WiesioKa Opublikowano Wtorek o 22:21 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 22:21 Czyszczenie opcja 1 , nie restartuje kompa . Opcja 2 naprawa aktualizacji , restartuje . Cytuj
rafalwln Opublikowano Środa o 09:00 Zgłoś Opublikowano Środa o 09:00 Nazwa urządzenia DESKTOP-PQG7OA4 Procesor Intel(R) Core(TM) i3-3110M CPU @ 2.40GHz 2.40 GHz Zainstalowana pamięć RAM 8,00 GB Pamięć 477 GB SSD SSDPR-CX400-512-G2 Karta graficzna NVIDIA GeForce GT 720M (969 MB) Bedzie to dzialać ? Cytuj
FILAGOL Opublikowano Środa o 09:13 Zgłoś Opublikowano Środa o 09:13 Dzień Dobry @rafalwln Będzie działać, i to bardzo dobrze Ale jak napisał kolega @kamilpl Zainstaluj, Sprawdź, Przekonaj się sam Pozdrawiam Cytuj
kamilpl Opublikowano Środa o 09:27 Zgłoś Opublikowano Środa o 09:27 Kochani, jeśli ktoś nie chce pobierać przez windows uptdate poprawki z stycznia [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Może ręcznie zainstalować. Kluczowe informacje o aktualizacji Aktualizacja ta jest częścią standardowego cyklu serwisowego dla kanału LTSC (Long-Term Servicing Channel). Skupia się ona przede wszystkim na: • Bezpieczeństwie: Łata krytyczne luki w jądrze systemu oraz stosie sieciowym (w tym ulepszenia dla protokołów TLS 1.3 i SHA-3). • Stabilności: Zawiera poprawki błędów zgłoszonych w poprzednim miesiącu (grudzień 2025). • Funkcjach IoT: Poprawki dla mechanizmów Shell Launcher oraz Assigned Access, które są kluczowe dla urządzeń o stałym przeznaczeniu (kioski, terminale). FILAGOL lubi to Cytuj
rafalwln Opublikowano Środa o 09:40 Zgłoś Opublikowano Środa o 09:40 Jak nainstaluje na 10 to nie strace danych ? Cytuj
boniek Opublikowano Środa o 09:48 Zgłoś Opublikowano Środa o 09:48 44 minuty temu, rafalwln napisał(a): Nazwa urządzenia DESKTOP-PQG7OA4 Procesor Intel(R) Core(TM) i3-3110M CPU @ 2.40GHz 2.40 GHz Zainstalowana pamięć RAM 8,00 GB Pamięć 477 GB SSD SSDPR-CX400-512-G2 Karta graficzna NVIDIA GeForce GT 720M (969 MB) Bedzie to dzialać ? Jakoś tam będzie działać, na pewno nie będzie śmigać, więc bardziej polecam '10 ltsc' pod ten procek 8 minut temu, rafalwln napisał(a): Jak nainstaluje na 10 to nie strace danych ? Stracisz dane z dysku, na którym masz zamiar zainstalować system, bo wszystkie systemy @srom-otnik trzeba instalować 'na czysto' czyli po formacie Cytuj
rafalwln Opublikowano Środa o 10:07 Zgłoś Opublikowano Środa o 10:07 18 minut temu, boniek napisał(a): Jakoś tam będzie działać, na pewno nie będzie śmigać, więc bardziej polecam '10 ltsc' pod ten procek Stracisz dane z dysku, na którym masz zamiar zainstalować system, bo wszystkie systemy @srom-otnik trzeba instalować 'na czysto' czyli po formacie ok Dzieki czyli zostaje na 10 pozdro! boniek lubi to Cytuj
Dzidzia Opublikowano Środa o 11:53 Zgłoś Opublikowano Środa o 11:53 Witam jak wyłączyc powiadomienie o wyłączeniu gamebar Cytuj
Traxter Opublikowano Środa o 12:14 Zgłoś Opublikowano Środa o 12:14 2 godziny temu, boniek napisał(a): Stracisz dane z dysku, na którym masz zamiar zainstalować system, bo wszystkie systemy @srom-otnik trzeba instalować 'na czysto' czyli po formacie Wiem, że chodzi o instalację na nowo, nie uaktualnienie systemu - ale ja zainstalowałem na dysku bez formatowania. Po prostu wybrałem partycję C na której był już Win11 i zacząłem instalować bez formatowania partycji. Finalnie mając na dysku folder C:\Portable z przenośnymi programami po zainstalowaniu Win10 on pozostał nietknięty. Zaś pliki systemowe Win11 instalator zachował w folderze Windows.old. Cytuj
wislak00 Opublikowano Środa o 12:19 Zgłoś Opublikowano Środa o 12:19 27 minut temu, Dzidzia napisał(a): Witam jak wyłączyc powiadomienie o wyłączeniu gamebar [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
srom-otnik Opublikowano Środa o 16:35 Autor Zgłoś Opublikowano Środa o 16:35 Czy ktoś z testujących może mi powiedzieć, czy jak przekłada się zaznaczenie/odznaczenie pierwszego checkboxa w panelu Performance na wyniki w grach w najnowszym wydaniu? To już nie jest GameBooster - wszystkie wcześniejsze rozwiązania z tego trybu dla gier przeniosłem do normalnego użytkowania. Pod tym checkboxem jest TYLKO CPU-booster (zmierzony u mnie przyrost wydajności 2-3%) i jego zaznaczenie może mieć zerowy, ujemny lub raczej minimalnie dodatni wypływ na np FPS-y. Andreas85 lubi to Cytuj
magg Opublikowano Czwartek o 07:01 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 07:01 22 godziny temu, rafalwln napisał(a): Nazwa urządzenia DESKTOP-PQG7OA4 Procesor Intel(R) Core(TM) i3-3110M CPU @ 2.40GHz 2.40 GHz Zainstalowana pamięć RAM 8,00 GB Pamięć 477 GB SSD SSDPR-CX400-512-G2 Karta graficzna NVIDIA GeForce GT 720M (969 MB) Bedzie to dzialać ? Będzie . To 2,4 to w turbo z wentylami na max Cytuj
hiuman Opublikowano Czwartek o 09:59 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 09:59 Czy w tej wersji jest tryb awaryjny? Cytuj
c666 Opublikowano Czwartek o 10:36 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 10:36 taka drobnostka, która wyszła przy okazji... Hotspot mobilny - parametr "pasmo sieci" ustawione na Dowolne dostępne, działa tyko dla dla pasma 5 GHz... inaczej ustawienie 5 GHz = Dowolne dostępne... by podłączyć starsze odbiorniki trzeba ręcznie przestawić na 2,4 GHz... na ustawieniu "Dowolne dostępne" nie uzyskamy połączenia... Mistrzu, poradzisz cuś na to? :)) :browar Cytuj
Dzidzia Opublikowano 15 godzin temu Zgłoś Opublikowano 15 godzin temu W dniu 14.01.2026 o 13:19, wislak00 napisał(a): [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dalej wyskakuje na pulpit brak aplikacji do uruchomiena ms-gamebar Cytuj
balusiek Opublikowano 11 godzin temu Zgłoś Opublikowano 11 godzin temu U mnie karta Ochrona systemu we Właściwości systemu jest zablokowana. Nie mogę nic tam ustawić. Ok już znalazłem. W Performance jest nazwa "Kopia systemu", która może zmylić. "Przywracanie systemu" moim zdaniem, jest jednoznaczne. Cytuj
Chopek Opublikowano 8 godzin temu Zgłoś Opublikowano 8 godzin temu 6 godzin temu, Dzidzia napisał(a): Dalej wyskakuje na pulpit brak aplikacji do uruchomiena ms-gamebar Spróbuj wpisać PowerShell: Get-AppxPackage Microsoft.XboxGamingOverlay | Remove-AppxPackage Cytuj
kamilpl Opublikowano 4 godziny temu Zgłoś Opublikowano 4 godziny temu Ok sprawdziłem z usuniętym defenderem i wyłączonymi sterownikami bo mam do tego program. Poprawka styczniowa weszła pięknie. Nie przywróciła defendera. Widać LTSC ma mniej inwazyjne poprawki. Bo to tylko zabezpieczenia. Zmiany które wprowadziła aktualizacja w programie shutup10 do telemetrii prywatności wystarczy dać revent . No i czyszczenie systemu (1) ze śmieci. I wszystko hula jak było. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi