Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
52 minuty temu, janek917 napisał(a):

Po aktualizacji  coś takiego ???

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Trzeba odinstalowac AeroGlass - w okienku tej aplikacji w pierwszej zakladce => uninstall, a a nastepnie zainstalować ją jak za pierwszym razem wg fotoinstrukcji w TUNING

starcraft2fan i boniek lubią to
Opublikowano
1 godzinę temu, srom-otnik napisał(a):

Trzeba odinstalowac AeroGlass - w okienku tej aplikacji w pierwszej zakladce => uninstall, a a nastepnie zainstalować ją jak za pierwszym razem wg fotoinstrukcji w TUNING

Dziękuję za pomoc .Wróciłem do Win JG10 LTSC, Ale zainstaluję raz jeszcze.

Opublikowano
W dniu 2.06.2025 o 17:38, srom-otnik napisał(a):

Są już jakieś uwagi, wyłapane bugi i ogólne wrażenia z użytkowania?

Póki co nic nie zauważyłem , zainstalowałem 10 minut temu. Konfiguracja i instalacja softu i zobaczymy co dalej. Jakieś giery i się okaże 🤣 Ale mimo wszystko podziękował za nowe ISO 

srom-otnik lubi to
Opublikowano

Przyszedłem zobaczyć nowy obraz Pana Grzyba.

Na tę chwilę proponuję drobną korektę nazwy pliku .iso, bo prawdopodobnie wkradł się niezamierzony błąd w nazewnictwie:

Jest:
Win JG11 IoT LTSC 31.05.24.iso

Powinno być:
Win JG11 IoT LTSC 31.05.25.iso

Problem: Aktywacja systemu

Tak z miesiąc dwa - miałem przyjemność zainstalować w ramach próby na VirtualBox wersję: 2025.01.07.

System poprawnie się aktywował.

Teraz zarówno na aktualnej testowej, jak i dziwo - 2025.01.07 nie udaje mi się aktywować systemu - otrzymuję poniższy komunikat:

k9MHsnh.png

Dodam, że zgodnie z załączoną instrukcją - włączyłem tryb serwisowy (poprawność aktywacji trybu serwisowego potwierdziło prawidłowe przywrócenie sklepu Microsoft Store za pomocą dołączonej procedury w katalogu TUNING).

srom-otnik lubi to
Opublikowano
7 godzin temu, Kocurek napisał(a):

Przyszedłem zobaczyć nowy obraz Pana Grzyba.

Na tę chwilę proponuję drobną korektę nazwy pliku .iso, bo prawdopodobnie wkradł się niezamierzony błąd w nazewnictwie:

Jest:
Win JG11 IoT LTSC 31.05.24.iso

Powinno być:
Win JG11 IoT LTSC 31.05.25.iso

Problem: Aktywacja systemu

Tak z miesiąc dwa - miałem przyjemność zainstalować w ramach próby na VirtualBox wersję: 2025.01.07.

System poprawnie się aktywował.

Teraz zarówno na aktualnej testowej, jak i dziwo - 2025.01.07 nie udaje mi się aktywować systemu - otrzymuję poniższy komunikat:

Dodam, że zgodnie z załączoną instrukcją - włączyłem tryb serwisowy (poprawność aktywacji trybu serwisowego potwierdziło prawidłowe przywrócenie sklepu Microsoft Store za pomocą dołączonej procedury w katalogu TUNING).

Dzięki, faktycznie coś mnie nadal trzyma w ubiegłym roku, często piszę 2024...
Sprawdzę raz jeszcze, co z tą aktywacją, ale z tego co pamiętam, kilkukrotnie aktywowałem przez PowerShell'a nawet po to, by zobaczyć jak się ładują kompozycje a to wymaga przecież aktywacji.

Kocurek lubi to
Opublikowano

U mnie również pokazał się błąd areoglass - oczywiście reinstall rozwiązuje problem. 

Ten błąd, o którym pisze kolega wyżej przy zamykaniu systemu u mnie również miga przez ułamek sekundy - udało mi się wypatrzeć w nagłówku "menu start". Może to być związane z tym, że nagle przestał mi się uruchamiać menedżer zadań z prawokliku na pasku startowym. To nie wielki problem, bo można go uruchomić na wiele innych sposobów. Może to od Startallback?

Wyłapałem ten błąd - to jednak explorer coś 'krzyczy'

Opublikowano
25 minut temu, boniek napisał(a):

U mnie również pokazał się błąd areoglass - oczywiście reinstall rozwiązuje problem. 

Ten błąd, o którym pisze kolega wyżej przy zamykaniu systemu u mnie również miga przez ułamek sekundy - udało mi się wypatrzeć w nagłówku "menu start". Może to być związane z tym, że nagle przestał mi się uruchamiać menedżer zadań z prawokliku na pasku startowym. To nie wielki problem, bo można go uruchomić na wiele innych sposobów. Może to od Startallback?

Najpewniej tak....

Opublikowano
Godzinę temu, boniek napisał(a):

Aktualizacja StartAllBack rozwiązała problem błędu i uruchamiania menedżera zadań 👍

Opublikowano
8 godzin temu, srom-otnik napisał(a):

Dzięki, faktycznie coś mnie nadal trzyma w ubiegłym roku, często piszę 2024...
Sprawdzę raz jeszcze, co z tą aktywacją, ale z tego co pamiętam, kilkukrotnie aktywowałem przez PowerShell'a nawet po to, by zobaczyć jak się ładują kompozycje a to wymaga przecież aktywacji.

Doprecyzuję, że system aktywował mi się wtedy bez żadnych dodatkowych zabiegów - kliknąłem tylko "napraw" i aktywował się. Byłem zaskoczony, że żadnych powershelli i innych zabiegów nie trzeba było robić.

Oczywiście aktywacja PowerShellem / Massgrave działa bez zarzutu 😁

srom-otnik lubi to
Opublikowano
5 godzin temu, Mario51 napisał(a):

Witam. Potwierdzam brak dostępu do Internetu na VMWare,. Na normalnej instalacji na dysku wszystko w porządku.

U mnie na VMware Workstation 17.6.3 build-24583834  internet działa bez problemu. 

srom-otnik lubi to
Opublikowano
4 godziny temu, srom-otnik napisał(a):

A jak pozostałe wrażenia -  responsywność, FPS-y i inne sedesy? 😅

Zaczynam się martwić, nikt nic na ten temat nie pisze, więc pewnie coś jest nie tak...

W gierkach nie wiem, bo postawiłem system na lapku z i5-2520M, ale jak dla mnie system 'gniecie' w jak najbardziej pozytywnym tego słowa znaczeniu 😆 poużywałem od wczoraj tylko kilka godzin, ale mogę stwierdzić - no ffffhooj jest szybki i to na takim starociu!

srom-otnik lubi to
Opublikowano

Błąd przy aktualizacji, idzie dobrze do restartu, po restarcie tylko czarny obraz i kursor tak stoi 1 godz i nic się nie dzieje. Nic nie można "wywołać" np. menedżera zadań. W trybie awaryjnym to samo. Instalowałem system dwa razy i zawsze to samo.

Opublikowano
21 godzin temu, srom-otnik napisał(a):

A jak pozostałe wrażenia -  responsywność, FPS-y i inne sedesy? 😅

Zaczynam się martwić, nikt nic na ten temat nie pisze, więc pewnie coś jest nie tak...

Witam,

Odnoszę wrażenie że wersja ze stycznia chodzi dużo szybciej na moim starociu - i3 6100U , 8GB RAM.

I zauważyłem problem po aktualizacji systemu - czarny ekran i kursor po restarcie. Po pewnym czasie pojawia się pulpit.  

Opublikowano
3 godziny temu, cloud2000 napisał(a):

Witam,

Odnoszę wrażenie że wersja ze stycznia chodzi dużo szybciej na moim starociu - i3 6100U , 8GB RAM.

I zauważyłem problem po aktualizacji systemu - czarny ekran i kursor po restarcie. Po pewnym czasie pojawia się pulpit.  

TUNING => Ekran Logowania => zastosuj skrypt

Na przyszłość czytaj uważniej INSTRUKCJĘ...

Poza tym system po aktualizacji puchnie jakieś 12-13 GB, które skutecznie zapychają system. Należy bezwzględnie wyczyścić system DISMem i skryptem Czyszczenie spod ppm.i odzyskać tą objętość

boniek lubi to
Opublikowano
Godzinę temu, boniek napisał(a):

brak monitu "Aktualizacje są w drodze" właśnie przez skrypt wyłączający ekran logowania.

Pobieram jeszcze raz ISO, bo teraz nie widzi sieci, karta zainstalowana i żadna naprawa nie pomaga. 🙂 

Opublikowano
14 godzin temu, stens napisał(a):

Ściągnąłem, zainstalowałem i nie widział ale wgrałem nowsze stery do karty sieciowej no i ujrzał

Teraz chciałem zainstalować jako podstawowy i nie widzi sieci, coś skopane jest z siecią, na 5 instalacji raz mi się udało 🙂 

Opublikowano
1 godzinę temu, stens napisał(a):

Teraz chciałem zainstalować jako podstawowy i nie widzi sieci, coś skopane jest z siecią, na 5 instalacji raz mi się udało 🙂 

Zbadam temat, będzie ewentualnie poprawka. U mnie działa sieć każdorazowo po instalacji, dlatego robię wielkie oczy - co piszecie. Być może usluga Dhcp jest wylaczona - wtedy dajcie na automat.

W kolejnym iso zabezpieczę ten problem przed kolejnym wystąpieniem. 

stens lubi to
Opublikowano

win 11 ltsc to monster wielkości, 95 tys plików vs 45 tys porównując z wydaniem Twoim z lipca o nazwie NANO..... folderów też o 150% narąbane..... waga monstera bez internetu zanim nie podobiera i spuchnie jest grubo ponad 15 gb..... NANO to 6 gb....... dla graczy - pstrykaczy dobryyyyy

Ale są na tym forum zwolennicy extreme i to już uzależnienie nasze.....