywrócenia Windows Hello (głównie o czytnik linii papilarnych mi chodzi) na tym systemie? Czy muszę szukać innego romu? Z góry dzięki za pomoc. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi