srom-otnik Opublikowano 17 Czerwca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2025 2 godziny temu, profilm34 napisał(a): Czy planowany jest EXTREME NANO pod blaszaki ultra lekki i max wycięty dla WYBRANYCH ? Tak, zaraz wrzucam wersje testową, ale rozczaruje Cię - niestety nie dla WYBRANYCH, ani dla Ciebie, bo Tobie nie dogodzę, moje Extreme są zawsze za duże na Twoje oczekiwania. Zaraz zobaczysz rozmiar obrazu iso, policzysz ilość plików i folderów - stwierdzisz: jakiś shit skrytykujesz, pewnie nawet nie instalując... Icogoo, Damian989121, Dany1337 i 6 innych lubią to Cytuj
keri38 Opublikowano 17 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2025 Extreme zainstalowany na blaszaku na razie petarda wszystko smiga ,zero problemow przy instalce systemu i oprogramowania srom-otnik lubi to Cytuj
odyn1982 Opublikowano 17 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2025 Jaki jest prawidłowy SHA-1 do ISO LITE z 15.06.2025? Dwukrotnie pobrałem plik i wychodzi inny (c6080eeeab983324ddad5a06d447139ebbf75754) niż podany na 1. stronie: SHA-1: 67c113f87ffece14a3bde0158e1bd60989539fb7 Cytuj
srom-otnik Opublikowano 17 Czerwca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2025 Sprawdzę jak wrócę z pracy Cytuj
krzysio Opublikowano 17 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2025 Kilka danych o wersji Extreme z 17.6.2025: -cofnięto troszkę build 2600.3775(Extreme) vs 2600.4061 (Lite z 12.6.2025) - prawdopodobnie aby pozbyć się dużych paczek i MS Click ToDO -po instalacji zajmuje 3,34 GB -sekcja Settings-Update znikła -są standardowe dodatki StartAllBack, Everything, WinAero, classic Calc, itd.. -nie ma kilkunastu pre-instalowanych MS Visual C++ Redistibutable oraz DirectX... wielkie brawa @srom-otnik [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dany1337 i swiniarobert69 lubią to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 18 Czerwca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2025 4 godziny temu, krzysio napisał(a): Kilka danych o wersji Extreme z 17.6.2025: -cofnięto troszkę build 2600.3775(Extreme) vs 2600.4061 (Lite z 12.6.2025) - prawdopodobnie aby pozbyć się dużych paczek i MS Click ToDO -po instalacji zajmuje 3,34 GB -sekcja Settings-Update znikła -są standardowe dodatki StartAllBack, Everything, WinAero, classic Calc, itd.. -nie ma kilkunastu pre-instalowanych MS Visual C++ Redistibutable oraz DirectX... wielkie brawa @srom-otnik [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Wszystko się zgadza i wszystko zamierzone. THX! swiniarobert69 lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 18 Czerwca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2025 NOWA, scalona wersja Lite & Extreme, mam nadzieję, że ostateczna w tym odświeżonym wydaniu. boniek, JanKo66 i swiniarobert69 lubią to Cytuj
Pio2411 Opublikowano 18 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2025 Extreme śmiga aż miło . srom-otnik lubi to Cytuj
daytek 2 Opublikowano 18 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2025 Na exstreme u mnie nie działa Windows Media Player, niby jest a system go nie widzi ,a tak hula . Cytuj
srom-otnik Opublikowano 18 Czerwca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2025 7 minut temu, daytek 2 napisał(a): Na exstreme u mnie nie działa Windows Media Player, niby jest a system go nie widzi ,a tak hula . Bo jest skasowany tak, żeby nie zniszczyć bazy kodekowej, a jednocześnie on sam jest usunięty/wyłączony. Czyli ostatecznie nie ma go. Cytuj
zdzisiek24 Opublikowano 18 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2025 ▲ Przeczytaj dokładnie opis wstawki (co usunięto) i znikną Twe rozterki. Icogoo, srom-otnik i swiniarobert69 lubią to Cytuj
keri38 Opublikowano 18 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2025 zdecydowanie lepszy program dp filmow to QMPlay2 ,bawilem sie nim najpierw na linuksie ,jeste zdowolony z tego moda win 11 ,dlugo sie nie moglem przesiasc z win 10 lot ltsc ,pierwszy raz ,moj thrustmaster i steam zgraly sie idealnie ,fakt ze jak producenci sterownikow do swoich zabawek dawali by wiecej pod linuksa ,to dawno bym go pozegnal a tak ,chwala sromotnikowi ze ratuje nam dupska przed ingwilowaniem zycia prywatnego zwlaszcza jezeli ktos ma poglady odmienne do meinstrimu poje.ów z pelo mar_tar i srom-otnik lubią to Cytuj
profilm34 Opublikowano 18 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2025 TOPAZ nie można zainstalować... próba na 2 komputerach, czysty systek, usługi włączone, bez i z sterownikami..... piszę o extreme 1.67gb z 17 czerwca [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
krzysio Opublikowano 18 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2025 po instalacji "Lite" - proszę uważać na proponowany Windows Update - "KB5063060 - podbija OS do wersji 26100.4351 i StartAllBlack szwankuje - objawy: -nie działa opcja Wyloguj -przy restart/shutdown - wywala error Dodatkowo wraca Windows AI i nieszczęsny MS Click TODO srom-otnik i swiniarobert69 lubią to Cytuj
profilm34 Opublikowano 18 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2025 Godzinę temu, profilm34 napisał(a): TOPAZ nie można zainstalować... próba na 2 komputerach, czysty systek, usługi włączone, bez i z sterownikami..... piszę o extreme 1.67gb z 17 czerwca [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] System 11 EXTREME lux działa..... rozwiązałem instalację Topaz Photo Ai 4.01 - przyczyna to brakowało VC_redist.x64 ( problem ze stony regedit.com rozwiązany ) już śmiga.... Dzięki za EXTREME panie Grzegorzu swiniarobert69 i srom-otnik lubią to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 18 Czerwca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2025 32 minuty temu, krzysio napisał(a): po instalacji "Lite" - proszę uważać na proponowany Windows Update - "KB5063060 - podbija OS do wersji 26100.4351 i StartAllBlack szwankuje - objawy: -nie działa opcja Wyloguj -przy restart/shutdown - wywala error Dodatkowo wraca Windows AI i nieszczęsny MS Click TODO Nawet gdybym zintegrował czerwcowe łatki WU, wyczyścił system z niechcianego softu, to i tak w lipcu WU załadowało by od nowa ten balast. M$-owe dobrodziejstwa, ech... boniek, JanKo66, swiniarobert69 i 1 inny lubią to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 18 Czerwca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2025 Marcin Koziara - baaaaaardzo Ci dziękuję za wsparcie swiniarobert69 lubi to Cytuj
daytek 2 Opublikowano 18 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2025 Mam pytane? Czy jest możliwość powrotu z ekranu logowania, gdyby jakiś diabełek skusił mnie by włączyć. Cytuj
stens Opublikowano 19 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2025 8 godzin temu, daytek 2 napisał(a): Czy jest możliwość powrotu z ekranu logowania, Przecież masz instrukcję. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] swiniarobert69 i JanKo66 lubią to Cytuj
giginski Opublikowano 19 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2025 Witam zainstalowałem ten system, ostatnio porobiłem aktualizacje windowsowskie i od tego momentu podczas wyłączania komputera na 2 sekundy pojawia się taki komunikat. W czym problem? Z góry dzieki za pomoc. I właśnie wyżej zostało to wytłumaczone, zapewne problem z tą łatką i startallback [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] swiniarobert69 i srom-otnik lubią to Cytuj
krzysio Opublikowano 19 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2025 @srom-otnik W podziękowaniu za Twoja pracę mały update do twojego build IoT: Ponieważ w IoT komponent [wmic] jest opcjonalny -proponuje zamienić w skrypcie ustalającym ilość ram na potrzeby SvcHostSplitThresholdInKB wartość: for /f "tokens=2 delims==" %%a in ('wmic os get TotalVisibleMemorySize /format:value') do set mem=%%a na: for /f %%a in ('powershell -NoProfile -Command "(Get-CimInstance Win32_OperatingSystem).TotalVisibleMemorySize"') do set mem=%%a Odpada wtedy potrzeba użycia WinAeroTweaker... Test na screenie poniżej: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 16 godzin temu, srom-otnik napisał(a): Nawet gdybym zintegrował czerwcowe łatki WU, wyczyścił system z niechcianego softu, to i tak w lipcu WU załadowało by od nowa ten balast. M$-owe dobrodziejstwa, ech... Aktualizacja do StartAllBack v 3.9.10 rozwiązuje problem z [Wyloguj] i [error przy Restart] LAGUNA i starcraft2fan lubią to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 19 Czerwca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2025 27 minut temu, krzysio napisał(a): @srom-otnik W podziękowaniu za Twoja pracę mały update do twojego build IoT: Ponieważ w IoT komponent [wmic] jest opcjonalny -proponuje zamienić w skrypcie ustalającym ilość ram na potrzeby SvcHostSplitThresholdInKB wartość: for /f "tokens=2 delims==" %%a in ('wmic os get TotalVisibleMemorySize /format:value') do set mem=%%a na: for /f %%a in ('powershell -NoProfile -Command "(Get-CimInstance Win32_OperatingSystem).TotalVisibleMemorySize"') do set mem=%%a Odpada wtedy potrzeba użycia WinAeroTweaker... Test na screenie poniżej: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Aktualizacja do StartAllBack v 3.9.10 rozwiązuje problem z [Wyloguj] i [error przy Restart] Dzięki za info! starcraft2fan i swiniarobert69 lubią to Cytuj
daytek 2 Opublikowano 19 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2025 Nie chodziło mi o przywrócenie ekranu logowania tylko w odwrotną stronę ! Cytuj
daytek 2 Opublikowano 20 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2025 10 godzin temu, daytek 2 napisał(a): Nie chodziło mi o przywrócenie ekranu logowania tylko w odwrotną stronę ! Z ekranu logowania bez. Cytuj
LAGUNA Opublikowano 20 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2025 19 godzin temu, krzysio napisał(a): Aktualizacja do StartAllBack v 3.9.10 rozwiązuje problem z [Wyloguj] i [error przy Restart] albo nawet usunąć i ponownie zainstalować (tak czy siak będzie 100 dni) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] plusik i boniek lubią to Cytuj
plusik Opublikowano 20 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2025 Witam licencja do StartAllBack kosztuje grosze więc po co zajmować się aplikacją bez licencji jak ta licencja jest dożywotnia sam wykupiłem i otrzymałem w kilka minut teraz mam legalny i spokój srom-otnik, swiniarobert69 i LAGUNA lubią to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 21 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2025 15 godzin temu, plusik napisał(a): licencja do StartAllBack kosztuje grosze więc po co zajmować się aplikacją bez licencji jak ta licencja jest dożywotnia sam wykupiłem i otrzymałem w kilka minut teraz mam legalny i spokój i masz kolego rację, uskładać sobie po 50gr przez te 100 dni , i pod Choinkę program jak znalazł. plusik, swiniarobert69 i czarek1212 lubią to Cytuj
janek917 Opublikowano 21 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2025 Po przywróceniu ekranu logowania takie coś. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
srom-otnik Opublikowano 21 Czerwca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2025 2 godziny temu, janek917 napisał(a): Po przywróceniu ekranu logowania takie coś. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Przecież to komunikaty błędu z szklanej powłoki AeroGlass. Odinstaluj i zainstaluj ponowne wg dołączonej fotoinstrukcji. Cytuj
malezlo22 Opublikowano 23 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2025 Witam to wychodzi na to że lepiej wyłączyć aktualizacje i Święty spokój srom-otnik lubi to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi