Skocz do zawartości

Windows 8.1 with update 3 - 32 I 64 Bit PL -18.10.22r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 13.01.2022 o 15:11, Jakub napisał(a):

bo juz wiem w czym tkwi problem   .

Rozwiazanie : 

Koledzy. Jak w tym systemie zainstalować NET Framework 3.5. Nie wiem juz co robić. Wszystkie metody zawodzą łącznie z tą powyżej. Czy da się to jakos zrobić w tym systemie?

Proszę o pomoc. Dziękuję

Opublikowano

Otwórz ISO w exploratorze, uruchom CMD jako admin i wklep komendę     

Dism /online /enable-feature /featurename:NetFx3 /All /Source:G:\sources\sxs /LimitAccess

gdzie G zmień na swoją literę dysku.

Opublikowano

No i właśnie tutaj jest problem.

Tak jak na zrzucie ekranu. W tym image nie da się zainstalować NET Framework zadnym znanym sposobem.

Bardzo proszę o inne rozwiązanie. Dziękuję

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Próbowałem wkładać także oryginalną płytę i inne obrazy ISO i zawsze jest to samo.

Opublikowano

Uruchom cmd jako admin,i wpisz komendę 
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth  

To polecenie skanuje podstawowe pliki systemu operacyjnego, aby sprawdzić, czy nie działają nieprawidłowo i spróbować je naprawić.
Następnie uruchom narzędzie sprawdzania plików systemowych  
sfc /scannow 
  to polecenie skanuje wszystkie pliki systemowe w systemie Windows, w tym pliki chronione. A jeśli znajdzie uszkodzone pliki systemowe
 w systemie Windows, zastąpi te uszkodzone pliki za pomocą kopii z pamięci podręcznej. No i restart systemu i spróbuj po tym przez CMD.

Opublikowano
17 godzin temu, stens napisał(a):

Nie przerywaj jak zatrzyma się, bo naprawia.

niestety dalej to samo. Ten sam komunikat tak jak widać

Czy da się jeszcze coś z tym zrobić czy trzeba szukać innego iso i przeinstalować system?

Opublikowano
52 minuty temu, stens napisał(a):

Musisz mieć to samo ISO, z którego  była instalacja. 🙂 

Tak. Mam to samo iso i tego samego pena bo to z pena było. Zresztą próbowałem także z innymi obrazami i nawet z oryginalną płytą CD.

Odnośnie wersji 22H to przecież mówimy o Windows 8.1 więc tutaj nie ma wersji 22H.

pozdrawiam 

Opublikowano

No i problem rozwiązany. Zrobiłem reinstall z innego ISO i problem jak ręką odjął NET Framework zainstalował

się i to z WU. Także dla innych ostrzeżenie ponieważ ISO z tego wątku ma taką przypadłość, że nie zainstalujecie

na nim NetFramework. pozdrawiam

Opublikowano
W dniu 12.02.2026 o 14:10, maximus600 napisał(a):

No i właśnie tutaj jest problem.

Tak jak na zrzucie ekranu. W tym image nie da się zainstalować NET Framework zadnym znanym sposobem.

Bardzo proszę o inne rozwiązanie. Dziękuję

Próbowałem wkładać także oryginalną płytę i inne obrazy ISO i zawsze jest to samo.

Po co to robisz skoro ja aktywowałem go wiec nie ma potrzeby INSTALACJI