Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@kaminskigdynia  Zobacz czy tak by zadziałał 

Cytat nie moje:

Zainstalowałem StartAllBack i wybrałem motyw „Kinda 10” (nie wiem, czy to istotne). Następnie zainstalowałem XMeters (wybrałem opcję „Uruchomię ponownie później” w instalatorze, w przeciwnym razie instalacja nie zostanie ukończona). Po ponownym uruchomieniu XMeters nie pojawił się na pasku zadań. Musiałem ręcznie kliknąć na XMeters i zapytał mnie, czy chcę dodać XMeters do pasków narzędzi, kliknąłem tak. Po tym XMeters pojawił się na pasku zadań i działa dokładnie tak samo jak w Windows 10, póki co.

Opublikowano
44 minuty temu, kaminskigdynia napisał(a):

XMeters 

nie dzila tkos ma moze rozwiazanie ?

po za tym petarda szybkosc na GMKtec ryzen 

197procesów 

...to o ponad 100 za dużo. Zobacz w INSTRUKCJI, jak je trwale "zbić"

Opublikowano (edytowane)

Czy spotkał się może ktoś z Was z problemem  połączenia WiFi po 5 Ghz na przedmiotowym modzie z 02.07.2025 ?

Zainstalowałem tego moda na dwóch starszych laptopach: DELL Inspiron 17R 7720 (i5-3210M) i Lenovo IdeaPad 320-15ISK - (I3-6006U). Mody działają szybko i sprawnie.

Jednak za żadne skarby nie mogę się połączyć z siecią 5Ghz. System widzi te sieci, jednak połączyć się daje tylko z siecią 2,4 Ghz. Nazwy SSID dla obu zakresów są inne.

Na DELLu Vostro 3500 (i7-1165G7) z modem 23H2 Pro ze stycznia wszystko działa prawidłowo. Poprzednio na DELL Inspiron był mod 21H2 LTSC, a na Leanovo stockowy Win10, 

i też systemy łączyły się z siecią 5 Ghz. Miał ktoś może podobny problem albo i może rozwiązanie ?

Edit. Uruchomiłem sieć gościa 5 Ghz na routerze-modemie ARRIS od operatora internetu i wszystko zagadało. Najpierw jednak uruchomiłem inny router na czysto i wszystko łączyło się z 5 Ghz. Tak więc problem leżał w ustawieniu mojej sieci 5 Ghz na routerze-modemie od operatora. Niedawno grzebałem w ustawieniach kanałów sieci WiFi i może coś nie zatrybiło.

Wyłączyłem sieć 5Ghz i ustawiłem ją na nowo i wszystko działa.

Wybaczcie zamieszanie.

Edytowane przez wujenta
Samorozwiązanie problemu.
srom-otnik lubi to
Opublikowano
W dniu 20.01.2025 o 18:49, zen888 napisał(a):

Jeśli koniecznie chcesz Windowsa 11 to wybierz Win JG11 23H2 Lite Final.

Od stycznia minęło pół roku i co... dalej można tak stwierdzić że "Jeśli koniecznie chcesz Windowsa 11 to wybierz Win JG11 23H2 Lite Final. " ?

Opublikowano

Witam no no testowałem już sporo 11-tek, ale ta bije wszystkie inne na łeb na szyję ( szybkość reakcji systemu jak w 10-tce, sam system uruchamia się w 10-sek, a poza tym w 24h2 odnotowałem lekki przyrost wydajności w kilku grach no i ta mała ilość procesów ( 69-max ) robi też swoje  ) Więc wielkie brawa dla ( srom-otniczka ) Trzeba wysłać jakiegoś  donate-a. Pozdrawiam :) 

srom-otnik lubi to
Opublikowano

Witam ten system to zupełnie inny niż Windows 11Pro i klucz z Windows 11Pro nie zadziała ci na systemie Windows 11 ioT Enterprise LTSC musisz mieć odpowiedni klucz lub poszukaj na tym forum aktywator . Wydaje sie że Wstawiający Kocurek wstawił gdzieś w swoich postach aktywator  ale to musisz już sprawdzić sam.

Pozdrawiam

Kocurek lubi to
Opublikowano
17 minut temu, plusik napisał(a):

Witam ten system to zupełnie inny niż Windows 11Pro i klucz z Windows 11Pro nie zadziała ci na systemie Windows 11 ioT Enterprise LTSC musisz mieć odpowiedni klucz lub poszukaj na tym forum aktywator . Wydaje sie że Wstawiający Kocurek wstawił gdzieś w swoich postach aktywator  ale to musisz już sprawdzić sam.

Pozdrawiam

Szkoda, ale dziękuję za odpowiedź.

Opublikowano
2 godziny temu, anonimowy44444 napisał(a):

Mam problem z tym szybkim rozruchem z ekranem ładowania. Gdy włączyłem kompa ekran zaczął mi migotać na czarno a jak wyłączyłem to funkcje to też nic niefało

Dlatego w nadchodzącym lada dzień odświeżonym wydaniu, nie będzie już pomijania ekranu logowania, nawet opcjonalnie - widać, że sprawia to jednak problemy. 

A w najnowszym iso zniknie z TUNING apka Defender Remover, który bywał u Was często kasowany/blokowany przez działającego w tle Defendera.

W miejsce tego będzie go można skasować tylko zaraz po pojawieniu się pierwszy raz pulpitu po instalacji. Wyświetli się okno dialogowe pytające użytkownika, czy chce się pozbyć Defendera - jeśli tak, to kasacja, jeśli nie, pozostaje i ma się dobrze.
W wersji Extreme jeszcze jeden proces mniej, RAMu też ciut mniej i jakby żywiej nieco...

Opublikowano
W dniu 5.08.2025 o 20:53, stens napisał(a):

Dobrze widzisz i innej wersji nie ma 🙂 

Dzięki. Warto dopisać, że .iso=lite+extreme do wyboru podczas instalacji.

Miałem JG11 lite 23h2, było WOW, ale z każdą aktualizacją od ms bardziej zamulony.

Teraz extreme i jest petarda :) Polecam wszystkim extreme!

Opublikowano
W dniu 23.07.2025 o 12:30, mojo napisał(a):

(...)

- czy zatem będzie ponosił odpowiedzialność (choćby moralną) gdy ten komponent np. zacznie kopać bitcoiny lub nadawać do rosji?

Z całym szacunkiem dla Sromotnika ale takiego działania nie rozumiem i raczej potępiam.

(...)

Każdy modder z winclub powinien obligatoryjnie ponosić odpowiedzialność nie tylko moralną, ale również FINANSOWĄ wobec użytkowników jego modów.

Jestem za, żeby użytkownicy złożyli się na wykupienie polisy dla swojego zaufanego moddera na tego typu przypadki - może w pakiecie jeszcze jakieś ubezpieczenie

na wypadek nieszczęśliwego wypadku w życiu moddera - bo niełatwo zastąpić taką osobę.

@srom-otnik 

W moim winclubowym "bingo" aktualnie brakuje do odhaczenia pomysłu, żeby modder regularnie przekazywał darowizny użytkownikowi, który używa jego moda.

W dniu 5.08.2025 o 23:10, plusik napisał(a):

Pozdrawiam

@plusik Aktywatora nie wrzucałem na forum z tego co kojarzę, ale wspominałem o popularnej komendzie dla PowerShella ;)

plusik lubi to
Opublikowano
Godzinę temu, Kocurek napisał(a):

Każdy modder z winclub powinien obligatoryjnie ponosić odpowiedzialność nie tylko moralną, ale również FINANSOWĄ wobec użytkowników jego modów.

Jestem za, żeby użytkownicy złożyli się na wykupienie polisy dla swojego zaufanego moddera na tego typu przypadki - może w pakiecie jeszcze jakieś ubezpieczenie

na wypadek nieszczęśliwego wypadku w życiu moddera - bo niełatwo zastąpić taką osobę.

@srom-otnik 

W moim winclubowym "bingo" aktualnie brakuje do odhaczenia pomysłu, żeby modder regularnie przekazywał darowizny użytkownikowi, który używa jego moda.

Brawo Kolego, brawo. Popieram w całej rozciągłości! 😜

plusik, keri38 i Kocurek lubią to
Opublikowano
14 godzin temu, srom-otnik napisał(a):

Dlatego w nadchodzącym lada dzień odświeżonym wydaniu, nie będzie już pomijania ekranu logowania, nawet opcjonalnie - widać, że sprawia to jednak problemy. 

A w najnowszym iso zniknie z TUNING apka Defender Remover, który bywał u Was często kasowany/blokowany przez działającego w tle Defendera.

W miejsce tego będzie go można skasować tylko zaraz po pojawieniu się pierwszy raz pulpitu po instalacji. Wyświetli się okno dialogowe pytające użytkownika, czy chce się pozbyć Defendera - jeśli tak, to kasacja, jeśli nie, pozostaje i ma się dobrze.
W wersji Extreme jeszcze jeden proces mniej, RAMu też ciut mniej i jakby żywiej nieco...

Rozumiem że w wersji Extreme  Defendera nie będzie . A  co z AEROGLASS. ?

Opublikowano

Może to tylko problem z aktywacją na VmWare?

W każdym razie, u mnie trzeba było zmienić klucz  na  ....J8JXD i zadziałało.

-------------------------------------------------------------------------------

Edited:

Chyba już coś wiem.

Mianowicie mamy różne SKU ID

tu jest spis: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Genuine Klucz jest przypisany do SKU ID - typu systemu.

--------------------------------------------------------

Edited2:

Z moich poszukiwań wynika:

Windows 10 Enterprise IoT LTSC 2021/2024 -  SKU ID 191

Windows 11 IoT Enterprise LTSC 2024 -                SKU ID 125

Czyli w tym obrazie jest klucz z windowsa 10.

To samo, ale nie to samo.  🙂

Napiszcie, czy u was aktywował się od strzału, czy też mieliście problem?

Solution podał Francuzik

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Cześć, czy macie może pomysł jak to naprawić? Po zainstalowaniu systemu wszystko działało dobrze,  jednak po aktywacji, zaraz po uruchomieniu się pulpitu wyskakuje błąd. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Na torrentach jest wersja systemu 25H2, pobrałem i instaluje. Bypassnro nie działa, wpisałem konto i hasło, ku**a ile później dalej klikania, żeby przeszło to szok. W końcu zrezygnowałem, pobrałem tę wersję, zainstalowała się w mig i uruchamia w mniej niż 10s od włączenia kompa, chyba w 5. Będę testował

srom-otnik lubi to