Jump to content

Win 10 1703 Extreme PC/Tablet (x86-x64) 2k17

Recommended Posts

Posted

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] brakujący vbs do pokazywania i ukrywania plików > trzeba go wrzucić w katalogu Personal do C:\Windows

Posted

do pliku reg na ppm nie dałeś plikow vbs

bo ten plik nie potrzebny 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] brakujący vbs do pokazywania i ukrywania plików > trzeba go wrzucić w katalogu Personal do C:\Windows

i wprowadzasz ludzi w błąd

nie potrzeba  nic wrzucać , przewidzialem to i kazdy obraz zawiera juz ten mikroskopijny plik, stwierdzilem ze nei przeszkadza a ze waży prawie nic moze sobie byc

więc wystarczy dodac tylko plik reg

dlatego dodałem tylko to, to wiedzialem ze bedzie dzialac a przecietny uzytkownik nie mysli o pliku VBS tylko wystarcza mu REG

nawet nie spradziles czy działa a piszesz 

ehhh

Posted

To nie rozumiem co daje ten reg.
Jak nie rozumiesz to znaczy że ci nie potrzebny

jak nie potrzebny nie musisz używać

zresztą został dodany opcjonalnie w załączniku nie w systemie 

Posted

Widzę że się nie rozumiemy do tego są 2 opcje jedno wyklucza 2gie.

Pierwsza nie pokazuje z automatu tylko odblokowuje ich pokazywanie po włączeniu pokazywania ukrytych :E

Posted

Pobrałem i zainstalowałem system. Jak na razie śmiga jak rakieta. Mam jedna pewien problem. Mianowicie nie mam tych "kręcących się kropek" podczas bootowania i zamykania systemu. Czy jest możliwość ich włączenia czy zostały trwale usunięte?

Update: Problem częściowo rozwiązany. Winą były domyślne ustawienia systemu w sekcji właściwości systemu->zaawansowane->wydajność->efekty wizualne. Były one domyślnie ustawione w kratkę tj. część włączona, część wyłączona. Przestawienie wszystkiego na najlepszy wygląd rozwiązało problem. Winę ponosiła dokładniej opcja "animuj formanty i elementy wewnątrz okien".

Niestety kropki wróciły tylko podczas uruchamiania i zamykania systemu. Na etapie bootowania z logiem producenta na czarnym tle kropek nie ma więc nie wiem na którym etapie bootu komputer jest. Normalnie kropki powinny się pojawić po chwili, kiedy komputer wychodzi z fazy biosu i wchodzi w fazę ładowania systemu.

Niestety bluetooth nie działa, pewnie usunęło się razem z easy transfer :/

j1dnk6G.png

sfc i dism online nie działają, aktualizacja nie chce się pobrać. Wracam do normalnego systemu.

Posted

ktos tu ciemnote wciska własnie specjalnie postawilem przed chwilą 

Mówiłem o tej klawiaturze. Pewnie jest jakoś powiązana z Modern UI czy czymś takim. W każdym razie - kliknięcie nie wywołuje reakcji. Przywykłem do tego rozwiązania, więc na początku mi go brakowało. ;) 

hCG5jEh.png

Posted

Witam Panów, mam z lekka śmieszny problem. Chciałem dodać kolejne konto użytkownika ale nie da się, wchodzę normalnie Ustawienia  > Konta > Rodzina i inne osoby >Dodaj kogoś innego do tego komputera. I po kliknięciu tego wyskakuje mnie okienko na chwilę i się wyłącza. Co z tym fantem zrobić? 2 inne osoby pracują na komputerze a nie chciałbym żeby działały na moim koncie.

Posted

Witam Panów, mam z lekka śmieszny problem. Chciałem dodać kolejne konto użytkownika ale nie da się, wchodzę normalnie Ustawienia  > Konta > Rodzina i inne osoby >Dodaj kogoś innego do tego komputera. I po kliknięciu tego wyskakuje mnie okienko na chwilę i się wyłącza. Co z tym fantem zrobić? 2 inne osoby pracują na komputerze a nie chciałbym żeby działały na moim koncie.

Jest ktoś w stanie pomóc? Jeśli nie to muszę stawiać jakiś inny system...

Posted

Mówiłem o tej klawiaturze. Pewnie jest jakoś powiązana z Modern UI czy czymś takim. W każdym razie - kliknięcie nie wywołuje reakcji. Przywykłem do tego rozwiązania, więc na początku mi go brakowało. ;)

hCG5jEh.png

Niestety częsty problem przy kastratach. Zapewne coś w modern ui jak się ciachnie to znika klawiatura. Ciekawe czy to kwestia rejestru czy może jakiś element tej klawiatury dotykowej został wycięty. Pamiętam, że programy do optymalizacji rejestru potrafią wyłączyć klawiaturę właśnie poprzez rejestr. Sprawdzę na starej maszynce, jaki to był. Moze coś to ułatwi na przyszłość, bo to chyba jedna z nielicznych, przydatnych funkcji do ekranów dotykowych i tabletów,

Posted

Zainstalowałem na laptopie - 30 procesów systemu Windows

Zainstalowałem na PC - 50 procesów systemu Windows

Raczej odwrotnie. Odpowiedziałeś sobie sam - w sterownikach. Laptop ma więcej sterowników.

Posted

ja mam taki problem że wywala mi w grach  że w systemie za mało pamięci albo coś w tym stlu i zamknij aplikacje. gry sie wyraznie tną  a w gta V pomimo max grafy wiekszość tekstur jest słabej jakośći np wnetrze auta  dodam że na poprzedniej wersji moda nie miałem problemu tylko na tej wersji

Posted

takie pytanie, bo użyłem o10o [czy co to tam jest] by wyłączyć defendera na dobre [wyłączyłem go wpierw w opcjach systemu] bo nie mogłem znaleźć zasad grupy....bo zdaje się ich zwyczajnie nie ma, brawo... nie wiem czy to tylko wina wersji home ale mniejsza

co jakiś czas procesor żre proces usługi platformy ochrony od microshitu, da radę coś z tym zrobić?

Posted

bo nie mogłem znaleźć zasad grupy....bo zdaje się ich zwyczajnie nie ma, brawo... nie wiem czy to tylko wina wersji home
bo wesja Home tego nigdy nie posiadała i nie posiada zasad grup :D

Bravo Ty!

Posted

jprdl microsof serio jest beznadziejną firmą... daliby jeden system i enterprise i tyle

a co zrobić z tym procesem od ich 'centrum zabezpieczeń'?

edit;

btw. wie ktoś jak zrobić bym mógł na w10 kopiować pliki z VMware do hosta i vice versa? na w7 działa to od razu edit; nie wiem, raz działa z gościa na host raz nie

edit; mam nadzieję że za rok powstanie wersja extreme, bo windows 10 jest ewidentnie bezczelną betą