Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam klucz do Windowsa 10 pro (OEM) . Proszę o podpowiedź, którą wersję powinienem pobrać. Chciałbym czysty system Win 10 pro 64 bit który mogę aktywować, aby dawał również możliwość naprawy z płyty w razie awarii itp.

Opublikowano

Witam, posiadam klucz do Windowsa 10 pro (OEM) . Proszę o podpowiedź, którą wersję powinienem pobrać.

Windows 7 home :L :troolface: ale tak serio to najnowszy oficjalny 14393.xxx chociażby pobierasz ze strony M$ media creation tools

Opublikowano

Poważnie pytam, ponieważ podany link to nie jest jedyny obraz ISO na forum systemu Windows 10 pro 64bit.

Chciałbym właśnie wiedzieć czy najlepiej skorzystać z M$ media creation tools czy pobrać jeden z obrazów ISO tutaj.

Opublikowano

a z Media Creation Tools są zacofane..

Bo są czyste i oficjalne se strony M$ czyli 14393.0 i tak co dwa tygodnie wychodzą aktualizacje więc co za różnica.

ale przynajmniej sa to wersje oficjalne i stabilne a nie jakies ,,chrzczone,,

chrzczone hmm dziwnie mi się kojarzy ze słowem rozwodnione :D

Opublikowano

Właśnie stabilność przede wszystkim tym bardziej że to młody system.

Mam jeszcze jedno pytanie, ponieważ chciałbym umieścić windowsa na pendrivie i korzystać z niego w ten sposób.

Znalazłem artykuł w sieci jak to zrobić [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Który obraz ISO z forum - Windowsa 8.1 Enterprise nadawał by się do tego najlepiej ?

Opublikowano

Mam jeszcze jedno pytanie, ponieważ chciałbym umieścić windowsa na pendrivie i korzystać z niego w ten sposób.
Znalazłem artykuł w sieci jak to zrobić [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

to jedynie sie sprawdza jak masz dobrego pendriva 3.0 i usb 3.0 w lapku/komputerze, już lepiej wypalić windows live :)

Opublikowano

tu też opisywaliśmy jak odpalić system z pena ,robiłem to ale...nie polecam chyba że dla zabawy i ktoś ma czas bo muli strasznie :)

to jedynie sie sprawdza jak masz dobrego pendriva 3.0 i usb 3.0 w lapku/komputerze

Tutaj pewnie i 3,1 usb w jakimś stopniu można by było wykorzystać...

już lepiej wypalić windows live :)

Chodzi o coś takiego z własnymi programami portable ?

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Można tutaj użyć YUMI:

z dokładką innych przydatnych iso, czy lepiej w tradycyjny sposób (z płyty DVD) skorzystać w tym przypadku ?

Opublikowano

Można tutaj użyć YUMI:
z dokładką innych przydatnych iso, czy lepiej w tradycyjny sposób (z płyty DVD) skorzystać w tym przypadku ?

W jakim celu Ci to potrzebne ?

Opublikowano

Chciałbym zrobić taki pendrive (koło ratunkowe) z GParted, jakimś programem do Backupu danych, skanerem jak G Data BootCD. oraz windows z programami narzędziowymi. 

Poco skoro takich obrazów gotowych w sieci jest od groma :) choćby windowsy live od Mr.T :)

Opublikowano

Stwórz sobie bootowalny pendrive z 10 na usb przy użyciu rufusa, bootowalny obraz zamierzam zrobić na gwiazdkę tego roku i w tym celu wypuszczę materiał. Plan jest taki że do końca roku, zobaczymy czy wypali bo pracuję w systemie 3 brygadowym więc nie zawsze mam czas , chęci sa.

Opublikowano

Wiadomość wygenerowana automatycznie.
Ten temat został zamknięty..

Z powodu: Rozwiązany

Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś".

Pozdrawiamy zespół Winclub.pl

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie