devhost977 Opublikowano 30 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2025 Racja - zły link wkleiłem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
maximus600 Opublikowano 12 Lutego Zgłoś Opublikowano 12 Lutego W dniu 13.01.2022 o 15:11, Jakub napisał(a): bo juz wiem w czym tkwi problem . Rozwiazanie : Koledzy. Jak w tym systemie zainstalować NET Framework 3.5. Nie wiem juz co robić. Wszystkie metody zawodzą łącznie z tą powyżej. Czy da się to jakos zrobić w tym systemie? Proszę o pomoc. Dziękuję Cytuj
stens Opublikowano 12 Lutego Zgłoś Opublikowano 12 Lutego Otwórz ISO w exploratorze, uruchom CMD jako admin i wklep komendę Dism /online /enable-feature /featurename:NetFx3 /All /Source:G:\sources\sxs /LimitAccess gdzie G zmień na swoją literę dysku. Cytuj
maximus600 Opublikowano 12 Lutego Zgłoś Opublikowano 12 Lutego No i właśnie tutaj jest problem. Tak jak na zrzucie ekranu. W tym image nie da się zainstalować NET Framework zadnym znanym sposobem. Bardzo proszę o inne rozwiązanie. Dziękuję [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Próbowałem wkładać także oryginalną płytę i inne obrazy ISO i zawsze jest to samo. Cytuj
stens Opublikowano 12 Lutego Zgłoś Opublikowano 12 Lutego Uruchom cmd jako admin,i wpisz komendę DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth To polecenie skanuje podstawowe pliki systemu operacyjnego, aby sprawdzić, czy nie działają nieprawidłowo i spróbować je naprawić. Następnie uruchom narzędzie sprawdzania plików systemowych sfc /scannow to polecenie skanuje wszystkie pliki systemowe w systemie Windows, w tym pliki chronione. A jeśli znajdzie uszkodzone pliki systemowe w systemie Windows, zastąpi te uszkodzone pliki za pomocą kopii z pamięci podręcznej. No i restart systemu i spróbuj po tym przez CMD. Cytuj
maximus600 Opublikowano 12 Lutego Zgłoś Opublikowano 12 Lutego Bardzo dziękuję za odpowiedź. Już robię te komendy co podałeś. Strasznie długo to trwa. Dam znać czy to pomogło... Cytuj
stens Opublikowano 12 Lutego Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2 minuty temu, maximus600 napisał(a): Strasznie długo to trwa. Nie przerywaj jak zatrzyma się, bo naprawia. Cytuj
maximus600 Opublikowano 12 Lutego Zgłoś Opublikowano 12 Lutego OK. Dam znać jutro rano ponieważ teraz komputer pracuje a ja musze wyjść z biura bo to maszyna służbowa. Dzięki i pozdrawiam Cytuj
maximus600 Opublikowano 13 Lutego Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 17 godzin temu, stens napisał(a): Nie przerywaj jak zatrzyma się, bo naprawia. niestety dalej to samo. Ten sam komunikat tak jak widać Czy da się jeszcze coś z tym zrobić czy trzeba szukać innego iso i przeinstalować system? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
stens Opublikowano 13 Lutego Zgłoś Opublikowano 13 Lutego Musisz mieć to samo ISO, z którego była instalacja. Cytuj
kwasior500 Opublikowano 13 Lutego Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 15 minut temu, stens napisał(a): Musisz mieć to samo ISO, z którego była instalacja. A jak instalowałem w 2015 i zaktualizował się do 22H2 to co wtedy? Pytanie czysto teoretyczne akurat Cytuj
maximus600 Opublikowano 13 Lutego Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 52 minuty temu, stens napisał(a): Musisz mieć to samo ISO, z którego była instalacja. Tak. Mam to samo iso i tego samego pena bo to z pena było. Zresztą próbowałem także z innymi obrazami i nawet z oryginalną płytą CD. Odnośnie wersji 22H to przecież mówimy o Windows 8.1 więc tutaj nie ma wersji 22H. pozdrawiam Cytuj
maximus600 Opublikowano 13 Lutego Zgłoś Opublikowano 13 Lutego No i problem rozwiązany. Zrobiłem reinstall z innego ISO i problem jak ręką odjął NET Framework zainstalował się i to z WU. Także dla innych ostrzeżenie ponieważ ISO z tego wątku ma taką przypadłość, że nie zainstalujecie na nim NetFramework. pozdrawiam Cytuj
Jakub Opublikowano 15 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lutego W dniu 12.02.2026 o 14:10, maximus600 napisał(a): No i właśnie tutaj jest problem. Tak jak na zrzucie ekranu. W tym image nie da się zainstalować NET Framework zadnym znanym sposobem. Bardzo proszę o inne rozwiązanie. Dziękuję [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Próbowałem wkładać także oryginalną płytę i inne obrazy ISO i zawsze jest to samo. Po co to robisz skoro ja aktywowałem go wiec nie ma potrzeby INSTALACJI Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi