rozpruwacz Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2016 Sprzętowo: Asus EEE PC 1 GB RAM + 1 GHz + SSD 30 GB + Win 7 starter - zmodyfikowany Sprawdzał ktoś, czy są zauważalne różnice w prędkości dla Win 7 / 8 /10 na tak nędznym sprzęcie?
annonying_anoni Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2016 linux/chrominium os
xkx Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2016 1 GB RAM to trochę mało na cokolwiek ponad win XP lub THIN PC. A procesor o taktowaniu 1 GHz to też absolutne minimum na 7 i wszelkie jej odmiany w tym i THIN PC. Obawiam się iż mimo SSD praca będzie koszmarem.
DanieI Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zostaje tylko Linux, z lekkich dystrybucji masz Manjaro Fluxbox, Lubuntu, może jakiś Mint z LXDE. Jeszcze jako alternatywa masz Linuxa LXLE, fajnie działa na starszych sprzętach.
karol78 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2016 Miałem na takim sprzęcie win xp pro,chodził wolniej niż 7hp.Ostatecznym rozwiązaniem był linux mint mate,przetestowałem też cynamone, Lecz i nie stety ten był trochę za ciężki.wiec pozostałem przy 7hp. Do puki sprzęt nie umarł. Nie wiem dla czego ale win7starter chodził gorzej niż hp, Może z tego względu że oryginalny starter miał dodanych sporo śmieci.
Miastowy Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2016 Wystarczy powyłączać zbędne usługi i jako tako by się sprawdziło.
xkx Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2016 Miałem na takim sprzęcie win xp pro,chodził wolniej niż 7hp.Ostatecznym rozwiązaniem był linux mint mate,przetestowałem też cynamone, Lecz i nie stety ten był trochę za ciężki.wiec pozostałem przy 7hp. Do puki sprzęt nie umarł. Nie wiem dla czego ale win7starter chodził gorzej niż hp, Może z tego względu że oryginalny starter miał dodanych sporo śmieci. Możesz spróbować zainstalować moda win 7 starter (zalecam wersję mały bonus II) od Mr T lub [Eksperyment] Win HP mini 2k15. Na 100% dużo by pomogło zamiana kości 1 GB na 2 GB.
karol78 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2016 Możesz spróbować zainstalować moda win 7 starter (zalecam wersję mały bonus II) od Mr T lub [Eksperyment] Win HP mini 2k15. Na 100% dużo by pomogło zamiana kości 1 GB na 2 GB. Teraz to już jest po frytkach. Sprzęt zdechł śmiercią naturalną .Ale faktycznie prawdą jest to,ze 1giga ramu to stanowczo za mało dla niego. Po za tym, nie miałem zastrzeżeń to sprzętu.
VACek Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Wiadomość wygenerowana automatycznie. Ten temat został zamknięty.. Z powodu: Rozwiązany Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś". Pozdrawiamy zespół Winclub.pl
Rekomendowane odpowiedzi