Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Postawiłem system na innej jednostce (stacjonarka tym razem). Nie pojawiło się to co poprzednio w WU na lapku (choć jedna aktualka nie zainstalowała się - dostała bootloopa - w kółko ściągała się i próbowała instalować), ale za to inne ciekawe komunikaty ukazują się. Może cos źle robię, nie wiem. Już nie zwracam uwagi na te dziwne anomalie ze spolszczeniem, bo liczę na to że finalna wersja od Mistrza będzie bez takowych niespodzianek, ale na poprzednim iso aż takich udziwnień nie było (np tym razem USTAWIENIA kompletnie nie spolszczyły się).

A tak ogólnie to cóż mogę powiedzieć - system sztos pod względem responsywności 👌

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
8 minut temu, boniek napisał(a):

Postawiłem system na innej jednostce (stacjonarka tym razem). Nie pojawiło się to co poprzednio w WU na lapku (choć jedna aktualka nie zainstalowała się - dostała bootloopa - w kółko ściągała się i próbowała instalować), ale za to inne ciekawe komunikaty ukazują się. Może cos źle robię, nie wiem. Już nie zwracam uwagi na te dziwne anomalie ze spolszczeniem, bo liczę na to że finalna wersja od Mistrza będzie bez takowych niespodzianek, ale na poprzednim iso aż takich udziwnień nie było (np tym razem USTAWIENIA kompletnie nie spolszczyły się).

A tak ogólnie to cóż mogę powiedzieć - system sztos pod względem responsywności 👌

Jak pisałem wcześniej żadnych problemów ze spolszczeniem nie miałem i aktualizacja z 9 września zainstalowana poprawnie .

srom-otnik lubi to
Opublikowano
15 godzin temu, boniek napisał(a):

Jedna aktualka nie zainstalowała się - dostała bootloopa

Coś popsułeś w systemie.

Usunąłeś Defendera? Wystarczy, że usuniesz to kochane oprogramowanie microsoftu i aktualizacje, nie będą wchodzić.

Rada.

Zamiast kasować Defendera, użyj opcji wyłącz - wtedy aktualizacje wejdą.

U mnie wsio ok:

ok.jpg.f686c1019e385158300488525f984a3d.jpg

Opublikowano
7 minut temu, Achon napisał(a):

Coś popsułeś w systemie.

Usunąłeś Defendera? Wystarczy, że usuniesz to kochane oprogramowanie microsoftu i aktualizacje, nie będą wchodzić.

Rada.

Zamiast kasować Defendera, użyj opcji wyłącz - wtedy aktualizacje wejdą.

U mnie wsio ok:

Hej, nie do końca. U mnie zawsze wchodzi każda aktualizacja po usunięciu Defendera, natomiast wczoraj zauważyłem, że gdy podmienię ikony na czarne, wtedy łatka zbiorcza ma problem z instalacją. Chore, nie skomentuję, ale prawdziwe. W W7, 8.1, a nawet w10 wszystko było łatwiejsze, a tu jakaś masakra.

Opublikowano (edytowane)

Wszystko w porządku , defender usunięty , najnowsze aktualizacje zainstalowane , swoje programy zainstalowane, oczyszczony  i  wszystko OK . Dzięki Mistrzu za system .

Edytowane przez WiesioKa
Sorki , chciałem szybko podzilielić wrażeniami i dodałem w wątku eng.
Opublikowano (edytowane)
22 godziny temu, srom-otnik napisał(a):

Zainstalowałem office 2019 i działa zapisywanie na EXTREME! Muszę chyba zrobić nowe wydanie Extreme PL, skoro tu działa od strzała...

Mi z kolei wyskoczył przed pojawieniem się oobe sihost.exe error 

Ale poszło dalej 

Tak ! Na tym obrazie najnowszym ... Jeszcze test zrobię na drugim lapku i dam znać czy to problem po stronie sprzętu a może obraz się źle skopiował i stąd to ? Nie wiem...

Gra i hula. Żadnych ścin i bsodów. Procek nie drze mordy, jak na stock 11 ... Na tą chwilę 🤣

Dobra robota. Według mnie rewelacja mod :).

Edytowane przez gumish93
Edycja postu
srom-otnik lubi to
Opublikowano

Cześć, 

Na samym początku wielkie dzięki za nowego moda.

Miałem mały problem z lanem na ROG ally ale okazało się kwestią sterowników producenta adaptera, chociaż telefon i na innym systemie działało od strzała. Poza tym działa najlepiej.

Zrobiłem benchmark Windwos X-lite vs Ghost specter vs ten system i wypada najlepiej. Ghost specter najgorzej.

Testy robiłem na Cinebench R23 oraz Forza horizon 5 na tych samych ustawieniach i sterownikach.

Kosztowało to troche czasu, ale jest :) 

srom-otnik i Kocurek lubią to
Opublikowano
W dniu 2.10.2025 o 22:19, jacobobbo napisał(a):

Zrobiłem benchmark Windwos X-lite vs Ghost specter vs ten system i wypada najlepiej. Ghost specter najgorzej.

Testy robiłem na Cinebench R23 oraz Forza horizon 5 na tych samych ustawieniach i sterownikach.

Dzięki za podzielenie się wynikami testów, cóż rzec - miło! 💪

Opublikowano

Witam.

Próbuję zainstalować ten system ale za każdym razem wywala mi ekran aby wskazać folder do sterowników aby kontynuować instalację.

Próbuję zainstalować system na kompie córki, mieszkamy w UK i jak najbadziej taki system by pasował, bo chce mieć po angielsku.

Dodam że ja zawsze używam windy od @srom-otnik  w wersjach PL i jestem mega zadowolony. Żadnych prolemów.

A tu jest taki jak wyżej.

Co tu poradzić?

Obraz wgrywam rufusem jak zawsze.

Opublikowano

Wklej to do notatnika i zapisz "jako wszystkie pliki" Niepodpisane sterowniki - włącz.cmd i uruchom jako admin.

Cytat

bcdedit -set loadoptions DISABLE_INTEGRITY_CHECKS
bcdedit -set loadoptions DISABLE_INTEGRITY_CHECKS-eac_launcher
bcdedit -set TESTSIGNING ON

4 godziny temu, jacobobbo napisał(a):

Mam problem z zainstalowaniem drukarki HP125nw

Aby wyłączyć 

Cytat

bcdedit -set loadoptions ENABLE_INTEGRITY_CHECKS
bcdedit -set loadoptions ENABLE_INTEGRITY_CHECKS-eac_launcher
bcdedit -set TESTSIGNING OFF

LAGUNA lubi to