linupsiarz 3 Posted May 5, 2018 Report Share Posted May 5, 2018 przydałaby się poważna dyskusja, w sumie patrząc na ruchy microsoftu myślę że ten Polaris będzie miał nowe jądro, serio, sterowniki tylko z chmury chyba że preinstalowane i będą próbowali stworzyć nowy rodzaj aplikacji uniwersalnych+też aplikacji w chmurze [widać to po usłudze one drive i office] edycja; z tymi aplikacjami to przychodzi mi na myśl coś a la twitter lite jako strona internetowa w 'aplikacji' podejrzewam że jeśli adobe się za to weźmie to taki photoshop będzie działał na każdym systemie nawet offline Quote Link to post Share on other sites
bractwostali 6 Posted August 18, 2018 Report Share Posted August 18, 2018 ej to ma być nowy wyndows ? słyszałem ze po 10 już nic nie będzie Quote Link to post Share on other sites
scarley jones 14 Posted August 27, 2018 Report Share Posted August 27, 2018 To kiedy nowy windows? Jak w M$ zabraknie kasy? Quote Link to post Share on other sites
bossmann 5 Posted September 22, 2018 Report Share Posted September 22, 2018 Dobrze się czyta jeszcze tego typu informacje. Dobrze że to Windows Solaris a nie Windows Virtualis. Dobrze że M$ (jeszcze) nie wpadł na taki pomysł. Wyobraźcie sobie takiego Virtualisa z przyszłości teraz: komputer z 32GB ROM (pamięć tylko do odczytu) a w niej system. Reszta plików wykonywalnych tylko online. Dodatkowo 32GB ram i reszta systemu wgrywana online podczas bootu (wymagany lan / net). Żyjemy w czasach w których ssd jest mega tanie. Zrobić z małego ssd ROM o wielkości powiedzmy 64GB to bardzo tania sprawa. Wystarczy dogadać się z producentami sprzętu. ROM zawierałby wiele odmian VIRTUALISA a to którą i jaką uzależnione byłoby od połączenia z netem. I wtedy bez MASTERCARD/VISA systemów za frajer już by nie było albowiem nawet dziś (zaprogramować inny klucz w UEFI) to cud. Zczytać czy skasować to nie problem, gorzej z zapisem innego. Cracków, aktywatorów i innych by nie było Po fantazjować fajna sprawa. Cieszmy się zatem że coś takiego nie istnieje i że dyski twarde nie są zintegrowane z płytami głównymi i że systemy operacyjne można przenosić na penkach, dyskach i płytach. Quote Link to post Share on other sites
J3RZY 104 Posted August 30, 2019 Report Share Posted August 30, 2019 W dniu 18.08.2018 o 12:27, bractwostali napisał: słyszałem ze po 10 już nic nie będzie ... koniec świata Quote Link to post Share on other sites
M4T 3,471 Posted August 30, 2019 Report Share Posted August 30, 2019 2 godziny temu, J3RZY napisał: ... koniec świata Odznaka "Górnik" została odblokowana. Quote Link to post Share on other sites
P1O 752 Posted August 31, 2019 Report Share Posted August 31, 2019 Odznaka "Górnik"? ...a czy przypadkiem nie chodziło o tę odznakę? Quote Link to post Share on other sites
TheLong 0 Posted August 31, 2019 Report Share Posted August 31, 2019 19 godzin temu, J3RZY napisał: ... koniec świata A ja czytałem ze juz pracują nad nowym systemem Modern OS I proponuje zrobic temat o Modern OS Quote Link to post Share on other sites
Hannibal 88 Posted August 31, 2019 Report Share Posted August 31, 2019 2 godziny temu, TheLong napisał: A ja czytałem ze juz pracują nad nowym systemem Modern OS I proponuje zrobic temat o Modern OS To proszę taki temat założyć - wszak to nic trudnego. Tylko byłoby dobrze (to eufemizm), by post otwierający nie zawierał "informacji" ograniczającej się do tego, że słyszał Pan o takim projekcie. Quote Link to post Share on other sites
WinXFan 30 Posted September 2, 2019 Report Share Posted September 2, 2019 Dostałem straszne przecieki. Udało mi się wyrwać wersję beta Windowsa Polarisa dokładniej Windows 11.0 [Bulid 21154.winmain-240917-1940] arkkub32 likes this Quote Link to post Share on other sites
LeoRojas 5 Posted January 18, 2020 Report Share Posted January 18, 2020 windows 10X powstaje Quote Link to post Share on other sites
jou300 34 Posted January 23, 2020 Report Share Posted January 23, 2020 Win10 to ostatnia wersja Windows. Następny system będzie na linuxie. Quote Link to post Share on other sites
WinXFan 30 Posted February 27, 2020 Report Share Posted February 27, 2020 Niechaj Windows 12 na Darwinie będzie! Quote Link to post Share on other sites
macfanpl 3 Posted March 28, 2020 Report Share Posted March 28, 2020 W dniu 27.02.2020 o 21:03, WinXFan napisał: Niechaj Windows 12 na Darwinie będzie! Od Maca to niech lepiej się zdala MS trzyma..... Maci są za**biste tak BTW Quote Link to post Share on other sites
WinXFan 30 Posted March 29, 2020 Report Share Posted March 29, 2020 Darwin to baza Mac OSa a nie cały sys. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts