boniek Opublikowano 27 Września Zgłoś Opublikowano 27 Września Postawiłem system na innej jednostce (stacjonarka tym razem). Nie pojawiło się to co poprzednio w WU na lapku (choć jedna aktualka nie zainstalowała się - dostała bootloopa - w kółko ściągała się i próbowała instalować), ale za to inne ciekawe komunikaty ukazują się. Może cos źle robię, nie wiem. Już nie zwracam uwagi na te dziwne anomalie ze spolszczeniem, bo liczę na to że finalna wersja od Mistrza będzie bez takowych niespodzianek, ale na poprzednim iso aż takich udziwnień nie było (np tym razem USTAWIENIA kompletnie nie spolszczyły się). A tak ogólnie to cóż mogę powiedzieć - system sztos pod względem responsywności [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] swiniarobert69 lubi to Cytuj
WiesioKa Opublikowano 27 Września Zgłoś Opublikowano 27 Września 8 minut temu, boniek napisał(a): Postawiłem system na innej jednostce (stacjonarka tym razem). Nie pojawiło się to co poprzednio w WU na lapku (choć jedna aktualka nie zainstalowała się - dostała bootloopa - w kółko ściągała się i próbowała instalować), ale za to inne ciekawe komunikaty ukazują się. Może cos źle robię, nie wiem. Już nie zwracam uwagi na te dziwne anomalie ze spolszczeniem, bo liczę na to że finalna wersja od Mistrza będzie bez takowych niespodzianek, ale na poprzednim iso aż takich udziwnień nie było (np tym razem USTAWIENIA kompletnie nie spolszczyły się). A tak ogólnie to cóż mogę powiedzieć - system sztos pod względem responsywności [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Jak pisałem wcześniej żadnych problemów ze spolszczeniem nie miałem i aktualizacja z 9 września zainstalowana poprawnie . srom-otnik lubi to Cytuj
daytek 2 Opublikowano 28 Września Zgłoś Opublikowano 28 Września Potwierdzam nie było problemów ze spolszczeniem ,aktualizacją ,aktywacją srom-otnik lubi to Cytuj
Achon Opublikowano 28 Września Zgłoś Opublikowano 28 Września 15 godzin temu, boniek napisał(a): Jedna aktualka nie zainstalowała się - dostała bootloopa Coś popsułeś w systemie. Usunąłeś Defendera? Wystarczy, że usuniesz to kochane oprogramowanie microsoftu i aktualizacje, nie będą wchodzić. Rada. Zamiast kasować Defendera, użyj opcji wyłącz - wtedy aktualizacje wejdą. U mnie wsio ok: Kocurek, boniek i srom-otnik lubią to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 28 Września Autor Zgłoś Opublikowano 28 Września 7 minut temu, Achon napisał(a): Coś popsułeś w systemie. Usunąłeś Defendera? Wystarczy, że usuniesz to kochane oprogramowanie microsoftu i aktualizacje, nie będą wchodzić. Rada. Zamiast kasować Defendera, użyj opcji wyłącz - wtedy aktualizacje wejdą. U mnie wsio ok: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Hej, nie do końca. U mnie zawsze wchodzi każda aktualizacja po usunięciu Defendera, natomiast wczoraj zauważyłem, że gdy podmienię ikony na czarne, wtedy łatka zbiorcza ma problem z instalacją. Chore, nie skomentuję, ale prawdziwe. W W7, 8.1, a nawet w10 wszystko było łatwiejsze, a tu jakaś masakra. swiniarobert69, Kocurek, boniek i 1 inny lubią to Cytuj
WiesioKa Opublikowano 28 Września Zgłoś Opublikowano 28 Września (edytowane) Wszystko w porządku , defender usunięty , najnowsze aktualizacje zainstalowane , swoje programy zainstalowane, oczyszczony i wszystko OK . Dzięki Mistrzu za system . Edytowane 28 Września przez WiesioKa Sorki , chciałem szybko podzilielić wrażeniami i dodałem w wątku eng. swiniarobert69 lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 30 Września Autor Zgłoś Opublikowano 30 Września Zainstalowałem office 2019 i działa zapisywanie na EXTREME! Muszę chyba zrobić nowe wydanie Extreme PL, skoro tu działa od strzała... Kocurek i swiniarobert69 lubią to Cytuj
gumish93 Opublikowano 1 Października Zgłoś Opublikowano 1 Października (edytowane) 22 godziny temu, srom-otnik napisał(a): Zainstalowałem office 2019 i działa zapisywanie na EXTREME! Muszę chyba zrobić nowe wydanie Extreme PL, skoro tu działa od strzała... Mi z kolei wyskoczył przed pojawieniem się oobe sihost.exe error Ale poszło dalej Tak ! Na tym obrazie najnowszym ... Jeszcze test zrobię na drugim lapku i dam znać czy to problem po stronie sprzętu a może obraz się źle skopiował i stąd to ? Nie wiem... Gra i hula. Żadnych ścin i bsodów. Procek nie drze mordy, jak na stock 11 ... Na tą chwilę Dobra robota. Według mnie rewelacja mod :). Edytowane 1 Października przez gumish93 Edycja postu srom-otnik lubi to Cytuj
refild Opublikowano 2 Października Zgłoś Opublikowano 2 Października Cześć, Czy apka xbox będzie działała na tym systemie ? Cytuj
srom-otnik Opublikowano 2 Października Autor Zgłoś Opublikowano 2 Października 21 godzin temu, gumish93 napisał(a): Gra i hula. Żadnych ścin i bsodów. Procek nie drze mordy, jak na stock 11 ... Na tą chwilę Dobra robota. Według mnie rewelacja mod :). Cieszy mi się twarz Cytuj
sebio Opublikowano 2 Października Zgłoś Opublikowano 2 Października W dniu 1.10.2025 o 00:10, srom-otnik napisał(a): Zainstalowałem office 2019 i działa zapisywanie na EXTREME! Muszę chyba zrobić nowe wydanie Extreme PL, skoro tu działa od strzała... Czekam z niecierpliwością swiniarobert69 lubi to Cytuj
jacobobbo Opublikowano 2 Października Zgłoś Opublikowano 2 Października Cześć, Na samym początku wielkie dzięki za nowego moda. Miałem mały problem z lanem na ROG ally ale okazało się kwestią sterowników producenta adaptera, chociaż telefon i na innym systemie działało od strzała. Poza tym działa najlepiej. Zrobiłem benchmark Windwos X-lite vs Ghost specter vs ten system i wypada najlepiej. Ghost specter najgorzej. Testy robiłem na Cinebench R23 oraz Forza horizon 5 na tych samych ustawieniach i sterownikach. Kosztowało to troche czasu, ale jest [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] srom-otnik i Kocurek lubią to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 5 Października Autor Zgłoś Opublikowano 5 Października W dniu 2.10.2025 o 22:19, jacobobbo napisał(a): Zrobiłem benchmark Windwos X-lite vs Ghost specter vs ten system i wypada najlepiej. Ghost specter najgorzej. Testy robiłem na Cinebench R23 oraz Forza horizon 5 na tych samych ustawieniach i sterownikach. Dzięki za podzielenie się wynikami testów, cóż rzec - miło! Cytuj
srom-otnik Opublikowano 6 Października Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października Aktualizacja iso na pierwszej stronie. Grzegorz83 i JanKo66 lubią to Cytuj
abc1 Opublikowano 15 Października Zgłoś Opublikowano 15 Października Witam. Próbuję zainstalować ten system ale za każdym razem wywala mi ekran aby wskazać folder do sterowników aby kontynuować instalację. Próbuję zainstalować system na kompie córki, mieszkamy w UK i jak najbadziej taki system by pasował, bo chce mieć po angielsku. Dodam że ja zawsze używam windy od @srom-otnik w wersjach PL i jestem mega zadowolony. Żadnych prolemów. A tu jest taki jak wyżej. Co tu poradzić? Obraz wgrywam rufusem jak zawsze. Cytuj
Dzidzia Opublikowano 15 Października Zgłoś Opublikowano 15 Października Witam nie wchodzi aktualizaja (KB5066835) (26100.6899) Cytuj
jacobobbo Opublikowano wczoraj o 07:11 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 07:11 Mam problem z zainstalowaniem drukarki HP125nw powłączałem wszystie servicy z drukarką i niestety dalej nic. Instalator wywala błąd i drukarki nie można dodać. Ktoś ma na to jakiś patent ? Cytuj
stens Opublikowano 22 godziny temu Zgłoś Opublikowano 22 godziny temu Wklej to do notatnika i zapisz "jako wszystkie pliki" Niepodpisane sterowniki - włącz.cmd i uruchom jako admin. Cytat bcdedit -set loadoptions DISABLE_INTEGRITY_CHECKS bcdedit -set loadoptions DISABLE_INTEGRITY_CHECKS-eac_launcher bcdedit -set TESTSIGNING ON 4 godziny temu, jacobobbo napisał(a): Mam problem z zainstalowaniem drukarki HP125nw Aby wyłączyć Cytat bcdedit -set loadoptions ENABLE_INTEGRITY_CHECKS bcdedit -set loadoptions ENABLE_INTEGRITY_CHECKS-eac_launcher bcdedit -set TESTSIGNING OFF LAGUNA lubi to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi