Dawidus520 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2016 NNWU - Naprawiamy Niedziałający Windows Update Z tego co zdążyłem zauważyć, jak i sam doświadczyć, wiele urządzeń z Win Vista lub Win 7 odmawia posłuszeństwa w kwestii Windows Update. Wieczne wyszukiwanie, błędy i inne nieprzyjemności które towarzyszą nam coraz częściej od pojawienia się Win10. Wiele osób uważa, że jest to celowe ubijanie starszych systemów - mi tam akurat to wszystko jedno. W tym poradniku bowiem, przedstawię wam sposób w jaki można to szybko naprawić.Ważne - jako system z bolączką w poradniku wykorzystam Windows Vista Ultimate 64bit, ale dla każdego innego systemu z podobnymi objawami, procedura jest analogiczna i może zostać wykorzystana. (Istotnym jest by wybrać odpowiedni system, ale o tym później).Co będzie nam potrzebne?- WSUS Offline, do pobrania stąd [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - Połączenie z internetem - System na którym występuje problem- Cierpliwość- Dobre chęci Zaczynamy!1. Najpierw musimy pobrać WSUS Offline z powyższego odnośnika. Kiedy już to zrobimy, wypakowujemy program w wygodnym miejscu (np. na pulpit) i uruchamiamy z pliku UpdateGenerator.exe. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 2. W oknie programu przechodzimy do zakładki Legacy products (wcześniej nic nie zaznaczamy) i wybieramy (jako, że w naszym przypadku jest to 64bitowa wersja Visty) x64 Global (multilingual updates). Jeśli wszystko wygląda tak jak na screenie, klikamy Start i czekamy, aż program wyszuka i pobierze aktualizacje. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 3. Gdy program skończy pobierać aktualizacje, możemy go zamknąć. Przechodzimy do folderu client (w folderze w którym wypakowany był wsus) i uruchamiamy UpdateInstaller.exe. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 4. W oknie programu, zaznaczamy dwie opcje: Verify installation packages i Automatic reboot and recall, (u mnie czyli na screenie te opcje nie są dostępne ponieważ nie pobrałem żadnych aktualizacji) i klikamy Start. Teraz program zacznie instalować pobrane wcześniej aktualizacje. W czasie procesu komputer uruchomi się ponownie przynajmniej dwa razy (może być wymagane zalogowanie się do konta użytkownika, jeśli mamy hasło). [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]5. Gdy instalacja zostanie zakończona, otwieramy Windows Update i każemy mu wyszukać aktualizacje. Po kilku/kilkunastu minutach powinniśmy ujrzeć, że Windows Update coś wyszukał, opcjonalnie, że nie ma żadnych aktualizacji i zieloną tarczę. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 6. Jeśli WU znalazło jakieś aktualizacje, instalujemy je standardową metodą i cieszymy się naprawionym problemem oraz aktualizacjami. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] To tyle jeśli chodzi o czynności które trzeba wykonać, a teraz istotne uwagi:- Czasami może coś nie zaskoczyć, podczas instalacji poprzez UpdateInstaller.exe. Jeśli tak by się stało, należy odznaczyć opcję Verify installation packages.- System będzie uruchamiał się ponownie. U mnie wykonał to dwa razy, z czego raz na pulpicie zniknęły ikony i nie było wymagane logowanie do konta użytkownika, mimo że miałem hasło. Nie przejmujcie się tym, tak ma być.- Kontrola konta użytkownika (UAC) powinna zostać tymczasowo wyłączona przez program, jeśli tak się nie stanie, dla bezpieczeństwa wyłączmy ją sami. To samo tyczy się wszelkich programów antywirusowych które mogłyby zakłócić pracę programu.- U mnie całość zajęła około godzinę (bazą był system od @MrT w wersji z aktualizacjami do Lutego 2016), jednakże moja konfiguracja opiera się o 4 rdzeniowy AMD Athlon II X4 640, dysk systemowy Goodram C40, 4GB RAM DDR3, oraz dosyć szybkie łącze (30Mb/s). Jeśli macie słabszą konfigurację, proces może potrwać dłużej, więc nie przejmujcie się tym, że coś trwa już np. ponad pół godziny a nie jesteście nawet w połowie. Gdyby jednak po wielu godzinach nic nie ruszyło, usuńcie folder w którym jest WSUS, wypakujcie od nowa i powtórzcie procedurę.I najważniejsze- Nie odpowiadam za żadne uszkodzenia systemu w związku z błędnym/nieodpowiednim odczytaniem/zrozumieniem poradnika. Nie jesteś pewien? Nie rób! Zleć to komuś kompetentnemu.W razie jakichkolwiek pytań proszę pisać, postaram się na nie odpowiedzieć, a przede wszystkim mam nadzieję, że poradnik ten przyda się wam i pomoże rozwiązać problemy z niedziałającym WU Cytuj
razor1995 Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Do tego - do dokładnego resetowania WU, polecam mój skrypt: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
NiKKA.Labs Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2016 To nie jest rozwiązanie problemu samego WU wbudowanego. To, że po zaaplikowaniu wszystkich aktualizacji z dysku - potem WU rusza, to wiadomo, tak samo jest na Win7. Wiadomo, że im mniej łatek do wyszukania na WU (a więcej jest juz w systemie), tym szybciej WU reaguje. Do Win7 jest łatka KB3172605 (wymaga KB3020369 prereq), gdzie po niej WU działa wyśmienicie, na czystym Win7SP1. Gdzieś do Visty też musi być coś podobnego, tylko MS o tym nie pisze, chyba, że nie ma. W 2016.10 był już problem z wyszukaniem aktualizacji na WU na Vista, podobnie jak na Win7. Cytuj
Dawidus520 Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2016 To nie jest rozwiązanie problemu samego WU wbudowanego. To, że po zaaplikowaniu wszystkich aktualizacji z dysku - potem WU rusza, to wiadomo, tak samo jest na Win7. Wiadomo, że im mniej łatek do wyszukania na WU (a więcej jest juz w systemie), tym szybciej WU reaguje. Do Win7 jest łatka KB3172605 (wymaga KB3020369 prereq), gdzie po niej WU działa wyśmienicie, na czystym Win7SP1. Gdzieś do Visty też musi być coś podobnego, tylko MS o tym nie pisze, chyba, że nie ma. W 2016.10 był już problem z wyszukaniem aktualizacji na WU na Vista, podobnie jak na Win7. No właśnie nie jest wymienione. Możliwe, że któraś aktualizacja za to odpowiada - jeśli ktoś ma chęci i czas, niech pobierze tę samą wersję co ja użyłem, i instaluje po kolei aktualizacje i sprawdza WU - ja niestety nie mam tyle czasu. Poza tym, koło roku temu, na czystej (prosto z MSDN, jeśli chodzi o Vistę, i z org płyty jeśli chodzi o Win 7) instalce, wyszukiwało normalnie. I na Win 7 i na Win Vista. A teraz nawet na tej wersji od @MrT nie chciało wyszukać. Stąd raczej jest to rozwiązanie. Zwłaszcza, że teraz bez problemu znajduje i pobiera, po zastosowaniu się do opisanych czynności. STworzyłem ten poradnik, gdyż po kilku dniach grzebania w sieci nie znalazłem nic, co mogłoby rozwiązać problem. A to podziałało - zwłaszcza że zainstalowałem update dla samego systemu, a były jeszcze aktualizacje dodatków do Ultimate, oraz do Office którego posiadam - te już znalazło WU, a było tego sporo Do tego - do dokładnego resetowania WU, polecam mój skrypt: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Narzędzie na pewno przydatne, natomiast mi akurat nie pomogło Aczkolwiek mogę je dodać do opcjonalnych narzędzi w liście uwag Cytuj
ma_ko Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2016 To ja mogę dodać stronę: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Regularnie aktualizowana, zawiera poprawki dla Visty, 7 i 8 które znacznie przyśpieszają wyszukiwanie aktualizacji. Polecam wgrać sobie je do jednego folderu np. na pulpicie i instalować po jednej zaraz po uruchomieniu systemu, bo jak się poczeka dłużej to wtedy uruchamia się usługa WIndows Update co znacznie spowolni instalacje takich aktualizacji. Cytuj
NiKKA.Labs Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2016 Na Win7 wgranie na czysty SP1: KB3020369- wymagany(restart) i KB3172605(restart) załatwia sprawę szybkiego wyszukania aktualizacji. Na Win8.1 czysty wgranie: KB3021910-wymagany(restart) i KB3172614(restart) załatwia sprawę szybkiego wyszukania aktualizacji. KB3138612 nie wnosi nic nowego jeśli wrzucony jest tylko KB3172605, a i tak dalej KB3138612 pojawia się na WU, w jakim celu? Jeśli nie zainstalujemy KB3138612, a będziemy ukrywać, to WU będzie jeszcze 8 razy "gnębiło" nas instalowaniem starszych wersji WU: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - i też po co i w jakim celu, bo starsze wersje nie naprawiały WU. Z Vista nie wiem, bo działam raz do roku z nią, ale już niedługo. P.S. Dawniej pamiętam, po wyjściu np. Win7 SP1 sam od razu szybko szukał i pobierał aktualizacje. I jakoś po roku czasu, może dwóch jak się zainstalowało czystego Win7SP1, sam wyszukał i chciał instalować nowszą wersję WU i restart był wymagany. Robi to do tej pory (ostatnio nie sprawdzałem), tylko dlaczego nie pobiera od razu najnowszej wersji klienta WU? Tylko takie ceregiele? Celowo? Nie sądzę W tym jest całkowity brak logiki. Tylko MS wie co miesza w szykach. Cytuj
coro77 Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2016 Ja ostatnio robiłem lapka z vistą. Nabrałem trochę doświadczenia i mogę opisać krok po kroku jak sobie z tym poradzić. Mam nadzieję że autor tematu pozwoli. Kluczowe są aktualizacje, o których napisał wcześniej ma_ko, a które na stronie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] zebrał Dalai. U mnie była vista home premium bez sp przywrócona z recovery. Pierwsza rzecz: nie podpinamy do internetu. Potem instalujemy: sp1, sp2 (kto ma ten pomija, wiadomo). Następnie w tej kolejności: KB3078601, restart, KB3109094, restart, KB3145739, restart, KB3164033, restart, KB3168965, restart, KB3185911, restart, ie9 (np. z tąd: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ), restart. Dodam że po każdym restarcie warto zaczekać aż Trusted Installer skończy mielić dysk i zużycie proca spadnie do zera. Następnie zanim podepniemy się pod internet warto zatrzymać serwis aktualizacji automatycznych i przełączyć tryb uruchamiania na ręczny. Równocześnie warto zmienić ustawienia windows update na opcję: wyszukaj aktualizacje, ale pozwól mi wybrać, czy je pobierać i instalować. Dopiero teraz podpinamy internet, uruchamiamy windows update i wyszukujemy aktualizacje. Po chwili (u mnie było ok. 15 minut) znajduje aktualizacje (u mnie było 212). Aktualizacje nie warto puszczać wszystkich na raz. Ja niestety tak zrobiłem i musiałem robić wszystko od nowa bo wycofywanie aktualizacji trwało wieki. Myślę że warto puszczać osobno te dotyczące .net (najpierw samo .net3.5 a po restarcie aktualizacje do niego hurtem), natomiast zupełnie osobno aktualizacje zabezpieczeń systemu. Kolejność aktualizacji wymagana i bardzo ważna - zgodnie z kolejnością na liście. Na sam koniec najlepiej zostawić sobie .net 4.6 Przetestowałem, sposób działa, polecam. Ps. zapomniałem dodać że vista była 32-bit Ps2. Dodam jeszcze, że próbowałem ogarnąć tą vistę za pomocą wsusoffline, ale u mnie skrypt zatrzymywał się na jakichś ids'ach i mógł tak trwać godzinami nic nie robiąc. I nie ważne czy instalowałem wcześniej sp1, sp2, czy od razu wsusoffline na gołą vistę - zawsze było to samo. Cytuj
NiKKA.Labs Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2016 Tak, przy Vista, NET i jego aktualizacje zostawiam na koniec do instalacji (i też nie wszystkie na raz, najpierw instalator głowny, potem dalsze patche). Ale w Ciebie z tym przywracaniem z recovery i potem SP1 i SP2, to słabo. Wystarczy SP2 od razu na SP0 (zawiera SP1). A w ogóle, jak w kompie siedzi jakiś OEM Visty (nie brandowany), to można spróbować zainstalować od razu czysty Vista SP2 (sformatować partycję) i zapodać wcześniej wyciągniety kluczyk, chyba że mamy ze stickera, z obudowy. W razie nie powoidzenia, zawsze można z recovery przywrócić oryginalny. Cytuj
piosylant Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2016 W większości przypadków cierpliwość kończy się nam w czasie wyszukiwania brakujących idsów (KB ID). Mi zwykle nie chce się bawić w łatanie Visty pojedyńczo (i jeszcze te restarty). Wolę zostawić takiego kompa WSUSowi - niech dokończy robotę, a ja w tym czasie mogę zająć się czymś innym. Z pewnością działania WSUS trwają dłużej niż sposób kolegi powyżej, jednak nie wymagają naszej ingerencji. Cytuj
coro77 Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2016 NiKKA.Labs dzięki za info o SP2 bo nie wiedziałem że można bezpośrednio. I teraz w wymaganiach do sp2 na stronie ms widzę, że faktycznie jest goła vista. A jeśli chodzi o rodzaj użytej podstawy, to oczywiście że można skorzystać z obrazów z sp2 albo nawet z tych aktualnych-zintegrowanych np. z tego forum. Ja chciałem użyć recovery i zostawić go w stanie nienaruszonym. Jeśli sposób zadziałał nawet z podstawową vistą bez sp, to z innymi powinien zadziałać, wydaje mi się tym bardziej. P10 Ja uważam, że działania wsus trwają krócej niż ręczne instalowanie, ale pod warunkiem że wszystko idzie dobrze i skrypt się nie zatrzyma. U mnie tak nie było więc spróbowałem ręcznie. Poza tym, ja często mam z nim tak, że jak wsus już skończy swoją robotę, to windows update dalej wisi i nie wyszukuje aktualizacji (w sensie że nie daje wyniku wyszukiwania tylko wisi - wyszukuje w nieskończoność, a więc przy okazji alokuje sporo ramu i jeden rdzeń wyłączony z działania). Cytuj
herbatniczek Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2016 Na Win7 wgranie na czysty SP1: KB3020369- wymagany(restart) i KB3172605(restart) załatwia sprawę szybkiego wyszukania aktualizacji. Na Win8.1 czysty wgranie: KB3021910-wymagany(restart) i KB3172614(restart) załatwia sprawę szybkiego wyszukania aktualizacji. KB3138612 nie wnosi nic nowego jeśli wrzucony jest tylko KB3172605, a i tak dalej KB3138612 pojawia się na WU, w jakim celu? Jeśli nie zainstalujemy KB3138612, a będziemy ukrywać, to WU będzie jeszcze 8 razy "gnębiło" nas instalowaniem starszych wersji WU: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - i też po co i w jakim celu, bo starsze wersje nie naprawiały WU. Z Vista nie wiem, bo działam raz do roku z nią, ale już niedługo. P.S. Dawniej pamiętam, po wyjściu np. Win7 SP1 sam od razu szybko szukał i pobierał aktualizacje. I jakoś po roku czasu, może dwóch jak się zainstalowało czystego Win7SP1, sam wyszukał i chciał instalować nowszą wersję WU i restart był wymagany. Robi to do tej pory (ostatnio nie sprawdzałem), tylko dlaczego nie pobiera od razu najnowszej wersji klienta WU? Tylko takie ceregiele? Celowo? Nie sądzę W tym jest całkowity brak logiki. Tylko MS wie co miesza w szykach. dzięki Ci za ta tą informację dotyczącą WU WIN7, podziałało jak ręką odjął a tak się godzinami męczyłem by zaciągnął aktualizacje Cytuj
NiKKA.Labs Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2016 Podejście 2: Na Win7 wgranie na czysty SP1 (najpierw po zainst. wejście na WU/restart): KB3138612 (restart) też szybko szuka aktualizacji. Na Win8.1 wgranie KB3138615 (restart) też szybko szuka aktualizacji. Cytuj
the_naturat_com Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2016 Co zrobić jak w ogóle WU nie działa? Cytuj
piosylant Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2016 Przede wszystkim napisz coś o swoim komputerze (system, wersja, skąd instalka, użyte modyfikacje) i sprecyzuj sformułowanie "w ogóle nie działa". No i witam kolegę z mf. ; Cytuj
kamillo2012` Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2016 Cześć. Mam pewien problem, mianowicie po ściągnięciu aktualizacji przez UpdateGenerator program UpdateInstaller zatrzymał się na: "Listing ids of missing updates...". Trwało to przez całą noc (ponad 12 godzin). Później, tak jak jest napisane w poradniku uruchomiłem program ponownie, ale z odznaczoną opcją Verify installation packages. Wciąż to samo. System operacyjny: Windows 7 home premium x64. Komputer jest dosyć szybki, (procesor i3 2300) więc nie jest to raczej spowodowane niską wydajnością. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Z góry dziękuję za pomoc Cytuj
coro77 Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2016 Errata do #7: (po ie9 i restarcie) KB3183431, restart, KB3191203, restart. kamillo2012' mam tak samo: u mnie też wsus się tak zatrzymuje. Cytuj
jannek Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2016 Problem jest tylko jeden: NIE MA w załączonym programie WSUS Offline VISTA 32bit i zakończyło się smętnie...z komunikatem ERROR POMOCY!!!!!!!!!!!!!! Cytuj
coro77 Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2016 Problem jest tylko jeden: NIE MA w załączonym programie WSUS Offline VISTA 32bit i zakończyło się smętnie...z komunikatem ERROR POMOCY!!!!!!!!!!!!!! jannek proszę Cię... zakładka "Legacy products" - do zaptaszkowania pierwsza opcja "x86" Cytuj
jannek Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2016 caro77 AHA,NIC NIE DAŁO Ale udało mi się połączyć z Microsoft'em i (po ich ustawieniu!) wszystko działa bez zarzutu. Fakt,że pracowali mi na kompie dobre 4h !!!! Cytuj
m4s Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2016 Fakt,że pracowali mi na kompie dobre 4h !!!! Czary jakieś Panie czary, hindusi z M$ byli u Ciebie na kompie ? Cytuj
jannek Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2016 m4s, dnia 03 List 2016 - 12:28 PM, napisał:Czary jakieś Panie czary, hindusi z M$ byli u Ciebie na kompie ? Najwyraźniej Ale jak zadzwonisz do Microsoftu i uda Ci się połączyć z Pomocą Techniczną to: bez problemu połączą się z Tobą i podobnie jak TeamViwer'em ustawią Ci wszystko i usuną wszystkie błędy. Więc najpierw,zanim zaczniesz wyszydzać,sprawdź Cytuj
m4s Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2016 Nie szydzę tylko mnie zastanawia co 'fachowcy' cztery godziny robili skoro WSUS załatwia sprawę dużo szybciej.... Usuną wszystkie błędy ? To formatowali dysk C? Żeby usunąć Windowsa.... Dobra, to był żart. Najważniejsze że wszystko działa. Wielki Brat patrzy! Cytuj
Nieobecny Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2016 To nie żarty i szydzenie - pomoc zdalną MS realizują Hindusi. Cytuj
m4s Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2016 @Wiki wiem o tych Hindusach dlatego tak napisałem... Wielki Brat patrzy! Cytuj
jannek Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2016 m4s Fakt,sam byłem zdumiony,że tyle to trwało! Bo najpierw pojawił się problem z połączeniem,żadna z wyszukiwarek nie chciała ściągnąć aplikacji etc.Wyglądało to tak,jakby działało jakieś złośliwe oprogramowanie blokujące wsio.Udało się w końcu dzięki Tor'owi,choć tego się spodziewałem najmniej.Potem nic się nie chciało załadować.Istny cyrk.Patrzyłem oniemiały na czarny ekran kompa,widziałem latającą strzałkę i zdawałem sobie sprawę z tego,że człowiek robi to co ja wcześniej i że to do niczego nie doprowadzi...Przeczytałem też,że (jeśli wszystko zakończy się niepomyślnie) mam przygotować "płytkę".I tak mnie zostawiono po dobrych kilku godzinach.Poszedłem w diabły,bo........już miałem dosyć A wieczorem,nagle,wszystko "wlazło" SAMO I rano jeszcze do mnie zadzwonili,pytać,czy problem jest nadal. A na poczcie mailowej dodatkowe podziękowania za skontaktowanie się z nimi. Trudno uwierzyć??? Ja sam jeszcze nie wierzę................ Cytuj
razor1995 Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2016 Sorry, że trochę brnę w offtopic To nie żarty i szydzenie - pomoc zdalną MS realizują Hindusi. Ciekawe, czy to po znajomości Powiedzcie mi, czy ci Hindusi są jakimiś geniuszami informatycznymi? Centrala helpdesku UPC, rozdzielająca zgłoszenia na poszczególne kraje i biura (swoją drogą chciałbym dorwać tego idiotę, który to wymyślił - robiąc zgłoszenie standardową ścieżką zamiast trafić bezpośrednio do Polskiego helpdesku poleci do Indii, tam gościu kliknie i dopiero prześle do PL . Dodatkowo problemy nie wymagające kontaktu z użytkownikiem będą rozwiązywać oni Ciekawie to będzie wyglądać Cytuj
Nieobecny Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2016 Odpowiedź jest prosta dlaczego Hindusi: CCC Cytuj
jannek Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2016 razor1995 Oj,chciałbym mieć taakie znajomości! I żeby się tam dodzwonić straciłem pół dnia,kupę nerwów,w dodatku użyć podstępu,bo nie było opcji "połącz z konsultantem" czy "pomocą techniczną". No i jak na Hindusów to mówili nienagannie po polsku Cytuj
Tupak Amaru Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2016 Cześć. Mam pewien problem, mianowicie po ściągnięciu aktualizacji przez UpdateGenerator program UpdateInstaller zatrzymał się na: "Listing ids of missing updates...". Trwało to przez całą noc (ponad 12 godzin). Ma dokładnie tak samo na Vista 32 bity, system legalny aktywowany z pliku zainstalowałem tylko SP 2 i IE 8 i 9. Nie pomaga nic ani wyłączenie internetu, antywirusa zawsze stoi w tym samym miejscu kilka godzin. Nie pomaga instalacja poprawek programem 360TS ale ten kilka jednak zainstalował. Nie pomaga instalacja 6 poprawek podana przez kolegę przy wyłączonym WU i internecie. Męczę się z tym od środy i nie mam już żadnych pomysłów na forach olewają bo Vista to niszowy system. Co do Windows 7 to WSUS działa poprawnie ale musi być zainstalowany IE11 i dograny skryptem polska paczka. Robiłem wczoraj Della 3542 z W7 x64 łączna instalacja poprawek z WSUS i potem poprzez WU to maks. 3 godziny a mam dość słaby internet darmowy LTE od redbull. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] WSUS do 7 pobierałem stąd tylko należy dograć polski langpack tak jak pisze w poradniku. Cytuj
m4s Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2016 Vistę tak samo naprawi WSUS offline Wielki Brat patrzy! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi