Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, profilm34 napisał(a):

Czy planowany jest EXTREME NANO pod blaszaki ultra lekki i max wycięty dla WYBRANYCH ?

Tak, zaraz wrzucam wersje testową, ale rozczaruje Cię - niestety nie dla WYBRANYCH, ani dla Ciebie, bo Tobie nie dogodzę, moje Extreme są zawsze za duże na Twoje oczekiwania.

Zaraz zobaczysz rozmiar obrazu iso, policzysz ilość plików i folderów - stwierdzisz: jakiś shit 💩💩💩

skrytykujesz, pewnie nawet nie instalując...

🤣

wislak00, Icogoo, say i 6 innych lubią to
Opublikowano

Jaki jest prawidłowy SHA-1 do ISO LITE z 15.06.2025?
Dwukrotnie pobrałem plik i wychodzi inny (c6080eeeab983324ddad5a06d447139ebbf75754) niż podany na 1. stronie:

SHA-1: 67c113f87ffece14a3bde0158e1bd60989539fb7

eCMd9ja.png

Opublikowano

Kilka danych o wersji Extreme z 17.6.2025:

-cofnięto troszkę build 2600.3775(Extreme)  vs 2600.4061 (Lite z 12.6.2025) - prawdopodobnie aby pozbyć się dużych paczek i MS Click ToDO :)

-po instalacji zajmuje 3,34 GB

-sekcja Settings-Update znikła

-są standardowe dodatki StartAllBack, Everything, WinAero, classic Calc, itd..

-nie ma kilkunastu pre-instalowanych MS Visual C++ Redistibutable  oraz DirectX... wielkie brawa @srom-otnik

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
4 godziny temu, krzysio napisał(a):

Kilka danych o wersji Extreme z 17.6.2025:

-cofnięto troszkę build 2600.3775(Extreme)  vs 2600.4061 (Lite z 12.6.2025) - prawdopodobnie aby pozbyć się dużych paczek i MS Click ToDO :)

-po instalacji zajmuje 3,34 GB

-sekcja Settings-Update znikła

-są standardowe dodatki StartAllBack, Everything, WinAero, classic Calc, itd..

-nie ma kilkunastu pre-instalowanych MS Visual C++ Redistibutable  oraz DirectX... wielkie brawa @srom-otnik

Wszystko się zgadza i wszystko zamierzone. THX!

Opublikowano
7 minut temu, daytek 2 napisał(a):

Na exstreme u mnie  nie działa Windows Media Player,

niby jest a system go nie widzi ,a tak hula .

Bo jest skasowany tak, żeby nie zniszczyć bazy kodekowej, a jednocześnie on sam jest usunięty/wyłączony. Czyli ostatecznie nie ma go.

Opublikowano

zdecydowanie lepszy program dp filmow to QMPlay2 ,bawilem sie nim najpierw na linuksie  ,jeste zdowolony z tego moda win 11 ,dlugo sie nie moglem przesiasc z win 10 lot ltsc  ,pierwszy raz ,moj thrustmaster i steam zgraly sie idealnie ,fakt ze jak producenci sterownikow do swoich zabawek  dawali by wiecej pod linuksa ,to dawno bym go pozegnal a tak ,chwala sromotnikowi ze ratuje nam dupska przed ingwilowaniem  zycia prywatnego zwlaszcza jezeli ktos ma poglady odmienne do meinstrimu  poje.ów z pelo

mar_tar i srom-otnik lubią to
Opublikowano

TOPAZ nie można zainstalować... próba na 2 komputerach, czysty systek, usługi włączone, bez i z sterownikami..... piszę o extreme 1.67gb z 17 czerwca

Opublikowano
Godzinę temu, profilm34 napisał(a):

TOPAZ nie można zainstalować... próba na 2 komputerach, czysty systek, usługi włączone, bez i z sterownikami..... piszę o extreme 1.67gb z 17 czerwca

System 11 EXTREME lux działa..... rozwiązałem instalację Topaz Photo Ai 4.01 - przyczyna to brakowało VC_redist.x64 ( problem ze stony regedit.com rozwiązany ) już śmiga....

Dzięki za EXTREME panie Grzegorzu

Opublikowano
32 minuty temu, krzysio napisał(a):

po instalacji "Lite" - proszę uważać na proponowany Windows Update - "KB5063060 - podbija OS do wersji 26100.4351 i StartAllBlack szwankuje - objawy:

-nie działa opcja Wyloguj

-przy restart/shutdown - wywala error

Dodatkowo wraca Windows AI i nieszczęsny MS Click TODO

Nawet gdybym zintegrował czerwcowe łatki WU, wyczyścił system z niechcianego softu, to i tak w lipcu WU załadowało by od nowa ten balast. 

M$-owe dobrodziejstwa, ech...

Opublikowano

Witam zainstalowałem ten system, ostatnio porobiłem aktualizacje windowsowskie i od tego momentu podczas wyłączania komputera na 2 sekundy pojawia się taki komunikat. W czym problem? Z góry dzieki za pomoc.

I właśnie wyżej zostało to wytłumaczone, zapewne problem z tą łatką i startallback

Opublikowano

@srom-otnik

W podziękowaniu za Twoja pracę mały update do twojego build IoT:

Ponieważ w IoT komponent [wmic] jest opcjonalny -proponuje zamienić w skrypcie ustalającym ilość ram na potrzeby SvcHostSplitThresholdInKB

wartość:

for /f "tokens=2 delims==" %%a in ('wmic os get TotalVisibleMemorySize /format:value') do set mem=%%a

na:

for /f %%a in ('powershell -NoProfile -Command "(Get-CimInstance Win32_OperatingSystem).TotalVisibleMemorySize"') do set mem=%%a

Odpada wtedy potrzeba użycia WinAeroTweaker...

Test na screenie poniżej:

16 godzin temu, srom-otnik napisał(a):

Nawet gdybym zintegrował czerwcowe łatki WU, wyczyścił system z niechcianego softu, to i tak w lipcu WU załadowało by od nowa ten balast. 

M$-owe dobrodziejstwa, ech...

Aktualizacja do StartAllBack v 3.9.10 rozwiązuje problem z [Wyloguj] i [error przy Restart]

LAGUNA i starcraft2fan lubią to
Opublikowano
27 minut temu, krzysio napisał(a):

@srom-otnik

W podziękowaniu za Twoja pracę mały update do twojego build IoT:

Ponieważ w IoT komponent [wmic] jest opcjonalny -proponuje zamienić w skrypcie ustalającym ilość ram na potrzeby SvcHostSplitThresholdInKB

wartość:

for /f "tokens=2 delims==" %%a in ('wmic os get TotalVisibleMemorySize /format:value') do set mem=%%a

na:

for /f %%a in ('powershell -NoProfile -Command "(Get-CimInstance Win32_OperatingSystem).TotalVisibleMemorySize"') do set mem=%%a

Odpada wtedy potrzeba użycia WinAeroTweaker...

Test na screenie poniżej:

Aktualizacja do StartAllBack v 3.9.10 rozwiązuje problem z [Wyloguj] i [error przy Restart]

Dzięki za info!

Opublikowano
19 godzin temu, krzysio napisał(a):

albo nawet usunąć i ponownie zainstalować (tak czy siak będzie 100 dni)

plusik i boniek lubią to
Opublikowano
15 godzin temu, plusik napisał(a):

licencja do StartAllBack kosztuje grosze więc po co zajmować się aplikacją bez licencji jak ta licencja jest dożywotnia sam wykupiłem i otrzymałem w kilka minut teraz mam legalny i  spokój  

i masz kolego rację, uskładać sobie po 50gr przez te 100 dni ,  i pod Choinkę program jak znalazł.:)

Opublikowano
2 godziny temu, janek917 napisał(a):

Po przywróceniu ekranu logowania takie coś.

Przecież  to komunikaty błędu z szklanej powłoki AeroGlass.

Odinstaluj i zainstaluj  ponowne wg dołączonej fotoinstrukcji.