Hector Wilde Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2016 Witam, mam następującą konfigurację: CPU: Intel Core i7-4770 3,4GHz MB: ASRock Z87M Pro 4 CHP: Intel Z87 GPU: Sapphire Radeon HD 7950 3GB VAPOR-X HDD: WD RED 2TB RAM: 8GB Poszukuję wersji Windows nastawionej na stabilność, spójność, wydajność. Zastanawiam się nad Windows 7 bo jednak jest na rynku a przy okazji lepszy czyścioch czy mod? Dziękuję i pozdrawiam.
Jakub Opublikowano 27 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2016 Jak dla Ciebie przy tej specyfikacji windows 10 będzie najlepszym wyborem , jednak ma najnowsza wersja problem ze skypem:D , który odkryłem. Polecam ci też w zwiazku ze skypem i zawieszaniem się skypa. ( mowa o modzie + łaty z padziernika od Mr.T ) bo tak to all działa. Wersja 64 bitowa, Możesz też inne mody ja testowałem wiele modów . Jak używasz skype to polecam Ci do czasu naprawienia problemu na 10 , windows 8.1 z września od Mr.T - A TEAM
razor1995 Opublikowano 27 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2016 Jeśli chodzi o spójność - zdecydowanie Windows 7, szczególnie do pracy gdzie komputer musi być niezawodny o wszystko musi działać. Wspomnę też Windows 10, gdzie spójność jest na niższym poziomie (jeśli chodzi o interfejs), system również jest stabilny i niezawodny (zaktualiziwałem sobie w pracy i kiedy narzekam), jednak tutaj problemem (w przypadku kart nVidia) są niedorobione sterowniki powodujące problemy. Nie wiem dokładnie jak jest z Radeonem, kumpel ma Win10 razem z 7970 i nie narzeka. Na Windows 10 nie działają starsze rozwiązania VPN jak np. Cisco Systems VPN Client. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Hector Wilde Opublikowano 27 Października 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2016 Jak dla Ciebie przy tej specyfikacji windows 10 będzie najlepszym wyborem , jednak ma najnowsza wersja problem ze skypem:D , który odkryłem. Polecam ci też w zwiazku ze skypem i zawieszaniem się skypa. ( mowa o modzie + łaty z padziernika od Mr.T ) bo tak to all działa. Wersja 64 bitowa, Możesz też inne mody ja testowałem wiele modów . Jak używasz skype to polecam Ci do czasu naprawienia problemu na 10 , windows 8.1 z września od Mr.T - A TEAM W zasadzie, bardziej używamy Lync'a niże skype'a. Jeśli chodzi o spójność - zdecydowanie Windows 7, szczególnie do pracy gdzie komputer musi być niezawodny o wszystko musi działać. Wspomnę też Windows 10, gdzie spójność jest na niższym poziomie (jeśli chodzi o interfejs), system również jest stabilny i niezawodny (zaktualiziwałem sobie w pracy i kiedy narzekam), jednak tutaj problemem (w przypadku kart nVidia) są niedorobione sterowniki powodujące problemy. Nie wiem dokładnie jak jest z Radeonem, kumpel ma Win10 razem z 7970 i nie narzeka. Na Windows 10 nie działają starsze rozwiązania VPN jak np. Cisco Systems VPN Client. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Dziękuję za odpowiedź, dzięki tobie podjąłem decyzję. Windows 7 Enterprise. Mimo wszystko dajmy szansę wypowiedzieć się innym.
Miastowy Opublikowano 27 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2016 Zawsze instaluj tylko czystego. Najmniej problemów, prawie żadnych w porównaniu do modyfikacji. Masz na tyle wydajny sprzęt, że czysty da radę. Ja mam komputer 2x gorszy od Twojego i pyka czyścioch jak marzenie.
Jakub Opublikowano 27 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2016 Miastowy w tym sensie czyścioch z łatkami np na Pażdziernik. Planuje zrobić materiał jak integrować łaty według listy. od wiktorynki - usera. Bo nie ma takiego.
Hector Wilde Opublikowano 27 Października 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2016 A co sądzicie o 8.1?
VACek Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Wiadomość wygenerowana automatycznie. Ten temat został zamknięty.. Z powodu: Przestarzały Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś". Pozdrawiamy zespół Winclub.pl
Rekomendowane odpowiedzi