Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Specyfikacja:  

Crucial Ballistix 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz CL9 -Ram

Western Digital Caviar Blue, 3.5'', 1TB -dysk

Corsair CX Series 500W -zasilacz 

MSI B85-G43 Sc LGA1150 Intel B85- płyta główna

Intel CORE i5-4460, 3.2GHz, 6MB, BOX (BX80646I54460)- Procesor

nVidia GeForce GTX 960 2 GB -karta graficzna

Na kompie głównie gram i oglądam filmy, zależy mi na tym, żeby komputer chodził płynnie bez zamułek

Opublikowano

@MadDragory poczytaj sobie testy wydajności........ gry osiągają więcej klatek pod Windows 10 niż pod starociem Win 7... poza tym Win 10 obsługuje DirectX 12 który daje "kopa" w nowych grach (tylko trzeba mieć kartę która obsłuży DX12)

Opublikowano

@MadDragory poczytaj sobie testy wydajności........ gry osiągają więcej klatek pod Windows 10 niż pod starociem Win 7... poza tym Win 10 obsługuje DirectX 12 który daje "kopa" w nowych grach (tylko trzeba mieć kartę która obsłuży DX12)

z tą wydajnością i klatkami to jest tak i nie, nie na każdym sprzęcie w10 daje kopa :) 

Opublikowano

Od siebie polecę ci czysty 8.1 albo czystą 10 sam mam podobną konfiguracje jedynie karta jest trochę słabsza a wszystko śmiga jak powinno tylko 10 musisz odpowiedni dostosować :)
[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Tutaj masz program do wyłączenia telemetrii, jeśli nie używasz defendera windows update i innych to zaznacz wszystko w nim oprócz dwóch ostatnich opcji w lockscreen. 

Opublikowano

czysta 10 najlepiej pro. przy końcu instalacji nie dawaj ustawień ekspresowych tylko wszystko powyłączaj, w systemie już ustawienia -> prywatność powyłączaj co ci nie pasuje i system działa super.

Tak jak Mateusz napisał, to już kwestia sprzętu czy Windows 10 wyciśnie więcej klatek od 7. Ten komputer jest na tyle wydajny, że byś w zasadzie nie odczuł różnicy.

ja bym powiedział że nie kwestia sprzętu a gry.

aha i jeszcze gry, są też takie co działają tylko na 10, co prawda mało ale ostatnio dołączył Halo Wars 2, z pewnością będzie ich więcej.

Opublikowano

@MadDragory Znalazłem tego windows'a [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], lecz skryptu już nie..Mógłbyś podlinkować?

Hehe mogę  :P  .

Te które sam używam/testuje :

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

@Mark72  Ameryki nie odkryłeś :P no i tyle na temat . 

Nie mogę komuś polecić czegoś co nie sprawdziłem sam :D

Opublikowano

Wiadomość wygenerowana automatycznie.
Ten temat został zamknięty..

Z powodu: Rozwiązany

Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś".

Pozdrawiamy zespół Winclub.pl

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie