janek917 Opublikowano 3 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2025 Po aktualizacji coś takiego ??? Cytuj
srom-otnik Opublikowano 3 Czerwca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2025 52 minuty temu, janek917 napisał(a): Po aktualizacji coś takiego ??? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Trzeba odinstalowac AeroGlass - w okienku tej aplikacji w pierwszej zakladce => uninstall, a a nastepnie zainstalować ją jak za pierwszym razem wg fotoinstrukcji w TUNING starcraft2fan i boniek lubią to Cytuj
janek917 Opublikowano 3 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2025 1 godzinę temu, srom-otnik napisał(a): Trzeba odinstalowac AeroGlass - w okienku tej aplikacji w pierwszej zakladce => uninstall, a a nastepnie zainstalować ją jak za pierwszym razem wg fotoinstrukcji w TUNING Dziękuję za pomoc .Wróciłem do Win JG10 LTSC, Ale zainstaluję raz jeszcze. Cytuj
starcraft2fan Opublikowano 3 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2025 Sprawdzę ISO na dellu 5420, ale to w poniedziałek . srom-otnik lubi to Cytuj
gumish93 Opublikowano 3 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2025 W dniu 2.06.2025 o 17:38, srom-otnik napisał(a): Są już jakieś uwagi, wyłapane bugi i ogólne wrażenia z użytkowania? Póki co nic nie zauważyłem , zainstalowałem 10 minut temu. Konfiguracja i instalacja softu i zobaczymy co dalej. Jakieś giery i się okaże Ale mimo wszystko podziękował za nowe ISO srom-otnik lubi to Cytuj
Kocurek Opublikowano 3 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2025 Przyszedłem zobaczyć nowy obraz Pana Grzyba. Na tę chwilę proponuję drobną korektę nazwy pliku .iso, bo prawdopodobnie wkradł się niezamierzony błąd w nazewnictwie: Jest: Win JG11 IoT LTSC 31.05.24.iso Powinno być: Win JG11 IoT LTSC 31.05.25.iso Problem: Aktywacja systemu Tak z miesiąc dwa - miałem przyjemność zainstalować w ramach próby na VirtualBox wersję: 2025.01.07. System poprawnie się aktywował. Teraz zarówno na aktualnej testowej, jak i dziwo - 2025.01.07 nie udaje mi się aktywować systemu - otrzymuję poniższy komunikat: Dodam, że zgodnie z załączoną instrukcją - włączyłem tryb serwisowy (poprawność aktywacji trybu serwisowego potwierdziło prawidłowe przywrócenie sklepu Microsoft Store za pomocą dołączonej procedury w katalogu TUNING). srom-otnik lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 4 Czerwca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2025 7 godzin temu, Kocurek napisał(a): Przyszedłem zobaczyć nowy obraz Pana Grzyba. Na tę chwilę proponuję drobną korektę nazwy pliku .iso, bo prawdopodobnie wkradł się niezamierzony błąd w nazewnictwie: Jest: Win JG11 IoT LTSC 31.05.24.iso Powinno być: Win JG11 IoT LTSC 31.05.25.iso Problem: Aktywacja systemu Tak z miesiąc dwa - miałem przyjemność zainstalować w ramach próby na VirtualBox wersję: 2025.01.07. System poprawnie się aktywował. Teraz zarówno na aktualnej testowej, jak i dziwo - 2025.01.07 nie udaje mi się aktywować systemu - otrzymuję poniższy komunikat: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dodam, że zgodnie z załączoną instrukcją - włączyłem tryb serwisowy (poprawność aktywacji trybu serwisowego potwierdziło prawidłowe przywrócenie sklepu Microsoft Store za pomocą dołączonej procedury w katalogu TUNING). Dzięki, faktycznie coś mnie nadal trzyma w ubiegłym roku, często piszę 2024... Sprawdzę raz jeszcze, co z tą aktywacją, ale z tego co pamiętam, kilkukrotnie aktywowałem przez PowerShell'a nawet po to, by zobaczyć jak się ładują kompozycje a to wymaga przecież aktywacji. Kocurek lubi to Cytuj
boniek Opublikowano 4 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2025 U mnie aktywacja przez skrypt massgrave przebiegła bez problemu, ale na fizycznym sprzęcie a nie vm-ce. srom-otnik lubi to Cytuj
plusik Opublikowano 4 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2025 Witam jaka to jest wersja Win 11 PRO ??? czy Enterprise ???? Cytuj
Kosiara Opublikowano 4 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2025 1 minutę temu, plusik napisał(a): Witam jaka to jest wersja Win 11 PRO ??? czy Enterprise ???? Windows 11 IoT Enterprise LTSC 2024 Cytuj
Mario51 Opublikowano 4 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2025 Witam. Potwierdzam brak dostępu do Internetu na VMWare,. Na normalnej instalacji na dysku wszystko w porządku. srom-otnik lubi to Cytuj
Icogoo Opublikowano 4 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2025 Niestety błąd wywala przy wyłączeniu systemu i za każdym razem ale jaki to nie wiem bo szybko się zamyka xd Cytuj
srom-otnik Opublikowano 4 Czerwca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2025 51 minut temu, Icogoo napisał(a): Niestety błąd wywala przy wyłączeniu systemu i za każdym razem ale jaki to nie wiem bo szybko się zamyka xd Niestety nie jestem jasnowidzem.... Jaki błąd, w jakich okolicznosciach? Cytuj
boniek Opublikowano 4 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2025 U mnie również pokazał się błąd areoglass - oczywiście reinstall rozwiązuje problem. Ten błąd, o którym pisze kolega wyżej przy zamykaniu systemu u mnie również miga przez ułamek sekundy - udało mi się wypatrzeć w nagłówku "menu start". Może to być związane z tym, że nagle przestał mi się uruchamiać menedżer zadań z prawokliku na pasku startowym. To nie wielki problem, bo można go uruchomić na wiele innych sposobów. Może to od Startallback? Wyłapałem ten błąd - to jednak explorer coś 'krzyczy' [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
srom-otnik Opublikowano 4 Czerwca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2025 25 minut temu, boniek napisał(a): U mnie również pokazał się błąd areoglass - oczywiście reinstall rozwiązuje problem. Ten błąd, o którym pisze kolega wyżej przy zamykaniu systemu u mnie również miga przez ułamek sekundy - udało mi się wypatrzeć w nagłówku "menu start". Może to być związane z tym, że nagle przestał mi się uruchamiać menedżer zadań z prawokliku na pasku startowym. To nie wielki problem, bo można go uruchomić na wiele innych sposobów. Może to od Startallback? Wyłapałem ten błąd - to jednak explorer coś 'krzyczy' [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Najpewniej tak.... Cytuj
boniek Opublikowano 4 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2025 Godzinę temu, boniek napisał(a): U mnie również pokazał się błąd areoglass - oczywiście reinstall rozwiązuje problem. Ten błąd, o którym pisze kolega wyżej przy zamykaniu systemu u mnie również miga przez ułamek sekundy - udało mi się wypatrzeć w nagłówku "menu start". Może to być związane z tym, że nagle przestał mi się uruchamiać menedżer zadań z prawokliku na pasku startowym. To nie wielki problem, bo można go uruchomić na wiele innych sposobów. Może to od Startallback? Wyłapałem ten błąd - to jednak explorer coś 'krzyczy' [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Aktualizacja StartAllBack rozwiązała problem błędu i uruchamiania menedżera zadań Cytuj
Kocurek Opublikowano 4 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2025 8 godzin temu, srom-otnik napisał(a): Dzięki, faktycznie coś mnie nadal trzyma w ubiegłym roku, często piszę 2024... Sprawdzę raz jeszcze, co z tą aktywacją, ale z tego co pamiętam, kilkukrotnie aktywowałem przez PowerShell'a nawet po to, by zobaczyć jak się ładują kompozycje a to wymaga przecież aktywacji. Doprecyzuję, że system aktywował mi się wtedy bez żadnych dodatkowych zabiegów - kliknąłem tylko "napraw" i aktywował się. Byłem zaskoczony, że żadnych powershelli i innych zabiegów nie trzeba było robić. Oczywiście aktywacja PowerShellem / Massgrave działa bez zarzutu srom-otnik lubi to Cytuj
wujenta Opublikowano 4 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2025 5 godzin temu, Mario51 napisał(a): Witam. Potwierdzam brak dostępu do Internetu na VMWare,. Na normalnej instalacji na dysku wszystko w porządku. U mnie na VMware Workstation 17.6.3 build-24583834 internet działa bez problemu. srom-otnik lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 4 Czerwca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2025 1 godzinę temu, boniek napisał(a): Aktualizacja StartAllBack rozwiązała problem błędu i uruchamiania menedżera zadań Super - czyli nie mój błąd, wrzucę nowszą instalkę. THX boniek lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 4 Czerwca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2025 A jak pozostałe wrażenia - responsywność, FPS-y i inne sedesy? Zaczynam się martwić, nikt nic na ten temat nie pisze, więc pewnie coś jest nie tak... Cytuj
boniek Opublikowano 4 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2025 4 godziny temu, srom-otnik napisał(a): A jak pozostałe wrażenia - responsywność, FPS-y i inne sedesy? Zaczynam się martwić, nikt nic na ten temat nie pisze, więc pewnie coś jest nie tak... W gierkach nie wiem, bo postawiłem system na lapku z i5-2520M, ale jak dla mnie system 'gniecie' w jak najbardziej pozytywnym tego słowa znaczeniu poużywałem od wczoraj tylko kilka godzin, ale mogę stwierdzić - no ffffhooj jest szybki i to na takim starociu! srom-otnik lubi to Cytuj
stens Opublikowano 5 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2025 Błąd przy aktualizacji, idzie dobrze do restartu, po restarcie tylko czarny obraz i kursor tak stoi 1 godz i nic się nie dzieje. Nic nie można "wywołać" np. menedżera zadań. W trybie awaryjnym to samo. Instalowałem system dwa razy i zawsze to samo. Cytuj
cloud2000 Opublikowano 5 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2025 21 godzin temu, srom-otnik napisał(a): A jak pozostałe wrażenia - responsywność, FPS-y i inne sedesy? Zaczynam się martwić, nikt nic na ten temat nie pisze, więc pewnie coś jest nie tak... Witam, Odnoszę wrażenie że wersja ze stycznia chodzi dużo szybciej na moim starociu - i3 6100U , 8GB RAM. I zauważyłem problem po aktualizacji systemu - czarny ekran i kursor po restarcie. Po pewnym czasie pojawia się pulpit. Cytuj
srom-otnik Opublikowano 5 Czerwca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2025 3 godziny temu, cloud2000 napisał(a): Witam, Odnoszę wrażenie że wersja ze stycznia chodzi dużo szybciej na moim starociu - i3 6100U , 8GB RAM. I zauważyłem problem po aktualizacji systemu - czarny ekran i kursor po restarcie. Po pewnym czasie pojawia się pulpit. TUNING => Ekran Logowania => zastosuj skrypt Na przyszłość czytaj uważniej INSTRUKCJĘ... Poza tym system po aktualizacji puchnie jakieś 12-13 GB, które skutecznie zapychają system. Należy bezwzględnie wyczyścić system DISMem i skryptem Czyszczenie spod ppm.i odzyskać tą objętość boniek lubi to Cytuj
boniek Opublikowano 5 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2025 @stens, @cloud2000 - to nie czarny ekran czy zwiecha, tylko zwyczajny brak monitu "Aktualizacje są w drodze" właśnie przez skrypt wyłączający ekran logowania. Cytuj
stens Opublikowano 5 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2025 Godzinę temu, boniek napisał(a): brak monitu "Aktualizacje są w drodze" właśnie przez skrypt wyłączający ekran logowania. Pobieram jeszcze raz ISO, bo teraz nie widzi sieci, karta zainstalowana i żadna naprawa nie pomaga. Cytuj
stens Opublikowano 5 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2025 54 minuty temu, stens napisał(a): Pobieram jeszcze raz ISO, bo teraz nie widzi sieci, Ściągnąłem, zainstalowałem i nie widział ale wgrałem nowsze stery do karty sieciowej no i ujrzał Cytuj
stens Opublikowano 6 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2025 14 godzin temu, stens napisał(a): Ściągnąłem, zainstalowałem i nie widział ale wgrałem nowsze stery do karty sieciowej no i ujrzał Teraz chciałem zainstalować jako podstawowy i nie widzi sieci, coś skopane jest z siecią, na 5 instalacji raz mi się udało [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
srom-otnik Opublikowano 6 Czerwca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2025 1 godzinę temu, stens napisał(a): Teraz chciałem zainstalować jako podstawowy i nie widzi sieci, coś skopane jest z siecią, na 5 instalacji raz mi się udało [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Zbadam temat, będzie ewentualnie poprawka. U mnie działa sieć każdorazowo po instalacji, dlatego robię wielkie oczy - co piszecie. Być może usluga Dhcp jest wylaczona - wtedy dajcie na automat. W kolejnym iso zabezpieczę ten problem przed kolejnym wystąpieniem. stens lubi to Cytuj
profilm34 Opublikowano 6 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2025 win 11 ltsc to monster wielkości, 95 tys plików vs 45 tys porównując z wydaniem Twoim z lipca o nazwie NANO..... folderów też o 150% narąbane..... waga monstera bez internetu zanim nie podobiera i spuchnie jest grubo ponad 15 gb..... NANO to 6 gb....... dla graczy - pstrykaczy dobryyyyy Ale są na tym forum zwolennicy extreme i to już uzależnienie nasze..... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi