muf18 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2015 (edytowane) Witam! Kupiłem sobie tablet z Windows 8.1 Bing - Allview Wi7. Niestety mam problem z zagraniem w jakąkolwiek grę. Zainstalowałem Visual C++ i DX9 aktualizację do 2010/2011 roku, ale nie chcą odpalić żadne gry. Próbowałem GTA Vice City, NFS Most Wanted i NFS Underground 2, wszystkie wywalają Appcrash z kodem 0.0.0.0. Nie rozumiem czy jest to przez brak fizycznej klawiatury czy czego - na yt ludzie normalnie grają na tym tablecie w m.in Most Wanted. Aplikacje działają normalnie. Po skopiowaniu DX9 z komputera z SYSWOW64 (32-bitowe pliki), występuje mi teraz error D3DKMTMARKDEVICEASERROR could not be located in the dynamic link library d3d9.dll Wiem co to oznacza nie może znaleźć jakieś funkcji w bibliotece d3d9.dll, tylko nie wiem co mam z tym zrobić... Tylko directx nie działa - jak się go wymusi w CSie to przełącza na software'owy rendering, z opengl jest wszystko ok... Edytowane 9 Października 2015 przez razor1995 Cytuj
razor1995 Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Renistalowałeś system ? Może fabryczny obraz jest z czegoś wykastrowany. Pokaz info z dxdiag, przeprowadź w nim testy 3D. Cytuj
muf18 Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Właśnie nie można zrobić testów 3d nie ma żadnych do tego zakładek. Cytuj
mateusz73 Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Przeinstaluj Directx tutaj masz nam to zrobić [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
muf18 Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2015 A myślisz, że tego nie robiłem ? 100 razy przeinstalowałem setki wersji i nic. Cytuj
nemo1960 Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2015 @muf Spróbuj tego: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Sprawdza co masz na dysku i pobiera odpowiednie pliki Tylko nie zainstaluj sobie toolbara Cytuj
muf18 Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2015 To nie jest problem z DX'em - włączyłem inną prostszą grę na DX9 i działa. Tylko te bardziej zaawansowane nie chcą działać, nie wiem co może być wycięte w tym bingu, ale koleś z yt uruchamiał bez problemu. Cytuj
WinSxS Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Spróbuj doinstalować zewnętrzny Redist DXa, nie ten bezpośrednio od M$ [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] A jak z kartą graficzną w menedżerze urządzeń? Cytuj
Gość znaffca Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2015 winsxs na teblecie ? Cytuj
WinSxS Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2015 A dlaczego nie? ten tablet to jak pełnoprawny PC, grafikę ma, a system normalny 8.1 Bing Cytuj
muf18 Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Mam - nie miałem podłączonej myszki, a on to wykrywa jako moduł DX'a czyli chyba Xinput.dll, przez co się walił, i nie chciał startować. Gdy podłączyłem myszkę, przez OTG wszystkie problemy jak rękę odjął . A ja już robiłem fresh install, instalowałem z karty... Wszystko idealnie działa na kartę skopiowane tylko muszę mieć myszkę. Emulatory nie działają, więc trzeba mieć hub na 2 usb abym mógł sobie jeszcze podłączyć pada (gdy przełącze w locie to mi nie wykrywa pada w grze). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi