Skocz do zawartości
  • 0

Kupno Lumii 640 LTE.

Gość

Pytanie

Opublikowano

Zastanawiam się nad kupnem Lumii 640 LTE, gdyż mój Android, którego mam 2 lata, zaczyna czasami wchodzić mi za skórę, szczególnie podczas przeglądania internetu i w między czasie rozmowa na WhatsApp.

Czy Win10 dalej jest aktualizowany na 640? Oraz jak jest z aplikacjami, jest w czym wybierać? Są aktualizowane, szczególnie WhatsApp, oraz Messenger FB? Mogę zainstalować inne przeglądarki, jak chociażby Google Chrome?

23 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Czy Win10 dalej jest aktualizowany na 640?

Nie

oraz Messenger FB?

Średnio to działa

jak jest z aplikacjami, jest w czym wybierać? Są aktualizowane,

wybierać to raczej nie ma w czym

Mogę zainstalować inne przeglądarki, jak chociażby Google Chrome?

chrome na lumii zapomnij

P.S Sam mam w planach zakup 640XL

• 0
Opublikowano

Niestety telefony na Windows Phone odeszły w niebyt.- o ile te najnowsze (ostatnie modele na tym systemie) jeszcze jakoś działają to ogólnie jest bieda z aplikacjami. Nawet te co istniały (np. bankowe) nie są aktualizowane. Aktualnie niestety pozostaje Android no i telefony od firmy z ugryzionym jabłkiem. I to tyle.  

• 0
Opublikowano

Aktualnie niestety pozostaje Android no i telefony od firmy z ugryzionym jabłkiem. I to tyle.  

Ja tam nigdy nie miałem telefonu z androidem (nie licząc telefonów którymi sie bawiłem pare dni) i żyję obecnie mam dwa telefony z sygnaturki

• 0
Opublikowano

Więc grubo zastanowić się muszę, czy rzeczywiście kupić L640. Niepokoi mnie te brak wsparcia dla aplikacji.

• 0
Opublikowano

Jaki masz ten telefon z androidem ? 
Zawsze możesz postawić Custom Rom'a + Kernel do tego później dajesz Greenify z modułem Xposed i masz spokój, żadnych lagów zacinek otwartych programów nic :) 

• 0
Opublikowano

Jaki masz ten telefon z androidem ? 

Moto G 2nd (XT1072) na oficjalnym Androidzie Marshmallow. 

Instalowałem LineageOS (7.1.2) ale tam to samo, może nawet często gorzej jest - za dużo błędów. Inne romy to samo.

Chciałem spróbować Lumie, ale chyba nic z tego nie będzie. MS olewa system.

• 0
Opublikowano

No to dostał cios w nabiał :E .

Mam L640LTE z Win10 Mobile no i gitara, 

1.bateria trzyma 3-4 dni (nawet daje radę 5),

2.przeglądarka daje radę ale nie jest bez wad,

3.mało aplikacji (to akurat na +++ ),

4.FB w telefonie to zło hmm  a druga apka to nie wiem 

5.zastąpi ci odtwarzacz MP3 :)

• 0
Opublikowano

Więc grubo zastanowić się muszę, czy rzeczywiście kupić L640. Niepokoi mnie te brak wsparcia dla aplikacji.

To zależy czego oczekujesz. Jeśli najbardziej podstawowe aplikacje Ci wystarczą + internet oraz podstawowe funkcje multimedialne to nie ma problemu. Gorzej jeśli masz duże potrzeby wtedy niestety jeśli oczekujesz stabilności i komfortu to obawiam się iż jeśli android robi problemy to pozostaje Ci Japko. Windows Phone już w zasadzie nie ma wsparcia poza najbardziej podstawowym - producenci najczęściej też porzucili swoje aplikacje obawiam się iż za trochę ich wersje na WP przestaną  zwłaszcza w przypadku aplikacji bankowych po prostu działać. 

Wybór należy tylko do Ciebie. 

• 0
Opublikowano

A na dzień dzisiejszy, jakaś Lumia jest jeszcze wspierana, czy system całkowicie jest porzucony?

• 0
Opublikowano

No dobra, aplikacje do komunikacji, o których wcześniej wspomniałem, są dostępne do pobrania? Jest jakaś szansa, że Messenger i WhatsApp nie zostaną usunięte z dnia na dzień?

• 0
Opublikowano

No dobra, aplikacje do komunikacji, o których wcześniej wspomniałem, są dostępne do pobrania? Jest jakaś szansa, że Messenger i WhatsApp nie zostaną usunięte z dnia na dzień?

Żadnej szansy. Kiedyś appkę Facebooka rozwijał M$, ale odkąd przeportowali aplikację z iOS dla Windows 10 Mobile robi to Facebook i krótko mówiąc olał już sprawę i nie aktualizuje swoich aplikacji. Aplikacje bankowe też już tracą wsparcie. Moim zdaniem nie warto pchać się w Windows Phone. Lepiej kupić już jakiegoś Androida albo najtańszy dostępny iPhone, nawet tani 5c będzie dawał radę i wszystkie aplikacje działają oraz są na bieżąco aktualizowane [emoji4]

Wysłane z iPhone 8 za pomocą Tapatalk

• 0
Opublikowano

Używam Lumii 640 LTE z Windows Phone 8.1 i bardzo sobie chwalę.

1. Bateria trzyma do 5 dni

2. Przeglądarka IE działa dobrze, a jak ktoś pobrał kiedyś Operę Mini to ma do dzisiaj, bo w tej chwili usunęli ze Sklepu.

3. Aplikacje jak Sport, Gol24, Pogoda są aktualizowane.

4. Shazam pobrany kiedyś(bo też usunęli ze Sklepu) działa, a także alternatywa w postaci SoundHound.

5. Mapy Here Drive+ i Microsoftowe działają.

6. Office, Office Lens, PDF Reader, VLC, W Player(też pobrany kiedyż, bo też usunięty) działają.

7. Gry, translatory i podstawowe aplikacje działają.

8. Bardzo dobry aparat.

9. Szybkość uruchamiania i responsywność systemu biją na głowę każdego smarka z Andkiem ze średniej półki.

Wady - totalny brak aplikacji użytkowych typu: bankowych, rozkładów jazdy, informatorów miejskich itp itd.

• 0
Opublikowano

Ok. Na internecie widziałem filmy, jak ludzie odpalają aplikacje z Androida na WP. Rozumiem, że aplikacje otwierane w ten sposób, nigdy nie będą stabilne?

• 0
Opublikowano

Odpalają je na starych buildach Windows 10 przez betę project Astoria. Po pierwsze musisz mieć Interopa, po drugie musisz mieć szczęście żeby w ogóle zadziałało. O stabilności nie ma mowy, działa tylko kilkanaście aplikacji z miejszymi lub większymi błędami.

Trupa nie zreanimujesz, wyjdzie co najwyżej niedorobiony Frankenstein.