Boski. Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2017 Siemanko, wie ktoś jak zrobić upgrade windows 8.1 do windows 10? podczas instalacji staje na 32% i się wiesza, i nie da się nic zrobić, za wszystkie pomocne odpowiedzi z góry dzięki Cytuj
VACek Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2017 Darmowej aktualizacji już nie zrobisz Więc nie lepiej formacik i na czysto ? Cytuj
Tupak Amaru Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2017 Darmowej aktualizacji już nie zrobisz Więc nie lepiej formacik i na czysto ? Jeszcze wczoraj robiłem także może da radę. Ale też miałem problemy bo dwa razy nie poszło, okazało się że Windows 8.1 nie miał zainstalowanych sporo poprawek. Po ich zainstalowaniu bez żadnego problemu zaktualizowałem 8.1 do 10 i aktywowałem W10. Potem tylko instalacja na czysto Windows 10 a że w lapku jest SSD to poszło to dość szybko. Cytuj
LAGUNA Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2017 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
VACek Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2017 Jeszcze wczoraj robiłem także może da radę. Tak jeśli wcześniej była robiona rezerwacja, a jeśli nie to powinno zaktualizować ale nie przyjmie aktywacji [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Aż takim cebulakiem być to z lekka przesada ale to tylko moje zdanie Cytuj
Tupak Amaru Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2017 Tak jeśli wcześniej była robiona rezerwacja, a jeśli nie to powinno zaktualizować ale nie przyjmie aktywacji Aż takim cebulakiem być to z lekka przesada ale to tylko moje zdanie Widzisz i nie masz racji bo nie była robiona żadna rezerwacja. Czysty system Windows 8.1 na HP 250 G3 z partycją recovery system zaktualizowany "cebulowym sposobem" jak to nieładnie nazwałeś. Po aktualizacji od razu go aktywowałem, zero problemów. Potem oczywiście instalacja 10 na czysto z formatem wszystkich partycji i konwersją na GPT bo fabrycznie było MBR. Sposób oficjalny legalny nie widzę tu żadnego cebularzenia. Jednak ta 10 jest zdecydowanie wygodniejsza od Windows 8.1 i działa lepiej, szybciej. Cytuj
VACek Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2017 Czysty system Windows 8.1 na HP 250 G3 z partycją recovery system zaktualizowany "cebulowym sposobem" jak to nieładnie nazwałeś. nieładnie to jest tak robić, to sie nazywa zwykłe cebulactwo jak zdrowe osoby tak kombinują Cytuj
razor1995 Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2017 Darmowej aktualizacji już nie zrobisz Więc nie lepiej formacik i na czysto ? Jak nie zrobi, jak zrobi? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] zwykłe cebulactwo jak zdrowe osoby tak kombinują Czy M$ powiedział - jesteś zdrowy, nie możesz korzystać z funkcji ułatwień dostępu? Ta oferta nie jest przeznaczona dla osób niepełnosprawnych, a dla osób korzystających z ułatwień dostępu, wśród których jest choćby program lupa M$ nikogo (jeszcze) nie wysyła na komisję lekarską, z resztą ten upgraade jest określony nieprecyzyjnie, z tymi "zdrowymi osobami" to jest jednak nadinterpretacja Ułatwienia dostępu: Cytuj
Nieobecny Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2017 Jak tylko pragnąłbym zauważyć, że tutaj: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] oświadczenie jest domyślne, czyli wychodzi na, to że każdy jest inwalidą. Tak czy siak dalej jest możliwość darmowej aktualizacji i działa wyśmienicie. Robię to regularnie na wielu sprzętach jakie tylko trafią w moje ręce i mają legalny klucz od Win 7, 8, 8.1. Nie są potrzebne żadne aktualizacje w tych systemach. Cały proces na dysku SSD idzie bardzo szybko(wymagany oczywiście szybki internet). Win 10 po aktualizacji jest od razu aktywowany. Format i bezproblemowy powrót do starszej wersji systemu na czysto lub dla chcących się przesiąść instalacja Win 10 na czysto. Cytuj
Gość DRAGO Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2017 A nie lepiej było wydobyć key w8.1 z systemu programem potem zainstalować na czysto windows 10 i aktywować tym kluczem. Ja tak zrobiłem i jest ok, a mam windows 7 ultimate box pl i windows 10 pro x64 jak i x86 się aktywuje na ok po instalacji. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2017 Też można. Nadal darmowa aktualizacja jest dostępna. Przez MCT również. Cytuj
Boski. Opublikowano 14 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2017 a powie ktoś jak to zrobić, bo wcześniej normalnie miałem aktualizacje windows 10, ale użyłem okr(one key recovery) bo nagle cs zaczął mi prawie all ram zjadać, a na windows 8.1 dużo rzeczy nie śmiga mi jak powinno i moim zdaniem win10 lepszy, byłbym wdzięczny jak ktoś by napisał jak zrobić aktualkę tak aby za pierwszym razem przeszłą, dla klientów korzystających z technologii pomocniczych też próbowałem i podczas instalacji jak już pobierze wszystko restartuje się sam laptop, i gdy trwa ta instalacja to wiesza się na tych 32% :/ pozdrawiam ps. próbowałem też poprzez media creation tool od microsoft, oraz tym asystentem od uaktualnienia ale ciągle wiesza się podczas instalacji przy 32%. Cytuj
annonying_anoni Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2017 Użyj media creation tool jako zainstaluj na innym komputerze ,i zabootuj z pendrive Cytuj
Nieobecny Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2017 Przecież jak już miałeś Win 10 na kompie, to tylko czysta instalacja za pomocą obrazu ISO wypalonego na pendrive lub płytę albo za pomocą narzędzia od MS - Media Creation Tool: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Instalujesz i jak jesteś online to masz aktywowany od razu, albo od razu jak się podłączysz. Cytuj
Boski. Opublikowano 14 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2017 spróbuję wgrać z pendrive i dam znać czy się udało. Niestety po próbie instalacji z pendrive zawiesił się na cholernych 32% ma ktoś jakieś pomysły? już mnie denerwuje ta instalacja... Cytuj
Hells Angels Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2017 Sprawdź jeszcze dysk. Miałem kiedyś tak, że na laptopie przy instalacji systemu komputer zawieszał się przy iluś tam procentach, a jak się potem okazało winien był dysk twardy. Po wymianie dysku instalacja tego samego systemu z pendrive przeszła bez problemów. Cytuj
Boski. Opublikowano 15 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2017 jak ustawiłem bootowanie z usb w BIOS to nie mogłem instalować ponieważ pisało, ze dana partycja jest zablokowane gtm czy coś takiego Cytuj
Gość Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2017 Musisz mieć ustawiony Bios pod UEFI żeby działało i dysk pod GPT jak odpali ci się instalka windows z pendrive nic nie naciskaj daj Shift + F10diskpartlist disk select disk X - X to liczba twojego dysku twardego clean convert gpt create partition primary format fs=ntfs /q jak sie sformatuje zamykasz idziesz do instalacji usuwasz partycje robisz nowe jakie chcesz i dalej Cytuj
Boski. Opublikowano 15 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2017 z tego artykułu [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] mogę konwertować tylko na tryb dynamiczny Cytuj
Gość Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2017 z tego artykułu [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] mogę konwertować tylko na tryb dynamiczny A jakiś dokładny punkty trochę dużo żeby to dokładnie śledzić. Cytuj
Boski. Opublikowano 15 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2017 A te komendy które podałeś nie działają w konsoli, a sformatowałem dysk i teraz jestem bez systemu i pisze z tel Cytuj
Gość Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2017 Muszą działać w konsoli nie ma bata żeby Diskpart nie zadziałał :/ Musisz odpalić instalkę windows z pendrive i w oknie z napisem windows dać Shift+F10 i tam Cytuj
Boski. Opublikowano 15 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2017 Działa diskpart mój błąd bo dałem spacje ale mam teraz problem z format fs=ntfs/q bo pisze mi "Virtual disk service error: Ten system plików jest niezgodny Z tym tez Sb poradziłem nie może być /q formatuje się w tej chwili jak coś będę dawał informacje na bieżąco Cytuj
Gość Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2017 Działa diskpart mój błąd bo dałem spacje ale mam teraz problem z format fs=ntfs/q bo pisze mi "Virtual disk service error: Ten system plików jest niezgodny Z tym tez Sb poradziłem nie może być /q formatuje się w tej chwili jak coś będę dawał informacje na bieżąco zj*bałem tam jest format fs=ntfs quick a nie /q Cytuj
Tupak Amaru Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2017 Musisz mieć ustawiony Bios pod UEFI żeby działało i dysk pod GPT jak odpali ci się instalka windows z pendrive nic nie naciskaj daj Shift + F10 diskpart list disk select disk X - X to liczba twojego dysku twardego clean convert gpt create partition primary format fs=ntfs /q jak sie sformatuje zamykasz idziesz do instalacji usuwasz partycje robisz nowe jakie chcesz i dalej To ostatnie polecenie nie jest konieczne i da radę zainstalować Windows 10 bez niego, wystarczą poprzednie polecenia i konwersja na GPT. Cytuj
Boski. Opublikowano 15 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2017 Po wielu mękach i wkur***niach instaluje się system, dam znać czy dało radę Cytuj
Gość Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2017 To ostatnie polecenie nie jest konieczne i da radę zainstalować Windows 10 bez niego, wystarczą poprzednie polecenia i konwersja na GPT. Wiem że nie jest ale ja zawsze dla pewności formatuje sobie dysk Cytuj
Boski. Opublikowano 15 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2017 Thestraight wielkie dzięki. System Windows 10 został zainstalowany, leci reputka, bardzo Ci dziękuję za pomoc. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi