Guest Posted August 3, 2017 Report Posted August 3, 2017 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] brakujący vbs do pokazywania i ukrywania plików > trzeba go wrzucić w katalogu Personal do C:\Windows Quote
Mr.T Posted August 3, 2017 Author Report Posted August 3, 2017 do pliku reg na ppm nie dałeś plikow vbs bo ten plik nie potrzebny [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] brakujący vbs do pokazywania i ukrywania plików > trzeba go wrzucić w katalogu Personal do C:\Windows i wprowadzasz ludzi w błąd nie potrzeba nic wrzucać , przewidzialem to i kazdy obraz zawiera juz ten mikroskopijny plik, stwierdzilem ze nei przeszkadza a ze waży prawie nic moze sobie byc więc wystarczy dodac tylko plik reg dlatego dodałem tylko to, to wiedzialem ze bedzie dzialac a przecietny uzytkownik nie mysli o pliku VBS tylko wystarcza mu REG nawet nie spradziles czy działa a piszesz ehhh Quote
Guest Posted August 4, 2017 Report Posted August 4, 2017 Chodzilo mi jakby ktos chcial na inny system, wtedy bez vbs niedziala Quote
agentix Posted August 4, 2017 Report Posted August 4, 2017 A co to konkretnie robi? Chodzi o "pokaż ukryte pliki i foldery"? Quote
Mr.T Posted August 4, 2017 Author Report Posted August 4, 2017 Pokazuje lub odkrywa ukryte pliki i foldery systemowe Quote
VACek Posted August 4, 2017 Report Posted August 4, 2017 Znaczy w win 10 nie ma tej opcji? jest i zawsze była Quote
agentix Posted August 4, 2017 Report Posted August 4, 2017 To nie rozumiem co daje ten reg. Są jeszcze inne pliki których ta opcja nie odsłania? Quote
Mr.T Posted August 4, 2017 Author Report Posted August 4, 2017 To nie rozumiem co daje ten reg. Jak nie rozumiesz to znaczy że ci nie potrzebnyjak nie potrzebny nie musisz używać zresztą został dodany opcjonalnie w załączniku nie w systemie Quote
Guest Posted August 4, 2017 Report Posted August 4, 2017 odkrywa i zabezpieczone ukryte i zwykłe ukryte Quote
Mr.T Posted August 4, 2017 Author Report Posted August 4, 2017 odkrywa i zabezpieczone ukryte i zwykłe ukryte a co ja wyzej napisalem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Guest Posted August 4, 2017 Report Posted August 4, 2017 Widzę że się nie rozumiemy do tego są 2 opcje jedno wyklucza 2gie. Pierwsza nie pokazuje z automatu tylko odblokowuje ich pokazywanie po włączeniu pokazywania ukrytych Quote
agentix Posted August 5, 2017 Report Posted August 5, 2017 Pobrałem i zainstalowałem system. Jak na razie śmiga jak rakieta. Mam jedna pewien problem. Mianowicie nie mam tych "kręcących się kropek" podczas bootowania i zamykania systemu. Czy jest możliwość ich włączenia czy zostały trwale usunięte?Update: Problem częściowo rozwiązany. Winą były domyślne ustawienia systemu w sekcji właściwości systemu->zaawansowane->wydajność->efekty wizualne. Były one domyślnie ustawione w kratkę tj. część włączona, część wyłączona. Przestawienie wszystkiego na najlepszy wygląd rozwiązało problem. Winę ponosiła dokładniej opcja "animuj formanty i elementy wewnątrz okien".Niestety kropki wróciły tylko podczas uruchamiania i zamykania systemu. Na etapie bootowania z logiem producenta na czarnym tle kropek nie ma więc nie wiem na którym etapie bootu komputer jest. Normalnie kropki powinny się pojawić po chwili, kiedy komputer wychodzi z fazy biosu i wchodzi w fazę ładowania systemu. Niestety bluetooth nie działa, pewnie usunęło się razem z easy transfer :/ sfc i dism online nie działają, aktualizacja nie chce się pobrać. Wracam do normalnego systemu. Quote
Guest muuz Posted August 11, 2017 Report Posted August 11, 2017 ktos tu ciemnote wciska własnie specjalnie postawilem przed chwilą Mówiłem o tej klawiaturze. Pewnie jest jakoś powiązana z Modern UI czy czymś takim. W każdym razie - kliknięcie nie wywołuje reakcji. Przywykłem do tego rozwiązania, więc na początku mi go brakowało. Quote
Baza Posted August 13, 2017 Report Posted August 13, 2017 Witam Panów, mam z lekka śmieszny problem. Chciałem dodać kolejne konto użytkownika ale nie da się, wchodzę normalnie Ustawienia > Konta > Rodzina i inne osoby >Dodaj kogoś innego do tego komputera. I po kliknięciu tego wyskakuje mnie okienko na chwilę i się wyłącza. Co z tym fantem zrobić? 2 inne osoby pracują na komputerze a nie chciałbym żeby działały na moim koncie. Quote
Baza Posted August 16, 2017 Report Posted August 16, 2017 Witam Panów, mam z lekka śmieszny problem. Chciałem dodać kolejne konto użytkownika ale nie da się, wchodzę normalnie Ustawienia > Konta > Rodzina i inne osoby >Dodaj kogoś innego do tego komputera. I po kliknięciu tego wyskakuje mnie okienko na chwilę i się wyłącza. Co z tym fantem zrobić? 2 inne osoby pracują na komputerze a nie chciałbym żeby działały na moim koncie. Jest ktoś w stanie pomóc? Jeśli nie to muszę stawiać jakiś inny system... Quote
Mr.T Posted August 16, 2017 Author Report Posted August 16, 2017 gdzies na forum bylo juz pisane kilka razy tylko teraz nie wiem dokładnie gdzie Quote
tomoyokiv Posted August 27, 2017 Report Posted August 27, 2017 Nie działa opcja uśpij w dodatku startisback z załącznika. Nwm czy to wina systemu czy dodatek zbugowany. Jakiś pomysł? Quote
Mr.T Posted August 27, 2017 Author Report Posted August 27, 2017 startisback dziala sprawdzalem ale mozesz sciagnac najpierw testowa ze strony autora i sprobowac najwyzej później przeinstalujesz Quote
tomoyokiv Posted August 30, 2017 Report Posted August 30, 2017 Zainstalowałem na laptopie i działa wyśmienicie więc zastanawiam że czy nie dać go na głównego PC. Nada się ten system do gier? Tylko do gier i nic wiecej. Quote
rykiar Posted September 7, 2017 Report Posted September 7, 2017 Mówiłem o tej klawiaturze. Pewnie jest jakoś powiązana z Modern UI czy czymś takim. W każdym razie - kliknięcie nie wywołuje reakcji. Przywykłem do tego rozwiązania, więc na początku mi go brakowało. Niestety częsty problem przy kastratach. Zapewne coś w modern ui jak się ciachnie to znika klawiatura. Ciekawe czy to kwestia rejestru czy może jakiś element tej klawiatury dotykowej został wycięty. Pamiętam, że programy do optymalizacji rejestru potrafią wyłączyć klawiaturę właśnie poprzez rejestr. Sprawdzę na starej maszynce, jaki to był. Moze coś to ułatwi na przyszłość, bo to chyba jedna z nielicznych, przydatnych funkcji do ekranów dotykowych i tabletów, Quote
Janikus Posted September 7, 2017 Report Posted September 7, 2017 Jak wyłączyć w tym modzie filtr smartscreen? Bo wszystko od wujka google'a nie dziala... Quote
DRA Posted September 12, 2017 Report Posted September 12, 2017 Ktoś uruchomił Windows Hello (unlock paluchem) na tym obrazie? Quote
tomoyokiv Posted September 15, 2017 Report Posted September 15, 2017 Zainstalowałem na laptopie - 30 procesów systemu Windows Zainstalowałem na PC - 50 procesów systemu Windows Takie same ustawienia tylko sterowniki inne. W czym może leżec problem? Quote
Nieobecny Posted September 15, 2017 Report Posted September 15, 2017 Zainstalowałem na laptopie - 30 procesów systemu WindowsZainstalowałem na PC - 50 procesów systemu Windows Raczej odwrotnie. Odpowiedziałeś sobie sam - w sterownikach. Laptop ma więcej sterowników. Quote
tomoyokiv Posted September 15, 2017 Report Posted September 15, 2017 No właśnie że nie odwrotnie bo na laptopie mam mniej procesów niż na PC. Quote
r3jn Posted September 16, 2017 Report Posted September 16, 2017 ja mam taki problem że wywala mi w grach że w systemie za mało pamięci albo coś w tym stlu i zamknij aplikacje. gry sie wyraznie tną a w gta V pomimo max grafy wiekszość tekstur jest słabej jakośći np wnetrze auta dodam że na poprzedniej wersji moda nie miałem problemu tylko na tej wersji Quote
linupsiarz Posted September 17, 2017 Report Posted September 17, 2017 takie pytanie, bo użyłem o10o [czy co to tam jest] by wyłączyć defendera na dobre [wyłączyłem go wpierw w opcjach systemu] bo nie mogłem znaleźć zasad grupy....bo zdaje się ich zwyczajnie nie ma, brawo... nie wiem czy to tylko wina wersji home ale mniejsza co jakiś czas procesor żre proces usługi platformy ochrony od microshitu, da radę coś z tym zrobić? Quote
Mr.T Posted September 17, 2017 Author Report Posted September 17, 2017 bo nie mogłem znaleźć zasad grupy....bo zdaje się ich zwyczajnie nie ma, brawo... nie wiem czy to tylko wina wersji home bo wesja Home tego nigdy nie posiadała i nie posiada zasad grup Bravo Ty! Quote
linupsiarz Posted September 17, 2017 Report Posted September 17, 2017 jprdl microsof serio jest beznadziejną firmą... daliby jeden system i enterprise i tyle a co zrobić z tym procesem od ich 'centrum zabezpieczeń'? edit; btw. wie ktoś jak zrobić bym mógł na w10 kopiować pliki z VMware do hosta i vice versa? na w7 działa to od razu edit; nie wiem, raz działa z gościa na host raz nie edit; mam nadzieję że za rok powstanie wersja extreme, bo windows 10 jest ewidentnie bezczelną betą Quote
Recommended Posts