Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, FILAGOL napisał(a):

Szczerze, to czekam na wydanie Pro Windows 11.

Tak pieczołowicie dopieszczone mody, to pewność długiego działania.

Nadal używam zeszłorocznego wydania Windows 11 Pro działa doskononale

z jednym zastrzeżeniem mianowicie nie wszystkie zdjęcia da się otworzyć w systemowej przeglądarce zdjęć.

Reszta rewelka

System działa szybko, stabilnie, wszystkie urządzenia podłączone do PC również, żadnych zwieszeń, ścinek itd.

Zainstalowałem Twego moda u kilku znajomych są zadowoleni 🙂

Dlatego z utęsknieniem czekam na wersję Pro.

Pozdrawiam

Będzie 🙂

Opublikowano (edytowane)

w Twych modach @srom-otnik podoba mi się coś, o czym nikt tutaj nie piszę (zapewne nikt nie używa Twego modu, w taki sposób jak ja)

Miałem sytuację, w której mój sąsiad "Sknerus-Geniusz" zakupił na OLX laptopa za grosze.

wszystko pięknie laptop stan igła, tyle, że nie dało się zmienić ustawień w biosie, gdyż było ustawione hasło.

"Sknerus-Geniusz" oddał lapka do miejscowego serwisu, tam stwierdzono, że nie da się zainstalować systemu (Laptop sprzedany bez dysku).

Tym bardziej, ze w obecnych laptopach nie ma napędów, a z pendrive nie dało się systemu postawić zablokowana opcja w biosie.

Można rzec, że mnie oświeciło.
Wziąłem Twój mod Windows 11 Pro.
Nagrałem obraz moda na płytę DVD, podłączyłem swój napęd DVD do laptopa przez usb i uruchomiłem go.
i Proszę po kilku sekundach "mielenia" przez zewnętrzny napęd ukazał się ekran instalatora Twego moda.
System zainstalował się bez problemu.
Działa do dziś.
podjechałem do miejscowego serwisu, i pokazałem Panom, że laptopa, którego odrzucili, jako nienadającego się do naprawy działa na nim system operacyjny.
Mina Panów bezcenna.

Stwierdzili, że coś musiałem "pokombinować" i że Twój system to nie jest pełnoprawny system Microsoftu.

Roześmiałem się i grzecznie odparłem

"Złej baletnicy przeszkadza rąbek, u spódnicy."

Więc @srom-otnik Twe mody dokonują cudów hahaha

Pozdrawiam

P.S. @srom-otnik zaletą jest to, że Twe mody mieszczą się z zapasem na zwykłej płycie DVD inaczej byłby problem.

wiec dla mnie niewielkie rozmiary Twych modów, to istne wybawienie.

Ale nikt o tym nie pisze 🙂

"Że nie zawsze duży znaczy lepszy, dla mnie mniejszy to fajniejszy" jakkolwiek by to nie zabrzmiało hahaha

Edytowane przez FILAGOL
Jak zwykle literówki :-)
Opublikowano

Oczywiście zakupiłem klucz do wersji Pro Twego moda JG11, żeby nie było larma, że szerzy się piractwo przez aktywatory, czy inne ustrojstwo.

Kluczyk z: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

i napęd DVD na USB 🙂

Sąsiad chciał mieć "Namacalny" Windows

Raz jeszcze dziękuję Ci za świetnego moda @srom-otnik 🙂

Pozdrawiam

Opublikowano

Było dobrze, jest źle bo przy instalacji Realtek Audio instaluje wtyczkę do wewnętrznego złącza AUX zamiast mix stereo. 🙂

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

A reszta gra na fest 🙂  Na lekim i extremalnym to samo. Zmieniałem wersje sterowników ale to nic nie dało.

Opublikowano
Godzinę temu, FILAGOL napisał(a):

Oczywiście zakupiłem klucz do wersji Pro Twego moda JG11, żeby nie było larma, że szerzy się piractwo przez aktywatory, czy inne ustrojstwo.

Kluczyk z: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

i napęd DVD na USB 🙂

Sąsiad chciał mieć "Namacalny" Windows

Raz jeszcze dziękuję Ci za świetnego moda @srom-otnik 🙂

Pozdrawiam

Prawdopodobnie chińska podróbka. Też kiedyś takie coś kupiłem na Allegro ale z Win10 PRO ENG. Po wpisaniu klucza i aktywacji sprawdziłem jaki jest w rzeczywistości - był aktywowany całkiem inny klucz transportowy (tymczasowy) z serii VK7JG- itd. Sprawdź jaki masz klucz aktywowany w rzeczywistości. Pierwszym sygnałem ostrzegawczym, że z tym systemem jest coś nie tak było zalecenie sprzedającego aby klucz licencyjny nie wpisywać podczas instalacji ale dopiero po jej całkowitym zakończeniu i dopiero wtedy aktywować.

Opublikowano

Dobry Wieczór @zen888

Klucz ok.

Sprawdziłem na instalatorze Windows 11 Pro pobrany oficjalnego z serwera M$.

Nagrałem obraz pobranego Windowsa 11 na OSTATNIĄ płytę DVD 8,5 GB, jaka mi została (co za poświęcenie hahaha)

Sprzedawca poinformował mnie, że klucz mogę wpisać w czasie instalacji systemu (zalecał), lub dopiero po jego zainstalowaniu (Jak mi pasuje do wyboru).

Wpisałem klucz w czasie instalacji. 

Instalator wyświetlił informacje, że klucz działa po jego sprawdzeniu, a po instalacji systemu, że system został aktywowany przy użyciu licencji cyfrowej. (Konto lokalne, bez polączenia z kontem M$).

Sprawdziłem podobnym programem dobrego, który zaproponował @stens.

Wykryty klucz zgadzał się z tym zawartym na załączonym na kartoniku w pudełku. 

Aby mieć pewność, czy system jest aktywowany użyłem polecenia: slmgr /xpr.

Wyświetliło minut o trwałym aktywowaniu systemu.

Dziękuję Ci @zen888, za przypomnienie i zwrócenie uwagi, że mimo wszystko można się "zdrowo" naciąć.

Dodatkowo sprzedający wystawił dowód zakupu na system.

Dopiero później użyłem zakupionego klucza do moda JG11 Pro @srom-otnik.

Dziękuję za Wasze cenne wskazówki ☺️

P.S. Jeżeli jeszcze w jakiś inny sposób mogę sprawdzić legalność klucza, to proszę o Wasze wskazówki. (Zadzwonić na infolinię M$ itd...

)

Pozdrawiam 

zen888 lubi to
Opublikowano

Witam 

W końcu udało mi się po ostatnich zawirowaniach, wskoczyć na tory i poprzyglądać się kolejnym MODom.

No i mam pytanie i zarazem niesamowity problem mimo dwukrotnej instalacji MODa z 7 01 br. Nie mogę zainstalować żadnych sterowników jedyny Chipset z pliku exe AMD, po zmianie wyglądu ikon i przeładowaniu ikonka Windows na part C:| się zmieniła

dopiero po drugim restarcie systemu ustawiły się ikony, no a tego to już zupełnie nie chytam NIE MOGĘ ZAMKNĄĆ SYSTEMU cały czas Restart ! ! ! ? ? ?> Może jakaś sugestia, może jeszcze raz zrobić pena Rufusem alb przejść na Ventoy chociaż dalej zamierzam dokonać kolejnych prób nie kapitulując. :) 

Opublikowano
49 minut temu, Groszek1962 napisał(a):

Witam 

W końcu udało mi się po ostatnich zawirowaniach, wskoczyć na tory i poprzyglądać się kolejnym MODom.

No i mam pytanie i zarazem niesamowity problem mimo dwukrotnej instalacji MODa z 7 01 br. Nie mogę zainstalować żadnych sterowników jedyny Chipset z pliku exe AMD, po zmianie wyglądu ikon i przeładowaniu ikonka Windows na part C:| się zmieniła

dopiero po drugim restarcie systemu ustawiły się ikony, no a tego to już zupełnie nie chytam NIE MOGĘ ZAMKNĄĆ SYSTEMU cały czas Restart ! ! ! ? ? ?> Może jakaś sugestia, może jeszcze raz zrobić pena Rufusem alb przejść na Ventoy chociaż dalej zamierzam dokonać kolejnych prób nie kapitulując.

Instalujesz to na normalnym desktopie czy na laptopie?

Opublikowano
W dniu 16.01.2025 o 19:19, srom-otnik napisał(a):

1. Wybierz Profil Lekki, następnie pobierz wszystkie aktualizacje Windows Update, zainstaluj wymagane sterowniki oraz niezbędne oprogramowanie 

Panie @[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

a instrukcję czytał?

srom-otnik i Dany1337 lubią to
Opublikowano

Achon  -- Z całym szacunkiem Bez urazy akurat ta podpowiedź BE.....Jestem po kolejnej instalce i tak jak do tej pory a nie po instaluje mody JG po raz pierwszy które Uważam za czołówkę NAJLEPSZYCH. 👍

A sprawy się mają tak sprzęt jaki posiadam wielokrotnie na forum opisywałem tak że dla mnie pewne fakty zmian w systemie nie są palące, ale jako system były i są jednymi z najlepszych i BASTA 👍

instalowałem ustawiając wszystkie możliwe warianty i np:

Jak dotychczas  po instalce i pierwszym uruchomieniu poprzednie wer. systemu były aktywowane - teraz nie

Nie mogę dalej wyłączyć kompa cały czas restart

Nie istaluje sterowników ani update ___ dopiero sterowniki nawet oryginalne trzeba wejść do konkretnego folderu i go wskazć co dziwne bo część sterowników instaluje z zasadą przeszukaj itd itd....

Update najpierw błędy dopiero po trzeciej czwartej próbie instalka

Dalej gdy przy update przejdę do zawansowanego pobierania i wskaże sterowniki wychodzi do pulpitu i tak potrafi kilka razy z ikonkami to tak jak wcześniej wpisałem

No cóż pozostaje mi dalej na tych kompach gzie mam Win JG pro 25 i Win JG 25Iot LTSC które śmigają a nawet mam jednego postawionego na stacji dokującej USB -Jako Win TO GO i śmiga niesamowicie

Pozdrawiam z SZACUNKIEM dla SROMOTNIKA być może to tylko ja mam pecha.Nie PODDAJEMY SIĘ -- - MY NIE MY NIE MY NIGDY NIE PODDAJEMY SIĘ bo TO TYLKO PECET  :)  

Pozdrawiam 

A teraz jestem i piszę właśnie na tym systemie bo skoro się nie wyłącza to jak to mówią -- SE POSIEDZE :) :) A co mi tam. Jeszcze poszperam poszukam

Opublikowano

Ale nawet nie napiszesz jaki masz error z tymi sterownikami.

Czasami trzeba uruchomić w trybie, "Instaluj niepodpisane sterowniki", gdy normalnie nie wchodzą.

11 minut temu, Groszek1962 napisał(a):

Nie mogę dalej wyłączyć kompa cały czas restart

Sprawdź sobie pamięci RAM.

Opublikowano

A i jeszcze NORMALNYM PC jak to niektórzy podkreślają:

Podam po raz konfiguracje aby nie było więcej ..........................

Procesor AMD 16-Core RYZEN 9  7950 X3D

Płyta:  ASUS ROG CROSSHAIR X670 Hero

Pamięci Memory PATRIOT -  32 GB RAM 

Dyski SSD EVO  870 1TB

lub do wyboru 2TB 1TB samsunki NvMe np  Samsung 1TB M.2 PCIe Gen4 NVMe 990 PRO

lub Samsung 1TB M.2 PCIe Gen5 NVMe 990 EVO PLUS czyli do wyboru i koloru

Grafika troszkę leciwa ale skoro nie jestem Fanem Gier TO

Gigabyte GeForce RTX 2060 SUPER AORUS 8G

i obudowa:  ASUS ROG HYPERION GR701 BTF EDITION od kilkunastu dni

POZDRAWIAM

Szanowny Panie Nie wiem czy się rozumiemy bo do tychczas a jest to już od czasów XP MODy SROMOTNIKA ZAWSZE BYŁY I BĘDĄ NIZAWODNE I UZNAWANE ZA NAJLEPSZE. A co się dzieje z tym sam nie ogarniam 👍:)

Opublikowano

Niestety na laptopie system nie chciał się zamknąć , restartować. Generalnie laptop zaczął chodzić jak odkurzacz. Dodam, wszystkie sterowniki zainstalowane, Chyba nastąpiło to po przełączeniu na extreme i powrocie do lekkiej. Musiałem system skasować. Wcześniejsza wersja była OK.

Groszek1962 lubi to
Opublikowano

Nic dodać? Nic ująć! Koledzy dobrze too określili. Ten system , zwany chyba wersja testową lub jednodniową to  porażka. 

Nie bdę wymieniał co mnie spotkało po instalacji i zainstalowaniu sterowników pod AMD, ale po resecie nie mogłem uruchomić komputera!. 

Warto też wspomnieć, że cała procedura instalacji począwszy od pięknych grzybków trwa strasznie długo a to okno z wyborem czego sie chce lub nie to tylko po to aby kogos w maliny wprowadzić. 

Wrócę jeszcze do instalacji i jej zakończenia. 

Usuwanie Defendera trwa tak długo, ze w żadnej modyfikacji Sromotnika tego nie widziałem.

Ogólnie ten system nadaje sie nie tylko do poprawek ale całkowitej zmiany. 

Nie próbuje dalej jak i co dobrze działa bo szkoda czasu.

Opublikowano

zainstalowałem natychmiast po wydaniu 7.01.2026 - działa bardzo dobrze

instalacja na czysto, wcześniej były poprzednie edycje i też dobrze działały

srom-otnik lubi to
Opublikowano

Mam małą dla mnie ale wielką prośbę dla społeczności graczy:

-czy możecie przetestować na modach Sromotnika jakieś popularne obecnie gierki (Fortnite, CS, Valorant....) instalowane z:

-steam

-epic

-ubi czy innych obecnie popularnych 

Wyczytałem przy wątku " Win JG11 25H2 Pro Lite Pl/Eng" że ktoś nie mógł Valoranta uruchomić a gdzieś że CSa i jakiś innych które ładują antchety....

Prośbę swą motywuję tym że powszechnie instaluję mody Sromotnika na kompach dla dzieciaków i już mi drugi wrócił że mu się grafika Radeon RX 6750 a drugi RX 7900XT popsuła.

Zanim zrobię z siebie głupka i powysyłam na gwarancję chciałbym sprawdzić czy to jakaś przypadłość modów z Radkami czy po prostu niekompatybilność systemu do gier...

Sam się w nowe "gupie" gierki nie znam więc nawet nie wiem jak się za to zabrać...

p.s 

oczywiście kompy ze "Sromotnikami" wszelkie OCCT/ heavy load/ Coinebench/ 3D Mark przechodzą ale gry to inna inszość...

Opublikowano
14 minut temu, Groszek1962 napisał(a):

Sorry, ale po co Ci wersja finalna skoro napisałeś że Ci śmiga ??? Jeśli jest OK to i wstawiający pozostawia takie ISO, chyba że modyfikuje i wprowadza coś NOWEGO. Czyż nie tak ?

O właśnie coś nowego komentarz bez sensu twój 

Opublikowano

Zwracam się do   -- ewabem 5 -- jeśli Ci chodzi o to to proszę jest system na którym pracuje i jak posałem BO SE POSIEDZE, A CO MI TAM  to jest cytat może nie Wszyscy pamiętają, ale nie oto pyka więc spójrz na fotkę

I jeszcze ja nie napisałem że system NIE DZIAŁA tylko wynikły takie koziołki

A ja nie od dziś siedzę przy kompie i poradziłem Sobie z tym, ale gdy tarafi to na kogoś kto oczekuje wrzucam obraz instaluje i pyka ? to co wówczs i chyba po to istnieje to FORUM ! ! ! 

Po za problemami początku system wymiata, aplikacje pracują bez zarzuty i i zamknięciem systemu Sobie dam radę, zawsze jest jakaś alternatywa -- WTYCZKA Z GNIAZDKA 🤣

Opublikowano

Muszę zrobić Sobie przerwę, ale prgnę dodać że po kiku godzina pacy na tym MODzie wgraniu wszystkich aktualiazcji sysem się wyłącz czli kop stop ot Ciekawostka. Jeszcze za niedługą chwilkę wejdę ponownie dalsze testy które jak znam i wierzę w prce Sromotnika będzie ZAJ ......... Fajnie i dobrze 😊👍👍👍