franekfranek Opublikowano 20 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2018 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ale stan zawartych w nim łatek jest na 2016.08. - poza tym jakieś małe zainteresowanie tą wersją, być może powodem są 32 bity Cytuj
rasoir0591 Opublikowano 24 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2018 Ja mam pytania Używać do czyszczenia ze śmieci czegoś jeszcze jak np Wise Care czy odpuścić takie programy całkiem? Któreś z [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]regów można/warto zastosować w Twoim modzie? Pełne prawa admina są od razu po instalacji? Używać [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]albo [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] P.s to pytanie ogólnie do Twoich modów, bo 8.1 poleci na słabego lapka i PC a ta 7ka na bardzo słabego netbooka tylko do filmów i neta Cytuj
Kosiara Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2018 Ja mam pytania Używać do czyszczenia ze śmieci czegoś jeszcze jak np Wise Care czy odpuścić takie programy całkiem? Któreś z [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]regów można/warto zastosować w Twoim modzie? Pełne prawa admina są od razu po instalacji? Używać [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]albo [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] P.s to pytanie ogólnie do Twoich modów, bo 8.1 poleci na słabego lapka i PC a ta 7ka na bardzo słabego netbooka tylko do filmów i neta Ja osobiście nie używam, bo po co skoro w systemie masz już funkcje do czyszczenia systemu i na prawdę daje radę. Mam starego laptopa i po instalacji tego systemu czuć różnicę na plus względem oryginalnej 7, a o 10 to już lepiej nie wspominać Co do reszty twoich pytań niech ktoś inny się wypowie. Sromotnik odwala kawał dobrej roboty i należą mu się oklaski. Takich ludzi powinien zatrudniać Microsoft i dać im pełny dostęp do kodu zrobił by cuda. Cytuj
rasoir0591 Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2018 A masz może ilość zużycia ram czystej instalki? Bo w netbooku mam 2gb, obecnie używam win7 mini starter. Cytuj
Franc Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2018 Większość programów optymalizująco-czyszczących usuwa z menu skrót "Narzędzia" - tak więc pozbawiasz się dostępu m. in. do Optymalizatora Usług - tak więc uważaj przy korzystaniu z tych narzędzi. Skrypt RemoveSpy używam i nic złego się nie stało z systemem, co do kluczy rejestru - większość z nich jest jest już zaimpletowana w modzie Użycie RAM dla każdego użytkownika będzie inne - mamy różne konfiguracje sprzętowe, używamy różnych programów - wyniki będą tylko poglądowe Cytuj
Kosiara Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2018 A masz może ilość zużycia ram czystej instalki? Bo w netbooku mam 2gb, obecnie używam win7 mini starter. Ja mając w laptopie 4 GB ramu na czystej instalce miałem zużycie na poziomie 600 mb. Aktualnie mam włączonego Chrome z dwoma kartami, Core temp, wiadomo antyvirus i mam teraz zużycie 1,43 GB. Używam wersjii lite. Cytuj
rasoir0591 Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2018 Dobra postawię ultra lite i zobaczymy co z tego będzie, dzięki za info. Cytuj
piosylant Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2018 Ja mam pytania Używać do czyszczenia ze śmieci czegoś jeszcze jak np Wise Care czy odpuścić takie programy całkiem? Któreś z [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]regów można/warto zastosować w Twoim modzie? Pełne prawa admina są od razu po instalacji? Używać [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]albo [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] P.s to pytanie ogólnie do Twoich modów, bo 8.1 poleci na słabego lapka i PC a ta 7ka na bardzo słabego netbooka tylko do filmów i neta Do czyszczenia śmieci samego Windowsa najlepiej (i najbezpieczniej) użyć cleanmgr. Uruchamia Wiersz poleceń jako Administrator i piszesz: cleanmgr /sageset:65535 Potem zaznaczasz wszystkie ptaszki, klikasz OK i wpisujesz znów w konsoli: cleanmgr /sagerun:65535 ...i czekasz, aż znikną wszystkie okienka oczyszczania. Na koniec zamykasz wiersz poleceń. Cytuj
Kosiara Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2018 Czy może mi ktoś powiedzieć czemu jak się łącze z nową siecią wifi i odznaczę funkcję połącz automatycznie, to przy następnej próbie połączenia system nie pamięta hasła wifi? Zapamiętuje je tylko wtedy jak dam połącz automatycznie. Cytuj
jorgusek Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2018 Czy może mi ktoś powiedzieć czemu jak się łącze z nową siecią wifi i odznaczę funkcję połącz automatycznie, to przy następnej próbie połączenia system nie pamięta hasła wifi? Zapamiętuje je tylko wtedy jak dam połącz automatycznie. Nie mam takich problemów, zawsze pamięta hasło. Cytuj
wypcio Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2018 Czy może mi ktoś powiedzieć czemu jak się łącze z nową siecią wifi i odznaczę funkcję połącz automatycznie, to przy następnej próbie połączenia system nie pamięta hasła wifi? Zapamiętuje je tylko wtedy jak dam połącz automatycznie. Nie mam takich problemów, zawsze pamięta hasło. wersja HP lite Cytuj
Kosiara Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2018 Nie mam takich problemów, zawsze pamięta hasło. wersja HP lite Kurcze to czemu to u mnie występuje? Jakieś pomysły? Cytuj
Gość Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2018 jak dalej miałem problemy z instalacją tej modyfikacji tak dalej jest mimo wypalenia na dvd sterowniki się instalują choć wybieram instalacje bez nich, przez sterowniki które się instalują usb mi nie działa a potem system nie chce wstawać normalnie może ktoś wie o co chodzi obraz pobierałem 3 razy już a sumy kontrolne md5 się zgadają [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Edit: Dziękuje za pomoc @MARCIN_ZIOMEK dzięki jego poświęceniu czasu udało mi się postawić system przekonwertował esd do wim i dał install.wim od windows 7 również dodał mi potrzebne sterowniki. Cytuj
cornelio Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2018 Prośba o pomoc. Dla testu zmieniłem kompozycję na jedną z zainstalowanych (Curved KM i Dream), a następnie powróciłem do klasycznej, ale wygląd nie do końca był taki sam (część pozostała z tamtych zainstalowanych kompozycji). Wykonywałem także czyszczenie z poziomu ppm. Po restarcie brak kompozycji klasycznej. Jak mogę ją odzyskać? Cytuj
franekfranek Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2018 Miałem podobną historię... tez mi zniknął tryb klasyczny Na szczęście pracuje na dodanym oryginalnym trybie "wysoki kontrast nr2" , który cały czas jest widoczny. Załączam paczkę kilku trybów. Dodaj sobie i już. Może w międzyczasie któs napisze czemu tak się dzieje.. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
cornelio Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2018 dzięki bardzo franekfranek Cytuj
brucemajster Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Witam serdecznie Jak zainstalować usługę windows update ?? pozdrawiam Cytuj
Franc Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Nie da się, naprawa systemu zniweczy wszystkie zabiegi autora moda - już lepiej wgraj czysty niemodowany system Cytuj
EndoGen Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Niestety po instalacji na amd ryzen + asus crosshair hero vi nie wykrywa klawy i myszki(instalacja ze sterownikami usb i nvme) Cytuj
Gość Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2018 @EndoGen miałam tak samo na Intel + h110 Cytuj
jamro272 Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2018 witam jestem nowym użytkownikiem Winclub kolega polecił mi systemy od kolegi sromotnik zassałem te najnowsze (1sza strona tematu) obecnie mam dograny win 10 ultra lite system zap..jak tralala ale jest problem z grafika nie mogę dograć nowego sterownika bo nie ma wsparcia pod moj stary komp (asus k52de) grafika:PCI\VEN_1002&DEV_68E0&SUBSYS_1BF21043&REV_00 kolejna sprawa jest taka ze po kilku godzinach uzytkowania pojawiła sie informacja aby aktywowac system windows co z wiadomej racji (chyba ze cos nie wiem) nie jest możliwe prosze o jakąs podpowiedz w tych kwestiach..być może należy dograć inny system aby to hulała jak powinno z góry bardzo dziękuje Cytuj
CloudX Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2018 12 godzin temu, jamro272 napisał: kolejna sprawa jest taka ze po kilku godzinach uzytkowania pojawiła sie informacja aby aktywowac system windows co z wiadomej racji (chyba ze cos nie wiem) nie jest możliwe Wiem tyle, że teraz trzeba mieć klucz z oryginału, by aktywować system. Kiedyś za czasów windowsMX dopóki sromo nie zniknął jego systemy automatycznie się aktywowały bodajże podczas instalacji. A co do tych sterowników to spróbuj je jakimś programem zainstalować np. driver booster czy driver magician (tylko driver magician pobierz z dobre programy bo inaczej będziesz musiał go aktywować. Ale pobieraj bez tego asystenta pobierania....) eterek105 lubi to Cytuj
qwqwq Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Witaj Razor, Jak ma sie ta Siodemka do Atoma z 2016 r? CherryTrail (x5 z8500)? Mam na nim table i nie wiem, czy bedzie Seven dzialal. Cytuj
hdewra Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Witam, mam problem z prędkością internetu na JG7/10 Ultra Lite. Na czystej winie mialem prędkości ~2100kbps, a JG7/10 prędkość nie może przekroczyć 1700kbps. Internet jest sharowany przez tethering h+ full zasięg, telefon pobiera z pełna prędkością, problem natomiast jest na windowsie. Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam Cytuj
Gość Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Nie, problem nie leży w windowsie tylko zależy od przęciążenia BTS'a i wielu innych rzeczy. To że raz miałeś na czystym 2100 a teraz masz 1700 to nie wina windy tylko wina btsa bo siię zapycha w czasie a jeśli twierdzisz że to wina windowsa to najpierw wrzuć wyniki testów internetu razem z parametrami i CIDem nadajnika do którego jesteś podłączony, testy muszą być robione w niedużej odległości czasowej od siebie żeby to miało sens Cytuj
wazelina Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Mógłby ktoś się wypowiedzieć czy na Ultra Lite lub Lite działa najnowszy TeamSpeak 3 ? Z góry dziękuje Cytuj
Gość Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Podejrzewam że na 99% działa bo kiedyś korzystałem na wersji z 2015 Cytuj
Bananoffy1337 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2018 @wazelina ts śmiga elegancko na Ultra Lite, także śmiało możesz instalować. Windowsik petarda! Cytuj
devil1996zgg Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2018 @srom-otnik siemka a zrobisz win 10 ? bo na tym juz nowe gry nie chodza Cytuj
mentor74 Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2018 38 minut temu, devil1996zgg napisał: @srom-otnik siemka a zrobisz win 10 ? bo na tym juz nowe gry nie chodza Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi