Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nazwa urządzenia    DESKTOP-PQG7OA4
Procesor    Intel(R) Core(TM) i3-3110M CPU @ 2.40GHz   2.40 GHz
Zainstalowana pamięć RAM    8,00 GB
Pamięć    477 GB SSD SSDPR-CX400-512-G2
Karta graficzna    NVIDIA GeForce GT 720M (969 MB)
Bedzie to dzialać ?

Opublikowano

Kochani, jeśli ktoś nie chce pobierać przez windows uptdate poprawki z stycznia 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Może ręcznie zainstalować.

Kluczowe informacje o aktualizacji

Aktualizacja ta jest częścią standardowego cyklu serwisowego dla kanału LTSC (Long-Term Servicing Channel). Skupia się ona przede wszystkim na:

Bezpieczeństwie: Łata krytyczne luki w jądrze systemu oraz stosie sieciowym (w tym ulepszenia dla protokołów TLS 1.3 i SHA-3).

Stabilności: Zawiera poprawki błędów zgłoszonych w poprzednim miesiącu (grudzień 2025).

Funkcjach IoT: Poprawki dla mechanizmów Shell Launcher oraz Assigned Access, które są kluczowe dla urządzeń o stałym przeznaczeniu (kioski, terminale).

FILAGOL lubi to
Opublikowano
44 minuty temu, rafalwln napisał(a):

Bedzie to dzialać ?

Jakoś tam będzie działać, na pewno nie będzie śmigać, więc bardziej polecam '10 ltsc' pod ten procek

8 minut temu, rafalwln napisał(a):

Jak nainstaluje na 10 to nie strace danych ?

Stracisz dane z dysku, na którym masz zamiar zainstalować system, bo wszystkie systemy @srom-otnik trzeba instalować 'na czysto' czyli po formacie

Opublikowano
18 minut temu, boniek napisał(a):

Jakoś tam będzie działać, na pewno nie będzie śmigać, więc bardziej polecam '10 ltsc' pod ten procek

Stracisz dane z dysku, na którym masz zamiar zainstalować system, bo wszystkie systemy @srom-otnik trzeba instalować 'na czysto' czyli po formacie

ok Dzieki czyli zostaje na 10 pozdro!

boniek lubi to
Opublikowano
2 godziny temu, boniek napisał(a):

Wiem, że chodzi o instalację na nowo, nie uaktualnienie systemu - ale ja zainstalowałem na dysku bez formatowania. Po prostu wybrałem partycję C na której był już Win11 i zacząłem instalować bez formatowania partycji. Finalnie mając na dysku folder C:\Portable z przenośnymi programami po zainstalowaniu Win10 on pozostał nietknięty. Zaś pliki systemowe Win11 instalator zachował w folderze Windows.old. 

Opublikowano

Czy ktoś z testujących może mi powiedzieć, czy jak przekłada się zaznaczenie/odznaczenie pierwszego checkboxa w panelu Performance na wyniki w grach w najnowszym wydaniu? To już nie jest GameBooster - wszystkie wcześniejsze rozwiązania z tego trybu dla gier przeniosłem do normalnego użytkowania. Pod tym checkboxem jest TYLKO CPU-booster (zmierzony u mnie przyrost wydajności 2-3%) i jego zaznaczenie może mieć zerowy, ujemny lub raczej minimalnie dodatni wypływ na np FPS-y.

Andreas85 lubi to
Opublikowano
22 godziny temu, rafalwln napisał(a):

Bedzie to dzialać ?

Będzie . To 2,4 to w turbo z wentylami na max

Opublikowano

taka drobnostka, która wyszła przy okazji...

Hotspot mobilny - parametr "pasmo sieci" ustawione na Dowolne dostępne, działa tyko dla dla pasma 5 GHz... inaczej ustawienie 5 GHz = Dowolne dostępne... 

by podłączyć starsze odbiorniki trzeba ręcznie przestawić na 2,4 GHz... na ustawieniu "Dowolne dostępne" nie uzyskamy połączenia...

Mistrzu, poradzisz cuś na to? :))

:browar

Opublikowano

U mnie karta Ochrona systemu we  Właściwości systemu jest zablokowana. Nie mogę nic tam ustawić. Ok już znalazłem.  W Performance jest nazwa "Kopia systemu", która  może zmylić. "Przywracanie systemu" moim zdaniem, jest jednoznaczne.

Opublikowano
6 godzin temu, Dzidzia napisał(a):

Dalej wyskakuje na pulpit  brak aplikacji do uruchomiena ms-gamebar

Spróbuj wpisać PowerShell: Get-AppxPackage Microsoft.XboxGamingOverlay | Remove-AppxPackage

Opublikowano

Ok sprawdziłem z usuniętym defenderem i wyłączonymi sterownikami bo mam do tego program. Poprawka styczniowa weszła pięknie. 
Nie przywróciła defendera.

Widać LTSC ma mniej inwazyjne poprawki. Bo to tylko zabezpieczenia.

Zmiany które wprowadziła aktualizacja w programie shutup10 do telemetrii prywatności wystarczy dać revent .

No i czyszczenie systemu (1) ze śmieci. I wszystko hula jak było.