Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Właśnie zainstalowałem  teto moda Wersja PL. Fantastic Dzieki. Tylko mały detal; Komunikat w ustawienie/zabiezpieczenia wyświetla się w jez. angielskim.  Ustawienia jezyka i regiony etc ok.

Opublikowano

Mistrzu 2 pytania:

- Czy można zostawić defendera? (testowałem różne antywirusy i defender nie odstaje znacząco i najmniej obciąża sprzęt)

- Czy można do instalować sklep bo mam gry które chciałbym pobrać ze sklepu 😛

Jak już złożę nowego kompa to od razu instaluję, używam Twoich modów od Windows 8.1 i jeszcze nigdy się nie zawiodłem, wersja Windows 7 ThinPC na celeronie i 1GB ramu jak dobrze pamiętam śmigała lepiej niż najlżejszy linux kiedy nie miałem lepszego sprzętu 😛

srom-otnik lubi to
Opublikowano
Godzinę temu, SlenderJr napisał(a):

Mistrzu 2 pytania:

- Czy można zostawić defendera? (testowałem różne antywirusy i defender nie odstaje znacząco i najmniej obciąża sprzęt)

- Czy można do instalować sklep bo mam gry które chciałbym pobrać ze sklepu 😛

Jak już złożę nowego kompa to od razu instaluję, używam Twoich modów od Windows 8.1 i jeszcze nigdy się nie zawiodłem, wersja Windows 7 ThinPC na celeronie i 1GB ramu jak dobrze pamiętam śmigała lepiej niż najlżejszy linux kiedy nie miałem lepszego sprzętu 😛

- ta, jak najbardziej,

- tak, masz w TUNING instalator Sklepu

Opublikowano
1 godzinę temu, SlenderJr napisał(a):

Jak rozumiem sklep instalować po aktualizacjach i przed optymalizacją? Czy instrukcja wszystko mi wyjaśni?

Sklep instalujesz kiedy chcesz, ale ustawiasz full-usługi (farycznie) w Optymalizatorze na czas dzialania instalatora Sklepu. Po pojawieniu się Sklepu, ustaw Optymalizator wg wlasnych minimalnych potrzeb 

Opublikowano (edytowane)

Dzień Dobry @srom-otnik

Zauważyłem ciekawą sytuację.

System mam po Polsku, a ustawienia Windows Defender mam w języku Angielskim.

Załączam zrzut ekranu:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Kolejna sprawa

w ekspolatorze plików

nie ma informacji ile plików znajduje się np w danym folderze (Lewy dolny róg w eksplolatorze) 

Jak to włączyć ?

Pozdrawiam

Edytowane przez FILAGOL
Jak zwykle literówka :-)
Opublikowano
5 godzin temu, kamilpl napisał(a):

Wywalcie defendera, zainstalujcie bitdefendera  free, jest o wiele lżejszy i wszystko wyłapuje. Do tego mniejsza inwigilacja Microsoftu.

No tak średnio bym powiedział że jest lżejszy, porównywałem z defenderem na W10 i defender wypadał o wiele lepiej, poza tym jeśli nie ściągasz syfu i nie klikasz w co popadnie to defender w zupełności wystarcza

Opublikowano
3 godziny temu, LAGUNA napisał(a):

@FILAGOL a może mu pkiet PL doinstalować i się przełamie.

Nic to nie zmieniło, szczerze to już się przyzwyczaiłem 🙂

Bardziej interesuje mnie:

W dniu 14.11.2025 o 14:34, FILAGOL napisał(a):

w ekspolatorze plików

nie ma informacji ile plików znajduje się np w danym folderze (Lewy dolny róg w eksplolatorze) 

Jak to włączyć ?

szukam, gdzie to zmienić, aby było/ przywrócić, lecz nie znalazłem opcji, która by to przywracała.

Pozdrawiam

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
1 godzinę temu, FILAGOL napisał(a):

Bardziej interesuje mnie:

nie wiem  czy przypadkiem to coś da.

Eksplorator plików domyślnie nie pokazuje liczby plików w folderze; tę informację można zobaczyć w widoku, który należy włączyć w opcjach, lub po zaznaczeniu folderu i sprawdzeniu paska stanu, który może być widoczny w lewym dolnym rogu.

Otwórz Eksplorator plików.
Przejdź do Widok > Pokaż > Pasek stanu (w starszych wersjach systemu Windows może być konieczne wybranie Widok > Opcje > Zmień opcje folderów i wyszukiwania > Widok i włączenie opcji Pasek stanu).
Jeśli pasek stanu jest włączony, kliknij dany folder. W lewym dolnym rogu powinien pojawić się komunikat z liczbą plików i folderów

FILAGOL, stens i boniek lubią to
Opublikowano
Godzinę temu, boniek napisał(a):

Jak dla mnie śmiga wszystko tak jak powinno (wersja PL), więc mam nadzieje że to będzie finalna wersja 😉

Kto tam wie - u mnie ciągle nowe pomysły 😁

Ale spokojnie, przynajmniej  2 tygodnie niech taką pozostanie.

Jak uda mi się doprowadzić do końca to co wczoraj splodziła po pijaku moja głowa - to zaowocuje zauważalnym przyspieszeniem systemu oraz być może szybciej uruchamianymi nowymi panelami Narzędzi - tylko popróbuje je przepisać na inny język, a to wymaga sporo wolnego czasu o ogromnego skupienia.