Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam następującą konfigurację:

CPU: Intel Core i7-4770 3,4GHz

MB: ASRock Z87M Pro 4

CHP: Intel Z87

GPU: Sapphire Radeon HD 7950 3GB VAPOR-X 

HDD: WD RED 2TB

RAM: 8GB

Poszukuję wersji Windows nastawionej na stabilność, spójność, wydajność. 

Zastanawiam się nad Windows 7 bo jednak jest na rynku a przy okazji lepszy czyścioch czy mod?

Dziękuję i pozdrawiam. 

Opublikowano

Jak dla Ciebie przy tej specyfikacji  windows 10 będzie najlepszym wyborem , jednak ma najnowsza wersja problem ze skypem:D , który odkryłem.

Polecam ci też w zwiazku ze skypem i zawieszaniem się skypa. ( mowa o modzie + łaty z padziernika  od Mr.T ) bo tak to all działa.

Wersja 64 bitowa, 

Możesz też inne mody ja testowałem wiele modów .

Jak używasz skype to polecam Ci do czasu naprawienia problemu na 10 , windows 8.1 z września od Mr.T  - A TEAM

Opublikowano

Jeśli chodzi o spójność - zdecydowanie Windows 7, szczególnie do pracy gdzie komputer musi być niezawodny o wszystko musi działać.

Wspomnę też Windows 10, gdzie spójność jest na niższym poziomie (jeśli chodzi o interfejs), system również jest stabilny i niezawodny (zaktualiziwałem sobie w pracy i kiedy narzekam), jednak tutaj problemem (w przypadku kart nVidia) są niedorobione sterowniki powodujące problemy. Nie wiem dokładnie jak jest z Radeonem, kumpel ma Win10 razem z 7970 i nie narzeka.

Na Windows 10 nie działają starsze rozwiązania VPN jak np. Cisco Systems VPN Client.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Jak dla Ciebie przy tej specyfikacji  windows 10 będzie najlepszym wyborem , jednak ma najnowsza wersja problem ze skypem:D , który odkryłem.

Polecam ci też w zwiazku ze skypem i zawieszaniem się skypa. ( mowa o modzie + łaty z padziernika  od Mr.T ) bo tak to all działa.

Wersja 64 bitowa, 

Możesz też inne mody ja testowałem wiele modów .

Jak używasz skype to polecam Ci do czasu naprawienia problemu na 10 , windows 8.1 z września od Mr.T  - A TEAM

W zasadzie, bardziej używamy Lync'a niże skype'a.

Jeśli chodzi o spójność - zdecydowanie Windows 7, szczególnie do pracy gdzie komputer musi być niezawodny o wszystko musi działać.

Wspomnę też Windows 10, gdzie spójność jest na niższym poziomie (jeśli chodzi o interfejs), system również jest stabilny i niezawodny (zaktualiziwałem sobie w pracy i kiedy narzekam), jednak tutaj problemem (w przypadku kart nVidia) są niedorobione sterowniki powodujące problemy. Nie wiem dokładnie jak jest z Radeonem, kumpel ma Win10 razem z 7970 i nie narzeka.

Na Windows 10 nie działają starsze rozwiązania VPN jak np. Cisco Systems VPN Client.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Dziękuję za odpowiedź, dzięki tobie podjąłem decyzję. Windows 7 Enterprise.

Mimo wszystko dajmy szansę wypowiedzieć się innym. ;) 

Opublikowano

Zawsze instaluj tylko czystego. Najmniej problemów, prawie żadnych w porównaniu do modyfikacji. Masz na tyle wydajny sprzęt, że czysty da radę. Ja mam komputer 2x gorszy od Twojego i pyka czyścioch jak marzenie. :) 

Opublikowano

Miastowy w tym sensie czyścioch z łatkami np na Pażdziernik. Planuje zrobić materiał jak integrować łaty według listy.  od wiktorynki - usera.

Bo nie ma takiego.

Opublikowano

Wiadomość wygenerowana automatycznie.
Ten temat został zamknięty..

Z powodu: Przestarzały

Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś".

Pozdrawiamy zespół Winclub.pl

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie