Skocz do zawartości

Allview Wi7 - problem z graniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam!

Kupiłem sobie tablet z Windows 8.1 Bing - Allview Wi7.

Niestety mam problem z zagraniem w jakąkolwiek grę.

Zainstalowałem Visual C++ i DX9 aktualizację do 2010/2011 roku, ale nie chcą odpalić żadne gry.

Próbowałem GTA Vice City, NFS Most Wanted i NFS Underground 2, wszystkie wywalają Appcrash z kodem 0.0.0.0.

Nie rozumiem czy jest to przez brak fizycznej klawiatury czy czego - na yt ludzie normalnie grają na tym tablecie w m.in Most Wanted.

Aplikacje działają normalnie.

Po skopiowaniu DX9 z komputera z SYSWOW64 (32-bitowe pliki), występuje mi teraz error D3DKMTMARKDEVICEASERROR could not be located in the dynamic link library d3d9.dll

Wiem co to oznacza nie może znaleźć jakieś funkcji w bibliotece d3d9.dll, tylko nie wiem co mam z tym zrobić...

Tylko directx nie działa - jak się go wymusi w CSie to przełącza na software'owy rendering, z opengl jest wszystko ok...

Edytowane przez razor1995
Opublikowano

To nie jest problem z DX'em - włączyłem inną prostszą grę na DX9 i działa. Tylko te bardziej zaawansowane nie chcą działać, nie wiem co może być wycięte w tym bingu, ale koleś z yt uruchamiał bez problemu.

Opublikowano

Spróbuj doinstalować zewnętrzny Redist DXa, nie ten bezpośrednio od M$

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

A jak z kartą graficzną w menedżerze urządzeń?

Opublikowano

Mam - nie miałem podłączonej myszki, a on to wykrywa jako moduł DX'a czyli chyba Xinput.dll, przez co się walił, i nie chciał startować. Gdy podłączyłem myszkę, przez OTG wszystkie problemy jak rękę odjął :D.

A ja już robiłem fresh install, instalowałem z karty... Wszystko idealnie działa na kartę skopiowane tylko muszę mieć myszkę. Emulatory nie działają, więc trzeba mieć hub na 2 usb abym mógł sobie jeszcze podłączyć pada (gdy przełącze w locie to mi nie wykrywa pada w grze).