Cardio Opublikowano 13 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2025 Właśnie zainstalowałem teto moda Wersja PL. Fantastic Dzieki. Tylko mały detal; Komunikat w ustawienie/zabiezpieczenia wyświetla się w jez. angielskim. Ustawienia jezyka i regiony etc ok. Cytuj
stens Opublikowano 13 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2025 14 minut temu, Cardio napisał(a): Komunikat w ustawienie/zabiezpieczenia wyświetla się w jez. angielskim To się wyświetla w każdej wersji od Microsoftu Cytuj
NightRiderss87 Opublikowano 13 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2025 Pytanko, jak daem usuń defender a została zapora w panelu sterowania to ona działa ?czy można ją wyłączyć ? zainstalowałem bitdefender free. Cytuj
SlenderJr Opublikowano 13 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2025 Mistrzu 2 pytania: - Czy można zostawić defendera? (testowałem różne antywirusy i defender nie odstaje znacząco i najmniej obciąża sprzęt) - Czy można do instalować sklep bo mam gry które chciałbym pobrać ze sklepu Jak już złożę nowego kompa to od razu instaluję, używam Twoich modów od Windows 8.1 i jeszcze nigdy się nie zawiodłem, wersja Windows 7 ThinPC na celeronie i 1GB ramu jak dobrze pamiętam śmigała lepiej niż najlżejszy linux kiedy nie miałem lepszego sprzętu srom-otnik lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 13 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2025 Godzinę temu, SlenderJr napisał(a): Mistrzu 2 pytania: - Czy można zostawić defendera? (testowałem różne antywirusy i defender nie odstaje znacząco i najmniej obciąża sprzęt) - Czy można do instalować sklep bo mam gry które chciałbym pobrać ze sklepu Jak już złożę nowego kompa to od razu instaluję, używam Twoich modów od Windows 8.1 i jeszcze nigdy się nie zawiodłem, wersja Windows 7 ThinPC na celeronie i 1GB ramu jak dobrze pamiętam śmigała lepiej niż najlżejszy linux kiedy nie miałem lepszego sprzętu - ta, jak najbardziej, - tak, masz w TUNING instalator Sklepu swiniarobert69 lubi to Cytuj
SlenderJr Opublikowano 13 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2025 40 minut temu, srom-otnik napisał(a): - ta, jak najbardziej, - tak, masz w TUNING instalator Sklepu Jak rozumiem sklep instalować po aktualizacjach i przed optymalizacją? Czy instrukcja wszystko mi wyjaśni? Cytuj
srom-otnik Opublikowano 14 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2025 1 godzinę temu, SlenderJr napisał(a): Jak rozumiem sklep instalować po aktualizacjach i przed optymalizacją? Czy instrukcja wszystko mi wyjaśni? Sklep instalujesz kiedy chcesz, ale ustawiasz full-usługi (farycznie) w Optymalizatorze na czas dzialania instalatora Sklepu. Po pojawieniu się Sklepu, ustaw Optymalizator wg wlasnych minimalnych potrzeb swiniarobert69 lubi to Cytuj
kamilpl Opublikowano 14 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2025 Ponowię pytanie kolegi czy zapora Windows bez defendera działa? Czy mogę ją wyłączyć ? Cytuj
juh Opublikowano 14 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2025 @kamilpldziała. Mam usuniętego defendera a w zaporze ustawione reguły które blokują mi cały internet łącznie z update oprócz przeglądarki Firefox. srom-otnik, swiniarobert69 i kamilpl lubią to Cytuj
2252 Opublikowano 14 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2025 Jeśli ktoś potrzebuje sklepu microsoft badz xbox'a a nie wcisnal dobrego przycisku to polecam pobrac minecraft launcher on wam wszystko zainstaluje kwasior500 i swiniarobert69 lubią to Cytuj
kamilpl Opublikowano 14 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2025 Jeżeli ktoś chce przywrócić dźwięk powitalny Windows to działa. Zapożyczone z innego wątku. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] swiniarobert69, stens i FILAGOL lubią to Cytuj
FILAGOL Opublikowano 14 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2025 (edytowane) Dzień Dobry @srom-otnik Zauważyłem ciekawą sytuację. System mam po Polsku, a ustawienia Windows Defender mam w języku Angielskim. Załączam zrzut ekranu: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Kolejna sprawa w ekspolatorze plików nie ma informacji ile plików znajduje się np w danym folderze (Lewy dolny róg w eksplolatorze) Jak to włączyć ? Pozdrawiam Edytowane 15 Listopada 2025 przez FILAGOL Jak zwykle literówka :-) Cytuj
Cardio Opublikowano 14 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2025 Mam podobny problem o ktorym pisałem wczesniej. FILAGOL i swiniarobert69 lubią to Cytuj
FILAGOL Opublikowano 14 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2025 19 minut temu, Cardio napisał(a): Mam podobny problem o ktorym pisałem wczesniej. Ciekawe z czego to wynika ? Cytuj
Cardio Opublikowano 14 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2025 Może Mistrzu będzie wiedział swiniarobert69 lubi to Cytuj
kamilpl Opublikowano 14 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2025 Wywalcie defendera, zainstalujcie bitdefendera free, jest o wiele lżejszy i wszystko wyłapuje. Do tego mniejsza inwigilacja Microsoftu. swiniarobert69 lubi to Cytuj
FILAGOL Opublikowano 14 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2025 Hej @kamilpl Nie chodzi o problemy z antywirusem tylko, z tym, że jest w angielskiej wersji zamiast polskiej. Pozdrawiam Cytuj
stens Opublikowano 14 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2025 Ostatnie buildy tak mają swiniarobert69 lubi to Cytuj
FILAGOL Opublikowano 14 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2025 Dobry wieczór @stens 2 godziny temu, stens napisał(a): Ostatnie buildy tak mają Że Defender w angielskiej wersji językowej ? Pozdrawiam swiniarobert69 lubi to Cytuj
stens Opublikowano 14 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2025 4 minuty temu, FILAGOL napisał(a): Że Defender w angielskiej wersji językowej ? Tak swiniarobert69 lubi to Cytuj
FILAGOL Opublikowano 14 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2025 Rozumiem, M$ zawsze musi coś spartolić, bo nie byli sobą. System po za tym działa bardzo dobrze, jestem bardzo zadowolony swiniarobert69 lubi to Cytuj
SlenderJr Opublikowano 14 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2025 5 godzin temu, kamilpl napisał(a): Wywalcie defendera, zainstalujcie bitdefendera free, jest o wiele lżejszy i wszystko wyłapuje. Do tego mniejsza inwigilacja Microsoftu. No tak średnio bym powiedział że jest lżejszy, porównywałem z defenderem na W10 i defender wypadał o wiele lepiej, poza tym jeśli nie ściągasz syfu i nie klikasz w co popadnie to defender w zupełności wystarcza swiniarobert69 i FILAGOL lubią to Cytuj
kamilpl Opublikowano 15 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2025 A po zainstalowaniu wszystkich aktualizacji Microsoftu nie wrócił język polski ? Sprawdziłem Windows ltsc naszego Mistrza ma normalnie język polski. swiniarobert69 lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 15 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2025 @FILAGOL a może mu pkiet PL doinstalować i się przełamie. FILAGOL lubi to Cytuj
FILAGOL Opublikowano 15 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2025 3 godziny temu, LAGUNA napisał(a): @FILAGOL a może mu pkiet PL doinstalować i się przełamie. Nic to nie zmieniło, szczerze to już się przyzwyczaiłem Bardziej interesuje mnie: W dniu 14.11.2025 o 14:34, FILAGOL napisał(a): w ekspolatorze plików nie ma informacji ile plików znajduje się np w danym folderze (Lewy dolny róg w eksplolatorze) Jak to włączyć ? szukam, gdzie to zmienić, aby było/ przywrócić, lecz nie znalazłem opcji, która by to przywracała. Pozdrawiam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
LAGUNA Opublikowano 15 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2025 1 godzinę temu, FILAGOL napisał(a): Bardziej interesuje mnie: nie wiem czy przypadkiem to coś da. Eksplorator plików domyślnie nie pokazuje liczby plików w folderze; tę informację można zobaczyć w widoku, który należy włączyć w opcjach, lub po zaznaczeniu folderu i sprawdzeniu paska stanu, który może być widoczny w lewym dolnym rogu. Otwórz Eksplorator plików. Przejdź do Widok > Pokaż > Pasek stanu (w starszych wersjach systemu Windows może być konieczne wybranie Widok > Opcje > Zmień opcje folderów i wyszukiwania > Widok i włączenie opcji Pasek stanu). Jeśli pasek stanu jest włączony, kliknij dany folder. W lewym dolnym rogu powinien pojawić się komunikat z liczbą plików i folderów FILAGOL, stens i boniek lubią to Cytuj
boniek Opublikowano 16 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2025 Jak dla mnie śmiga wszystko tak jak powinno (wersja PL), więc mam nadzieje że to będzie finalna wersja swiniarobert69, FILAGOL i LAGUNA lubią to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 16 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2025 Godzinę temu, boniek napisał(a): Jak dla mnie śmiga wszystko tak jak powinno (wersja PL), więc mam nadzieje że to będzie finalna wersja Kto tam wie - u mnie ciągle nowe pomysły Ale spokojnie, przynajmniej 2 tygodnie niech taką pozostanie. Jak uda mi się doprowadzić do końca to co wczoraj splodziła po pijaku moja głowa - to zaowocuje zauważalnym przyspieszeniem systemu oraz być może szybciej uruchamianymi nowymi panelami Narzędzi - tylko popróbuje je przepisać na inny język, a to wymaga sporo wolnego czasu o ogromnego skupienia. LAGUNA, swiniarobert69, boniek i 4 innych lubią to Cytuj
maxomalny Opublikowano 16 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2025 Na dwóch kompach (i5-3470/8GB i i7-4770/16GB) działa świetnie! Czy jest jakaś szansa na wersję Home? redbull89 i swiniarobert69 lubią to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi