BOGUSS Opublikowano 12 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2025 Omyłkowo sformatowany dysk. Nie był nadpisywany. W necie same dema. Program raczej powinien być łatwy w obsłudze. Cytuj
iskier Opublikowano 12 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2025 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
razor1995 Opublikowano 12 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2025 TestDisk: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ewentualnie Undelete360: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Tymi zawsze udało mi się dość sporo odzyskać. Oczywiście na 100% skuteczność nie licz. FILAGOL lubi to Cytuj
FILAGOL Opublikowano 12 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2025 R-Studio Technician 9.5 Build 191510 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
BOGUSS Opublikowano 12 Grudnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2025 Niestety wszystkie programy poległy. Żaden nie dał rady cofnąć formatu ani odnaleść chociaż jednego pliku. Problemem może być że to dysk SSD ? Cytuj
FILAGOL Opublikowano 12 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2025 Z dysków SSD trudniej jest odzyskać dane, lecz w przypadku, gdy te ulegną uszkodzeniu. Lecz skoro Twój dysk jest w 100% sprawny to dziwne... Proszę Podaj jaki dokładnie to model dysku Cytuj
FILAGOL Opublikowano 12 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2025 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] może to Ci pomoże @BOGUSS [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] w/w program pomógł mi nie raz na odzyskanie danych z dysków SSD jak i M.2 Pozdrawiam jarexpol lubi to Cytuj
BOGUSS Opublikowano 12 Grudnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2025 Po godzinie mielenia rezultat 100% nic. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Widzior Opublikowano 12 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2025 3 godziny temu, BOGUSS napisał(a): Problemem może być że to dysk SSD ? Dokładnie tak. Zapomnij, ze odzyskasz dane z dysku SSD, szczególnie, gdy aktywna była funkcja TRIM (a na 99,99% była). I jestem zdziwiony, że do tej pory nikt tego nie napisał. Wystarczy zrobić samemu test - stworzyć testowy plik, choćby txt, wrzucić go na HDD i na SSD, następnie skasować i spróbować odzyskać. Na HDD pójdzie od kopa, na SSD zapomnij. Amen. P.S. Co do zasady, to profesjonalnym sprzętem odzyskać się dane da, ale nie g00wno programikami w warunkach domowych. BartAcid i FILAGOL lubią to Cytuj
BOGUSS Opublikowano 12 Grudnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2025 Czyli post można zamknąć i dodać dla potomnych. A chciałem tylko uaktualnić dane na rezerwowym dysku. Cytuj
Widzior Opublikowano 12 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2025 I jeszcze jedno, co utrudnia odzyskanie danych - jeśli dysk posiada sprzętowe szyfrowanie, a Microm M600 posiada sprzętowe szyfrowanie AES z kluczem o długości 256 bitów. FILAGOL lubi to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi