kamilpl Opublikowano 6 Stycznia Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 7 godzin temu, srom-otnik napisał(a): Czy sytuacja się rozwiązała, czy ktoś inny z Was testujących również doświadczył podobnych zdarzeń. Proszę pisać o wszelkich dolegliwościach tego wydania, bo teraz jest na to miejsce i czas... U mnie wszystko dobrze tak jak w poprzednich wersjach. srom-otnik lubi to Cytuj
wislak00 Opublikowano 6 Stycznia Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 6 godzin temu, Achon napisał(a): Takie coś mi chodzi po głowie, żeby sprawdzić. Kolego @wislak00, a zrobiłbyś skrypt, który kasuje w WinSxS foldery mające w nazwie el-gr, fr-fr, it-it itd. Zostawić tylko pl-pl i takie bez tych oznaczeń. Pytanie jest o ile się odchudzi WinSxS? Czy system zadziała po restarcie? Jak takie zepsucie magazynu WinSxs wpłynie na aktualizacje? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ja bym tego nie robił, a już na pewno nie ruszał pl i en. Może niech podpowie Ci ktoś lepiej obeznany, nie wiem czy usunięcie samych folderów wystarczy by ci WU nie rozwaliło. Jak bardzo chcesz to zrobiłem plik .bat, który powinien usunąć wszystkie foldery językowe oprócz tych dwóch co wymieniłem. PS. Kopia zapasowa plików i Windows Live pod ręką obowiązkowo [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Achon lubi to Cytuj
kamilpl Opublikowano 6 Stycznia Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia Niektóre programy (nawet jeśli ich nie używasz, a są częścią systemu) mogą wymagać konkretnych bibliotek językowych do poprawnego wyświetlania błędów lub komunikatów, nawet jeśli interfejs masz po polsku. Można łatwo rozwalić system. wislak00 lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 6 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia Dziękuje BARDZO wszystkim za przesłane wsparcie, tym bardziej, że skasowałem wszędzie dane bankowe boniek, wislak00, swiniarobert69 i 3 innych lubią to Cytuj
Achon Opublikowano 6 Stycznia Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 3 godziny temu, wislak00 napisał(a): Kopia zapasowa plików i Windows Live pod ręką obowiązkowo Wielkie dzięki. Testy zrobię na maszynie wirtualnej. Edited ---------------- No pupy to nie urywa, myślałem, że więcej się skasuje, tak z 10%.... Przed: Kasujemy: Po Zysk około 26MB --------------------- Edited2 --------------------- Operacja rozwaliła magazyn WinSxS, aktualizacja nie weszła. (Sprawdzone na orginalnym systemie) Już lepiej skompresować niż cokolwiek kasować. A najnowszy IoT LTSC 04.01.26 śmiga bezproblemowo. swiniarobert69, srom-otnik i wislak00 lubią to Cytuj
KebabowyPablo Opublikowano 6 Stycznia Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia System resposywnie jest super tryb dla gier nie zmienia u mnie absolutnie nic albo roznice są marginalne ( i7 8700k rx 570) . Witcher 3 . CyberPunk Pubg assasinc creed odyseja natomiast mam problem z kopiowaniem plikow na pendrive albo miedzy dyskami. idzie to niesamowicie powolutku srom-otnik lubi to Cytuj
kamilpl Opublikowano 6 Stycznia Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia U mnie moment kopiowanie jak na standardowym systemie. Używam trybu fabrycznego. Bo nie gram w gry na laptopie. Cytuj
srom-otnik Opublikowano 6 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia Marzyłem o tym od dawna i już dopiąłem prawie na ostatni guzik, jeszcze drobna kosmetyka... - tryb dla gier działa domyślnie bez specjalnego włącznika. W jego miejsce dałem dopalacz procesora który wyłącza power throttling, parkowanie i mitygację - po zastosowaniu tej funkcji na laptopach proszę kontrolować temperaturę przy wyższych obciążeniach... Sechusk, wislak00, Icogoo i 9 innych lubią to Cytuj
LuckyMan Opublikowano 6 Stycznia Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia No pięknie to wygląda! Szacun! Czy dopalacz w formie grzańca zastosowano? srom-otnik i swiniarobert69 lubią to Cytuj
kamilpl Opublikowano 6 Stycznia Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia Pięknie to wygląda swiniarobert69 lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 6 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2 minuty temu, kamilpl napisał(a): Pięknie to wygląda Wiem, jestem z tego dumny, bo to obecnie jest potężne narzędzie optymalizacyjne które łączy wiele moich mniejszych starszych projektów starcraft2fan, FILAGOL, swiniarobert69 i 1 inny lubią to Cytuj
kamilpl Opublikowano 6 Stycznia Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia Kiedy będziemy mogli zasmakować tego cacka ? swiniarobert69 lubi to Cytuj
wislak00 Opublikowano 6 Stycznia Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 4 godziny temu, srom-otnik napisał(a): Marzyłem o tym od dawna i już dopiąłem prawie na ostatni guzik, jeszcze drobna kosmetyka... [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - tryb dla gier działa domyślnie bez specjalnego włącznika. W jego miejsce dałem dopalacz procesora który wyłącza power throttling, parkowanie i mitygację - po zastosowaniu tej funkcji na laptopach proszę kontrolować temperaturę przy wyższych obciążeniach... No mocarnie to wygląda, ale nadal przejrzyście i czytelnie dla każdego, zagraniczni moderzy daleko w tyle. Trochę modów sprawdziłem i takiego cuda nikt nie miał. A gdyby tak przygotować drugą wersję interfejsu dla motywu ciemnego z odwróconymi kolorami, przy uruchamianiu mógłby sprawdzać w rejestrze jaka aktualnie jest kolorystyka i uruchamiać odpowiednią. AppsUseLightTheme - 0 tryb ciemny, 1 - jasny PS. Tak wiem, to już przesada [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] swiniarobert69 i WiesioKa lubią to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 6 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 34 minuty temu, wislak00 napisał(a): No mocarnie to wygląda, ale nadal przejrzyście i czytelnie dla każdego, zagraniczni moderzy daleko w tyle. Trochę modów sprawdziłem i takiego cuda nikt nie miał. A gdyby tak przygotować drugą wersję interfejsu dla motywu ciemnego z odwróconymi kolorami, przy uruchamianiu mógłby sprawdzać w rejestrze jaka aktualnie jest kolorystyka i uruchamiać odpowiednią. AppsUseLightTheme - 0 tryb ciemny, 1 - jasny PS. Tak wiem, to już przesada [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] nie tyle przesada, co wygląda kijowo, zwłaszcza wokół suwaków, bleeee więc NIE NIE NIE i zostaje jak było, tylko tryb jasny. Tym bardziej że kod spuchł o przynajmniej 64 linijki wislak00, swiniarobert69, boniek i 2 innych lubią to Cytuj
WiesioKa Opublikowano 6 Stycznia Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 16 minut temu, srom-otnik napisał(a): nie tyle przesada, co wygląda kijowo, zwłaszcza wokół suwaków, bleeee [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] więc NIE NIE NIE i zostaje jak było, tylko tryb jasny. Tym bardziej że kod spuchł o przynajmniej 64 linijki A mi się podoba . juh, swiniarobert69 i wislak00 lubią to Cytuj
Piotrza2001 Opublikowano 6 Stycznia Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia Jak wygląda kwestia secure boot na tym modzie? swiniarobert69 lubi to Cytuj
Achon Opublikowano 6 Stycznia Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia Uwaga leci sugestia. Ten dopalacz grafiki lepiej żeby był ustawiony domyślnie na off. Po instalacji najnowszych sterowników NViDii i restarcie wywaliło mi obraz. Potem jeszcze drugi raz ziarno na ekranie zamiast obrazu. Po odhaczeniu, mam obraz prawidłowy i się nie sypie. swiniarobert69, wislak00, srom-otnik i 1 inny lubią to Cytuj
boniek Opublikowano 6 Stycznia Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2 minuty temu, Achon napisał(a): Uwaga leci sugestia. Ten dopalacz grafiki lepiej żeby był ustawiony domyślnie na off. Po instalacji najnowszych sterowników NViDii i restarcie wywaliło mi obraz. Potem jeszcze drugi raz ziarno na ekranie zamiast obrazu. Po odhaczeniu, mam obraz prawidłowy i się nie sypie. A jednak coś jest na rzeczy z tym, nie tylko u mnie 'wariowało' 10 minut temu, Piotrza2001 napisał(a): Jak wygląda kwestia secure boot na tym modzie? Chyba jak na prawie każdym instalowanym systemie, czyli musi być wyłączony swiniarobert69 lubi to Cytuj
kamilpl Opublikowano 6 Stycznia Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia Mi na włączonym działa. Nic nawet w biosie nie musiałem zmieniać. @srom-otnik autor modyfikacji zadbał o to, by bootloader był zgodny z certyfikatami Microsoftu (lub korzystamy z modyfikacji, która nie ingerowała w pliki rozruchowe). swiniarobert69 lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 6 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 11 minut temu, Achon napisał(a): Uwaga leci sugestia. Ten dopalacz grafiki lepiej żeby był ustawiony domyślnie na off. Po instalacji najnowszych sterowników NViDii i restarcie wywaliło mi obraz. Potem jeszcze drugi raz ziarno na ekranie zamiast obrazu. Po odhaczeniu, mam obraz prawidłowy i się nie sypie. - jest odhaczony, bo to nie może być domyślnie, tylko do włączenia i przetestowania. U mnie na 2 lapkach i blaszaku sprawdza się genialnie, no ale tak jak mówisz... swiniarobert69 lubi to Cytuj
sebio Opublikowano 6 Stycznia Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 1 minutę temu, srom-otnik napisał(a): - jest odhaczony, bo to nie może być domyślnie, tylko do włączenia i przetestowania. U mnie na 2 lapkach i blaszaku sprawdza się genialnie, no ale tak jak mówisz... U mnie też zero problemów swiniarobert69 lubi to Cytuj
Sechusk Opublikowano 6 Stycznia Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia U mnie tak jak na zdjęciach ustawione działa wyśmienicie nic się nie wywala ale jak wiadomo co sprzęt to inaczej. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] swiniarobert69 lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 6 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia Było dziś nowe iso, ale się zbyło, musiałem jeszcze coś udoskonalić. Nowe iso jutro, czy wolne od błędów - pewnie nie, ale najważniejsze przetestować nowy panel Performance boniek, Andreas85, qlimax20 i 5 innych lubią to Cytuj
Andreas85 Opublikowano 7 Stycznia Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia Witaj Mistrzu mam pytanko, bo poprzednio siedziałem na twojej 10-tce i tego zajścia nie miałem. Tuż po zainstalowaniu tej 11-teczki i po zmianie wyjścia głębi kolorów w panelu sterowania ( Nvidii ) z ( 8 bpc na 10bpc ) mam na 10-bitach takie lekkie przebicia niebieskiego koloru na 8-miu jest OK. Coś tam w systemie było majstrowane przy tym? Pozdrawiam. Ps. Jednak to wina wersji ( 24h2 ) Wystarczyło tylko wyłączyć ( Zarządzanie Kolorami ) bo było ustawione na ( AUTO ) Soorki, za za ten zbędny komentarz wszystko teraz jest CACY srom-otnik lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 7 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia Gotowe stens, c666, kamilpl i 1 inny lubią to Cytuj
kamilpl Opublikowano 7 Stycznia Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia Melduję że na poprzedniej wersji drukarka w trybie extremalnym na WiFi działa jak ją zaznaczymy. @sromotnik ta wersja co dodałeś jakie zmiany poprzedniej ? Panel nowy optymalizacji tylko ? Czy na nowo tą instalować ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
janek917 Opublikowano 7 Stycznia Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia W dniu 7.01.2026 o 10:31, srom-otnik napisał(a): Gotowe Wszystko jest dobrze przepraszam za niepotrzebne zawracanie głowy. Cytuj
c666 Opublikowano 7 Stycznia Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 18 godzin temu, srom-otnik napisał(a): nie tyle przesada, co wygląda kijowo, zwłaszcza wokół suwaków, bleeee [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] więc NIE NIE NIE i zostaje jak było, tylko tryb jasny. Tym bardziej że kod spuchł o przynajmniej 64 linijki yyyy... no ale spójrz na to z innej perspektywy... mamy zime... zobacz jakie ładne i uniwersalne skrobaczki do szyb Tobie wyszły... wow! :)) Cytuj
srom-otnik Opublikowano 7 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 16 minut temu, c666 napisał(a): yyyy... no ale spójrz na to z innej perspektywy... mamy zime... zobacz jakie ładne i uniwersalne skrobaczki do szyb Tobie wyszły... wow! :)) Cytuj
FILAGOL Opublikowano 7 Stycznia Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia Szczerze, to czekam na wydanie Pro Windows 11. Tak pieczołowicie dopieszczone mody, to pewność długiego działania. Nadal używam zeszłorocznego wydania Windows 11 Pro działa doskononale z jednym zastrzeżeniem mianowicie nie wszystkie zdjęcia da się otworzyć w systemowej przeglądarce zdjęć. Reszta rewelka System działa szybko, stabilnie, wszystkie urządzenia podłączone do PC również, żadnych zwieszeń, ścinek itd. Zainstalowałem Twego moda u kilku znajomych są zadowoleni Dlatego z utęsknieniem czekam na wersję Pro. Pozdrawiam srom-otnik lubi to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi